1376
Mi történik?
-
Prof William #444 Lol. :)
Én a részemről a tulvilági életre szavazok. :)
Van egy elmélet hogy mivel a gondolatok teremtő erővel bírnak ezért aki hisz valamiféle továbbélésben annak bejön a dolog, aki meg nem annak szevasz. Vagy legalábbis nem tudatosan éli meg a halál utánni dolgot.
Szóvar biztos, ami biztos alapon én hiszek. :) -
#443 és az élet előtt mi van? :-) halál? mert akkor ezek szerint bármikor megszülethetünk a nagy halál közben. :-) -
keshy #442 ejj ez egy nagyon érdekes téma:
ám én mégis egy pesszimista, jéghideg logikával megáldott ember vagyok (:D)
amikor az ember meghal, jobb esetben eltemetik. ott ugye az ember minden, MINDEN porcikája lebomlik több-kevesebb idő után. a gondolataink ugye ott vannak a fejünkben, kis sejtek hordozzák. nos ha ezek lebomlanak, úgy azok is elvesznek. ennyi.
de ez nem baj! minden elmúlik, a halálra nem úgy kell tekinteni, mint az elkerülhetetlen, nem kell tőle félni. úgyis eljön nem? egyszer élünk, senki sem él örökké, s aztán rájössz, hogy ebben a világban nem is éri meg. szóval, a halálra úgy kell tekinteni, mint elkerülhetetlenre, amit nem tudsz, de nem is kell elkerülni! mos tgondolj bele, ha mindenki halhatatlan lenne, még jobban ugranánk egymás torkának. nah a másik meg, ha mindenki halhatatlan lenne: hitler? sztálin? hmm... érdekes.
magyarán: egyszer élsz, ez elég is, még sok is, halál után nincs élet, az élet a HALÁL ELŐTT VAN, ezt ne felejtsd el!!! -
smity 8D #441 nem tok angolul :( na sebaj, majd vhogy kisaccolgatom a szavak jelentését :))) -
#440 A címe: Coma :-) Nagyon megfogó. -
#439 Hey you caught me in a coma
And I don't think I wanna
Ever come back to this...world again
Kinda like it in a coma
'Cause no one's ever gonna
Oh, make me come back to this...world again
Now I feel as if I'm floating away
I can't feel all the pressure
And I like it this way
But my body's callin'
My body's callin'
Won't ya come back to this...world again
Suspended deep in a sea of black
I've got the light at the end
I've got the bones on the mast
Well I've gone sailin', I've gone sailin'
I could leave so easily
While friends are calling back to me
I said they're
They're leaving it all up to me
When all I needed was clarity
And someone to tell me
What the fuck is going on
Goddamn it!
Slippin' farther an farther away
It's a miracle how long we can stay
In a world our minds created
In a world that's full of shit
Help me
Help me
Help me
Help me
Bastard
Please understand me
I'm climbin' through the wreckage
Of all my twisted dreams
But this cheap investigation just can't
stifle all my screams
And I'm waitin' at the crossroads
Waiting for you
Waiting for you
Where are you
No one's gonna bother me anymore
No one's gonna mess with my head no more
I can't understand what all the fightin's for
But it's so nice here down off the shore
I wish you could see this
'Cause there's nothing to see
It's peaceful here and it's fine with me
Not like the world where I used to live
I never really wanted to live
Zap him again
Zap the son of a bitch again
Ya live your life like it's a coma
So won't you tell me why we'd wanna
With all the reasons you give it's
It's kinda hard to believe
But who am I to tell you that I've seen
any reason why you should stay
Maybe we'd be better off without you anyway
You got a one way ticket
On your last chance ride
Gotta one way ticket
To your suicide
Gotta one way ticket
An there's no way out alive
An all this crass communication
That has left you in the cold
Isn't much for consolation
When you feel so weak and old
But is home is where the heart is
Then there's stories to be told
No you don't need a doctor
No one else can heal your soul
Got your mind in submission
Got your life on the line
But nobody pulled the trigger
They just stepped aside
They be down by the water
While you watch 'em waving goodbye
They be callin' in the morning
They be hangin' on the phone
They be waiting for an answer
When you know nobody's home
And when the bell's stopped ringing
It was nobody's fault but your own
There were always ample warnings
There were always subtle signs
And you would have seen it comin'
But we gave you too much time
And when you said that no one's listening
Why'd your best friend drop a dime
Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
And I wish that I could help you
With what you hope to find
But I'm still out here waiting
Watching reruns of my life
When you reach the point of breaking
Know it's gonna take some time
To heal the broken memories
That another man would need
Just to survive
-
OPM #438 hűha, de sok új hozzászólás van mióta nem olvastam ezt a topicot
#388-ban Prof William megfogta a lényeget :)
Szerintem így fórumon keresztül elég nehéz lenne bárkit is meggyőzni arról, amit ugyebár senki nem is tapasztalt meg, vagy legalábbis nem emlékszik rá. Csupa találgatás eddig szinte az összes hozzászólás.
DE :)
Ajánlanék egy könyvet mindenki figyelmébe, akit akár egy kicsit is érdekel ez a téma. Tele van olyan dolgokkal, amiket nem mondunk ki, vagy azért mert nem akarjuk kimondani, vagy nem értjük, nem tudjuk felfogni a működésüket de folyamatosan jelen vannak körülöttünk.
A címe Beszélgetések Istennel és Neale Donald Walsch írta.
Rólam tudni kell hogy távol tartom magam a vallásoktól, de miután elolvastam a 3 kötetet, egy csipetnyi kétség sem maradt bennem a leírtak valóságtartalmával kapcsolatban...
Ennyit szerettem volna :)
Ha valaki veszi a fáradtságot, hogy elolvassa, szívesen venném a véleményét róla! -
#437 ja, bocsi. csak abból, hogy "értelme semmi" én ezt vettem ki. de ha mégis érted, akkor yo. : ) -
smity 8D #436 ha te egyetértessz vmivel, ám egy másik személy nem osztja a véleményed, akkor már biztos is ,hogy megsem értette?
ugyanis ezzel lettem beoltva mikor a bibliát kritizáltam, és most is.
jut eszembe fonyka hol van? :DDD megkérdeztem hény éves azóta felse jött -
#435 "értelme semmi"
én értem.
az 1 dolog, h Te nem. -
smity 8D #434 "Remegő kézzel nem lehet bakkancsot kötni. :) " ---- :DDDDD
a másikra sem volt nehéz rájönni. de egyszerűen csak cifrán csavartan megfogalmazott szófizma. ahogy modnani szoktam. értelme semmi, gondolkozni persze lehet rajta. de aki elis hiszi.............................:DD -
Zsoldos #433 Azon borultam :) -
#432 ez is igaz. : )
csak egy kicsit könnyebb rájönni : ) -
Prof William #431 Remegő kézzel nem lehet bakkancsot kötni. :) Milyen tömör és igaz! -
#430 amúgy én sem értek vele egyet. -
#429 nyem.. a felsőben is más volt a szóösszetétel, mint a másik kettőben, csak valahogy újra bevágtam, és kilökte. :-) -
#428 OFF
Egyesek szerint a big band és az orchesta jazz nevetséges, mert a Gusztáv alatt is az ment... :) -
#427 : ) ez a kis tömör közhely egy párszáz éves japán bölcseeség jamamoto-tól. aki mellesleg egyik legnagyobb haiku költő volt. nem én találtam ki. én ilyeneket nem tudok kitalálni :D -
#426 A kanál nem létezik. -
Zsoldos #425 Hat, szerintem mindenki erti mit akar jelenteni. Annak semmi koze ahhoz, hogy egyetert-e vele az illeto. En sem tartom nagy hordereju alkotasnak. Matrix 2-ben voltak ilyen kis tomor kozhelyek. -
#424 noén nem azt mondom, hogy hülyeség. szívesen elmagyaráznám, de úgyis azt néznéd, hogy hol tudsz belekötni, így nem látom értelmét a dolognak.
aki érti, az érti, aki nem, az nem. ez a magyarázat : ) -
smity 8D #423 semmire :D hülyeség az egész :D -
#422 a 2 fölső ugyanaz. vagy direkt? : ) -
#421 halál nincs. a lélek mindig is élt, a test mindig is halott volt.
halál nincs. a lélek mindig is élt, a test mindig is halott volt.
lélek nincs. a halál mindig is élt, a halott mindig is test volt.
-nohát milyen bölcsek vagyunk ma...
Jelöld meg a helyes választ!
mit lehet még ezen magyarázni? :D -
#420 én egyetértek vele : )
nemtudom mit lehetne még ezen magyarázni. sztem teljesen világos. mire vagy kíváncsi? -
smity 8D #419 én gy értelmeztem:
" lélek mindig is volt"
tehát gondolom hiszel a lélekvándorlásban, és abban ahogy a lélek mindig is volt csak mindig más testben.
"a test mindig is halott volt"
tehát soha nem a testünk élt igazán. az csak közvetítő a materialikus világ és a lélek között.
"halál nincs "
ez meg egyértelmű.
ha rosszul érzelmeztem javíts ki. bár én ennek a "eszmefutásnak" sok részével nem értek egyet. -
Zsoldos #418 Ez mar eszmefuttatasnak szamit? :) -
Prof William #417 Én hiszek a lélekben de ez a eszmefuttatás egy kicsit zavaros. -
smity 8D #416 ezt kifejtenéd nekem?
ez így elég kategorikus kijelentés . mik az alapjai?:) -
#415 halál nincs. a lélek mindig is élt, a test mindig is halott volt. -
smity 8D #414 "Érzések... Benyomások..."
na pont ezek nincsenek közvetítő nélkül. -
smity 8D #413 "Most majdnem azt írtam, hogy természetfölötti pedig a természetfölötti NEM LÉTEZIK! Semmi sincs a természet fölött, csak mi érezzük úgy azokra dolgokra, amiket még nem értünk. "
na ebben egyetértünk :)
viszont vannak dolgok melyket nem megérteni kell csak rájönni ,hogy hülyeség. de az ilyen megvilágosulásokhoz több információ kéne. persze most nem azt mondtam ,hogy minden amit mi természet fölöttinek hívünk hülyeség. csak van egypár.
a töbi állításoddal nem tok mit kezdeni :) vagy igazak vagy ne,. ez saját tapasztalat. viszont sztem azok akik visszajöttek a halálbol( orvosok segítségével) vagy azért kazuttak ekkorákat ,hogy pénzt kapjanak érte vagy csak álmodtak.
bár most nem tudtam követni ki ( te vagy az egyik barátod) tapasztalta e ezeket, met csak átfutottam, de nekem ez az általános véleményem :)
-
Prof William #412 Érzések... Benyomások... Egyszer láttam szellemet... Egyszer meg az Asztrális projekciót próbáltam... nos félsikerrel. Félig jöttem ki.... Fura volt. Azóta nem próbálta. Teszteltem valakit aki próbálta. Meggyőzően bizonyítoota az igazát. (A jó öreg felírom a számot/szimbólumot a lapra és ő megnézi.)Sajna aztóta már meghalt, de sok érdekes dolgot beszéltünk.
Sztem nem kölön ágak ezek. Pl. Reiki+meditáció. Összefügnek ezekkel a dolgokkal.
Most majdnem azt írtam, hogy természetfölötti pedig a természetfölötti NEM LÉTEZIK! Semmi sincs a természet fölött, csak mi érezzük úgy azokra dolgokra, amiket még nem értünk.
Na de most már tényleg jóéjt. :) -
smity 8D #411 de fellehet fogni.
azt a tényt legalábbis mindenképpen fellehet ,hogy vagy van halálután élet vagy nincs.
ez tényleg marhaség ,hogy halálunk után felvilágosítnak.
"biztos" hmmmm........................ és mi az amitől megbizonyosodtál? melyik azaz érv, bizonyxíték, vagy csak egy gondolat menet?
én itt irkáltam már eletgerröl , mst meghalgatnálak téged is :)))))))))
akupunktúra? meditáció? ezek külön ágak. aza kérdés meg hogy van e élet a halál után csak egy kérdés marad. válasz van ezer féle. kinek melyik illik jobban bele akis világába. de ha a test elhal akkor a lélek hogy élhet tovább? bármi féle információ bevitel nélkül?
meg ezaz egész annyira nem reális. egyszerűen nem való bele ebbe az ésszerű, egyszerű, s mégis bonyolult ( miáltalunk tul bonyolított) világba.
joéjt :) aztán elne tévedj a dimenziók között :)))) -
Prof William #410 Hmm... az a baj hogy a saját felfogóképességünkel próbáljuk felfogni a dolgot. Olyan dologról beszélünk, amit egyszerűen nem lehet felfogni. Épp ésszel legalábbis nem. Talán ha az ember igazán csak befele néz, akkor jöhet rá a válaszra.
Az én befelehalgatásomkor az igen-t hallom. Jómagam, már kirpóbáltam néhány dologt, és abban szinte teljesen biztos vagyok, hogy valami van a halál után. Sztem marhaság, amikor azt mondja valaki, hogy a halálunk után megtudjuk mi az igazság. Sztem az egyetlen igazság amit a halálunk után megtudunk, hogy van e élet vagy sem. Ha nem akkor nincs mit tárgyalni, ha igen akkor is sztem semmt sem tudunk meg a tényen kívül. Nem hiszem, hogy Isten vagy valami felsőbb inteligencia odajön, hogy elmondja a frankót. Csak bámulunk aztán visz tovább a folyamat.
Érdesek, hogy a tudomány bármenyire is vadul tagadja a dolgot, hallgat azokról az esetekről, amit cáfolják. De ez nem csak ennél van így, hanem más ágaknál is.
(Vadul tagadták a meditáció/homeopátia/akupunktúra hatásosságát éveken át, aztán végre valami angol faszi vette a fáradságot/időt/pénzt/kutatást, hogy utánnanézzen a dolognajkk. Azt akarta benizonyítani, hogy az átverés. Aztán az jött ki neki hogy mégis igaz.) Így kéne a többit is kutani, ha már mindenképpen válaszokat akarunk.
Egy példa. Sok halálból visszatérő/testéből kilépő számol be róla hogy máshol volt.... A tudósok már régen kutatják és matematikailag be is bizonyított, hogy rengeteg, sík, vagy akár egész világok létezhetnek, alig miliméternyire a miénktől... Nos van ha az elhunytak lelekei/energiáji is ezeken a velünk határos síkokon/világokon tesznek látogatás?
Na egyekőre ennyi halandók. Megyek vissza a XZK dimenzióba.
Jóéjt. -
smity 8D #409 vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
huhhh
ez már részlet kérdés :) ha valóban van a halál után élet akkor az elhalálozás akár többször is megtörténhet . azok akik ebben hisznek igazábol a reinkarnációban hisznek. miszerint egy lélek több testet is megjár, sőt.................................
dehát ez baromság. akkor ez azt jelenteni ,hogy az első nem tom hány millió ember után már nem született uj lélek. csak a régiek születtek ujjá.de ezt akor ki döntötte el ,hogy melyik léleknél kell megállni? vagy azt ,hogy mi számít egyáltalán értelemre fogékony léleknek. mert ugye majomszabású öseinknek egy két tagjának lelke nem hiszem ,hogy máig ugrándozik az emberek testébe.
bár , van egy két olyan emebr akiből kinézném :DDDDDDDDDDD
najo most csak gonoszkodok :)))))) -
#408 Vajon van-e halál a halál utáni élet után? -
smity 8D #407 :DDDDDDDD
ezek a variációk :))))))
hát minden esetre ha van halál után élet egy vmi biztos: engem jézus nem fog szivesen látni :D
igazábol nem hiszek a halál utáni életben. abban meg vékkép nem ,hogy az anyagtalan részünk külön tud válni a testünktől. 1. azért éltünk eleget a világba hogy nagyjábol kitapasztaljuk mi illhet bele ebbe a képbe és mi nem. 2. ha külön tudna vállni a lélek a testől, ( ami érzékelte a világot, s kapcsolatot jelent az anyagi részünk és anyagtalan között) akkor mivel nem lenne miről gondolkoznia, nem lenne ami érzelmeket válthatna ki belőle, egyszerűen megsemmisülne.
ez a mese csak azoknak jo akik félnek a haláltol. megnyugvást jelent. ám a valószínűsége nos...................................................... -
#406 :DDD...én meg elmegyek máshova majd :D -
Prof William #405 + nem is kapu lessz. Bár bejöhet ez is. Jézus majd mekkorát fog nézni, amikor őt meglátva hisztérikusan röhögni kezdek. :)