1376
Mi történik?
  • mikike
    véletlent
  • htr93
    Nothing else matters...
  • sz4bolcs
    A fejlettség önmagában nem elég a fennmaradáshoz. Adott környezetben lehet életképesebb egy fejletlenebb faj is.
    Egy egyszerű példával: Ha a szárazföld víz alá kerülne, akkor jelentős előnyhöz jutnának mondjuk a halak a szárazföldi emlősökkel szemben. Ez is szelekció.
    És arról még nem is beszéltünk, hogy állítólag egyes fejletlenebb élőlények szervei sokkal hatékonyabbak, mint az ember ugyanolyan funkciót ellátó szervei, de nem vagyok biológus, úgyhogy erről is majd ír más, ha akar.
  • Werus
    Nos.

Az evolúció valóban fejlődést jelent, de ha valamelyik ágon erősebb fejlődés jön létre, akkor ez a fejlett faj kiszoríthatja (kipusztíthatja) a nem fejlett fajt.
    Pontosan ez történt rengeteg fajjal.
    Miért nem élnek ma Neander-völgyi emberek?
    Miért vagyunk ma mi a ,,legértelmesebb" faj a világon?
  • Wescone
    Mi más szerint kellene?
  • patiang
    "Az evolúció szó jelentése: fejlődés."

Igazad van, a szótár szerint.
  • patiang
    Az evo a környezethez való alkalmazkodást jelenti, mely lehet sikertelen is.
  • mikike
    "
    ...
    Tehát tulajdonképpen arra vagytok kíváncsiak, hogy mi történik olyankor, amikor tudatotok elfordítja fókuszát a fizikai valóságról, és amikor átmenetileg úgy tűnik, hogy nincs anyagi képmás, amelyet magára ölthetne.
    Ha gyakorlatias akarok lenni, akkor azt kell mondanom: nincs egyetlen, érvényes válasz, mert mindegyikőtök egyéniség. Általánosságban szólva persze létezik válasz, amely összefoglalja ennek az élménynek főbb vonásait, a részletek azonban nagy mértékben függnek az élményektől, amelyeket a tudat átél. Jelentőséget kap magának a tudatnak a fejlődése is, valamint a reá jellemző módszer, amellyel általában a tapasztalatokat kezeli.
    A valóságról alkotott fogalmaitok tehát erősen átszínezik az élményeket, mert a hitrendszere¬tek fényében interpretáljátok őket; ugyanúgy, ahogy ma a mindennapi életet annak a rendező elvnek megfelelően értelmezitek, hogy szerintetek mi lehetséges, mi nem. A tudatotok lassan is, gyorsan is visszahúzódhat a testből; ez sok változó függvénye.
    ...
    "
    Seth
  • Wescone
    "Az evolúció szó jelentése: fejlődés. A biológiai evolúció (törzsfejlődés) az élő anyag keletkezése az élettelenből és változatosságának kialakulása a Föld története folyamán."

Ezt sem én találtam ki.

A világon minden élő sejt fejlődésre törekszik. Ne feledjük, hogy mindannyian egysejtüböl evoluáltunk.

Megjegyzés:
    Ha nem abba fektetnéd az energiád, hogy megpróbálj minden áron ellentmondani nekem, egész biztosan jó irányba haladnál te is az evoluciós létrán.
  • sz4bolcs
    Nem. Illetve amennyiben elfogadjuk, hogy egy csótány, vagy egy egysejtű lehet fejlettebb, mint egy ember, akkor igen.
    Egy kevésbé fejlett élőlény is lehet sokkal sikeresebb, és egy fejlettebb élőlény is kiszelektálódhat.
    A szelekciót nem csupán az élőlény fejlépítése vagy fejlettsége befolyásolja, hanem a környezet is.
  • Wescone
    És szerinted mindezek nem fejlődés céljábol történnek?
  • sz4bolcs
    evolució=mutáció+szelekció+reprodukció.

Hogy mi köze (fejlődés helyett) az evolúcióhoz, azt majd valaki más leírja.
  • Wescone
    Az evolució fejlödést jelent.
    Mi köze a szelekciónak a fejlődéshez?
  • sz4bolcs
    Igen, megesik ilyesmi. Úgy hívják, hogy természetes szelekció. Werus azt mondja, hogy lényegtelen, hogy természetes-e, vagy pedig mesterséges.
  • Wescone
    Az evolució miatt halnának ki állatok??? Ez nagyon érdekes...
    Folytasd...
  • Werus
    Ezzel nem értek egyet. Bármely más állatnak megvolt adva a lehetőség, hogy olyan szintre jusson értelmileg, mint most az ember (vagy akár feljebb). Miért haltak ki egyes állatok?
    Egyrészt az evolúció miatt, másrészt az emberek miatt.
    De ha belegondolunk, bármely más állat miatt kihalhattak volna. Akkor miért éppen az ember miatt haltak ki? Mert az ember jutott fel ilyen szintre,ezt pedig a saját evolúciójának köszönheti.
    Ha pedig légszennyezés miatt halunk ki, azt nem magunknak köszönhetjük, hanem az evolúciónak, amely olyan értelmi szintre juttatott bennünket, hogy szennyezni tudjuk a levegőt.
  • Wescone
    "...mert ha az emberiségnek ki kell halnia, arról nem mi döntöttünk, hanem az evolúció."
    Attol függ, mitöl hal majd ki az emberiség.
    Az emberi értelem, tevékenység már befolyással lehet az evolució folyamatára.
  • Wescone
    A fajfenntartásra elegendő az ösztön, nem kell öntudat.
    Balgaság azt gondolni, hogy az embernek, állatokhoz hasonlóan, csupán a fajfenntartás lenne a "feladata",-létezésének lényege.
  • Wescone
    A lényeg maga a "verseny".
    Attol függ és úgy alakul a vége, ahogy viselkedsz, teljesítesz "verseny" közben.
    Az ember a "versenyre" születik, nem a "győzelemre"/"bukásra". Minden esetben a folyamat a lényeg, nem a végeredmény.
  • Werus
    Szerintem pedig az emberiség jövője, vagy éppen múltja nem természetellenes. Az emebreknek az évmilliók során meg volt adva a lehetőség az élethez. Az hogy az ember szennyezi a környezetét, nem természetellenes, csupán az emberiség megának ilyen életet választott.
    Fontosnak tartom a környezetvédelmet.
    Azzal, hogy öngyilkosságot készítünk elő, nem értek egyet, mert ha az emberiségnek ki kell halnia, arról nem mi döntöttünk, hanem az evolúció.
    A dinók, sem ölték meg magukat. (ma mégis híresek)

Remélem ha kihalunk (amberiség), majd kiásnak minket. (hátha valamelyikünkből híres csontváz lesz:D)
  • patiang
    Itt mindenki az életről beszél..........Halál után:DDD
  • patiang
    Nem. Nem így értettem. Csupán azt próbáltam érzékeltetni, hogy a fő tendencia az utódnemzés. Csak nézd a körülöttünk létező világot. Egy öregedő társdalom a saját öngyilkosságát készíti elő. De ez csak a fő irányvonal. Természetesen ezenkívül még millió dolog van, ami értelmet ad az életnek.
  • Werus
    Ha valaki pedig nem ad esélyt más életnek, akkor az ő életének nem volt értelme?
  • patiang
    Mivel mi sem tudunk kiszabadulni a természet törvényei alól, tehát az élet értelme, hogy más életnek esélyt adjon. Fajfenntartás. Ugyanaz mint az állat, és növényvilágban. Persze megpróbálhatod az életet így-úgy kitölteni, a végeredmény ugyanaz. Talán azok "szerencsésebbek", akik valamiféle túlvilágban hisznek.
    Szerintem az életben 16-26 éves kor a legszebb. Persze ez változó.
  • Werus
    És mi a jó abban, hogy ,,megvalósítod" magad?
    És miért van értelme valaminek, ha se a kezdetének, se a végének nincs értelme?
    Nem mehetsz futni versenyen, ha a célnak nincs értelme, vagy ha nem szolgál semmire. Úgy mi értelme lenne futni versenyen, hogyha úgysincs vége? Legalábbis a végének nincs értelme.
    Ha valami alapjának nincs értelme, akkor annak a valaminek sincs.
  • Wescone
    Az önmegvalósítás az élet értelme...
  • Werus
    És mi az élet értelme?
    megszületni,élni egy darabig, és aztán meghalni?
  • lasoabt
    A (biológiai) élet szerintem maga a létezés, nem feltétlenül tudatos. Olyan létezés, amely során biológiai folyamatok mennek végbe. Ez persze az általunk életnek nevezett élet, ezt a dolgot így neveztük el és kész. És szerintem ha halál utáni életről van szó, akkor általában az ilyen jellegű élet megszűnését jelenti a halál.
  • Wescone
    Az életnek van értelme, nem a születésnek - nem a halálnak.
  • Werus
    Ha nem létezik a halál, akkor fölösleges lenne megszületni. De ezt úgyis megfogalmazhatnánk, hogy:
    Mi értelme van megszületni, ha úgyis meghalunk.

Ezek olyan kérdések, melyekre nem nagyon fogunk választ kapni, míg élünk.

És itt is a következő kérdés: mi is egyáltalán az élet?
    (feltételezzük, hogy nincs születés és halál, amivel behatárolhatjuk)
  • htr93
    PÉÉÉÉNZ, a repphez ez kell...
  • patiang
    Kat. egyház szerint attól a pillanattól kezdve, hogy megindul az osztódás, emberi lénynek számít. Mert ő az Úr rendeltetése.
  • hopimix
    Én a körvonalait láttam, ami kb. olyan mintha megtörne ott a fény.(vagyis nem olyan de ehhez tudnám a leginkább hasonlítani) Tehát nem láttam az arcát meg ruháját meg ilyeneket. Jogos lenne ugye a kérdés, hogy akkor honnan tudtam, hogy ki volt? Ezt egyszerűen csak tudtam, éreztem.
    Az első mondatod meg nemigazán értem.
  • sz4bolcs
    És ha nem, akkor születés?
  • Vlala #690
    Létezik egyáltalán halál?
  • patiang
    Akkor mondi már meg, hogy aki osztódás közben purcan ki / kat. egyház / az akkor ott is olyan?
    S mondd a szellemed mindig ugyanabban a ruhában van?
    Bár nem tudom mi szüksége van rá.
    Hát én sem kívánom senkinek, hogy "ilyeneket" lásson.
    Bár a fehér egér sem kutya.:DDD
  • hopimix
    Szellemek? Hiszem ha látom, mutass egyet. :)))
    Na valamikor nekem is ez volt a véleményem a dologról. Aztán mikor találkoztam egy szellemmel, akkor már nekem sem volt olyan nagy a szám. Hiába ismertem még életében az illetőt, nem volt egy felemelő érzés. Úgy is mondhatnám, hogy nem kicsit ijedtem meg. Nem kívánom senkinek. Irigylem azokat, akik kételkednek benne. Keresztanyám hallja őket, mikor például valamelyik visítva sír a sírja mellett...
  • Wescone
    Nem csak szerinted.
  • patiang
    jah! a forró kotlában csücsülve kell is a

fenntről pedig lehet hallgatni a
  • Livin in sin
    mért ne lenne túlvilág?:O amit az emberek túlvilágnak hívnak, az a halál utáni "élet".. és a halál után biztosan lesz valami..sztem...