Halál után
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Te is belatod gondolom hogy nem voltal a halaba, nem tertel onnan vissza, de megis jobban tudod ezt(tobb fogalmad van :PPP)
Mielott folytatnad valami abszolut okossaggal, szolok NEM KEREK az alaptalan, pusztan ugyszint elmeleti siku vallasi/bibliai magyarazatodbol
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
A halál után nincs semmi, meghalsz, eltemetnek, a kukacok elõször kirágják a koporsódat, aztán meg téged :) Nem is, már még elõbb, mert a már bennünk levõk megesznek korábban :)
Kösziii :)
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Hogy érthetõ legyek: mielõtt elaludnék nekidõlök annyiszor a párnámnak, amikor felakarok kelni.
Meg tudatos álom, amikor álmomban tudtam, hogy álmodom.
Ma már nem olyan gyakoriak. Ha utána írnám, és gondolnám, hogy sajnos, akkor talán valamivel közelebb lennék hozzá, hogy újra tapasztaljam ezeket. :-) De nem kell most..
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Az ember magát hajszolja bele a szerencsétlenségbe, ha belehajszolja!:D
-Rosszul van megfogalmazva a kérdés.
A késztetés maga az, hogy akarsz valamit álmodni.
2, A tudatos álom nem az, amikor elalvás elõtt koncentrálsz valamire, aztán azt álmodod.
De hogy miért történik? Mert nyilván befolyásolod az erõs koncentrációval azt, hogy mit álmodj. De nem tudom, ebben mi látszik ennyire furának. Senki nem beszélt arról, hogy az álmok véletlenszerûek lennének.
A tudatos álom
Nagyon gyakran mûködik (nekem legalábbis). Az például mitõl van? Mi késztet rá arra, hogy azt álmodd, amit elalvás elõtt akartál álmodni?
Egyébként a kabalákkal, szerencsehozó dolgokkal, mifenékkel is érdekes dolgokat csinálhatsz. Ha például kártyázol, van valami plüssakármid, ami szerinted szerencsét hoz, és sikerül a kártyázás többször is, de csak vele, akkor azt mi csinálja? Az ember azt hiszi, hogy emiatt van szerencséje. Vagy ezt mi csinálja, ha nem a tudatod?
De mást is lehet vele csinálni. Például a tárgyakat képzeletben felmelegítheted, vagy a fájdalmadat csökkentheted, a zenét lehalkíthatod, de persze valóságban nem változik semmi, csak neked tûnik úgy, mintha...
Amúgy akik ezeket csinálták, azok kicsit másképp gondolták a karmát, stb.
Na már jó régen voltam itt, úgyhogy jópár oldalt kellett elolvasnom.
Amióta utoljára itt voltam sokminden történt az álláspontommal.
Voltam többek közt egy bemutatón, ahol az ember tudatát használták fel különbözõ dolgokra.
A legérdekesebb az az volt, amikor bekötötték egyikük szemét és monták neki hogy rúgjon bele a labdába. Azt nem mondták neki, hogy hol van. És rögtön elsõre belerúgott! Aztán bárki a közönségbõl elrakhatta a labdát, õ megtalálta és belerúgott! Elõször azt hittem,hogy csak betanulták, de aztán kiderült, hogy nem!
.......most már eggyel több!!
Walk the Talk.
\"NEKED ateista vagyok; Istennek viszont a Kitartó Ellenzék..\"
Walk the Talk.
Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!
Walk the Talk.
itt nem kell spekulálni. az emberi agy nem arra van kitalálva h spekuláljon, hanem arra h kövesse a tanítást.
Walk the Talk.
meg még sok más írásnak és tanításank is.
srímad bhagavatam, több mint tíz kötetes mû, kötetenként kb 1000 oldal. 13 éve fordították elõször magyarra egy hindu szerzetes vezetésével. az angol fordítás 80 éves, szintén egy szerzetes terjesztette el nyugaton. az eredeti példány megtalálható indiában, a jaypuri múzeumban. angol tudósok vizsgálatai alapján a kötetek megközelítõleg 3000 évesek.
a könyvek tartalmazzák az ember és a többi élõlény testi és lelki tulajdonságait, le van bennük írva a dharma minden szintje, az hogy hogy emelkedhet valaki lelki síkra, és miként érheti el valaki a tökéletességet.
tudományos magyarázat nincs a mû születésére, benne az áll, hogy "ezek Isten szavai". idéztem is belõle már egy párszor az elõbbiekben...
http://www.srimadbhagavatam.org/ itt megtalálsz pár érdekességet a kötettel kapcsolatban.
Fogalmam nincs, mirõl beszélsz, talán jobb lenne, ha valami forrást adnál ezzel kapcsoaltban.
Sok dolgot olvastam már...
A Bibliának is van hitele... a keresztények, a szektások meg a többiek szerint. Miért ne?
Ahhoz képest, hogy Hermész dolgai szimbólumokból vannak felépítve egész jól megfejtették a jelentését. Kíváncsi vagyok, hogy mekkora részük a belemagyarázás.
Tényleg nem rendelkeztek kül. emberfeletti dolgokkal. Olvastam pl. olyan zen mesterrõl, aki 17 éves korában világosodott meg. Húha..
Walk the Talk.
ha Buddha tanát követed, akkor minden bizonnyal nem eszel húst, nincs semmi káros szenvedélyed, nem dohányzol, nem iszol, nõkre nem nézel és van egy hiteles mestered, akit követsz. de neked ezt biztosan nem kell említenem, mert amekkora tapasztalatod van a spirituális életben (hsz-eid alapján) valószínüleg évtizedek óta így élsz.
#577-re válaszolok most: Úgy gondolom, igen.
az aki megértette hogy nem a test az énünk, és meg is valósította, annak nem kell megszületnie anyagi és szellemi formában sem. felébred lelki mivolta.
nem válaszoltál egy kérdésemre...#577
mellesleg a bolond is látja, hogy az õsi keleti tanítások mûködnek. nemtudom hogy elolvastad-e az 511-es hsz-t...
csakhát ugye el kéne fogadni, ami nemigen tetszik az egónak...
az õsi írások szerint a halálból nem lehet visszajönni ugyanis a halál abban a formában ahogy elképzeljük nem létezik. az írások szerint a lélek az én, ami halhatatlan és testbõl testbe vándorol.
Walk the Talk.
Most ugye két mindentõl független lélek beszélget? :-)