Halál után

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

degenerator
elalvásos dologhoz: volt már olyan, hogy tudatosult bennem álmomban, hogy álmodok, és fel akartam kelni. és, felkeltem. vagy, ha rugok egyet álmomban, ilyesféle dolgot csinálok, azt a testem is csinálja...

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)

A felébredéses dologhoz: velem ritkán az fordul elõ, h tudom hány óra van amikor hirtelen felkelek:) nemtudom h hogyan, csak úgy.Aztán lehet h véletlen az egész. Nemrég olyan is volt h 4-5 napig minden éjjel, felébredtem másfél óránként, persze nem másodpercre pontosan de akkor is érdekes<#vigyor2>

Jaj hogy hullnanak le az ujjaid Mikike, hogy ne tudnal mindig hulyeseget irni.
Te is belatod gondolom hogy nem voltal a halaba, nem tertel onnan vissza, de megis jobban tudod ezt(tobb fogalmad van :PPP)

Mielott folytatnad valami abszolut okossaggal, szolok NEM KEREK az alaptalan, pusztan ugyszint elmeleti siku vallasi/bibliai magyarazatodbol

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

Nekem van haverom, aki ezzel foglalkozik évek óta. Én mondjuk 3 éve kezdtem el vele igazán foglalkozni, de nagyon nehéz valami elérni tényleg!

mikike
a fogalmam sincs az egészrõl, közelebb állt volna az igazsághoz

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Szabad egy kamikaze beszólást tegyek? :) Csak úgy topik cime alapján?! :)

A halál után nincs semmi, meghalsz, eltemetnek, a kukacok elõször kirágják a koporsódat, aztán meg téged :) Nem is, már még elõbb, mert a már bennünk levõk megesznek korábban :)

Kösziii :)

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

Húha! Azt úgy olvastam, nagyon nehéz megcsinálni, én még csak ott járok, hogy csak egy bizonyos cselekedet után sikerül az ébredés.
Hogy érthetõ legyek: mielõtt elaludnék nekidõlök annyiszor a párnámnak, amikor felakarok kelni.

Ja, én is voltam ilyen bemutatón, és azóta foglalkozom a tudatom képességeivel. Néha olyan is sikerül, hogy elalvás elõtt koncentrálok arra, mikor akarok felkelni, de még nem megy valami nagyon jól.

sz4bolcs
ja. velem is volt ilyen. Csak jó erõsen gondoltam elalvás elõtt vmire és azzal álmodtam. Meg hogy felébredtem, de olyan jó volt az álom, hogy visszaaludtam és továbbálmodtam. :)
Meg tudatos álom, amikor álmomban tudtam, hogy álmodom.

Ma már nem olyan gyakoriak. Ha utána írnám, és gondolnám, hogy sajnos, akkor talán valamivel közelebb lennék hozzá, hogy újra tapasztaljam ezeket. :-) De nem kell most..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Köszi a kiigazítást, bár velem akkor szokott történni ilyen, ha elalvás elõtt gondolok valamire. A fekete macskáról meg annyit, hogy nem a macska hozza a szerencsétlenséget, hanem az, hogy az emberek régen azt kezdték el mondani, hogy a fekete macska szerencsétlenséget hoz. Ez annyira beivódott az ember tudatába, hogy maga a ,,tévhit" okozza a bajt, magyarán:
Az ember magát hajszolja bele a szerencsétlenségbe, ha belehajszolja!:D

sz4bolcs
"Mi késztet rá arra, hogy azt álmodd, amit elalvás elõtt akartál álmodni? "
-Rosszul van megfogalmazva a kérdés.
A késztetés maga az, hogy akarsz valamit álmodni.

sz4bolcs
1, Visszatérve a szerencsehozó dolgokra: Én mindig vártam, hogy valami balszerencsém legyen, miután átment elõttem a fekete macska, azt soha nem jött el. Valószínûleg sem a macska, sem a tudat nem csinálja.. Ugyanis ha befolyásolni lehetne, nem szerencsének hívnánk.

2, A tudatos álom nem az, amikor elalvás elõtt koncentrálsz valamire, aztán azt álmodod.
De hogy miért történik? Mert nyilván befolyásolod az erõs koncentrációval azt, hogy mit álmodj. De nem tudom, ebben mi látszik ennyire furának. Senki nem beszélt arról, hogy az álmok véletlenszerûek lennének.

De van akinek van, de felhozok másik példát:

A tudatos álom
Nagyon gyakran mûködik (nekem legalábbis). Az például mitõl van? Mi késztet rá arra, hogy azt álmodd, amit elalvás elõtt akartál álmodni?

sz4bolcs
nincs kabalám, úgyhogy értelmetlen kérdés.

Én ezeket a dolgokat kipróbálgattam, amiket felsoroltam, többnyire sikerrel. Valójában semmit nem tudsz megváltoztatni a tudatoddal, csak neked tûnik úgy.

Egyébként a kabalákkal, szerencsehozó dolgokkal, mifenékkel is érdekes dolgokat csinálhatsz. Ha például kártyázol, van valami plüssakármid, ami szerinted szerencsét hoz, és sikerül a kártyázás többször is, de csak vele, akkor azt mi csinálja? Az ember azt hiszi, hogy emiatt van szerencséje. Vagy ezt mi csinálja, ha nem a tudatod?

sz4bolcs
Körülnézel a szobádban. Na erre képes az emberi tudat. Mindenre, amit az ember alkotott.

Nem ezt csak azért írtam, hogy megmutassam,mire képes az ember tudata.

De mást is lehet vele csinálni. Például a tárgyakat képzeletben felmelegítheted, vagy a fájdalmadat csökkentheted, a zenét lehalkíthatod, de persze valóságban nem változik semmi, csak neked tûnik úgy, mintha...

Amúgy akik ezeket csinálták, azok kicsit másképp gondolták a karmát, stb.

sz4bolcs
Gondolod majd halál után is labdázni fogsz, vagy hogy jött ez ide? :)

Hello!

Na már jó régen voltam itt, úgyhogy jópár oldalt kellett elolvasnom.

Amióta utoljára itt voltam sokminden történt az álláspontommal.

Voltam többek közt egy bemutatón, ahol az ember tudatát használták fel különbözõ dolgokra.
A legérdekesebb az az volt, amikor bekötötték egyikük szemét és monták neki hogy rúgjon bele a labdába. Azt nem mondták neki, hogy hol van. És rögtön elsõre belerúgott! Aztán bárki a közönségbõl elrakhatta a labdát, õ megtalálta és belerúgott! Elõször azt hittem,hogy csak betanulták, de aztán kiderült, hogy nem!

jah!
.......most már eggyel több!!

Walk the Talk.

Livin in sin
mennyi idióta egy helyen...

\"NEKED ateista vagyok; Istennek viszont a Kitartó Ellenzék..\"

Ez most Tõle kérés, parancs vagy tanács ? Amit Õ mond az nem a vallás egy változata ?

Walk the Talk.

sz4bolcs
Helyes megközeltés ...a dogmák felöl. :)

bens
semmi féle vallásról nincs szó. az embernek tudakozódnia kell és fel kell fedeznie a hiteles tanításokat. egy szent könyvben pl Isten azt mindja: "add fel a vallás minden változatát és hódolj meg egyedül én elõttem" ebben van valami.

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

Itt most megint a vallás jön ?! És mit nevezel Te hitelesnek ? A Bibliát szájhagyomány útján írták.

Walk the Talk.

bens
a hiteles írások szerint a Földön mindig is voltak értelmes lények.
itt nem kell spekulálni. az emberi agy nem arra van kitalálva h spekuláljon, hanem arra h kövesse a tanítást.

Bens! Honnan tudod, hogy a földön nem jártak-e még az ember elõtt értelmes lények. Hiszen nagyon kicsi a valószínûsége, hogy azonos értelmi szinten álló civilizációk ugyanazon idõben egszisztáljanak. Minél gyorsabb egy faj fejlõdése annál hamarabb ér fel a "csúcsra"!

Walk the Talk.

bens
igen van hitele a bibliának is.
meg még sok más írásnak és tanításank is.
srímad bhagavatam, több mint tíz kötetes mû, kötetenként kb 1000 oldal. 13 éve fordították elõször magyarra egy hindu szerzetes vezetésével. az angol fordítás 80 éves, szintén egy szerzetes terjesztette el nyugaton. az eredeti példány megtalálható indiában, a jaypuri múzeumban. angol tudósok vizsgálatai alapján a kötetek megközelítõleg 3000 évesek.
a könyvek tartalmazzák az ember és a többi élõlény testi és lelki tulajdonságait, le van bennük írva a dharma minden szintje, az hogy hogy emelkedhet valaki lelki síkra, és miként érheti el valaki a tökéletességet.
tudományos magyarázat nincs a mû születésére, benne az áll, hogy "ezek Isten szavai". idéztem is belõle már egy párszor az elõbbiekben...
http://www.srimadbhagavatam.org/ itt megtalálsz pár érdekességet a kötettel kapcsolatban.

sz4bolcs
latin szöveggel, meg hasonlókkal, amiket már elõbb is leírtam?

Fogalmam nincs, mirõl beszélsz, talán jobb lenne, ha valami forrást adnál ezzel kapcsoaltban.

Sok dolgot olvastam már...

A Bibliának is van hitele... a keresztények, a szektások meg a többiek szerint. Miért ne?

bens
valóban nem biztos hogy van igazságtartalma. de amikor egy olyan könyvben amirõl vizsgálatok alapján megállapították h kb 3000 éves, megtalálod azokat a dolgokat, amiket elvileg max 100 éve ismerhet a tudomány, az azért elgondolkodtató nem?

sz4bolcs
Hát ha találsz egy papirusztekercset, amire rá van írva, hogy evolució, pár latin kifejezés, és hogy ezt kr. elõtt 4500ban írták, annak valószínüleg kevés az igazságtartalma.
Ahhoz képest, hogy Hermész dolgai szimbólumokból vannak felépítve egész jól megfejtették a jelentését. Kíváncsi vagyok, hogy mekkora részük a belemagyarázás.
Tényleg nem rendelkeztek kül. emberfeletti dolgokkal. Olvastam pl. olyan zen mesterrõl, aki 17 éves korában világosodott meg. Húha..

bens
és honnan tudhatták az egyedfejlõdés szakaszait sejtszinten 3000 évvel ezelõtt? mert nem valószínû hogy volt nekik mikroszkópuk vagy bármilyen mûszerük. pedig pontosan leírtak mindent.

Csak egyet kérdeznék. Az állítólagos és valóságos régi dokumentumokat kik írták? Ha nem tévedek Õk "is" csak emberek voltak. Tehát nem valami kûlönleges képességekkel felruházott személyek.

Walk the Talk.

bens
a lélek mindaddig alszik, amíg nem élsz lelki életet. vagy anyagi életet élsz, vagy lelkit.

ha Buddha tanát követed, akkor minden bizonnyal nem eszel húst, nincs semmi káros szenvedélyed, nem dohányzol, nem iszol, nõkre nem nézel és van egy hiteles mestered, akit követsz. de neked ezt biztosan nem kell említenem, mert amekkora tapasztalatod van a spirituális életben (hsz-eid alapján) valószínüleg évtizedek óta így élsz.

sz4bolcs
Tehát a lélek függésben létezik?

#577-re válaszolok most: Úgy gondolom, igen.

bens
az hogy milyen testben vagy, az attól függ mi akarsz lenni, illetve hogy mit érdemelsz.
az aki megértette hogy nem a test az énünk, és meg is valósította, annak nem kell megszületnie anyagi és szellemi formában sem. felébred lelki mivolta.

nem válaszoltál egy kérdésemre...#577

sz4bolcs
Azon, hogy mi vagyok semmi felkészülés nem változtat.

bens
igen. ha ezt megérted és meg is valósítod, felkészültél.

sz4bolcs
Minek készülni? Hisz az mind nem Te vagy.

bens
szerintem meg addig kéne felkészülni a halálra, amíg tehetjük...

Sok féle módon magyarázhatjuk,hogy mi lehet vagy nem lehet a halál után és ezt mindenki a saját elképzelése illetve hite szerint teszi.Én azt mondom amíg élünk próbáljunk a társadalmilag jónak nevezett oldalon maradni és a többin mindenki ráér akkor gondolkodni,ha már nem lesz az élõk soraiban.
bens
inkább hiszek az õsi írásoknak, mint pár ezotrikus beállítottságú srácnak, akik saját kútfõböl spekulálnak.
mellesleg a bolond is látja, hogy az õsi keleti tanítások mûködnek. nemtudom hogy elolvastad-e az 511-es hsz-t...
csakhát ugye el kéne fogadni, ami nemigen tetszik az egónak...

És az õsi írásoknak aztán lehet hinni.<#schmoll2>

bens
:-) a halálból eddig még mindenki "visszajött"...

bens
többek közt ez: #511 (bizonyíték)
az õsi írások szerint a halálból nem lehet visszajönni ugyanis a halál abban a formában ahogy elképzeljük nem létezik. az írások szerint a lélek az én, ami halhatatlan és testbõl testbe vándorol.

sz4bolcs
de... Én tudok egyet. Jézus.

Mutassatok valakit, aki visszajött ONNAN. Mondani, állítani bármit lehet, csak hát a bizonyíték. Én azt mondom,hogy a valóság sokkal szörnyûbb, és sokkal szebb mint azt bárki is el tudná képzelni. Amikor az ember megszületik akkor un. energiasûrûsödés jön létre, ami még minden tulajdonságoktól mentes. Ezeket az ember élete folyamán "szerzi" meg. Lesz jószívû, lusta, hazudós stb. Amikor eljön a VÉG, az agyban filmszerûen lepereg az élet /találkozik meghaltjaival, stb/, és az az energia ami a kezdetben összeállt visszanyeri "szûzi" állapotát. Ez lehet, hogy marhaság, de.......?!

Walk the Talk.

bens
kérdezhetek valamit? te buddha tanítását követed? ha nem, mit?

sz4bolcs
Megmosolyogtattál ezzel a posttal, fõleg hogy két hozzászólással lejjebb masszívan az elme ellen foglaltál állást. Köszönöm. Az ember hisz, amég rá nem jön, hogy mindez csak káprázat. Utána jön az igazi bizalom.

Most ugye két mindentõl független lélek beszélget? :-)

bens
ezt már végig sem olvasom, mert nem vagy hajlandó felfogni semmit, aminek van értelme. amíg ilyen egysíkú a gondolkodásod, ne számíts sok jóra.