56
  • toni66
    Brrr...
    Az ilyen zippofcy féle emberek tudatukon kívül is megmutatják, mitől
    is merül föl az emberekben az öngyilok gondolata.
    "A depresszió a túlzott jólét (nem személyes hanem társadalmi)
    eredménye" Pontosan! Csak vajon tudod-e, hogy miről is beszélsz? Az
    összes modern társadalmi szokás, mitöbb a fogyasztási javak nagy
    része is arról szól, hogy nagy jólétben és kényelmesen élj -> ne lázadj,
    ne bontsd a rendet, illeszkedj be maximális mértékben.
    Nyilván Te is észrevetted, miután kijöttél az iskolából, hogy a világ
    alapetően tesz az ideológiákra, és le vagy szarva. Egy senki vagy.
    Vagy megszoksz, vagy megszöksz.
    És Te zippofcy, természetesen erős vagy, hiszen éllovasa vagy a
    modern világ drogjainak - pia, nő, kocsi, dvd, mp3,kutyafasza, amit
    akarsz. "Élvezed az életet." Csakhát szegény beteg depisek az
    élvezetet lehet, hogy a természetes, és nem a mesterséges
    fogyasztási oldalról akarják megélni. Merthát ilyen nagy a jólét, hogy
    nem muszáj a tömegest választani. (A természetes meg nem trendy,
    tehát kilógsz, és mivel ezzel veszélyezteted a mi belső
    biztonságérzetünket, szépen kiközösítünk téged...)
    Aztán jönnek az ilyen nímandok és (mert erősek), megmondják a tutit,
    hogy nulla az ember aki nem olyan faszányos mint ők. És jön a beteg
    többség (mert mindig a simulók, a langyosok csesznek el mindent, akik
    arra várnak, hogy csurranjon nekik is valami), és nekik ad igazat.

Szegény depis pára meg öngyi lesz. Mert nem képes felnőni odáig,
    hogy tudja: tenni kell nagy ívben mások véleményére, különösen, az
    olyanokéra, mint a Tied.
    Infantilis. Mint ahogy a felnőtt lakosság túlnyomó többsége (70-80%?)
    is, csak ők ezt a fejletlenséget kompenzálják, azáltal, hogy mintákat
    követnek. Téged sem neveznélek teljesen felnőttnek. (Ki a fenét
    érdekel a korod? Mintha ez jelentene valamit is. Egy dolog élni, és egy
    egy másik megélni.)

Semmivel sem vagy fejlettebb ember darwini értelembem, mint a
    lenézett öngyieid, sőt, a nyers erő primitivizmusát próbálod szellemi
    arisztokráciává nemesíteni. Mert erősebb kutya baszik ugyebár.
    "Öngyilkos álmot mások álmodnak neked." Ákos

Ja: és kommunkiáció: az öngyik jelentős része nem tud
    kommunikálni. "CSendes, hallgatag gyerek.volt." Ezt pedig a szülőtől
    tanulja elsősorban az ember. Melletted szerinted mit tanulna? Ha más
    lenne a véleménye, vagy elmegy hazulról, vagy lenyeli és egyszer
    később bukik ki. Mert ellent ugyen nem mondhat neked, hiszen Te vagy
    az apja, és te tudod, mi a lényeg az életben.

Szóval megtanulja majd a gyerek kifejezni az érzéseit - ellenedben is?
    Gondolom a drogozás, az alkoholizmus oka is a ngy társadalmi jólétben
    keresendő.

És a kirohanásomból jön kérdésként rögtön az agresszió is. Mert ugye
    sosem az agresszívnek van igaza? A többség számára, legalábbis, mert
    félnek, és ezt a csoportösszefogás segít a legjobban leplezni, kezelni.

TEhát kommunikációképtelenség+agresszió le nem vezetettsége:
    hogyan mondd meg az embereknek, hogy látod, hogy gyáva férgek, és
    elnyomnak téged? Mertház egy ilyen fórum nem elegendőp ehhez. És
    semmiképpen nem végleges.

Márpedig valami csak akkor megoldás, ha van hatása, és lehetőleg
    végleges.
  • Piscator
    Igen, lehetnek rossz periodusok.
    Olvastam pl pár éve, hogy sokgyerekes család apa, magyar vidéki valóság, semm munka, nyomor, lakásból kilakoltatás...fenyegetőzés önfelgyújtással.

Azon viszont kiakadok, ha tizenéves csitrik, lányok nagyban nyomják a darkos, fekete, temetős, depis stilt, kiloszámra gyártják magukról a kézfelmetszős képeket. pl ilyeneket.

Nem, nem vagyok cinikus, épp tegnap fenygetőztem, és gondolkodtam el, h ollót, kést döfök a szívembe, mert túlságosan függök a többiek véleményétől, de mégsem teszem meg, mert igenis van utána élet, vannak hobbiaim, nincs még minden "projektem" befejezve.
    Szóval ideges leszek, ha tinédzserek ilyen témában utaznak éveken át, közben kiderül, minimum jól szitulált középosztáylbeliek, talán mindent megkapnak, még emberi kapcsolatokat is.
    Szabad országban élünk, szabad rossz kedvűnek is lenni, de nem szabad elfelejteni, hosszabb távon vannak sokkal nyomorúbb helyzetűek, lásd afrika, középkor népe.

Szóval pl fájdalmas, kegyetlennek tűnik néha a Csernus megoldás, de ha csak az hat...

Ettől függetlenül még a jóléti államokban is keresű, nehéz az élet, több síkon.
  • Piscator
    Én is gondolkoztam ilyesmin, de inkább önsajnáltatás céljából, meg ehhez sincs bátorságom.
    Tucatnyi ilyen fórum van a témáról.
    Imho: a világ szar, az élet nem, küzdeni azért kell, hátha lesz jobb. De minden relativ, pl lebénulás, v. politikai, pénzügyi kilátástalanság....
  • Piscator
    Aki ennyire nem akar élni...haljon meg. :-(
  • Tetsuo
    dez! 1 objektív érvet sem hoztál fel zippo ellen, a saját erkölcsi normáid gátolják -ebben az esetben- a logikát.
  • Raszkolnyikov
    Ja
  • bld
    Nem az a kérdés h mennyit hanem az h azt hogyan teszi az ember és milyen eszközökkel fegyelmez és tanít
  • Raszkolnyikov
    Régen, a nagymamám idejében együtt volt a család pedíg akkor háború volt, rendszer váltás és rengeteg munka és akkor mégis több idő volt a gyerekre.

DE! A mostani gyerek biztos azt akarja, hogy annyit foglalkozzanak vele?
  • Raszkolnyikov
    Ez pontosan így van! Volt egy idő amikor mindíg a számítógépmögé bújtam és akármit mondhattam az embereknem, mert nem érdekelt, hogy megsértődnek, mert ott van a gép jáccótársnak.
    Egy idő után bizonyos dolgokat már megtudtam csinállni és az emberek tőlem kértek segítséget és nem én tőlük.
    És aztán jött a középiskola... És rá jöttem, hogy ez már nem elég (főleg ha az ember biológia fakton van és az emberek 95%-át nem érdekli a számtech)
  • Raszkolnyikov
    Szerintem könnyeb egy saras, patkányos kunyhóban elkapni egy betegséget, mint egy kastélyban.

A gén betegségek meg más kategóriába tartoznak.

Persze nem tartom baromságnak amit írtál, lehet, hogy így van. (de azért érted a mondani valót?)
  • Alfa Of NS
    A nem jut idejuk az mehet idezojelbe.
  • Alfa Of NS
    "Most ha rosszindulatú lennék azt is mondhatnám, h te hogyan voltál képes végig nézni azt, ahogyan ő idáig jutott...."

Azert ez nem egeszen igy mukodik. Egyreszt az ember fiatalabb koraban nem fogja fel ugy a dolgokat, ahogy kene. En is neha elgondolkodva a multon jovok ra hogy egyes emberek miert ugy tettek dolgokat ahogy. Igazan a kozbeavatkozas a felnottek feladata lenne, csak hat a mai vilagban mar nekik se jut idejuk a gyerekre...
  • Raszkolnyikov
    Nekem egy évig volt osztálytársam (bukott hozzánk és assze tőlünk ment a nevelőintézetbe). Akkor már telljesen tönkre ment. De azért én soha nem basztattam (legalább is így emléxem, de remélem jól emléxem).
  • bld
    igen, csak nekik jóval több lehetőségük volt arra h elkerüljék az esetleges megbetegedést(higiénia, elzártság, közvetlen orvosi segítség..stb)
  • bld
    Az apró de féreérthetetlen dolgok őket is boldoggá teszik, a nyomulós-sajnálós segítség nyílván nm úgy esik, de amit mondtál igaz de sztem áthatolhatók ezek a páncélok vagy van rá mód h beépülj ebbe a páncélba
  • BiroAndras
    "A dagadt, kövér, lusta nemeseket SOHA nem írtotta nagy mértékben egyik járvány sem! Ellentétben a fizikailag fejlettebb, dolgozó jobbágyokat!"
    A pestis pl. nem válogatott, a nemesek ugyanúgy pusztultak. A genetikai betegségek meg pont hogy őket sújtották leginkább a sok rokonházasság miatt.
  • dez
    Hát, ilyenkor az emberek legtöbbször olyan erős páncélt növesztenek, amin barátok sem tudnak áthatolni.
  • dez
    Egyszer hallottam egy olyat, hogy mindenkinek a saját szenvedései a legnagyobbak. Azt hiszem, nekem is (bár nem szenvedésnek hívnám, legalábbis egy idő után már inkább tapasztalatszerzésnek volt értelme venni). Egyébként az erő önmagában nem elég, sőt, ha túl sok van, csak segít egyre rosszabb helyzetbe kerülni, szóval más is kell (pl. hogy hova is érdemes befektetni azt az erőt). Persze most biztos jönnek a nagyokosok, hogy elég bedobni egy kis prozacot (tipikus "nyugati megoldás"), de igazából nem ilyen egyszerű a dolog.
    Egyébként a cikk szerint nem csak elkeseredett volt a srác, hanem önkárosítás-mániás is (akik csikkeket nyomnak el a bőrükön, stb.), talán nem csoda, ha nem szimpla megoldásokat keres.
  • bld
    Most ha rosszindulatú lennék azt is mondhatnám, h te hogyan voltál képes végig nézni azt, ahogyan ő idáig jutott....
  • bld
    Azért megjegyezném h a cikk nm az öngyilkosságra fektetné(sztem) a hangsúlyt hanem arra ,h ez egy ilyen meglehetősen groteszk módon jöjjön létre, ha az a srác "simán" felakasztotta volna magát az teljesen másképpen hatna rámis, mint így, h illyen módon talált segítséget, mellesleg nm szeretem ezt a " vágjunk fel a múltunkkal ,h kinek volt rosszabb" érvelést de megjegyezném h annak amit írok van "hátországa", saját tapasztalat,nm a levegőbe beszélek és nm is könyvből idézek.
    Sokunk volt már depressziós, magam is kerültem olyan helyzetbe ahonnan úgy tűnt nincsen kiút, most mégis itt vagyok, meg merem kockáztatni ,h jól érzem magam a bőrömben és ezt magamnak köszönhetem, hibázni mindenkinek van joga de a hibáinkat észrevenni és megpróbálni javítani rajta....az kötelesség kéne h legyen de az tény, h az emberiség az utóbbi időben hedonistább lett és ha porszem kerül a gépezetbe gyakran azonnal ott a baj és sokan kerülnek oda h már nincs visszaút, ők nm elég erősek ahhoz, h segítsenek magukon...
  • dez
    Nem lehet, hogy te is kicsit sötétebbnek látod a világot a kelleténél? Vigyázz ezzel. (Azt persze én sem hiszem, hogy a puszta technikai fejlettség garantálja a spirituélis és érzelmi fejlettséget, és a problémákat olyan könnyű megoldani.)
  • dez
    Meg nem tudom, tudsz-e róla, hogy pár évtizeddel ezelőtt bizonyos német csoportok hivatalos eszmerendszerének volt szerves része, amit írsz.
  • dez
    Ja, egyébként pontosan az ilyen könyörtelenül "tárgyilagos" gondolkodásmódúak lesznek a legelőször öngyilkosok, ha valamitől depressziósak lesznek... És nem biztos, hogy sajnálni foglak.
  • dez
    Szerintem egysíkú a gondolkodásmódod. És egysíkuság = hiányos információk. Azaz, sokminden van, amit nem tudsz, és hosszabb távon erre ráfizethetsz, onnan jön a baj, ahonnan nem számítasz rá.
  • Kain
    Hát, Sodi, nem vagy túl tájékozott. Irakban igenis háború van, a Kaukázus egy puskaporos hordó, ahogy a Balkán is, Afrikában több helyen népirtás és polgárháború folyik. Még Európa fejlett részein sincs minden rendben (pl. muszlimok elleni robbantások). A világ még mindig szar, bár tényleg kezd jó irányba haladni. Majd 100 év múlva meglátjuk :)
  • nenad
    sodi, a szivtelensegre erdektelensegre az anyagisagra ertettem, mert ebbol a szempontbol sztem nagyon szar iranyba tart a vilag.
  • Raszkolnyikov
    "A természetet szerinted érdekli hogy a túlélő egyedek a faj erkölcsi felfogása szerint "megérdemlik"-e a túlélést?"---> én arra gondoltam, hogy nem a legerősebb éli túl a háborút.
    "De akinél ez utóbbi annyira hibádzik hogy önmagát öli meg az jobb is ha eltűnik és nem szennyezi tovább a fajtát. Pl. a haverod alkoholista szülei is jobb lett volna ha azelőtt megölik magukat vagy egymást hogy a haverod megszületett, és akkor nem szenvedett volna annyi éven át. Továbbmenve: szerinted az ő gyerekei milyenek lesznek?"---> Te megölnéd magad ilyen esetekben? Egyépként az a gyerek gyönyörűen rajzolt (elképesztően szépen!), fizikailag is elég fejlett volt, tehát ha nem oda születik akkor jó esélyel vág neki az életnek. Mivel tönkre ment (mint ember) nem hiszem, hogy lesznek gyerekei, de erről nem ő tehet!

"Aki Afrikában életben marad az ugyanannyit elért mint az aki az USAban egy tőzsdén szereplő vállalat elnöke vagy tulajdonosa lesz."---> és mégis az Afrikai éhezi, hal meg és szintén az afrikai nem tudja majd felnevellni a családját (mert kőből, homokból és bazi nagy melegből ne msűrűn lehet kenyeret csinállni).

"Viszont Afrikában jóval kevesebb a depressziós mint az USAban, mert ott más betegségek és egyéb tényezők szűrik meg az embereket" ----> ez pontosan így van! Csakhogy azokban a betegségekben milliók halnak meg és nem pár ezer, tízezer ember. Lehet, hogy azkok az emberek sokkal jobban tudnának dolgozni mint egy német segéd munkás aki negyed millát haza visz havonta. Tehát akkor az az ember jobban megérdemelné a pénzt, nem? Itt arra utalok, hogy az életre valóbb ember nem tud mit kezdeni az adotságaival.

Egyépként a természetes kiválasztódás megoldás lehetne mindenre, de az emberiség kiszakadt a természetből, tehát kár ezen filózni.
  • nenad
    sztem sajat magadnak mondasz ellen tobb szempontbol is... Az elso postodban egeszen mast allitottal.

De Attol hogy valaki szar periodusban van az nem azt jelenti hogy szar ember...
    Volt egy alkoholista haverom peldakepp, 1 ev alatt kijott belole es ritka oszinte egyenes ember lett belole. Orulok hogy ilyen baratom van.
    Egyebkent az egesz tuleles dolog elegge fantazialgatas szintjen mozog. Ilyen nincsen hogy tuleles es nincsen olyan sem hogy megerdemli, Ezt nem is allitottam, csak azt, hogy tobb eselye van a technikanak, intelligencianak, az erovel ellentetben. Ettol fuggetlenul termeszetesen ugyanugy elcsaphat egy auto barmikor.

No de most akkor terjunk a temara, a gyereked depresszios lesz, meg akarja olni magat, vajon akkor is ilyen idiota modon reagalod le?!
    Meg ha igen is azert remelem az anyja esznel lesz...
    Hat nem kivanom senkinek hogy ennyire muanyag faterja legyen.
    Reszemrol finnish, remelem elgondolkozol rajta mit is hordtal itt "bikabol" ossze.
    Egyebkent 31 vagyok.
  • SoDI---
    A világgal igenis minden rendben van. Senki se mondja, hogy nem haladunk jó felé, amikor egyre több ember él modern demokráciában, és egyre kevesebb helyen van háború. (Most éppen sehol: Irakban sincs hivatalosan, Csecsenföldön is néhány terrorista ugrál, Afrikában is csak szórványosan irotogatják egymást a gerillák).

De most, ha OFF voltam :)
  • zippofcy
    A természetet szerinted érdekli hogy a túlélő egyedek a faj erkölcsi felfogása szerint "megérdemlik"-e a túlélést? Az erő, intelligencia, jó idegrendszer előny, de nem garancia. De akinél ez utóbbi annyira hibádzik hogy önmagát öli meg az jobb is ha eltűnik és nem szennyezi tovább a fajtát. Pl. a haverod alkoholista szülei is jobb lett volna ha azelőtt megölik magukat vagy egymást hogy a haverod megszületett, és akkor nem szenvedett volna annyi éven át. Továbbmenve: szerinted az ő gyerekei milyenek lesznek?
    Azon meg hogy ki hova született nem érdemes rágódni. Aki Afrikában életben marad az ugyanannyit elért mint az aki az USAban egy tőzsdén szereplő vállalat elnöke vagy tulajdonosa lesz. Viszont Afrikában jóval kevesebb a depressziós mint az USAban, mert ott más betegségek és egyéb tényezők szűrik meg az embereket. Azon rágódni hogy nem születtél arab olajsejknek épp olyan felesleges mint azon örvendezni hogy nem születtél afrikai éhezőnek. Ha egy olajsejk szétosztja a vagyonát az afrikai éhezők között az a faj (sőt még Afrika egésze) szempontjából is épp olyan haszontalan tett mintha egy afrikai éhező megöl többszáz olajsejket. Egyes emberek élete a TÁRSADALOMRA lehet hatással, de a fajra és a természetre NEM.
  • zippofcy
    29 éves vagyok, még 30 év és elég idős leszek hozzá hogy már semmi ne érdekeljen Konditeremben még sose voltam, mert nincs rá szükségem hogy a kinézetemmel keressem meg a betevőt, vagy azzal hogy másokat megfélemlítsek. Az egészséges étkezésre is nagy ívből teszek, mégse voltam még soha 1 napot se kórházban. Kinézetem is teljesen normális. (ezt a 2őt lekopogom) Ezek a dolgok NEM ettől függnek. Manapság a vallás helyét a tudomány vette át, és a sok hívő ugyanúgy nem tudja elfogadni hogy nem az ennek megfeleléstől függ az élete meg jóléte, ahogy anno a keresztények se tudták elfogadni hogy az imádkozás se változtat semmin.
    Az jó hogy te tudod én hogyan gondolom a kiválasztódást ... igaz az erőnek semmi köze nincs hozzá de az most mind1. A művészek meg tudósok mégis hogyan jönnek egy faj fennmaradásához?? A művészek ilyen szempontból tök feleslegesek (legtöbb buzi is, az aztán fenntartja a fajt) de a tudósok közül is a legtöbb abszolút szaporodásra alkalmatlan volt, pl. filozófusok akik minden napjukat percre pontosan ugyanúgy élték le, stb. De a maradék is felesleges, pl. atombomba megalkotói inkább a faj kipusztításában segédkeztek, de még a gyógyszerek feltalálóira sincs szükség, a pestisre se volt gyógyszer mégis túlélte az emberiség.
    Egy faj fennmaradása szempontjából SEMMI jelentősége egyes egyedek életbenmaradásának, ezt kéne már végre megérteni. A defektes egyedek jobb ha nem örökítik át a tulajdonságaikat az utódaikra. Sőt. Hamarosan elérhető lesz a jelentősen hosszabb élet, egy napon talán még az egyes egyedek örök élete is. Na azon a napon a FAJ kihal ... inkább azt értsd meg hogy miért, ezt sokkal könnyebb megérteni mint azt hogy egy másik ember mit ért egyes fogalmak alatt.
    A vezető emberek közül senki sem gondolkodhat így mint én, egészen egyszerűen azért mert én már vagyok annyira intelligens hogy felfogjam vezető embernek lenni szívás. (ergo nem is lennék az soha) Valódi hatalom manapság már nem létezik, a vezetők max annyit érhetnek el hogy híressé lesznek vagy vagyont harácsolnak. Változásokat vajmi keveset érhetnek el, megköti kezüket a rengeteg kompromisszum, bürökrácia, közvélemény (TV, sajtó) de főleg az hogy manapság a hatalom mint olyan egyszerűen TÚL SOK emberre oszlik szét. Ha pedig úgysem tudnak változtatni mi a faszér legyenek vezetők? Sok segget ki kell nyalni, rengeteget hazudni, lopni, csalni ahhoz hogy oda kerülhessenek. Ezeknél mind van értelmesebb időtöltés is.
    Aki kicsit is érzékeny az meg sose kerül oda hogy műthessen másokat. Végezd el az orvosi egyetemet, akkor majd meglátod miért nem ... de még a hibátlan idegrendszerűeket sőt a tuskókat is kikészíti a hazai orvosi lét, a balkáni körülmények, rengeteg túlóra, anyagi megbecsülés teljes hiánya, ezzel összefüggésben a félig zsarolás-szerű "hála"pénztől való függés, stb. A hazai orvosok nagytöbbsége 50 éves korára alkoholista idegroncs, 60 éves korára meg hulla.
    De minek koptatom itt a billentyűzetet, van érdekesebb dolog is amivel eltölthetem az életem.
  • Raszkolnyikov
    Dettó
  • Raszkolnyikov
    Figyelj! Te elmész egy nagyon fontos dolog mellet!

A depressziósok nem csak úgy lesznek depressziósok és az öngyilkosok sem lesznek csak úgy öngyilkosok!

párnapja egy volt osztálytársam akart öngyilkos lenni (felrobbantott egy gázpalackot és most égési sérülések miatt van kórházba). Az ő oka olyan dolog volt amibe bele született! Méghozzá, hogy alkoholista szülei voltak.
    Álltalános iskolás éveiben annyi megpróbáltatáson ment át és annyi szégyent kellet megérnie amennyit fel sem tudsz fogni!
    Emléxem, hogy mindíg remegett a keze (amit mindíg rágott és nagyon sebes volt).
    Szerinted hány gyerek van ilyen a világban?
    Vagy ott van például egy csomó ember a Kínában, Afrikában vagy más szegény országban, akik lehet, hogy többet dolgoznak mint te, jobban ellenállnak a nyomor okozta betegségeknek mint te. Vagyis ők akkor sokkal jobban megérdemlik a kenyeret mint te kisbarátom!

Ezen gondolkozz el ezen! Ha bár jó részét csak akkor fogod átérezni, amikor majd te is átéled!

Ja még valami!
    Középkor: A dagadt, kövér, lusta nemeseket SOHA nem írtotta nagy mértékben egyik járvány sem! Ellentétben a fizikailag fejlettebb, dolgozó jobbágyokat!

Háború: Háborúban a legbátrabb katonák vagy a legjobb katonák (őket küldik a nehéz helyekre) esnek el leghamarabb! És kik élik túl? Akik megszöknek, nem alkalmasak frontszolgálatra, kibújnak a feladat alól, benyalják magukat stb.
    És persze azok akik igazán jól bírják a sarat, küzdenek és megérdemlik az életet, DE a gránát nem fogja nézni, hogy egy ilyen igaz embert robbantson szét vagy egy gyávát!
    Tehát itt sincs természetes kiválasztódás!
  • nenad
    ezen a kivalasztodason mindig jot nevetek, hiszen rengeteg olyan eloleny van aminek semmi koze azokhoz a dolgokhoz amirol a kivalasztodas papol, pontosabban ahogy te gondolod azt a leirtak alapjan. A kivasztodasnak igen keves koze van a erohoz(keves fajnal az oszzeshez kepest). Sokkal inkabb a technikahoz, intelligenciahoz.
    Rengeteg muvesz/tudos gogyis volt, nem is kicsit. Jelentos emberekrol van itt szo nem holmi itt-ott. Sot sztem minden ember egy kicsit el van szallva, de ennyi kell.

Amit viszont nem ertesz meg, az hogy minden embernek vannak rosszabb periodusok az eleteben, es pl ha valaki erzekeny az nem azt jelenti hogy alkalmatlanabb az eletre mint pl te, mert te pl jol remeklesz a konditeremben..., o pedig fasztasztikusan tud elmeleti feladatokat megoldani, vagy akar muteni hogy a temaba vagjak.
    Egyszeruen csak mas, es errol van itt szo. Senki sem kevesebb azert mert mas. Es azert sem mert roszzul dontott. Majd ha elsz 30-50 evet jobban atlatod ezt de addig felesleges fikazni mert ha szarba kerulsz egykettore megerted hogy ilyen is letezik es van hogy egy ember azokban a korulmenyekben nem lat mas megoldast.

Egyebkent a haboruban pedig mindenki beteg lesz, nincs olyan ember aki egeszseges marad mikozben masik embert pusztit el. Ehhez megint elni kell egy kicst hogy megertsd, ha mashogy nem megy.
    Az igazan nagy baj az hogy a vezeto emberek kozul is sokan igy gondolkodnak mint te, es sajnos ma nem azert lesz egy ember vezeto, mert kulonlegesen intelligens, egyeb kivalo tulajdonsaggal rendelkezik, hanem mert eros iranyitasi kenyszere van, vagy sok penze, hasonlo. Szoval meg veletlenul sem azert mert fejlett.
  • zippofcy
    A természet rendje a természetes kiválasztódás. Például az őskorban aki lassú vagy gyenge volt nem talált elég élelmet és kipurcant. A középkorban ott volt pl. a pestis, ami az akkori lakosság 2/3-át kiírtotta. Azok élték túl akik immunisak voltak rá -> pár évszázad múlva a pestis is "kipusztult" mert egyszerűen nem élt már olyan aki elkaphatta volna. Korunkban itt van az AIDS, vagy pl. a depresszió. Aki életképtelen az dögöljön meg. Aki hülyeségeken sír, ahelyett hogy értékelné hogy egészséges, olyan korban él ahol (a múlthoz viszonyítva persze) alig kell dolgozni a megélhetésért, rengereg szórakozási forma elérhető a szélesebb rétegek számára is, a betegségek nagy része gyógyíható, stb ... na aki ezek mellett depressziós lesz azt elküldeném egy jó kis háborúba, ott rögtön kigyógyulna a depressziójából, vagy ott pusztulna és akkor nem lenne szükség öngyilkosságra. A depresszió a túlzott jólét (nem személyes hanem társadalmi) eredménye, s mint ilyen nem tarthat számot együttérzésre. Szerintem. Na persze a pszihomókusok biztos máshogy gondolják, elvégre nekik meg kell élni vmiből.
  • The Garrett
    linket menem adnak :/
  • dez
    A gyógyítás nem mindíg olyan egyszerű. Majd lesznek nehéz esetek a praxisodban.
  • dez
    Tudod, pontosan a depresszióra jellemző, hogy ilyenkor még sötétebbnek, reménytelenebbnek látja az ember a dolgokat, és a saját helyzetét is. Amikor az ember a mélyponton van, elég egy kis "bátorítás", és vége... Aki viszont meggyógyul, sokkal jobban tudja értékelni az életet. Egyébként senki sem születik "tökéletesnek". Egyéni fejlődési utak vannak. Aki fenn van, lehet még lent (ha nem vigyáz), és aki lent van, lehet még fent (ha tesz érte).
  • Alfa Of NS
    "Aki hülye haljon meg."

Kezdhetnenk veled.
  • Alfa Of NS
    "Nem kár az ilyenekért."

Miert, erted kar lenne?