Vakságot okozhat a fokozott számítógép-használat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Mennyiért vetted és hol? szal játékra és filmnézésre si megfelelõ már a 16ms? tudom 20 alatt van, de személyes infók a jobbak :-)
És különbenis, szerintem nem csak a gép a letrosszabb tényezõ, hanem aze gész mittudoménmi. Reggel felkelsz hétkor elmésza francba, délután hazamész, tanulsz, tv-zel, gépezel, lefexel, aztán elõröl a egész.
Úgyhogy sztem nyugi <#nevetes1>#nevetes1>
Bár sztem egyértelmû.<#miaz>#miaz>
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Ez érdekelne mert karácsony, sulinet izé tudjátok.<#nyes>#nyes>
tft = lapos (ezt szokták LCD TFTnek nevezni, mivel a TFT az lcd egy variánsa)
van még az oled, az még a jövõ zenéje
ha érdekel a téma, olvasd el ezt
Ezt én is aláírom. Elég sok géppel van dolgom, és szinte mindegyiknél 60Hz-en megy a monitor, pedig tudnak 85-öt vagy 100-at is.
Egyébként, aki teheti vegyen 19''-os LCD-t. Most már lehet kapni olyat, ami minden szempontból tökéletes. A kontraszt arány 800 és 1000 közt van, ami már elég. A kép bármilyen szögbõl tökéletesen látható, a színek se torzulnak (Az enyémnél legalábbis - Samsung 910T). És már a válaszidõ is elfogadható (<16ms). Ja, és persze kizárólag DVI csatlakozóval szabad használni.
Vagy már annyira rossz a szeme.<#wow1>#wow1>
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Az lcd-n meg nem homályos kép lesz, hanem max. pontok "vesznek" el.
Sajnos nagyon sokszor felfogásbeli gondok vannak. Tipikus -és ehhez hasonló- példa a fogápolás... nem akkor megy tönkre a fog, amikor nem ápolja az ember, hanem jóval késõbb és akkor már nem lehet a folyamatot visszafordítani. Hát dugjuk csak a fejünket a homokba...
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Nekem a legtöbb, egykoron c64+TVt még szemüveg nélkül bámulo haverom mára szemüveges ... és egyre erõsebbet hordanak 😞 - stressz vagy sem, én aggódok : ez is stressz, még valoszinübb, hogy megvakulok 😊 - feladom! 😄
Forza.
"az én öregapám 120 évig dohányzott, mégsem lett tüdõrákos ..." - akkor most nyugodtak lehetnek a dohányosok ? 😄
Én komolyan veszem a hírt, nem nagy ügy a rendszeres fogászati vizsgálat/tüdõröntgen mellé a szemészetre is elmennem.
Forza.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Alsós koromban szemüveges voltam.
Pár hónapja meg elolvastam a szemésznél a táblázat alsó sorát (persze nem 10 cm-rõl. <#smile>#smile>)
Egyébként 5 éve aktívan gépezek.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
halkan, zárójelben megjegyezném, hogy a nyomtatott könyvek olvasása is rontja a szemet, többek között ezért terjedt el az a hit, hogy a szemüveges ember okos is, mert régen csak azoknak voltak szemüvegei akik mûvelõdtek, tehát sokat olvastak...
ha romlik is a szem az csak is a megerõltetõ használattól lehet, de ez meg nem csak a számítógépre jellemzõ.
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
meg tegyétek ablak mellé a PCt, így ha tölt, vagy vlmi, akkor lehet nézni a csodálatos természetet 😊
Azért érdekes, de szerintem nincs sok okunk az aggodalomra (de azért nem kéne túlzásba vinni a monitorozást).
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
Kérdésem a következõ: LCD moncsik már vannak egész olcsón. Én és család többi tagja is elég sokat gépezik. Megérné -e beruházni vmi 17" os TFT csodába a mostani 17" LG F700B helyett, vagy még nem éri meg? Télleg, 85Hz en is gázos lehet a szemre a moncsi?
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Szóval csak azt akarom mondani, hogy hátrább az agarakkal, jobb félni mint megijedni (azaz mindenki jobban teszi, ha elmegy egy alapos kivizsgálásra, mielõtt kiderülne, hogy már késõ...)
Bõvebben a vizsgálatról:
http://www.sote.hu/intezetek/betegellatas/szakrendeles.php?inst_id=61&amb_id=47
Bõvebben a témáról:
http://www.szem2.sote.hu/ZOLDHALYOG.htm
Bár valószínüleg a hangsúly azon van, hogy "számítógép elõtt ül".
Tessék szépen állni a gép elõtt! 😄 Esetleg ülni, de mögötte ám!
De hasonló a dohányzás mizériája, ott is csomó tényezõ van, és amikre hivatkozva lehet mérgezni magunkat.
Nekem inkább fejfájásom, fáradtságom szokott ritkán lenni.
Van egy jó emlékeztetõ program pont e célra: Eye Love U
Angol üzikkel, éés bizarr hanggal figyelmeztet megadott iõben, v. idõközönként, hogy menni kell.Szemtorna is van csöppet benne.
...akinek ez kell.
This study was performed at four institutions with large workforces (>5000 employees) in Japan, and most workers were involved in the electronics and steel industries. We assumed that workers in these institutions exhibited a representative work style for the past several decades in Japan. Two companies were located in metropolitan areas and two were in the suburbs. To randomly choose participants, they were selected according to their date of birth at three centres and according to their company ID number at one centre.
In addition, all participants completed a self administered questionnaire about their private life and working style, including a history of ocular disease (retinal detachment, diabetic retinopathy, cataract, ocular hypertension, and glaucoma), a family history of glaucoma, symptoms of migraine, smoking habits, alcohol consumption, and computer use. Information concerning computer use included the subject’s history of computer use, the mean daily time (both privately and at work) spent using computers for the past five years, the present level of use.
Hm, szóval ez egy "erõsen" reprezentatív teszt volt. Talán úgy lett volna valami értelme, ha random vizsgálódnak és utána mondják azt hogy a monitort bámulók között nagyobb a megbetegedési arány.
Ráadásul rövidlátú vagyok<#szomoru1>#szomoru1>, és nemcsak világmeglátásban, politikában.<#sniffles>#sniffles><#ravasz1>#ravasz1>