496
és miért nem ismerik ezt el a nők?
  • sz4bolcs
    Jó, a topik tényleg baromság, mert még nem tisztáztuk, hogy mi az az okosság.
    Egyébként az nem gáz, ha a férfi fodrászok buzik, attól még ők a legjobb fodrászok az országban.
    Festőt ismerek olyat, aki nagyon értelmes és széles látókörű, kőműveseket nem ismerek, de szerintem ők sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus.

-Tisztáztuk, mi az okosság, mégsem erről megy a vita.
    -Buzik: Több női lélek szorult beléjük, mint az átlagba, és most megint előjön a munka. Attól hogy valaki jó fodrász, nem bizonyítja azt, hogy okos, de azt lehet, hogy fejlettebb a szépérzéke. Ezen vitázni megint offtopic.
    -"kőműveseket nem ismerek, de szerintem ők sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus." - Ezzel többszörösen cáfoltad magad. 1. Nem ismered őket, hogy alakítasz ki róluk képet? 2. ők sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus. - Ez a mondat magáért beszél. Nem buták, de nem lehetnek okosak. :) Kőműves, aki továbbtanul építésznek házakat tervez. Tudod mi az a statika?
  • Tuvok #137
    Már hogyne lenne jobb érzékük hozzá ? Egy nőből mikor lesz jó bányász ? Nagyon ritka ..
    100 fodrászból 90 nő, annyiból sokkal több mesterfodrász, mint a maradék 10 férfiből . De persze azokat hallod, mert a média azokat fújja föl .
    Azért, mert a nőknek más az érdeklődési köre, nem lesznek kevesebbek vagy butábbak . Van, amit ők csinálnak jobban, van, amit a férfiak, és van sokminden, amiben egyik fél se feltétlenül jobb a másiknál (és egyre több ilyen van) .
  • sz4bolcs
    És lenézheted a nők munkáit, hogy buta nő is tudja csinálni, de azt tedd hozzá, hogy okos férfi meg nem ... nincs érzéke hozzá, nem erre született . Ha esetleg egy igen, arról úgyis hallani fogsz valahol, mert tök különleges ... - csak a hozzászólásod e-részéhez akartam valami véleményt mondani. A munka nem az okosságtól függ, hanem, hogy kit mi vonz (optimális esetben).
  • sz4bolcs
    Én is férfi fordrászhoz járok. :D Szomszédban van egy női fodrász szalon majd lehet oda is bekéretőzök egyszer. -Ugye érzed az iróniát? És valószínűnek tartom, hogy még ezután sem fogok tudni ebben a témában objektív véleményt kialakítani, mert sokkal több embert kéne ismernem ehhez. Annyit amennyit ember nem is ismerhet meg életében. Azt a sok marhaságot meg amit itt leírnak nehogy valaki elhiggye, mert nagyon kevés az objektív.
  • sz4bolcs
    Ennek meg semmi köze ahhoz, hogy valaki okos vagy sem. Attól, hogy egy nő kozmetikus, nem jelenti azt, hogy nem lehet okos, hanem őt az érdekli, azt szereti csinálni. És ennek megint semmi köze az észhez, vagy az okossághoz. Úgyhogy jöhet bárki bármilyen férfi/női melóval, de ez kezdett eltolódni arra fele, hogy férfi fodrász okos, női fodrász pedig buta. Nevetséges.
  • sz4bolcs
    Ugyanmár. Hány "sztárfodrász" nőt ismersz? Ugyanígy ruhatervezőt? - Igen de ne felejtsd el hogy a legtöbb ilyen férfi homoszexuális. :)
  • Taranov
    Ezek tények, a mindennapi életben csak a tényleg buta nőket nézem le.
  • Taranov
    Nem a nemétől függ, csak abban a fodrászatban az a legjobb fodrász.
    Egyébként ez butaság, hogy a nőknek jobb az érzékük hozzá.
    És mint már mondtam, nem különleges a férfifodrász, max. az átlagos fodrászatokban, de a legjobbak mind férfiak a médiától függetlenül.
  • Rózsalány
    gondolkoggyá má!!!!!! én is simerek értelmes fodrász, meg varrónőt! az egyik szavatokkal vágjátok pofán a másikat!!!

bocs a kirohanásért, asszem nem kéne idejárnom, akkor megérném a 30-at...!
  • Tuvok #129
    lemaradt:
    Aki lenézi a nőket, nem csak az ők utálatát nyeri el, hanem minden nőket tisztelő férfiét is .
    De más téma, nem firtatom ..
  • Tuvok #128
    A nők iránti tisztelet nem abban nyilvánul meg, hogy kijelentjük, hogy nem (lehetnek) olyan okosak, mint a férfiak, ez eleve marhaság .
    Aki lenézi a nőket, nem csak
  • Tuvok #127
    Egy fodrász forgalma közel se a nemétől függ .
    És sokkal több női mesterfodrász van, csak - mivel különleges és formabontó - a férfiakat nyomja a média . És a nőknek jobb is az érzékük hozzá, ahogy a szépségápolás minden más területéhez .
  • Kata
    Rosszul vetted le a hangnemet, mert egyáltalán nem rágtam be. Halálos nyugalommal írtam, és a téma iránti közönyösség vezérelt az eleve elkapált mivolta miatt. :)
    Valószínűleg, még nem láttál engem itt, amikor télleg berágtam valamire...
  • Taranov
    Csak annyit, hogy az okosok nagyon jól tudják, hogy okosak, csak nem azzal dicsekednek, inkább azzal, amit ennek az okosságnak köszönhetően el tudnak érni.
  • Taranov
    Jó, a topik tényleg baromság, mert még nem tisztáztuk, hogy mi az az okosság.
    Egyébként az nem gáz, ha a férfi fodrászok buzik, attól még ők a legjobb fodrászok az országban.
    Festőt ismerek olyat, aki nagyon értelmes és széles látókörű, kőműveseket nem ismerek, de szerintem ők sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus.
  • Taranov
    Én tisztelem a nőket, azért is mondom, hogy nem nyilvánul meg az életben, hogy a férfiak a legtöbb dolgot jobban csinálják.
    Ismerek nagyon buta férfit, akire már-már azt mondja az ember, hogy veszett fejsze nyele, de ismerek nagyon okos nőt is.
  • Taranov
    Nem véletlen, hogy ezeket mutatja a média, a férfiak a jók benne.
    Az másik dolog, hogy nincs érzékük a férfiaknak a kozmetikussághoz.
    Én férfi fodrászhoz járok, és a fodrászatan az egy darab férfi fodrász a legjobb, 2× akkora forgalma van, mint a többi női fodrásznak együtt, de ő sem mesterfodrász és a nők sem.
    A mesterfodrászok viszont tényleg férfiak nagy többségében, azt gondolom.
  • Aspyrin
    Ahhoz képest, hogy ez egy gumiba való topik, egész szépen berágtál, gratu
  • Kata
    jav.: "...hogy mennyire hülyeség, vagy nem hülyeség, amit írtam itt."
  • Kata
    Annyival még kiegészíteném, hogy azért a túltengő önbizalomban a férfiak toronymagasan vezetnek. Ez mindenhol látszik, itt is. Hogy miben nyilvánul meg?
    1. Egy okos ember nem állítja magáról, hogy okos.
    2. Aki valóban okos, arról mások fogják ezt állapítani.
    3. Itt kategorikus kijelentés volt, hogy a férfiak okosabbak, és ezen kijelentés a férfi fórumozók billentyűzetéről hangzott el.

Ha most ezt a férfi logikát és egot nézzük, akkor ezek szerint az az okos, aki mondja magáról. Akkor ha több nő állítaná magáról, hogy okos, akkor a nők okosabbak lennének? Remélem, kiérződik a mondatokból az irónia, és a paradoxonok. Ezekre most ne reagáljon senki, csak amolyan lenge eszmefuttatásnak, hangos gondolkodásnak szántam. A dacos, és sértődött megjegyzéseket most próbálja meg mindenki összeszorított foggal visszatartani, elszámolni 10-ig, vagy 1649382-ig, és utána belegondolni, hogy mennyire hülyeség is, amit írtam itt. Aztán ennek fényében folytatni itt a disputát.
  • Rózsalány
    szerintem egy férfi se vágjon föl a budapesti mesterfodrászokra, mert azok mind buzik, ha meg nem akkor kétélűek. ha már ennyire lesarkítjátok a témáT!!!
    az meg hogy a fordrász csajok, meg a varrónők buták... hát lehet, de én nem láttam még okos ácsot, vagy lakatost, vagy kőművest vagy festőt... pedig az ugyan az a kategória!
    amúgy osztom Kata véleményét, hogy eza topik baromság!:)))))))
  • Kata
    Nekiálltam az elejétől fogva végigolvasni a topikot. Odáig eljuttottam, hogy Rózsalánnyal tökéletesen egyetértek, aztán Freak felsőbbrendű és agyontapasztalt bölcsességeinél megálltam, nem láttam értelmét tovább olvasni.
    A témát baromságnak tartom, pláne ilyen formában megcímezve. Mindkét nemném előfordulnak írók, tudósok, feltalálók, egyetemi professzorok, gazdasági vezetők. Ugyanúgy van mindkét nemnél olyan is, aki a szimpla élethez is hülye, és megoldhatatlan feladatot jelent egy mondat értelmezése, KRESZ szabályok megértése, és megtanulása, izzó kicserélése, stb. Az arányokat meg ne feszegessük, mert itt most nagy okosságok hangzottak el: hogy persze, van ilyen is, olyan is, de azért a nők nagy részét nem lopnák el az eszéért. Itt egy óvatos mosollyal annyit tudnék legfeljebb konstatálni, hogy az illetővel csak ilyen nők álltak szóba eddig - ennek meg gondolom nem a nők a hm... az okai. :)
    Szóval a topik elejét olvasva még volt egy-két - szerintem - értelmes gondolat, de aztán belefulladt a nagy férfiúi önbizalomba, önteltségbe, és kategorikus kijelentésekbe - melyek valljuk be - elég nevetségesek.
    További kellemes csevegést.
  • PResident Evil
    loltopig :o
  • Tuvok #115
    Példának mondtam ezeket a szakmákat, mint női szakmák, és nem az számít, hogy ki mennyire tudja, hanem hogy ki csinálja . Mondhattam volna sok más szakmát, ahová direkt nőket keresnek, mert eleve jobban tudják azt csinálni . És nem csak munkáról lehet szó, bármilyen tanulmányról, vagy művészetről, stb, asszem már számtalanszor bizonyítottak a nők, hogy akármelyik férfias témában ők is megállják a helyüket, és fordítva .

1. Határozott nem !

2. Pláne ! :P
    Szerintem ne jó a vadászpilótás/mérnökös egy darab valóban különleges hasonlat, csak azt ne feledd, hogy nem az a nő ott a legjobb. Ő egyedül (mert kivételes képességei vannak) meg tudja csinálni azt, ami több ezer férfitársának természetes.

A fodrász, szakács, divattervező témához megint visszatérve, csak annyit, hogy olvasd el a #108 -ast.

Egyébként rájöttem, hogy részedről mire megy ki a játék! Nőpárti és többször szinte férfiellenes hozzászólásaiddal:

1: Csajozni akarsz a fórumon :))

2: Látens buzi vagy :) (Meg ne sértődj, viccelek)
  • Tuvok #113
    2 dolog jól érzékelhető a topikból:
    - ki milyen jó földesúr lett volna a középkorban, és
    - ki mennyire tartja a nőket ..
  • Tuvok #112
    Hát a tiéd is, mert ez nem köthető lakhelyhez . De gondolom nálatok mindig a férfi főz a családban, vagy férfi fodrászhoz is jársz / jártál . Szóval leírhatnám az ellenkezőjét is a tiédnek, mert ugyanúgy igaz, sőt az az, csak azért tudsz több férfi mester fodrászról meg szakácsról, mert a médiában ezeket nyomják mindig, meg így különleges, meg úgy . De ha jobban körbenézel, észreveszed, hogy ezen szakmák mesterei sokkal nagyobb arányban a nők, csak ezt nem vesszük fel, mert tök természetes, és nem reklámozzák sehol .
    Ott van #98-ban a példa, Frei dossziés, 1 nő dolgozik 1 meglehetősen férfi szakmában, tök különleges . És fordítva is igaz, 1 férfi dolgozhat 1 női szakmában, azokat mondtad te . És lenézheted a nők munkáit, hogy buta nő is tudja csinálni, de azt tedd hozzá, hogy okos férfi meg nem ... nincs érzéke hozzá, nem erre született . Ha esetleg egy igen, arról úgyis hallani fogsz valahol, mert tök különleges ...
  • Atesz22
    Triviális!
  • Taranov
    Budapest minden híres fodrásza férfi. Vannak, akik jobban otthon vannak a témában, mint én, de a mesterfodrászok között nagyon kis arányban vannak csak nők.
  • Taranov
    Na de mégis melyik városban élsz? Párizsban? Mert ott már nem úgy van, mint a te kisvárosodban, ahol nincsenek sem mesterszakácsok, sem sztárfodrászok (akik pl. fodrászversenyeken dolgoznak és dííjakat is értek el).
    Ez a teóriád igencsak gyenge lábakon áll.
    Minden jó kozmetikumot férfiak terveznek, a nőknek csak annyi közük van hozzá, hogy ők a fogyasztók.
    A mesterszakácsok is MINDIG férfiak. A kozmetikus pedig egy egyszerű munka, nem valami nagy szám, sok buta nő tudja csinálni.
    Valóban. Ezen szakmákat "szakmunkási szinten" valóban nők végzik többen, ezek "női munkák". Kiemelkedőt azonban ezeken a területeken is férfiak alkotnak.
  • Tuvok #107
    Nálunk a városban amit ismerek, minden fodrászatban nők dolgoznak, nem is akárhogy . Ruhatervezők dettó, mind nők, családban is van . És szakácsok is, ha hosszútávon férfiaknak kellene konyhákat vezetni, éhenhalnánk . És hány férfi kozmetikust láttál már ? Sztem egyet sem, szal ezekben mind nők az elismertebbek . Pech .
    Fodrászat? Ruhaipar? Főzés?

Ugyanmár. Hány "sztárfodrász" nőt ismersz? Ugyanígy ruhatervezőt? Vagy szakácsot? (Stahl és Horváth rozi nem ér) :) Szerinted a kozmetikumot kis vegyésznők fejlesztik?

Sajnos ezekben a témákban is a férfiak az elismertebbek. Pech.
  • Taranov
    Én úgy gondolom egyébként, hogy egy nő is lehet okos a mindennapokban, de az tény, hogy nem vezetnek a nők olyan jól autót, mint a férfiak.
    Viszont fizikusok/feltalálók/matematikusok/sakkozók nem nagyon lehetnek nők, vagy legalábbis nem lehetnek olyan jók, mint a férfiak.
    De ez a hétköznapi dolgok közül a szakácsságra is igaz, a legjobb szakácsok férfiak.
    A legtöbb művész férfi.
    Azt gondolom, hogyha igazságot akarom mondani, hogy a férfiak képességei jóval meghaladják a nőkét, de ez a mindennapi életben nem feltétlenül mutatkozik meg.
  • Taranov
    Ez jogos mondjuk.
  • Esrohnoil
    Csak megsúgom h. M.o.-n több lány van mint fiú. :P
  • Taranov
    Hát ja, nem elég jó. Lékó meg Kramnyik már jó, de ha megnézed azt is érdemes megfigyelni, hogy talán a legtöbb sakk világbajnok orosz volt, bár ez nem ide tartozik :)
  • Taranov
    Nem neked szólt a marha, hanem annak, amit írtál :)
    A tanulmányi eredmény az a szorgalom kérdése, nem függ össze az ésszel, az okossággal. Szerintem ezen nem nagyon lehet veszekedni :)
  • Taranov
    Na mondj valamit, amit a nők jobban csinálnak :)
  • Esrohnoil
    Na, azért nem kell minden esetben általánosítani...
    Bár az ilyen dolgoktól én is a falra tudnék mászni sokszor.
    ...és amikor egy ilyen után becsukom a szemem és azt mondom magamban h. mit keresek én itt, még jön a kérdés h. "Most mi a baj?" :)
    Néha azért nem árt egy pici gondolkodás.