Miért okosabbak a férfiak?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A nõ emocionális beállítottságú, képes több dologra is koncentrálni egyidõben, jobb a megfigyelõképessége, nem annyira szelektív a figyelme. Ez valószínûleg az anyai ösztönöknek és az utódgondozásban való elsõdleges szerepnek köszönhetõ.
A férfiaknál az értelem dominál, abszolút szelektív az agyuk, általában egy dologra képesek egyidejûleg koncentrálni - de az intenzív, vizuális típusok, a mechanikai dolgokhoz jobban értenek.
Szerintem egy férfi - ÁLTALÁBAN - jobban és biztosabban vezet, mint egy nõ, mivel a vezetésre koncentrál, és talán még a reflexei is jobbak.
Viszont vannak olyan dolgok, amiket mi nõk sokkal jobban csinálunk.
Kinek ez megy jobban, kinek az. Én személy szerint nem akarok versenyezni, mert pont az ilyen különbségek miatt izgalmas egy kapcsolat.
Az iskolában betöltött szerep, a fiú-lány különbségek szvsz a szocializáció eredményei. A kisfiú katonát kap, a kislány babát. Ilyen egyszerû.
...what\'s for You, will not pass You by...
Azért írtam, mert általában a tanulmányi eredménnyel szokták mérni az okosságot, megpróbálom visszavezetni: Aki okos, az tud. Aki tud, az tanult. Aki tanult, az szorgalmas. Aki okos és/vagy szorgalmas, annak jó a tanulmányi eredménye. Lehet, hogy holtvágány, de szvszáltalában az okosság összefügg a tanulmányi eredménnyel.
(csak zárójelben jegyzem meg hogy a felsõoktatásaban több lány tanul mint fiú) <#crazya>#crazya>
Míg szánkon a szó már tovatûnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Ne viccelj! Ez nagyon nagy marhaság!
Mégis hogy függene össze a tanulmányi eredmény az okossággal???
Csak szorgalom kérdése, nem az észé. Aki meg nem tanul semmit, abban megmarad az anyag a fejében ha okos, de attól még nem lesz jó a tanulmány eredménye, csak ha szorgalmas.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
ráadásul NAGYON FONTOS tényezõ, hogy a lányokban sokkal nagyobb a megfelelõségi kényszer, sokkal jobban meg akarnak felelni a velük szemben támasztott követelményeknek mint a fiuk/férfiak, akik magasról leszarják mit akar a tanár.
Egyébként sztem nncs köze a nemiségnek az értelemhez, a magyarázat az lehet, hogy a nõk érzelmi agyféltekéje a domináns, míg a férfiaknál az értelmi félteke uralkodik.
Ha ezt valaki nem értené, egy egyszerûsített válasz:
Nem azért szeretjük õket, mert okosak. :-)
Hangival ertek egyet
anti hero
Az alkoholmentes sör az elsõ lépés a guminõk felé.
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
azt hiszem igazságtalan voltam
a társadalmi helyzetük olyan (gyereknevelés, családi háttér biztosítása), hogy nincs szükségük arra, hogy értelmileg fejlõdjenek
más szempontok fontosabbak az életükben
de nem 100%:
születésed elõtt választhattál:
mi a fontosabb, az ész vagy a szeretet?
attól függõen kaptál testet