496
és miért nem ismerik ezt el a nők?
  • Taranov
    Egy filozófus biztos tudna gondolkodni még az okosság fogalmán, de te nem. Lehet, hogy kőműves vagy? :))
  • Taranov
    Te szerintem zavarban vagy.
    Ha ismernék 1-10 kőművest, akkor jobban tudnám nálad, hogy mennyire buták vagy okosak? NEM! Ez nem ismerettség kérdése. Ráadásul, ha ismerem őket, akkor sem feltétlenül tudom megállapítani, hogy az a személy mennyire okos vagy buta.
    Az utolsó mondatodban meg egyenesen hülyeséget mondtál. Egy ember nem csak okos lehet VAGY buta. Lehet átlagos is, az átlagnál jobb észjárású/jobb érzékekkel megáldott, vagy az átlagnál rosszabbal.
    Egy fizikusnak, aki feltalál dolgokat mondjuk, vagy kutat, vagy egy filozófusnak, aki olyan dolgokon gondolkodik logikusan, amit egy kőműves nem is értene, mindenképpen nagyobb az IQ-ja.
    Viszont kőműves ember is születhet okosnak. Ez azt jelenti, hogy az átlagnál okosabb, vagy úgy egy beszélgetés után azt mondod rá, hogy okos. Normálisan gondolkodik, nem mond hülyeségeket.
    Nem én cáfoltam rá magamra, te beszélsz olyan dolgokat, amik ezen a világon nincsenek. Lásd: okos VAGY buta ember.
  • Láma!
    jah, még annyit, polgár judit évek ota világelső, sorban veri a férfiakat is, számtalanszor volt világbajnok,és olimpiai bajnok(sakkolimpia),és nem mellékesen az évezred (nöi) sakkozójának választották.
    szerintem tök sík lehet a csaj...
  • Láma!
    marie curie, polgár judit, soroljam??
  • Cat #175
    hagyjátok, szerintem mikike és freak csak provokálni akar
  • eLviRA
    Elképesztő...

Hagyhatnátok már a hetero és homo fodrászokat és a kőműveseket békén.

És egy dolgot talán érdemes lenne figyelembe venni. Egy férfi foglalkozása lehet pl. középvezető - főállásban. Egy nőtől véleményem szerint nem lehet ezt elvárni, mivel mellékállásban anya, szakácsnő, bejárónő, szerető, inas, mosónő, stb a teljesség igénye nélkül (mivel a legtöbb "okos" férfi még nem jutott el arra a szintre, hogy segítsen a párjának, és hogy felfogja, miért jó az neki is). A nőnek így lényegesen kevesebb energiája jut arra, hogy kitűnjön egy bizonyos foglalkozás terén. (Itt megjegyezném, hogy mikor Edison feltalálta az izzót, a nőknek még választójoguk sem volt, még iskolában se járhattak...)

Tehát az említett érvekre reagálva a munkában elért sikerek és a karrier terén talán ne tegyünk összehasonlításokat.

És mindezt nem befolyásolja a szellemi kapacitás, hogy ki mennyire okos. Vannak akiket a genetika korlátoz, vannak akiket a lehetőségeik.

Az első oldalon kifejtettem nézeteimet - amik mellesleg pszichológiai és genetikai tények - a férfiak és a nők közötti különbségekkel kapcsolatban. Nem tudom, kihez mennyi jutott el belőlük.

mikike kifogásolható stílusát alapul véve megjegyezném, hogy franx-szel együtt ilyen hozzáállással elég silány és felszínes kapcsolatokra számíthatnak. Így nem jön majd a kis trónörökös...

Szerintem itt nem arról van szó, hogy ki milyen okos, hanem arról, hogy ki mennyire primitív és korlátozott ahhoz, hogy ne legyen nyitott új dolgok és tények befogadására (pl. léteznek okos nők), és hogy elhamarkodott és leegyszerűsített idióta kis sztereotípiák alapján próbálja megmagyarázni a szexuálisan frusztrált kis életében a számára felfoghatatlan dolgokat.
  • Tuvok #172
  • QuippeR
    a témához annyit, hogy eleve bunkó módon vetette fel a topic-indító. mindamellett, hogy egy csepp igazságtartalma sincs a kérdésbe burkolt kijelentésnek.

a férfi feltalálók azért vannak többen mert:
    1) a nőknek eddig kb 100 éve (igazából inkább 20-30) volt nagy feltalálókat adni a világnak, míg a férfiaknak kb 15000-20000.
    2) a nőket nem érdekli annyira a dolog.
    3) az átlag férfi ugyanolyan okos mint az átlag nő. csakhogy a férfi nemben nagyobb a szórás. néha van egy-egy nagyon nagy elme, de rá jut egy nagyon elcseszett intelligenciával bíró egyén is (csak róla nem beszélnek annyit). a nők genetikai szempontból jobban össze vannak rakva.

néhány emberkének javaslom, hogy nőjjön fel.

ui: mikikének a topicért egy virtuális Arany Balfasz-díjat adományozok.
  • sz4bolcs
    Bármennyire nem tetszik ez az én véleményem, #156 pedig a tiéd.
  • sz4bolcs
    #154 :)
  • QuippeR
    engedtessék meg, hogy először ehhez szóljak hozzá a topic-ban.

"hogy önhibáján kivül jutott oda ahol van"
    miért hol van? tényleg lenéző vagy.
  • sz4bolcs
    Nyugszik! Könyvből másolom! "Nyálgép" pedig pont ez az érzelgősség, amit te csinálsz, egyik fele imád elhalmoz, másik felé köpköd és utálkozik.
  • sz4bolcs
  • mikike
    szerintem te megy egy ostoba nyálgép vagy, önálló vélemény nélkül
  • mikike
    persze lehet velem van a baj, mert nem ismerek nálam okosabb nőt
    talán azért mert a kedvességet többre értékelem

de ha ezen a fórumon vannak az okos nők...
    hát akkor úgy látom az ész és a kedvesség kizárja egymást
  • sz4bolcs
    Egy ilyen hozzászólás után szerinted komolyan lehet venni egy ilyen embert, mint te, vagy ilyen topicot, amit te indítasz? :D
  • Tuvok #162
    Hagydmár, biztos nem volt gyerekszobája ...
  • sz4bolcs
    Még mindig nincs alapja az állításodnak, és a topicodnak, még nem is igazoltad, még mindig nem mondtad meg, számodra ki az okos, és miért, aki feltalál? És hogy miért lennének okosabbak a férfiak, mint a nők. "de most még egy dolgot megtudtam az ilyen "emberekről" és a nőkről:
    elvakult, fanatikus, aggresszív állatok" - Ehhez annyit, hogy mondja ezt egy tipikus árja, aki lenézheti bármelyik embertársát. Szerintem te vagy fanatizálva, ha ezt komolyan gondolod. elvakult: Te látod egy szempontból a dolgokat, de másokat nem fogadsz el. fanatikus: te nem tudod indolkolni az állításaid. agresszív-fanatikus: Te látod állatoknak a nőket, ami eléggé szélsőséges és agresszív, és ezt sem igazolod.
  • KTC
    [csodálkozik és sajnál]

• Rózsalány
    lol
  • Kata
    lol
  • Tuvok #157
    lol
  • mikike
    most értem vissza
    végigolvastam, freakkel értek egyet, de akinek más a véleménye nyugodtan sorolja fel a női feltalálókat/felfedezőket/sakkvilágbajnokokat

úgy érzem azért van itt olyan ember is akinek a férfi testében "női" lélek lapul

de most még egy dolgot megtudtam az ilyen "emberekről" és a nőkről:
    elvakult, fanatikus, aggresszív állatok
  • sz4bolcs
    Még mindig nem tudom egy szakmát miért kell okossággal/butasággal azonosítani, vagy jellemezni, dehát "-ez az igazság!"
  • sz4bolcs
    "...hogy önhibáján kivül jutott oda ahol van és lehet, hogy többre is képes lenne." - Igen. Lenéző vagy.
  • Rózsalány
    az az igazság, hogy vannak mindkét nemben olyanok akik - atársadilmi helyzet, a szülők iskolázatlansága, defktusok...stb - miatt nem tud vagy nem akar vagy nem képes művelődni, tanulni, pallérozódni. VAN ilyen. biztos te is ismersz olyat aki jó képességű lenne, de pl a szülők butasága, vagy anyagi oko(?) vagy a saját lustasága, visszatrtja attól, hogy "okosodjon".
    én pont ezért sem nézem le a szakmunkásokat, mert tudom, hogy előfordulhat, hogy önhibáján kivül jutott oda ahol van és lehet, hogy többre is képes lenne. mint ahogy van is olyan aki később továbbtanul... na, de mindegy. ha te eldöntötted, hogy én előítéletes vagyok, akkormi hiába mondom, hogy nem...
  • sz4bolcs
    kifejtem bővebben :-)

"de szerintem ők sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus." Megint az érdeklődési körrel lett keverve az okosság. És ha ez szerinted igazság, akkor bizony lenézed a szakmát.
  • Rózsalány
    na jó hagyjuk...:)
  • sz4bolcs
    #138: #124-ből idéztem ezt a szöveget:

Jó, a topik tényleg baromság, mert még nem tisztáztuk, hogy mi az az okosság.
    Egyébként az nem gáz, ha a férfi fodrászok buzik, attól még ők a legjobb fodrászok az országban.
    Festőt ismerek olyat, aki nagyon értelmes és széles látókörű, kőműveseket nem ismerek, de szerintem ők sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus.

És leírtam, mivel nem értek egyet benne.
    Azért kedves vagy, hogy olyanokat idézel tőlem, amiket én is idéztem. :P

De pedig lenézed. :)
  • sz4bolcs
    Amiket itt hoztál föl azok semmivel sem jobbak mint az eredeti topic, vagy a kijelentés, hogy a nők butábbak a férfiaknál. Ugyanúgy előítéletre építesz.
  • Rózsalány
    remélem észrevetted, hogy tőled idéztem...?!?!=#138

egyébként egyáltalán nem nézem le egyik szakmunkást sem, se a kőművest, se a kozmetikust.
  • sz4bolcs
    "de szerintem ők sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus." - ez az igazság! - Ez nem az igazság. Ezzel tudod mit csinálsz? A kőműves szakmát nézed le. Mint ahogy én is megtehetném a kozmetikával ilyen alapon. Feltételezed, hogy egy ember azért lesz kőműves, mert buta. Ez pedig baromság.
  • Rózsalány
    "de szerintem ők sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus." - ez az igazság!
    fölösleges azon tanakodni, hogy mit jelenz az, hogy OKOS. az egész kérdés hülyén van feltéve.
    az egész tök relatív: einstein is okos volt mári küri is és az én magyartanárom is, meg apukám is...stb.
    szóval most el kéne döntenik hogy vitázunk e az eleve rosszul feltett kérdésen, vagy megfogalmazzátok helyesen???:)))))
    pl: miért gondolják a fréfiak, hogy többet érnek a nőknél?????
  • Tuvok #145
    Amíg mindenki máshogy értelmezi a dolgot, csak elbeszélünk egymás mellett, így meg tényleg értelmetlen .
  • sz4bolcs
    Pedig itt legtöbben ezekkel a dolgokkal érveltek, mert értelmesebb viszonyítást nem tudtak kitalálni. Itt valaki beírta az értelmező kéziszótár szerinti értelmezést, én sem tudtam jobbat kitalálni, de lehet, hogy a hibás is jobb a semminél.
  • Tuvok #143
    Szvsz nem lehet különválasztani a nők és férfiak tevékenységének értékét, egymás kiegészítésére lettünk megteremtve, így van ez rendjén .
  • sz4bolcs
    Azért, mert a nőknek más az érdeklődési köre, nem lesznek kevesebbek vagy butábbak . Van, amit ők csinálnak jobban, van, amit a férfiak, és van sokminden, amiben egyik fél se feltétlenül jobb a másiknál (és egyre több ilyen van) . -Erről beszélek. Itt már nem arról van szó, hogy "Miért okosabbak a férfiak?" (amit nem hiszek el) vagy hogy egyáltalán okosabbak-e, hanem hogy melyik nem kezében van értékesebb munka. És ez az amibe ha nem gondol bele az ember, mindkét nem a saját maga felé fogja eldönteni a kérdést, mert keveri az okossággal azt, hogy neméből kifolyólag mihez ért jobban.
  • Tuvok #141
    Ha van jobb ötleted ...
  • Tuvok #140
    Ehhez meg kellene határozni az okosság fogalmát pontosan, de ha feltesszük, hogy tanultság és problémamegoldó-képesség elegye, akkor a (nemtől független) munkákban, vagy témákban a nemnek nem lesz beleszólása, bárki lehet jó .
    Hogy ne nyúljak messze, ez előző munkahelyemen dolgozott egy nő is, mint elektrotechnikus, a kézügyessége bármelyik férfi technikusét kenterbe verte, nagyon percízen megcsinált mindent, de egyszerűen nem érdekelték a műszaki dolgok, neki a tranzisztor egy kis 'kütyü' volt, amit be kell forrasztani, - így nem lehetett 100%-os a munkájában . Ha érdekelné (mert ilyen is van), jobb lehetett volna bármelyik munkatársánál ...
  • sz4bolcs
    De megint a munka a téma...