Miért okosabbak a férfiak?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

QuippeR
engedtessék meg, hogy elõször ehhez szóljak hozzá a topic-ban.

"hogy önhibáján kivül jutott oda ahol van"
miért hol van? tényleg lenézõ vagy.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

sz4bolcs
Nyugszik! Könyvbõl másolom! <#buck> "Nyálgép" pedig pont ez az érzelgõsség, amit te csinálsz, egyik fele imád elhalmoz, másik felé köpköd és utálkozik.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
<#nevetes1><#zavart2><#nevetes1><#crazya>

mikike
szerintem te megy egy ostoba nyálgép vagy, önálló vélemény nélkül

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
persze lehet velem van a baj, mert nem ismerek nálam okosabb nõt
talán azért mert a kedvességet többre értékelem

de ha ezen a fórumon vannak az okos nõk...
hát akkor úgy látom az ész és a kedvesség kizárja egymást

sz4bolcs
Egy ilyen hozzászólás után szerinted komolyan lehet venni egy ilyen embert, mint te, vagy ilyen topicot, amit te indítasz? 😄

Tuvok
Hagydmár, biztos nem volt gyerekszobája ...

sz4bolcs
Még mindig nincs alapja az állításodnak, és a topicodnak, még nem is igazoltad, még mindig nem mondtad meg, számodra ki az okos, és miért, aki feltalál? És hogy miért lennének okosabbak a férfiak, mint a nõk. "de most még egy dolgot megtudtam az ilyen "emberekrõl" és a nõkrõl:
elvakult, fanatikus, aggresszív állatok" - Ehhez annyit, hogy mondja ezt egy tipikus árja, aki lenézheti bármelyik embertársát. Szerintem te vagy fanatizálva, ha ezt komolyan gondolod. elvakult: Te látod egy szempontból a dolgokat, de másokat nem fogadsz el. fanatikus: te nem tudod indolkolni az állításaid. agresszív-fanatikus: Te látod állatoknak a nõket, ami eléggé szélsõséges és agresszív, és ezt sem igazolod.

Rózsalány
lol

\"Azt hiszem van úgy, hogy az embernek nincs elég köve...\"

Kata
lol

[/cserf][/fülünyúl]

Tuvok
lol

mikike
most értem vissza
végigolvastam, freakkel értek egyet, de akinek más a véleménye nyugodtan sorolja fel a nõi feltalálókat/felfedezõket/sakkvilágbajnokokat

úgy érzem azért van itt olyan ember is akinek a férfi testében "nõi" lélek lapul

de most még egy dolgot megtudtam az ilyen "emberekrõl" és a nõkrõl:
elvakult, fanatikus, aggresszív állatok

sz4bolcs
Még mindig nem tudom egy szakmát miért kell okossággal/butasággal azonosítani, vagy jellemezni, dehát "-ez az igazság!"

sz4bolcs
"...hogy önhibáján kivül jutott oda ahol van és lehet, hogy többre is képes lenne." - Igen. Lenézõ vagy.

Rózsalány
az az igazság, hogy vannak mindkét nemben olyanok akik - atársadilmi helyzet, a szülõk iskolázatlansága, defktusok...stb - miatt nem tud vagy nem akar vagy nem képes mûvelõdni, tanulni, pallérozódni. VAN ilyen. biztos te is ismersz olyat aki jó képességû lenne, de pl a szülõk butasága, vagy anyagi oko(?) vagy a saját lustasága, visszatrtja attól, hogy "okosodjon".
én pont ezért sem nézem le a szakmunkásokat, mert tudom, hogy elõfordulhat, hogy önhibáján kivül jutott oda ahol van és lehet, hogy többre is képes lenne. mint ahogy van is olyan aki késõbb továbbtanul... na, de mindegy. ha te eldöntötted, hogy én elõítéletes vagyok, akkormi hiába mondom, hogy nem...

sz4bolcs
kifejtem bõvebben :-)

"de szerintem õk sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus." Megint az érdeklõdési körrel lett keverve az okosság. És ha ez szerinted igazság, akkor bizony lenézed a szakmát.

Rózsalány
na jó hagyjuk...😊

sz4bolcs
#138: #124-bõl idéztem ezt a szöveget:

Jó, a topik tényleg baromság, mert még nem tisztáztuk, hogy mi az az okosság.
Egyébként az nem gáz, ha a férfi fodrászok buzik, attól még õk a legjobb fodrászok az országban.
Festõt ismerek olyat, aki nagyon értelmes és széles látókörû, kõmûveseket nem ismerek, de szerintem õk sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus.

És leírtam, mivel nem értek egyet benne.
Azért kedves vagy, hogy olyanokat idézel tõlem, amiket én is idéztem. 😛

De pedig lenézed. 😊

sz4bolcs
Amiket itt hoztál föl azok semmivel sem jobbak mint az eredeti topic, vagy a kijelentés, hogy a nõk butábbak a férfiaknál. Ugyanúgy elõítéletre építesz.

Rózsalány
remélem észrevetted, hogy tõled idéztem...?!?!=#138<#idiota>

egyébként egyáltalán nem nézem le egyik szakmunkást sem, se a kõmûvest, se a kozmetikust.

sz4bolcs
"de szerintem õk sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus." - ez az igazság! - Ez nem az igazság. Ezzel tudod mit csinálsz? A kõmûves szakmát nézed le. Mint ahogy én is megtehetném a kozmetikával ilyen alapon. Feltételezed, hogy egy ember azért lesz kõmûves, mert buta. Ez pedig baromság.

Rózsalány
"de szerintem õk sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus." - ez az igazság!
fölösleges azon tanakodni, hogy mit jelenz az, hogy OKOS. az egész kérdés hülyén van feltéve.
az egész tök relatív: einstein is okos volt mári küri is és az én magyartanárom is, meg apukám is...stb.
szóval most el kéne döntenik hogy vitázunk e az eleve rosszul feltett kérdésen, vagy megfogalmazzátok helyesen???😊))))
pl: miért gondolják a fréfiak, hogy többet érnek a nõknél?????

Tuvok
Amíg mindenki máshogy értelmezi a dolgot, csak elbeszélünk egymás mellett, így meg tényleg értelmetlen .

sz4bolcs
Pedig itt legtöbben ezekkel a dolgokkal érveltek, mert értelmesebb viszonyítást nem tudtak kitalálni. Itt valaki beírta az értelmezõ kéziszótár szerinti értelmezést, én sem tudtam jobbat kitalálni, de lehet, hogy a hibás is jobb a semminél.

Tuvok
Szvsz nem lehet különválasztani a nõk és férfiak tevékenységének értékét, egymás kiegészítésére lettünk megteremtve, így van ez rendjén .

sz4bolcs
Azért, mert a nõknek más az érdeklõdési köre, nem lesznek kevesebbek vagy butábbak . Van, amit õk csinálnak jobban, van, amit a férfiak, és van sokminden, amiben egyik fél se feltétlenül jobb a másiknál (és egyre több ilyen van) . -Errõl beszélek. Itt már nem arról van szó, hogy "Miért okosabbak a férfiak?" (amit nem hiszek el) vagy hogy egyáltalán okosabbak-e, hanem hogy melyik nem kezében van értékesebb munka. És ez az amibe ha nem gondol bele az ember, mindkét nem a saját maga felé fogja eldönteni a kérdést, mert keveri az okossággal azt, hogy nemébõl kifolyólag mihez ért jobban.

Tuvok
Ha van jobb ötleted ...

Tuvok
Ehhez meg kellene határozni az okosság fogalmát pontosan, de ha feltesszük, hogy tanultság és problémamegoldó-képesség elegye, akkor a (nemtõl független) munkákban, vagy témákban a nemnek nem lesz beleszólása, bárki lehet jó .
Hogy ne nyúljak messze, ez elõzõ munkahelyemen dolgozott egy nõ is, mint elektrotechnikus, a kézügyessége bármelyik férfi technikusét kenterbe verte, nagyon percízen megcsinált mindent, de egyszerûen nem érdekelték a mûszaki dolgok, neki a tranzisztor egy kis 'kütyü' volt, amit be kell forrasztani, - így nem lehetett 100%-os a munkájában . Ha érdekelné (mert ilyen is van), jobb lehetett volna bármelyik munkatársánál ...

sz4bolcs
De megint a munka a téma...

sz4bolcs
Egyébként az nem gáz, ha a férfi fodrászok buzik, attól még õk a legjobb fodrászok az országban.
Festõt ismerek olyat, aki nagyon értelmes és széles látókörû, kõmûveseket nem ismerek, de szerintem õk sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus.

-Tisztáztuk, mi az okosság, mégsem errõl megy a vita.
-Buzik: Több nõi lélek szorult beléjük, mint az átlagba, és most megint elõjön a munka. Attól hogy valaki jó fodrász, nem bizonyítja azt, hogy okos, de azt lehet, hogy fejlettebb a szépérzéke. Ezen vitázni megint offtopic.
-"kõmûveseket nem ismerek, de szerintem õk sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus." - Ezzel többszörösen cáfoltad magad. 1. Nem ismered õket, hogy alakítasz ki róluk képet? 2. õk sem buták, de nem is képesek úgy gondolkodni, mint pl. egy fizikus vagy jobb filozófus. - Ez a mondat magáért beszél. Nem buták, de nem lehetnek okosak. 😊 Kõmûves, aki továbbtanul építésznek házakat tervez. Tudod mi az a statika?

Tuvok
Már hogyne lenne jobb érzékük hozzá ? Egy nõbõl mikor lesz jó bányász ? Nagyon ritka ..
100 fodrászból 90 nõ, annyiból sokkal több mesterfodrász, mint a maradék 10 férfibõl . De persze azokat hallod, mert a média azokat fújja föl .
Azért, mert a nõknek más az érdeklõdési köre, nem lesznek kevesebbek vagy butábbak . Van, amit õk csinálnak jobban, van, amit a férfiak, és van sokminden, amiben egyik fél se feltétlenül jobb a másiknál (és egyre több ilyen van) .

sz4bolcs
És lenézheted a nõk munkáit, hogy buta nõ is tudja csinálni, de azt tedd hozzá, hogy okos férfi meg nem ... nincs érzéke hozzá, nem erre született . Ha esetleg egy igen, arról úgyis hallani fogsz valahol, mert tök különleges ... - csak a hozzászólásod e-részéhez akartam valami véleményt mondani. A munka nem az okosságtól függ, hanem, hogy kit mi vonz (optimális esetben).

sz4bolcs
Én is férfi fordrászhoz járok. 😄 Szomszédban van egy nõi fodrász szalon majd lehet oda is bekéretõzök egyszer. -Ugye érzed az iróniát? És valószínûnek tartom, hogy még ezután sem fogok tudni ebben a témában objektív véleményt kialakítani, mert sokkal több embert kéne ismernem ehhez. Annyit amennyit ember nem is ismerhet meg életében. Azt a sok marhaságot meg amit itt leírnak nehogy valaki elhiggye, mert nagyon kevés az objektív.

sz4bolcs
Ennek meg semmi köze ahhoz, hogy valaki okos vagy sem. Attól, hogy egy nõ kozmetikus, nem jelenti azt, hogy nem lehet okos, hanem õt az érdekli, azt szereti csinálni. És ennek megint semmi köze az észhez, vagy az okossághoz. Úgyhogy jöhet bárki bármilyen férfi/nõi melóval, de ez kezdett eltolódni arra fele, hogy férfi fodrász okos, nõi fodrász pedig buta. Nevetséges.

sz4bolcs
Ugyanmár. Hány "sztárfodrász" nõt ismersz? Ugyanígy ruhatervezõt? - Igen de ne felejtsd el hogy a legtöbb ilyen férfi homoszexuális. 😊

Taranov
Ezek tények, a mindennapi életben csak a tényleg buta nõket nézem le.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Nem a nemétõl függ, csak abban a fodrászatban az a legjobb fodrász.
Egyébként ez butaság, hogy a nõknek jobb az érzékük hozzá.
És mint már mondtam, nem különleges a férfifodrász, max. az átlagos fodrászatokban, de a legjobbak mind férfiak a médiától függetlenül.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Rózsalány
gondolkoggyá má!!!!!! én is simerek értelmes fodrász, meg varrónõt! az egyik szavatokkal vágjátok pofán a másikat!!!

bocs a kirohanásért, asszem nem kéne idejárnom, akkor megérném a 30-at...!

Tuvok
lemaradt:
Aki lenézi a nõket, nem csak az õk utálatát nyeri el, hanem minden nõket tisztelõ férfiét is .
De más téma, nem firtatom ..

Tuvok
A nõk iránti tisztelet nem abban nyilvánul meg, hogy kijelentjük, hogy nem (lehetnek) olyan okosak, mint a férfiak, ez eleve marhaság .
Aki lenézi a nõket, nem csak

Tuvok
Egy fodrász forgalma közel se a nemétõl függ .
És sokkal több nõi mesterfodrász van, csak - mivel különleges és formabontó - a férfiakat nyomja a média . És a nõknek jobb is az érzékük hozzá, ahogy a szépségápolás minden más területéhez .

Kata
Rosszul vetted le a hangnemet, mert egyáltalán nem rágtam be. Halálos nyugalommal írtam, és a téma iránti közönyösség vezérelt az eleve elkapált mivolta miatt. 😊
Valószínûleg, még nem láttál engem itt, amikor télleg berágtam valamire... <#hehe>

[/cserf][/fülünyúl]

Taranov
Csak annyit, hogy az okosok nagyon jól tudják, hogy okosak, csak nem azzal dicsekednek, inkább azzal, amit ennek az okosságnak köszönhetõen el tudnak érni.

Taranov

Taranov
Én tisztelem a nõket, azért is mondom, hogy nem nyilvánul meg az életben, hogy a férfiak a legtöbb dolgot jobban csinálják.
Ismerek nagyon buta férfit, akire már-már azt mondja az ember, hogy veszett fejsze nyele, de ismerek nagyon okos nõt is.

Taranov
Nem véletlen, hogy ezeket mutatja a média, a férfiak a jók benne.
Az másik dolog, hogy nincs érzékük a férfiaknak a kozmetikussághoz.
Én férfi fodrászhoz járok, és a fodrászatan az egy darab férfi fodrász a legjobb, 2× akkora forgalma van, mint a többi nõi fodrásznak együtt, de õ sem mesterfodrász és a nõk sem.
A mesterfodrászok viszont tényleg férfiak nagy többségében, azt gondolom.

Ahhoz képest, hogy ez egy gumiba való topik, egész szépen berágtál, gratu <#nyes>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Kata
jav.: "...hogy mennyire hülyeség, vagy nem hülyeség, amit írtam itt."

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Annyival még kiegészíteném, hogy azért a túltengõ önbizalomban a férfiak toronymagasan vezetnek. Ez mindenhol látszik, itt is. Hogy miben nyilvánul meg?
1. Egy okos ember nem állítja magáról, hogy okos.
2. Aki valóban okos, arról mások fogják ezt állapítani.
3. Itt kategorikus kijelentés volt, hogy a férfiak okosabbak, és ezen kijelentés a férfi fórumozók billentyûzetérõl hangzott el.

Ha most ezt a férfi logikát és egot nézzük, akkor ezek szerint az az okos, aki mondja magáról. Akkor ha több nõ állítaná magáról, hogy okos, akkor a nõk okosabbak lennének? <#idiota> Remélem, kiérzõdik a mondatokból az irónia, és a paradoxonok. Ezekre most ne reagáljon senki, csak amolyan lenge eszmefuttatásnak, hangos gondolkodásnak szántam. A dacos, és sértõdött megjegyzéseket most próbálja meg mindenki összeszorított foggal visszatartani, elszámolni 10-ig, vagy 1649382-ig, és utána belegondolni, hogy mennyire hülyeség is, amit írtam itt. Aztán ennek fényében folytatni itt a disputát.

[/cserf][/fülünyúl]