Miért okosabbak a férfiak?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Én el tudnám intézni, hogy foglalkozzanak velem, ez 100%.
Az miért baj, hogy megbukott matekból? Egyszerûen nem érdekelte!
Uncsi az iskolai matek, talán még szivatták is.
Nem függnek össze az iskola kötelezõ évei a tudással.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Megint a korommal jöttök? Minden idõsebb ezzel szokott jönni, ahelyett, hogy a témához szólna hozzá.
Ha én tudom elõre, hogy teszemazt feltalálom az átlátszó alumíniumot, akkor nem elektrotechnikusnak megyek, hanem kémikusnak !
A feltalálások 90%-a a véletlenen alapszik, a maradék 10% meg a kutatómunkán, bár ez a mérleg folyamatosan változik a pénz miatt ...
Ha mégis, akkor is megtalálná a módját hogy közölje a világgal a felfedezését.
Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.
Késõbb Braun megteremtette az ûrkutatás alapjait a NASA-nál ...
Nézd reálisan, valakibõl akkor lehet jó valamiben, ha egyrész felfedezi benne a tehetséget, vagy ha a lehetõségei adottak, nem tudhatod hány ember hal meg úgy, hogy semmit se csinált életében, mert nem tudott, vagy nem láttak benne semmit, pedig a tehetsége meg lett volna akármire ...
Eintesin megbukott (asszem) matekból, ha akkor fiatalon feladja, akkor ma nem lenne minden iskolában kinn a képe ..
És mi lenne, ha én pl . egy TV javítása közben gondolatban megdönteném a relativitás elméletét ? Ideális esetben elismertséget szerzek, átírom a fizikát, stb, stb, de a realitás az, hogy a kutya nem hinné el nekem, nem foglalkoznának velem ...
Aki annyira okos, hogy a relativitás elméletén gondolkozzon, az nem lehet kõmûves, sokkal komolyabb szellemi munkára vágyik, nem arra, hogy a centimétereket méregesse.
Nem tudhatod melyik kõmûves találhatná fel a szupravezetést pl, ha lenne rá lehetõsége .
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Egyébként tényleg itt a pont, az apukád is okos és Einstein és okos, és a dolog teljesen relatív.
Ezért nincs igaza Sz4bolcsnak, mert itt max. a fodrászok fodrász tevékenységét lehet összehasonlítani nem szerint, mivel az okosságnak nincs hivatalos mértékegysége, hogy meg tudjuk állapítani, hogy melyik nem az okosabb.
Ha ismernék 1-10 kõmûvest, akkor jobban tudnám nálad, hogy mennyire buták vagy okosak? NEM! Ez nem ismerettség kérdése. Ráadásul, ha ismerem õket, akkor sem feltétlenül tudom megállapítani, hogy az a személy mennyire okos vagy buta.
Az utolsó mondatodban meg egyenesen hülyeséget mondtál. Egy ember nem csak okos lehet VAGY buta. Lehet átlagos is, az átlagnál jobb észjárású/jobb érzékekkel megáldott, vagy az átlagnál rosszabbal.
Egy fizikusnak, aki feltalál dolgokat mondjuk, vagy kutat, vagy egy filozófusnak, aki olyan dolgokon gondolkodik logikusan, amit egy kõmûves nem is értene, mindenképpen nagyobb az IQ-ja.
Viszont kõmûves ember is születhet okosnak. Ez azt jelenti, hogy az átlagnál okosabb, vagy úgy egy beszélgetés után azt mondod rá, hogy okos. Normálisan gondolkodik, nem mond hülyeségeket.
Nem én cáfoltam rá magamra, te beszélsz olyan dolgokat, amik ezen a világon nincsenek. Lásd: okos VAGY buta ember.
szerintem tök sík lehet a csaj...<#szomoru2>#szomoru2>
Hagyhatnátok már a hetero és homo fodrászokat és a kõmûveseket békén.
És egy dolgot talán érdemes lenne figyelembe venni. Egy férfi foglalkozása lehet pl. középvezetõ - fõállásban. Egy nõtõl véleményem szerint nem lehet ezt elvárni, mivel mellékállásban anya, szakácsnõ, bejárónõ, szeretõ, inas, mosónõ, stb a teljesség igénye nélkül (mivel a legtöbb "okos" férfi még nem jutott el arra a szintre, hogy segítsen a párjának, és hogy felfogja, miért jó az neki is). A nõnek így lényegesen kevesebb energiája jut arra, hogy kitûnjön egy bizonyos foglalkozás terén. (Itt megjegyezném, hogy mikor Edison feltalálta az izzót, a nõknek még választójoguk sem volt, még iskolában se járhattak...)
Tehát az említett érvekre reagálva a munkában elért sikerek és a karrier terén talán ne tegyünk összehasonlításokat.
És mindezt nem befolyásolja a szellemi kapacitás, hogy ki mennyire okos. Vannak akiket a genetika korlátoz, vannak akiket a lehetõségeik.
Az elsõ oldalon kifejtettem nézeteimet - amik mellesleg pszichológiai és genetikai tények - a férfiak és a nõk közötti különbségekkel kapcsolatban. Nem tudom, kihez mennyi jutott el belõlük.
mikike kifogásolható stílusát alapul véve megjegyezném, hogy franx-szel együtt ilyen hozzáállással elég silány és felszínes kapcsolatokra számíthatnak. Így nem jön majd a kis trónörökös...
Szerintem itt nem arról van szó, hogy ki milyen okos, hanem arról, hogy ki mennyire primitív és korlátozott ahhoz, hogy ne legyen nyitott új dolgok és tények befogadására (pl. léteznek okos nõk), és hogy elhamarkodott és leegyszerûsített idióta kis sztereotípiák alapján próbálja megmagyarázni a szexuálisan frusztrált kis életében a számára felfoghatatlan dolgokat.
...what\'s for You, will not pass You by...
a férfi feltalálók azért vannak többen mert:
1) a nõknek eddig kb 100 éve (igazából inkább 20-30) volt nagy feltalálókat adni a világnak, míg a férfiaknak kb 15000-20000.
2) a nõket nem érdekli annyira a dolog.
3) az átlag férfi ugyanolyan okos mint az átlag nõ. csakhogy a férfi nemben nagyobb a szórás. néha van egy-egy nagyon nagy elme, de rá jut egy nagyon elcseszett intelligenciával bíró egyén is (csak róla nem beszélnek annyit). a nõk genetikai szempontból jobban össze vannak rakva.
néhány emberkének javaslom, hogy nõjjön fel.
ui: mikikének a topicért egy virtuális Arany Balfasz-díjat adományozok.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.