Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a nagy sebesség talán.max normalon érdemes játszani ha gyorsabb a játék idõ eltolodás lesz az eredménye.
Üdv!
Egyik haverommal elkezdtük nyomni a doomsday-t multiba, de baromi nagy lag van, 1 év sem telt el, és 4 perc késés van neki hozzám képest, nem tudjátok mi lehet a gond? Valami újabb peccs segítene?
Egyik haverommal elkezdtük nyomni a doomsday-t multiba, de baromi nagy lag van, 1 év sem telt el, és 4 perc késés van neki hozzám képest, nem tudjátok mi lehet a gond? Valami újabb peccs segítene?
Letöltöttem a Modern Day Scenariot. Hát mit ne mondjak, elég nagy csalódás volt. Olyan bugos mint az állat, az országok felének nincsennek is techteamjei, az eventek száma még Gyõzike IQ-ját is alulmúlja. Kár volt vele fáradozni. <#szomoru1>#szomoru1>
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
én is úgy tudom.
MDS-ben nincs letiltva az atom?
Nekem valami ilyesmi rémlik az AI miatt, hogy ne dobálja.
De nem biztos.
Nekem valami ilyesmi rémlik az AI miatt, hogy ne dobálja.
De nem biztos.
Egyszerûen nem tudok ledobni atombombát. Hozzáadom a stratégiai bombázóhoz a nuke-ot, de utána nem tudom használni, mert ha rányomok jobbgombbal a célterületre, akkor csak az jön ki h none. Egyébként MSD2, kínával vagyok.
mert talán a reinforcements elszívja.
a manpower csökkenése alatt azt értem, hogy a production menüpontban plusz 0,59 van írva a manpowerhez mégis csökken
1. Rebaseld a TP-t közelebbi kikötõbe. Olasszal pl. Rodoszra vagy Etiópiába (azt hiszem itt van naval base) Innen már el kell érjen a TP, 3500 km a range. Persze Szuezen csak akkor tudsz átmenni ha nem állsz hadban UK-val.
2. Mit értesz azon hogy csökken a munkaerõ? A manpower pool csökken ha gyártasz.
3. Most nem tudom melyik a Great Sand Sea provincia, de lehet nem lehet átjárni oda. (sivatagban vagy pl. Himalájában van ilyen)
4. Magyarokkal úgy tudsz lenni hogy kezdéskor õket választod.😄D Ha nincs kint a zászlója, akkor jobb gombbal tudod berakni.
5. Valószínûleg partraszállt TP-rõl Krétán vagy nem tudom😊)
2. Mit értesz azon hogy csökken a munkaerõ? A manpower pool csökken ha gyártasz.
3. Most nem tudom melyik a Great Sand Sea provincia, de lehet nem lehet átjárni oda. (sivatagban vagy pl. Himalájában van ilyen)
4. Magyarokkal úgy tudsz lenni hogy kezdéskor õket választod.😄D Ha nincs kint a zászlója, akkor jobb gombbal tudod berakni.
5. Valószínûleg partraszállt TP-rõl Krétán vagy nem tudom😊)
Szia Rommel88 olvasom, hogy a magyarokkal akarod megtámadni Szaúd-Arábiát. Én az olaszokkal akartam ugyanezt, de a transport nem rakta ki õket azzal, hogy túl messze van. A másik kérdésem, hogy miért csökken a munkaerõ és hogy lehet megállítani. A harmadik, hogy elfoglaltam Egyiptomot, kivéve a Great Sand Sea-t, mert egyszerûen nem mennek rá az egységeim. A negyedik egy elég hülye kérdés: hogy lehet a magyarokkal lenni. Elõre is köszi a segítséget. Ja és mellesleg elárulná valaki, hogy Libéria, hogy a rohadt, hétszentséges francba foglalta el tõlem Krétát.
Paradoy fórumon találtam. 😄 Nagyonnagy!
Elõszöris , kell a Pogessor patch..😊aztán ha az megvan , akkor annektálod az Magyarokat és az Osztrákokat , utána lehetséges , de szerintem picit furcsán lett megoldva , h Róbert fõhercek a király , és Kurt Schuschnigg a kormányalakító...😊Róbert helyett IV. Károlyt kéne odarakni szerintem , vagy Ottót....
sziasztok! én a HOI DD-vel játszok és azt hallotam hogy valahogyan fel lehet szabadítani az Osztrák-Magyar Monarchiát. Ha ezt meglehet csinálni akkor valaki nem tudja hogy hogyan lehet???
hajrá 😄
Szlovákia megszerzése nagyot lendített a magyar ipar talpraállásában 😊
azután míg békeidõ volt beléptem a tengelyhatalmak közé és a németek feltankoltak ingyen nyersikkel és technológia tervrajzokkal. Aztán mikor kirobbant a vh. gyors kiléptem a szövibõl hogy semleges maradjak. Már viszonylag erõs hadseregem volt és nekiestem a jugóknak (Skopjéig és Stip-ig meg sem álltam 😄) annektáltam õket, aztán már elég tekintélyes iparral rendelkeztem és kikötõim is lettek. aztán 41' szeptemberében gyors szövit kötöttem a tengellyel és hadat üzentem a szõröstalpú románoknak még mielõtt õk is beléptek volna pár hónapos vérszivattyús háborúban térdre is kényszerítettem õket (megjegyzem ilyen szívós védekezést nem vártam a csõcseléktõl). Tulcea kikötõjén kívül mindent megszereztem, és annex. Ploesti olajmezejének örült a fejem a legjobban 😄 bár csak felét tudom kitermelni. most flottaépítésre adtam a fejem és irány surány Suez-canal aztán a szaudi és perzsa olajmezõk. Oh yeah 😄
azután míg békeidõ volt beléptem a tengelyhatalmak közé és a németek feltankoltak ingyen nyersikkel és technológia tervrajzokkal. Aztán mikor kirobbant a vh. gyors kiléptem a szövibõl hogy semleges maradjak. Már viszonylag erõs hadseregem volt és nekiestem a jugóknak (Skopjéig és Stip-ig meg sem álltam 😄) annektáltam õket, aztán már elég tekintélyes iparral rendelkeztem és kikötõim is lettek. aztán 41' szeptemberében gyors szövit kötöttem a tengellyel és hadat üzentem a szõröstalpú románoknak még mielõtt õk is beléptek volna pár hónapos vérszivattyús háborúban térdre is kényszerítettem õket (megjegyzem ilyen szívós védekezést nem vártam a csõcseléktõl). Tulcea kikötõjén kívül mindent megszereztem, és annex. Ploesti olajmezejének örült a fejem a legjobban 😄 bár csak felét tudom kitermelni. most flottaépítésre adtam a fejem és irány surány Suez-canal aztán a szaudi és perzsa olajmezõk. Oh yeah 😄
de ez történelmietlen játékmód,németország elveszti csehország maradék területe felett a nemzeti provincia megjelölést,ez sokat jelenthet és persze molotow ribentrop paktum sem jön létre,szovjetek hadüzenetét jelenthet 1 éven belül vagy bármikor...
Próbáld meg autómatán létrehozni a konvojt. Tehát, hogy a gép hozza létre autómatán. Ha így se megy, akkor lehet hogy túl erõs az ellenséges tengerészeti jelenlét, és 0%-ra lecsökkent az efficiency.
Nekem is lenne kérdésem a magyarokkal kapcsolatban. Nekimentem a spanyoloknak. Barcelonában sikerült is megsemmisítenem 6 hadosztályt, létrehoztam Tirana és Barcelona között egy konvojt. Azonban semmi elláttmány és nafta nem érkezik az egységeimnek, pedig direkt csak azt jelöltem be. Barcelonában van haderõm is nem zajlik ott csata. Mi lehet a probléma?
Segítség a magyarokkal játszóknak: Legkönnyebben úgy lehet megszerezni a Szlovákiát, ha a Müncheni konferencia után ('38 szeptember végén) hadat üzensz Csehszlovákiának. Müncheni konferencia értelmében a németek megkapják a cseh erõditményeket (amelyek Pilsent és Prágát ölelik körbe)
Ez azt jelenti, hogy legalább két hétre 15 hadosztálya redeploymentre vár. Ha ügyesen csináljátok, 1-1,5 héten belül egy békében felajánja egész Felvidéket és Kárpátalját (Pozsonyt, Besztercebányát, Kassát, Presovot), nincs is szükség demand territoryra. Természetesen a békét fogadjátok el. Azzal számoljatok, hogy a lengyelek mindenképpen hadat fognak üzenni nektek (mert garantálják Csehszlovákia függetlenségét), de azt illik kivédekezni 39 szept.-1-ig. Ha korábban nem történne meg az Anschluss ('38 március), akkor mákotok van. A lengyel hadüzenetet után az osztrákok hadat üzennek a lengyeleknek (ugyanis a sógorok gyarantálják a függetlenségedet). Mivel, nem történt meg az Anschluss, ezért Ausztria belépett a tengyelybe, tehát a lengyelek a németekkel is hadban állnak, s mondanom sem kell ez mit jelent számodra😄
Ez azt jelenti, hogy legalább két hétre 15 hadosztálya redeploymentre vár. Ha ügyesen csináljátok, 1-1,5 héten belül egy békében felajánja egész Felvidéket és Kárpátalját (Pozsonyt, Besztercebányát, Kassát, Presovot), nincs is szükség demand territoryra. Természetesen a békét fogadjátok el. Azzal számoljatok, hogy a lengyelek mindenképpen hadat fognak üzenni nektek (mert garantálják Csehszlovákia függetlenségét), de azt illik kivédekezni 39 szept.-1-ig. Ha korábban nem történne meg az Anschluss ('38 március), akkor mákotok van. A lengyel hadüzenetet után az osztrákok hadat üzennek a lengyeleknek (ugyanis a sógorok gyarantálják a függetlenségedet). Mivel, nem történt meg az Anschluss, ezért Ausztria belépett a tengyelybe, tehát a lengyelek a németekkel is hadban állnak, s mondanom sem kell ez mit jelent számodra😄
Ez igaz, de még olaszokkal is illik leverni a szaudiakat 😊
Bocs, hogy megkérdezem, de nekem nemrég van meg a játék és nem tudom, hogy lehet megszerezni a Doomsday-t. Kérlek segítenétek. Elõre is köszi!<#lookaround>#lookaround><#lookaround>#lookaround>
Ha nem a háború a gond, hanem a távolság akkor lehet trükközni kicsit.
Ahonnan partra szálnál odaviszed a transzportokat majd jejöld ki a szárazföldi egységeket, hogy támadjanak a partszakaszra. Nálam ez a módszer bevált a bevetési zónán kívüli akciókra 😊
Ami gáz lehet, hogy a védelmére szánt hadihajók nem biztos, hogy elérnek odáig bármit is csinálsz.
Ahonnan partra szálnál odaviszed a transzportokat majd jejöld ki a szárazföldi egységeket, hogy támadjanak a partszakaszra. Nálam ez a módszer bevált a bevetési zónán kívüli akciókra 😊
Ami gáz lehet, hogy a védelmére szánt hadihajók nem biztos, hogy elérnek odáig bármit is csinálsz.
Suez-i csatornán kéne átkellni, ami nem lehetséges, ha háborúban vagy az angolokkal, és õk uralják a csatornát.
Ja és amúgy hogy lehet magyarokkal nyomulni
Sziasztok, van egy kis problémám. Olaszokkal vagyok és Görögországból kiindulva akarom támadni(a tengeren keresztül)Szaúd Arábiát, de a transzportok nem tudjék partra tenni az egységeket. Elárulná valaki, hogy hogy kell ezt megszervezni, KÖSZI.
Jó lett az új dizájn!
Sziasztok!
Aki szeretne részben magyarul HoIzni , vagy sok javítást , az nézze meg az oldalt: http://pogessor.freeweb.hu/
Szerintem nagyon érdemes!😊
Aki szeretne részben magyarul HoIzni , vagy sok javítást , az nézze meg az oldalt: http://pogessor.freeweb.hu/
Szerintem nagyon érdemes!😊
A már kifejlesztett doktrínákra kattintasz, és ott lesed lent, hogy melyiknél van olyan gomb, hogy abandon doctrine.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Sziasztok!
Egy technikai jellegû kérdés:
Ami fenn van: HOI 2 DD
Elviekben DD-ben van arra lehetõség, hogy a doctinálnál ne csak a megadott irányba menj, hanem ha feladod az eddigi irényvonalat akkor át tudsz térni egy másikra. Az érdekelne, hogy ezt hogy tudom meglépni, mert eddig még nem sikerült rájönnöm...
Köszi elõre is, remélem nem voltam túl érthetetlen.
Egy technikai jellegû kérdés:
Ami fenn van: HOI 2 DD
Elviekben DD-ben van arra lehetõség, hogy a doctinálnál ne csak a megadott irányba menj, hanem ha feladod az eddigi irényvonalat akkor át tudsz térni egy másikra. Az érdekelne, hogy ezt hogy tudom meglépni, mert eddig még nem sikerült rájönnöm...
Köszi elõre is, remélem nem voltam túl érthetetlen.
vagy egyszerûen beírod a konzolba, h event
és még csak mentegetni, meg kilépni se kell 😊
és még csak mentegetni, meg kilépni se kell 😊
39 márcisusban van egy event Németnek, és attól függ õ ott mit választ.
Felosztja Csehszlovákiát Magyarokkal (és ekkor HUN megkapja Szlovákiát, GER Csehországot, és HUN belép Axisba) vagy puppet Szlovákia jön létre.
Általában puppet Szlovákiát szokott csinálni AI GER, mert erre nagyobb százalék van beállítva.
Én azt szoktam hogy event elõtt save, belépek GER-el, eventnél odaadom magyaroknak Szlovákiát, save és betöltöm újra HUN-al.
Vagy át is írhatod az eventben a százalékot. (Esetleg ha nem akarsz automatikusan bekerülni Axisba kiveheted ezt a parancsot is.)
Vagy beírod az acceptall cheatet, nyomsz egy demandod és akkor AI elfogadja.😊)
Vagy háborúzol érte😊)
Felosztja Csehszlovákiát Magyarokkal (és ekkor HUN megkapja Szlovákiát, GER Csehországot, és HUN belép Axisba) vagy puppet Szlovákia jön létre.
Általában puppet Szlovákiát szokott csinálni AI GER, mert erre nagyobb százalék van beállítva.
Én azt szoktam hogy event elõtt save, belépek GER-el, eventnél odaadom magyaroknak Szlovákiát, save és betöltöm újra HUN-al.
Vagy át is írhatod az eventben a százalékot. (Esetleg ha nem akarsz automatikusan bekerülni Axisba kiveheted ezt a parancsot is.)
Vagy beírod az acceptall cheatet, nyomsz egy demandod és akkor AI elfogadja.😊)
Vagy háborúzol érte😊)
Alap HoI2-ben sok esély van a demand territory-ra, ha magyarokkal vissza akarod szerezni a felvidéket. Nekem már sikerült.
Csehszlovákia felosztásánál csak Presovot szoktam megkapni, ami egy nem igazán értékes zóna nome 40'-ben szatmárt és kolozsvárt romániától.
Szal az a Bécsi döntés egy külön cucc? Mert jó lenne egész szlovákia területét visszaszereznem diplomáciai úton mivel a csehek jóval erõsebbek.
Szal az a Bécsi döntés egy külön cucc? Mert jó lenne egész szlovákia területét visszaszereznem diplomáciai úton mivel a csehek jóval erõsebbek.
eventtel a tiéd...
Nem hiszem, hogy demanddal kapta az vissza õket, hanem a bécsi döntéseknek van jó (asszem 80%) esélyük.
Azt a sok-sok pénzt, amit pumpálnál a csehókba, gyártásra is fordíthatnád már szerintem hogy szétrúgd valakinek a hátsóját 😊
Bár én még sose próbáltam ki, ha közelebb viszem a kisantanthoz az ideológiámat, és lefizetem õket, a gond inkább az lenne szvsz hogy mire odaérsz, a németek már mindenkire rátelepednek.
Azt a sok-sok pénzt, amit pumpálnál a csehókba, gyártásra is fordíthatnád már szerintem hogy szétrúgd valakinek a hátsóját 😊
Bár én még sose próbáltam ki, ha közelebb viszem a kisantanthoz az ideológiámat, és lefizetem õket, a gond inkább az lenne szvsz hogy mire odaérsz, a németek már mindenkire rátelepednek.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Üdv mindenkinek!
Nemrég kezdtem egy kampányt Magyarországgal és nem tudom hogy lenne lehetséges egy jó esélyt kiharcolni hogy csehektõl visszakapjam demand territory-val szlovákiát (mellesleg mikor más országokkal kampányoltam és Mo-t a gép irányította úgy mindig sikerült neki a demand csehektõl is és a románoktól is). Aranyat érne ha megtudnám hogy mi a fenét csinált hogy visszaszerezte háború nélkül.
Légyszi aki tud valami segítséget adni írjon. Elõre kösz.
Nemrég kezdtem egy kampányt Magyarországgal és nem tudom hogy lenne lehetséges egy jó esélyt kiharcolni hogy csehektõl visszakapjam demand territory-val szlovákiát (mellesleg mikor más országokkal kampányoltam és Mo-t a gép irányította úgy mindig sikerült neki a demand csehektõl is és a románoktól is). Aranyat érne ha megtudnám hogy mi a fenét csinált hogy visszaszerezte háború nélkül.
Légyszi aki tud valami segítséget adni írjon. Elõre kösz.
Ha megvan a 6 reaktor, akkor az majd legyárt neked magától évente egy atombombát. bevetni így kell:
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1100797594&no=7302
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1100797594&no=7302
Az atombombához kell egy bizonyos atomreaktor szint 6 körül, nem tudom pontosan. Szóval annyi reaktort kell építened.
Sziasztok. Lenne egy kérdésem akárkihez. Már minden hülye fejlesztést megcsináltam, épitettem reaktort, de nem tudok atombombát csinálni(valami reaktor fejlesztésekrõl pofázik a gép). Szóval ha tud valaki segiteni akkor légyszi. KÖSZ
Közben rájöttem, hogy ha rakok oda katonát, akkor automatikusan szervezõdik egy ellátmány konvoj. De azért kösz. <#wink>#wink>
Akkor passz , vlmi okosabb biztos megválaszolja😊
Nekem ilyen jellegû problémám nemvolt
Nekem ilyen jellegû problémám nemvolt
Megpróbáltam már, de nem jó, mivel a konvoj zölddel van a termelési fülnél, valamiért nem szállítanak oda semmit. :S
Úgy gondoltam, hogy talán nem túl nehéz és nem is túl könnyû a britekkel, eddig egész jól megy, bár még nem próbáltattam meg.
Úgy gondoltam, hogy talán nem túl nehéz és nem is túl könnyû a britekkel, eddig egész jól megy, bár még nem próbáltattam meg.
konvojok kellenek , akik szállítják az árut , márha tengeri kikötõjük van , nem?/egyébként , britek egy kezdõnek nem a legideálisabb választás , szerintem
A hoi2-rõl volna pár kérdésem.
Nemrég kezdtem a játékot a britekkel, és ami így elsõre zavar, az az, hogy a legtöbb gyarmaton nem tudok épülni, mert azt írja, hogy nincs ellátás. Ezt hogyan lehet megoldani? Raktár építésével? És egyébként hogyan lehet raktárat építeni?
Nemrég kezdtem a játékot a britekkel, és ami így elsõre zavar, az az, hogy a legtöbb gyarmaton nem tudok épülni, mert azt írja, hogy nincs ellátás. Ezt hogyan lehet megoldani? Raktár építésével? És egyébként hogyan lehet raktárat építeni?
Én iparosítani is úgy szoktam mindig, hogy a legszarabb természeti adottságokkal megáldott helyekre építem a gyárakat, mert ott a legkisebb az alternatív költsége a beruházásnak.
Az a természeti adottság, minél több annál jobb. Pl. A Ruhr-vidéken vannak a leggazdagabb szénbányák (vagy az a szar vidék? szégyen de most nem tudom a nevét), míg a legrosszabb helyeken csak 1,5-ös búzatermés van.
Victoriában mit jelent az az érték ami ott található, hogy rámegyek egy régióra és annak egy megyéjére. Megjelenik fent, hogy mit termel az adott terület és mellette található egy szám. Ilyenek pl mint 2,5;5;3
Ezeknek a számoknak a jelentésére lennék kíváncsi.
Ezeknek a számoknak a jelentésére lennék kíváncsi.
köszi!
oké, keverem, mert nekem magyarosítva van, és nem ismerem az angol kifejezéseket