Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Magától csökken. Vannak államfõk, akik adnak bónuszt. Pl Hitlernél békében egész gyorsan csökken, de háborúban már növekszik.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Ha pl. létrehozok egy holland hzadosztályt mondjuk Eindhoven székhellyel akkor ha harc után újratöltöm õket akkor az eindhveni holland lakosság csökkenni fog?
Elfoglaltam németekkel norvégiát. Az miért van h a svédek bombázzák a norvég a partizánokat? 😄
És hogyan lehet a nemzetiségieket átrakni katonába?
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
-Ha más vallású, akkor gyorsabban nõ a conc.ja, és a militancyát növeli, ha clergymen pop vna a régióban.
-Ha más nemzetiségû, akkor feleannyit pénzt tud megtakarítani, mint a nemzeti pop, ergó szarabbul fog élni.
A legegyszerûbb népirtás szerintem, pl. magyaroknál nagyon könnyen lehet a nemzetiségeken változtatni, ha a magyarokat leszereled a katonaságból, és munkást csinálsz belõlük, a nemzetiségeket pedig átkonvertálod katonába. Így ha háborúzol, õk fognak halni, belõlük fogy majd ami az utánpótlásba megy, szóval ha "véletlen" elhúzódik a dolog, bizony megsínylik. De ha nemzeti kultúrádból való valaki, nem tudom hirtelen a benelux államoknál ki-mit kap, de akkor ne irtogass embert. Alapból a vallási vagy etnikai kisebbség rosszabb hatékonysággal dolgozik mint a nemzeti, de van olyan állam amelyiknek ugye nem csak 1 kultúrája van.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
1.Nállatok volt olyan hogy 1850 körül az össze tartományomban szinte hetente vannak felkelések? Ez volt a poroszoknál is, õk majdnem odavesztek. Mármint én voltam belga és ugyanakkor a poroszoknál is mehjelent ez a probléma.
2.Lehet valahogy változtatni egy tartomány nemzeti összetételét. tehát ol. ki tudom írtani a hollandokat Amszterdamban?
Egyébként a '14-es scenarió egy nagy rakás bikatöke. A németek bevették Párizst erre bejött a Versailles-i béke event és elvesztettek mindent. Az oroszoknál meg kitört a forradalom, erre megalakul Ukrajna, Grúzia meg Finnország. <#wow1>#wow1>
Egyébként visszatértem a belgákhoz, mert a Hannoveri játékom végetért amikor létrejött Németország.
Egy kérdés: van arra esély hogy a katolikus Belgium és a protestáns Poroszország szövetséget kössön? vagy ilyenkor mit kell nézni? államforma, vallás, nemzetiség?
Jobb lenne ha arról szolna , nem?😄
n3r0k4k: kösz a linket, kár hogy angol, így nem értek meg mindent.
Szerintem nézz körülitt!
A viki részét nem szoktam olvasgatni csak az összes többit, ott nagyon jók a leírások nemcsak kezdõknek. Remélem te is találsz segítséget.
Machine Partot honnan tudok szerezni? Minden gyárhoz kellene és nincs belõle semmi.
A manpower mibõl jön? Mert az is nagyon kevés.
Aztán ahogy haladsz elõre, billenhet az egyensúly, hogy ki ad többet.
Más. Nincs valami összesítõ tábla a pénzügyekrõl? Mert a kincstáram olyan 30-40-es mínuszban van, de nem tudom hogy miért.
A Researc pontokról még most se tudok semmit.
Egyébként nagyon bejön a játék, tetszik hogy a háború csak mellékes, fontosabb az ipar meg a diplomácia.
Kezdõ országnak pedig a poroszokat javaslom.
1. A fejlesztések nagyrésze teljes homály. Azt látom hogy vannak hadsereg, ipar meg ilyenek, és azon belül is még dolgok, de ezeket hogyan kel kutatni. Gondolom kell hozzá olyan Researc pont vagy mi, azt honnan tudok szerezni?
2. Mit jelent az a "Mobilized there reserved" vagy mi? Mert állandóan azzal bombázott hogy a poroszok meg a holandok "Modlizedték a reservedet.
3. Ti melyik országot javasoljátok egy kezdõnek?
Életedben nem is játszottaál vele, de már itt nyomatod a kamu propagandát. A megalakosságokatm ár kijavították. VIP-pel teljesen reaális lesz a lakosság is.