Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sztem az atombomba az jobb
Most a németekkel vagyok fegyverkezem, de nagyon. Dániát 36-ban bábbá tettem, Csehszlovákiából csináltam Szlovákiát(alap HOI2-ben a magyarok még nem borulnak a lábam elé ha megkapják a Felvidéket). Lengyeleket elintéztem(ha szövetségesekkel voltam mindig átvettem a lengyelek irányítását és rájöttem az egyetlen jó taktikára:minden hadosztályt Varsóba, elég sok német hadosztályt lelehet kötni) aztán átcuccoltam a nyugati frontra. Mondom inkább hagyom õket lerohanom a jugókat. Erre Freiburgra rámentek a franciák. Mindenki vissza és lehetett kezdeni Fro. felszámolását. Nem végeztem velük idõre a páncélos ékem Párizsban maradt megölték õket(6+2 hadosztály). Elég nehezen de '40 telére kikristályosodott egy állandó front. Télen töltöttem, fejlesztettem a csapataimat, majd nyáron lerohantam õket. Aztán jött Luxemburg és Jugoszlávia. Megcsináltam Boszniát, Szlovéniát, Horvátországot. Magyarok, románok, olaszok a maradékot. Szóval most jön Anglia szarrá rákétázása.
1. kérdés: Amikor létrejön Vichy Franciaország, akkor a szövetséges csapatok hová kerülnek?
2. Mi van Horvátországgal? Mert nekem olyan van, hogy "Croatia controls Croatia as a puppet"
3. Vajon mi fog történni?XD
matthias92
ja azt elfelejtettem mondani hogy japán legyõzte kínát és úgy unalomból megtámadta a szovjeteket 😄

Muki100
Legegyszerûbb ha szövetséget ajánlasz a németeknek és úgy.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Szerintem
Szerinet me a ruszkikra meny
Egyépként a Ruszkikat is le lehet rohanni csak sokáig tartcsak be kell keríteni a nagyobb egységeket és addig támadni amig el nem fogy az egységek ellátmánya uttána már csak elõre
Hogy lehet magyarokkal nyomulni
matthias92
hu kicsit hosszúra sikeredett 😄

matthias92
ha nemzetiszockó vagy, rohadtul lehet abálni a népet... fegyverkeztem az anschlussig, akkor megtámadtam görögöket. Viszonylag gyorsan beabáltam görögországot, aztán az albánokat és a bulgárokat is elintéztem. sajna a németek hadüzentek, de aztán mikor feljavítottam a viszonyunkat maguk ajánlották fel a fehér békét. késõbb megtámadtam jugoszláviát, majd mikor a németek megtámadták a lengyeleket, a románoknak is nekimentem. Még régebbrõl hadban álltam Csehszlovákiával (akiket GER furcsa mód nem támadott meg...), szóval velük is lett kisebb problémám, de a munkácsban állomásozó 22 cseh hadosztályt (amik egy nappal elõtte próbáltak meg betörni Romániába, ígyhát enyhén rossz szervezettségük volt) sikeresen hátraszorítottam.
Az össze-vissza hadüzengetéses dolgoknak hála a SZU hadban állt a szövetségesekkel és a németekkel is. Mikor németo. megtámadta Lengyelországot, az UK egyszerûen hadüzent. A lengyelek beléptek a szövikhez, így elérve azt, hogy háborúba keveredjenek keleten is.
Rohadt sokat segítettek a magyarok, akiket a kezdettõl fogva szövetségbe akartam hívni (😄), és a +200-as viszony és a hasonló nézetek miatt be is vettem õket szövbe. 7 légiraja és 36 (!) gyalogos hadosztálya van. Hála a magyar segítségnek a csehszlovákokat visszakergettük bohémia területére. Maguk ajánlották a békét, így megkaptuk Brnot is.
Érdekesség, hogy Varsóban 36 lengyel hadosztály gyûlt össze, amit a németek rendre nem bírnak legyõzni. Szóval ott lassan egy édes-hármas alakul ki (lengyel-német-szovjet).
Azon gondolkozok hogy bekéne vállalni egy anti-szovjet és egy anti-szövetséges hadmûveletet, de nemtudom hogy mennyire bírnám. 19 hadosztályom van Törökország déli részén a közel-kelet felé, abból 1 tank, 3 militia és 3 lovasság, de mindegyikhez van dandárom csatolva.
Szerintetek mit lenne érdemes meglépnem, támadjam esetleg hátba a németeket? vagy segítsek a bajtársaknak a bolsevik kutyák ellen? vagy csak a szövetségesekre szálljak rá?

Muki100
Svájccal is meg lehet hódítani a világot szóval sztem kár ilyeneket mondani hogy "nincs olyan, akit..."
Na meg volt az az EU2 AAR ahol Xhosa (Afrika délkeleti partján egy kis néger törzs), world conquestet csinált csalás nélkül.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

De van.Oroszország
Csá mindenkinek egyépként európába nincs olyan ország amit a németekkel nem lehet leigázni!
Muki100
Keletre nem kell semmilyen erõt hagyni, úgyse támad be senki. Pár nap míg a beneluxot annektálod utána meg lehet a part menti síkságon menni, ott úgyis jobban mennek a tankok aztán pedig Párizst, Vichyt, utána már jön is az event.

Németekkel kinyírni a franciákat(Road to War)
Muki100
mármint úgy érted a németekkel kinyírni a franciákat (fall gelb) ?

Hm. Ezt nem értem. Hogy tud a gép 3 hónap alatt egy francia Blitzkrieget megcsinálni?? Nekem majd kb. 1,5 évembe telik.
a fõ gyengesége a politikai beálítotságuk ami háború ellenes demokrácia a türk halála után

gyengus ország.még minor viszonylatban is.magyarország szabályosan bealázza.

matthias92
szerintetek törökország mennyire jó???

Most Ománnal vagyok. Akkor tengeralattjáró nagyhatalmat csinálok belõlük, hogy csak na.
A németekkel volt olyan, hogy Dönitz bá' alatt 5 tengeralattjáró elvesztése árán elsüllyesztettem 1 repülõgép-hordozót, 2 csatahajót és 5 könnyû cirkálót. I love U-boot.<#szeret><#worship><#finom>
Balti államok nem rosszak😄 Észtekkel '41-ig kibírtam. Aztán újat kezdtem.
Nepált, Bhutánt, Ománt, Irakot kihagytad. És Etiópia?😄 Ja és Shanxi.
Muki100
Ha összetalálkozik 2 négyes 1 terület felett akkor jön össze a 8, egyébként át lehet írni a játék fájlaiban hogy 8at is össze lehessen vonni.

de azt irja hogy 8 at tud akkor miért csak 4 et enged
Ennek az az egyszerû oka h nem lehet többet.
hello mindenki!volna egy kérdésem,4 század vadászgépnél vagy bombázónál többet nem tudok air genegalhoz hozzá rendelni mi az oka ennek 4 nél többet nem enged.segséget kérek köszi
Jó.De a teachteam-ek specialitásai mik.Mi a magyar nevük meg mit kell beírni hogy a gép elfogadja.Ja és képet hogy kell.

Lehetetlen országok: Albánia(csakis mazochistáknak!, Dánia, a Balti-államok, Luxemburg, Közép-Amerikai egyterületes országok, Shenszi vagy mi(amit elõször nyom le Japán), Lengyelország is elég nehéz. Én nem szoktam ilyenekkel játszani, csak nagyon megtetszett Jemem.

Techteam készítés: a \db\tech\teams vannak azok a fájlok amikben a teamek adatai vannak eltárolva. Ha megnyitott már megy minden mint a pinty. Csak beírod az adatokat, és kész is. HA nincs megfelelõ kép, használhatsz már olyat ami máshol is be van állítva, nem lesz belõle baj.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Milyen lehetetlen országot tudsz ajánlani mert te általában ilyenekkel játszol.

Na. feladtam Jement. Már nem tudtam mit csinálni, elfoglaltam mindent amit csak lehetett, már csak az angolok vannak itt. Most kezdtem a bolgárokkal egyet, de itt is ugyan az lesz, már csak a szövetségeseim vannak körülöttem.

Sehogy. A szövetségnek fel kell oszlania.
Hogy lehet a Románokal szövetséget kötni ha azök aktonai szövetségben vanak a jugokal és a csehekel? vagy mikortol lehet majd szövetéget kötni? A viszonyom a románokal már 200-s
Tud valaki a hoi2 alapjátékhoz egy teljes magyarosítást?
Ha az adott ország egy nagy szövetség tagja ( Axis, Allied, Comintern) akkor AI nem fogja elfogadni a békét, szóval nem tudod "bábozni" se.
Max annex után liberate nation-el újra kiengeded.

Vagy acceptall cheat.😊)
Franciákból nem is lehet akkor bábálamot csinálni?
Muki100
1. elolvasni az üzenetet mielõtt megnyomod a mehet gombot
2. Ha valamelyik nagyhatalmat (axis, allies, comintern) próbálod akkor semmit nem tudsz tenni, max azt hogy acceptall, vagy egy másik megoldás hogy annektálod és úgy szabadjára ereszted, ez a legegyszerûbb módja.

hogy lehet valakit bábországá teni ha gyözelmi pontjaim 100% vanak mit kell csinálni emrt ha rar katintok bábország akkro elutasitják kell még elöte vaalmit teni
Muki100
Attól hogy hadat üzensz és területet foglalsz.

Az lenne a kérdésem mitõl nõ az országok beligrence-je?Erre még nem jöttem rá.
Gyakorlatilag olyan bábországa vagy.Szerintem.
Hmm. Ha Yemennel vagyok akkor Anglia nem akar nekem átadni magától semmilyen tervrajzot. Ellenben, Nepállal, Bhutánnal mindig kaptam a legújabb fejlesztéseket. Ez mitõl van? Nem vagyok a kedvence?
Bár no time limit patchrõl csak annyit, hogy hallottam már valakirõl, akinek egy ismerõs állítólag már olvasta egy fórumon, hogy mûködött. Nekem persze nem volt hajlandó mûködni
Létezik hozzá No Time Limit patch, amivel gyakorltailag korlátlan ideig tudsz játszani(najó lehet h csak 0 tól 9999 ig😊) Sztem a paradox fórumáról le lehet szedni, de nézz utána gugliban.
Nekem is lenne egy kérdésem ha mondjuk usanka államokkal elfoglalod 44 es hadjáratban németországot(minden nemzeti provincia a tied) miért nem lehet puppetként létrehozni? V nagyhatalmat nem lehet puppetolni? Amíg háborúztam vele, de már csak balkánon voltak provinciái, létre lehetett volna hozni ndk-t ill nszk-t. Miután annektáltam, egyiket sem.
Sziasztok
nem tudja valaki, hogy lehet 1947 után is továbbjátszani az alap HOI2-t
elõre is köszi
Csinálj hajó gyártót is. Royal Yachtmaker XD. Na akkor én most Ománnal kezdek valamit. Csak az a rossz, hogy neki lehet fejleszteni hajót és repülõt is.
Alap HOI 2-be van pár random event: Államosítás, Sztrájk stb.
Angoloktól, hogy tudtad elkunyerálni a területeket?
nem valószinû mert Cherbourgból akarom Portsmouthba és ezt a két tartományt csak a csatorna választja el egymástól.
Muki100
Túl messze van?

sziasztok! a DD armával játszok és nem tudok atombombát ledobni...😞 pedig beteszem a stratégiai bombázóba és amikor rákattintok az ellen. egyik területére akkor csak annyit ír ki hogy none. nem tudja valaki hogy mi lehet a probléma?
Royal Industral Company lett. Azért angol a neve, mert ebben a kis országban minden angol. Aztán csináltam a kormányfõbõl is egyet, õ a doktrínákhoz ért. Csak az a gáz, hgy ha módosítok valamit, akkor új játékot kell kezdenem, mert a mentéseimben nem érvényesülnek az újítások.

egyébként most hányadik is a topic?