Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

40-ben még nem nagy a morál, azt hiszem 100, (a default 80 szokott lenni) de a két 43-as land doctrina ad 20+20-at. (így 140 lesz, ez kb 42 végére meglehet) Na innentõl kezdve megállíthatatlan a Vörös Hadsereg😊)

Amúgy elsõsorban nem a kis ORG a fõ gond (persze ez is hátrány), hanem az alacsony GDE. Ezek majd szépen növekednek eventekkel. Finn háború alatt olyan 40-es vagy 50-es GDE lehet, míg mindenki másnak 80-as van.
ja, megkaptam Vasziljevszkij-t, 7-es skilje van és remek land doktrínás. Azon kívül a finn háború után kaptam egy rakás remke parancsnokot és minisztert is. Most kezd összeálni a hadsereg, a gyalogsáot szó szeirnt fosom, a egyszerre 25 készül.A szervezettségem rendkívül kicsi, erre rámutatott a finn háború is, viszont a bazi nagy morál miatt gyakorlatilag 3 nap alt 100%-ra visszaáll

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Ja néhány team eltûnik, de azt hiszem majd 40 januártól kapsz 1-2 "jó" teamet. Pl. egy land doctrina fejlesztõt, meg egy air doctrinásat.
Ha komolyan ráálsz land doctrina fejlesztésre, akkor 41 nyárra elég sok tech meglehet. (ennél hamarabb meg úgyse támad Német AI, nálam sokszor meg se szokott támadni, nekem kell õt 😄D)

41 nyárra 600 div, na arról simán lepattan Német AI😊)
Hát hamarosan kiderül. Azokban a szar tisztogatásokban meg eltünt egy pár jó tecteamem, így most eléggé leálltak a légügyi fejlesztések. a parancsnokokat megoldottam, msot egész jó az állás, minden határmenti tatrományomban van 9 divi és most indul be a tömeggyártás.
Az meg csak 1 dolog hogy nem tud visszaszorítani de én se õt <#buck> Így aztán egy jó kis állóháborúnak nézek elébe <#mf1>

Muki100
Ha nem very hardon vagy akkor sztem 0 az esélye hogy GER ai egy szovjet nagyvárost is elfoglaljon...még Kijevet se.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

De van egy csomó parancsnok akit csak egyszer lehet elõléptetni😛 Most szédszedtem 9-esekre, így valahogy megoldottam, de így is volt ahol csak 3-masokat tudtam létrehozni. Ilyen kis szervezettséggel meg nem tudom mennyi esélyem van a gép elen, csak abban bízhatok hogy ugyan olyan hülyén fog játszani a gép mint szokott.

Sehogy. Én kézzel szoktam õket elõléptetni sokszor, mert nem szeretem a kis 3-as seregeket, inkább 9-eseket. Persze ilyenkor elveszik a skill, de ez van, 500 divnek nehéz parancsnokot találni...
Amúgy nem azon az 1-2 skillen múlik a dolog, az mennyit is jelent +10% bónuszt csatában? SZU-val én inkább mennyiségre megyek😊)
Kezdtem egy játékot az oroszokkal. Nem olyan rossz, kíváncsi vagyok mire megyek e németekkel szemben. Viszont 38-ban, a nagy tisztogatásokkkal nagyon megszoptam, mert most a legképzettebb parancsnokokm is max. 3 divit tud vezetni. ha elõléptetném õket, akkor elveszik az ügyesség. Ti ezt hogy oldottátok meg?

Igen megkapod.
Lene egy kérdésem. Ha visszaszerzek egy nemzeti területemet akkor annak a teljes termelését megkapom? Tehát ha pl. Magyarországgal elfoglalom Kassát akkor megkapom mind a 3 IC-t és az összes termelést?

Oda lessz írva a politikai helyzetednél
Muki100

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Sziasztok
Bocs hogy ezt ideírom, de nem találtam EU3-as fórumot
Még csak most kezdtem játszani, úgyhogy eléggé amatõr kérdéseim vannak:
1.:Mikor jár le a fegyverszüneti egyezmény(truce) egy adott országgal
2.:Hogy lehet gyorsítani a production techet, goverment techet stb. és hol írja ki ezeket
3.:Hogy mûködnek a merchantok

Elõre is kösz akárkinek
PS.:Hajrá Europa Universalis 3
Gondolom kilép a szövetségbõl, másképp nem lehet.
Hogy mészrá a feanciákkal az angolokra?
I.C.ram
FRG= Federal Republic of Germany
Helló!

1.
Nem tudom én még sosem játszottam ilyen sokáig, de valószínûleg ha a 3 nagy szövetségi rendszerbõl (Axis, Allied, Comintern) 2 megszûnik, akkor vége a játéknak és a 3. gyõz. Tehát annektáltad Cominternt + Axist, csak Allied maradt és õ "nyert". De ez csak tipp.

2.
FRG = NSZK

3.
Ejtõernyõs egyszerû: egy területen kell legyen a szállítógéppel, ekkor lesz alul egy gomb, ezzel tudsz beszállni. Majd kiadod a TRA repülõnek airborne mission küldetést a célterületre. Lényeg hogy hatótávon belül legyen és a TRA gépnek max ORG-on kell lenni, csak akkor vethetõ be.

Tengerész: Csapatszállítóhajóba (TP) kell beszállni. Hajónak kiadni az amb. assault parancsot a célterületre, de csak olyan ellenséges területen lehet kiszállni, ahol beach van. Túl sok egységgel nem érdemes egyszerre partra támadni, mert nagy lehet a penalty. Én pl. 6-os marine csoporttal szoktam.

4.
Xibei San Ma-t nem tudod bannolni szövetségbõl? Bár háborúban lehet nem megy... Esetleg valami cheattel vagy írsz rá egy eventet és elsütöd 😊)
Ja esetleg még azt lehetne, hogy ha neked is national terület az övé, akkor demandold be. Elõtte esetleg beírhatod hogy acceptall így biztos elfogadja😊)

5.
Vistával nem tudom mi lehet a baj...

6.
Én demokráciával nem szoktam authoriant húzni egyáltalán. Interventiont csak USA-val, hogy csökkenjen a CG igény, meg tudjak késõbb szövihez csatlakozni. De inkább más értékesebb slidereket húzok. Pl. ki free marketre hogy olcsóbban gyártsak + fejlesszek, vagy standing army, esetleg ha nincs meg a hawk lobby, azt húzom.
Érdemes tudni milyen eventek vannak az adott országra és azok mit adnak. (Pl. UK-nak minden Gear Up event ad egy Hawkot, amibõl 4 vagy 5 van, szóval velük azt hiszem elég egy hawkot húzni, de lehet azt sem kell. Én elsõ 2 évben pl. free market felé megyek )

Remélem tudtam segíteni😊
Sziasztok
Franciákkal vagyok, de ahányszor rámegyek Angliára kikapcsol:Vista, vírus vagy alap HoI 2 miatt van
Más kérdés: Ha demokráxiával vagyok, akkor elég ha az authority-t változtatom és nem az interventionism-ot
Elõre is kösz
PS.: Az oldal közepén van még két kérdésem, amire még senki se válaszolt
Elõre is kösz
Könnyezve röhögök.
Ez kegyetlen jó<#nevetes1><#nevetes1><#taps>
Röhögtem volna, ha SZU-t annektálja.
Mi durva ha ez nem! 😄 Szóval egy eventet próbáltam csinálni a németeknek, ami feloldja a nuc. waste bombot, hogy tudjak csinálni atomot. Meg egyáltalán hogy fejlesztsem magam eventkészítés téren. 😊 Ez itt az event amit írtam:

#########################################################################
# Atomic bomb improvement
#########################################################################
event = {
id = 2039
random = no

name = " Atomic bomb improvement"
desc = " Our scientists improved atomic bomb!"
style = 0

date = { day = 11 month = september year = 1938 }

action_a = {
name = "Let's nuke enemy! 😊"

command = { type = gain_tech which = 7170}

}
}

2039-et írtam (
itt azt írták h szabad, úgy látszik mégsem) és ez lett az eredmény:
Csak erõs idegzetûeknek! 😄 😄 😄

Ez már csak természetes. Nem is várná el senki hogy elõrébb helyeznéd a nyelvvizsgádnál. Egyébként sok sikert! 😊
Holnapra remélem befejezem a fordítást. Bocs a sok késésért, de angol nyelvvizsgára készülök gõzerõvel. Fontossági sorrendet kell felállítani.
Értem, köszi.
Szerintem .NET 3.5 kell neki, legalábbis ezt írják, szóval 2.0-val lehet nem indul el. Nálam szerencsére alapból fent volt a gépen.
Nem tudom nálad miért nem települ fel...

Elvileg csinál neki egy "exported maps" mappát oda ahol a MapExtractor.exe van, ide rakja a .png fájlokat.
Én ezt feladom. Feltettem a .NetFramework 2.0-át. Azt vmiért sikerült a 3.5-el ellentétben. De ez sem lehet jó, mert hiába nyitom meg az a kurva MapExtractor.exe-t nem csinál semmit. Ahogy megnyílik azzal a lendülettel be is zárul. És közben nem bontotta ki a TBL fájlokat PNG-be. Legalábbis én nem találtam... Se az Armageddon map mappájában, sem a map szerkesztõs progi mappájában. Egyébként hova kéne hogy kibontsa? Tudja vki?
lehet hogy le kell hozzá tölteni még 1 programot
Sztem be kell jelentkezni valahova h felrakhasd.
Nem hinném, mert ki van kapcsolva. Az 5 próbálkozás után ezt a hibajelentést adja ki:

Muki100
tûzfal blokkolja esetleg?

A map editoros cuccosnak kéne a .NetFramework, de nem tudom felrakni... Mi lehet a hiba? A netem sem kapcsolódik le telepítés közben szóval nem tudom mi az h újbóli kapcsolat létesítése a kiszolgálóval... 5x próbálkozik és semmi... Elõre is köszi a segítséget!
Most olvasom, hogy csak véges új provinciát lehet hozzáadni a térképhez, mert ennyi szabad hely van rá...
Pontosan 40 darabot, utána régieket kell összevonni.😞(
Muki100
miniszterek, meg még vannak olyan techek amik gyorsítják a többit (számítógép)

Nem tudja valaki , hogy lehet a thecnologiai fejlesztést gyorsítani?
Itt van pár mod http://modhoi.com/
Paradoxon a mod szekcióban fel van néhány sorolva:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/forumdisplay.php?f=284

Én csak kipróbáltam a tutorialt, ami a Paradox fórumon le van írva, és hozzáadtam egy újabb provinciát. (= kétfelé osztottam egy meglévõt)

Mûködik, de elég idõigényes. Elõször is ki kell csomagolni a mapokat .png formába a map fájlból. (erre van egy progi)
És ezeket a png fileokat kell editálni GIMP-el, painttel stb...

Indult valami új mod kezdeményezés (E³Mod) ehhez elvileg csinálnak új, részeletesebb mapot. Van is róla egy kép, de hogy mikor készül el azt nem tudom... Én innen tervezem átvenni a térképet, ha jól sikerül. 😄D

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=367101
Valamint érdeklõdnék , hogy valaki csinált már uj térképet a map editorral , amiben Magyarországba is lettek tartományok beiktatva? Vagy készül ilyen mod?
Tud valaki tervet róla?

Sziasztok!

Egy kis gyûjtést végezné modokkal kapcsolatban.
Szóval , mindenki leirná , hogy milyen HoI modokról tud , s mellé dobnátok egy linket?😊

Köszi

Muki100
Túl sok egységed van a tartalékosok között, le kell raknod párat.

Köszönöm a segítséget!
Németországgal játszok és nagy problémám van: a szállítási kapacitásom felhasználása 480 a kapacitás meg kb 210. Nem értem hogy lehet ekkora hiány. Még csak 1937-ben vagyok, nincsenek területek, amiket meghódítottam volna. Valaki tudja a megoldást? Hogy lehet csökkenteni a felhasználást?
Csináltam régebben egy ilyen kiegészítõt, innen letöltheted. Csak csomagold ki és másold be a HoI2 fõmappájába. De azt is csinálhatod h kicsomagoláskor a HoI2 fõmappáját jelölöd meg, mint kicsomagolás helyét. Természetesen a lényeg az, hogy írd felül.
Persze sima Hoi 2re gondolok.
Üdv!

Vki meg tudná mondani, hogy lehet horogkeresztes zászlót berakni német zászlók helyére?

Köszi!
Muki100
FRG federal republic of germany, nálunk NSZK-ként emlegették.

Ejtõernyõsöket egy helyre rakod a szállítógéppel, van egy kis betöltõs gomb azt megnyomod, megvárod míg max org.ot eléri a repülõ és a hatótávon belül kiválasztassz egy célpontot.

Sziasztok
Nacionalista Kínával vagyok 1946-ban és enyém a fél világ: Ázsia, Közel-Kelet, Egyiptom és fél Európa. Annektáltam a Cominternt(Szovjetu., Tannu Tuva, Mongolia), legyõztem a tengelyt, és háborúzom a szövetségesekkel. Csakhogy, amikor annektálnám Németországot(mint az utolsó tengelyhatalmat), a játék kiírja, hogy elbasztam: End Mission.
Csakhogy én egyik szövetségbe se voltam benne.

Még három kisebb probléma:
1. Létre tudok hozni német területen egy bábállamot, aminek a rövidítése: FRG. nem tudja valaki mit jelent
2. Tudom hülyeség, de nem írná le nekem valaki az egész procedúrát az ejtõernyõs és tengerészgyalogos egységek harcba küldésérõl
3. Mivel Nacionalista Kínával vagyok, alapból szövetségesem Xibei San Ma. Hogy az úristenbe lehet megszabadulni tõle és annektálni

Ha bárki bármelyik kérdésre tudja a választ lécci írjon
Elõre is ezer kösz
upsz bocs, rossz oldalt nyitott meg a böngészõ

HUNForrest-Gump

hali!
szerintem foglald el mondjuk Oman-t és onnan kezd kolonizálni szomália környékén. És elõszeretettel költöztek az Erdélyi románjaim szomáliába, 90%ra felment a magyarok aránya😊

HUNForrest-Gump

Na a fordítás felével készen vagyok😄
Nekem tetszik.
Hmm, sikerült hozzáadni újabb tartományt a térképhez, de elég körülményes...

Inkább megvárom míg valaki csinál hozzá újabb mapot.
Itt van is egy kezdeményezés:

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=367101&page=1&pp=20

Itt pl. Magyarország 8 tartományból állna.