Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy elsõsorban nem a kis ORG a fõ gond (persze ez is hátrány), hanem az alacsony GDE. Ezek majd szépen növekednek eventekkel. Finn háború alatt olyan 40-es vagy 50-es GDE lehet, míg mindenki másnak 80-as van.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Ha komolyan ráálsz land doctrina fejlesztésre, akkor 41 nyárra elég sok tech meglehet. (ennél hamarabb meg úgyse támad Német AI, nálam sokszor meg se szokott támadni, nekem kell õt 😄D)
41 nyárra 600 div, na arról simán lepattan Német AI😊)
Az meg csak 1 dolog hogy nem tud visszaszorítani de én se õt <#buck>#buck> Így aztán egy jó kis állóháborúnak nézek elébe <#mf1>#mf1>
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Amúgy nem azon az 1-2 skillen múlik a dolog, az mennyit is jelent +10% bónuszt csatában? SZU-val én inkább mennyiségre megyek😊)
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Bocs hogy ezt ideírom, de nem találtam EU3-as fórumot
Még csak most kezdtem játszani, úgyhogy eléggé amatõr kérdéseim vannak:
1.:Mikor jár le a fegyverszüneti egyezmény(truce) egy adott országgal
2.:Hogy lehet gyorsítani a production techet, goverment techet stb. és hol írja ki ezeket
3.:Hogy mûködnek a merchantok
Elõre is kösz akárkinek
PS.:Hajrá Europa Universalis 3
1.
Nem tudom én még sosem játszottam ilyen sokáig, de valószínûleg ha a 3 nagy szövetségi rendszerbõl (Axis, Allied, Comintern) 2 megszûnik, akkor vége a játéknak és a 3. gyõz. Tehát annektáltad Cominternt + Axist, csak Allied maradt és õ "nyert". De ez csak tipp.
2.
FRG = NSZK
3.
Ejtõernyõs egyszerû: egy területen kell legyen a szállítógéppel, ekkor lesz alul egy gomb, ezzel tudsz beszállni. Majd kiadod a TRA repülõnek airborne mission küldetést a célterületre. Lényeg hogy hatótávon belül legyen és a TRA gépnek max ORG-on kell lenni, csak akkor vethetõ be.
Tengerész: Csapatszállítóhajóba (TP) kell beszállni. Hajónak kiadni az amb. assault parancsot a célterületre, de csak olyan ellenséges területen lehet kiszállni, ahol beach van. Túl sok egységgel nem érdemes egyszerre partra támadni, mert nagy lehet a penalty. Én pl. 6-os marine csoporttal szoktam.
4.
Xibei San Ma-t nem tudod bannolni szövetségbõl? Bár háborúban lehet nem megy... Esetleg valami cheattel vagy írsz rá egy eventet és elsütöd 😊)
Ja esetleg még azt lehetne, hogy ha neked is national terület az övé, akkor demandold be. Elõtte esetleg beírhatod hogy acceptall így biztos elfogadja😊)
5.
Vistával nem tudom mi lehet a baj...
6.
Én demokráciával nem szoktam authoriant húzni egyáltalán. Interventiont csak USA-val, hogy csökkenjen a CG igény, meg tudjak késõbb szövihez csatlakozni. De inkább más értékesebb slidereket húzok. Pl. ki free marketre hogy olcsóbban gyártsak + fejlesszek, vagy standing army, esetleg ha nincs meg a hawk lobby, azt húzom.
Érdemes tudni milyen eventek vannak az adott országra és azok mit adnak. (Pl. UK-nak minden Gear Up event ad egy Hawkot, amibõl 4 vagy 5 van, szóval velük azt hiszem elég egy hawkot húzni, de lehet azt sem kell. Én elsõ 2 évben pl. free market felé megyek )
Remélem tudtam segíteni😊
Franciákkal vagyok, de ahányszor rámegyek Angliára kikapcsol:Vista, vírus vagy alap HoI 2 miatt van
Más kérdés: Ha demokráxiával vagyok, akkor elég ha az authority-t változtatom és nem az interventionism-ot
Elõre is kösz
PS.: Az oldal közepén van még két kérdésem, amire még senki se válaszolt
Elõre is kösz
Röhögtem volna, ha SZU-t annektálja.
#########################################################################
# Atomic bomb improvement
#########################################################################
event = {
id = 2039
random = no
name = " Atomic bomb improvement"
desc = " Our scientists improved atomic bomb!"
style = 0
date = { day = 11 month = september year = 1938 }
action_a = {
name = "Let's nuke enemy! 😊"
command = { type = gain_tech which = 7170}
}
}
2039-et írtam (
itt azt írták h szabad, úgy látszik mégsem) és ez lett az eredmény:
Csak erõs idegzetûeknek! 😄 😄 😄
Nem tudom nálad miért nem települ fel...
Elvileg csinál neki egy "exported maps" mappát oda ahol a MapExtractor.exe van, ide rakja a .png fájlokat.
A map editoros cuccosnak kéne a .NetFramework, de nem tudom felrakni... Mi lehet a hiba? A netem sem kapcsolódik le telepítés közben szóval nem tudom mi az h újbóli kapcsolat létesítése a kiszolgálóval... 5x próbálkozik és semmi... Elõre is köszi a segítséget!
Pontosan 40 darabot, utána régieket kell összevonni.😞(
http://forum.paradoxplaza.com/forum/forumdisplay.php?f=284
Én csak kipróbáltam a tutorialt, ami a Paradox fórumon le van írva, és hozzáadtam egy újabb provinciát. (= kétfelé osztottam egy meglévõt)
Mûködik, de elég idõigényes. Elõször is ki kell csomagolni a mapokat .png formába a map fájlból. (erre van egy progi)
És ezeket a png fileokat kell editálni GIMP-el, painttel stb...
Indult valami új mod kezdeményezés (E³Mod) ehhez elvileg csinálnak új, részeletesebb mapot. Van is róla egy kép, de hogy mikor készül el azt nem tudom... Én innen tervezem átvenni a térképet, ha jól sikerül. 😄D
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=367101
Tud valaki tervet róla?
Egy kis gyûjtést végezné modokkal kapcsolatban.
Szóval , mindenki leirná , hogy milyen HoI modokról tud , s mellé dobnátok egy linket?😊
Köszi
Németországgal játszok és nagy problémám van: a szállítási kapacitásom felhasználása 480 a kapacitás meg kb 210. Nem értem hogy lehet ekkora hiány. Még csak 1937-ben vagyok, nincsenek területek, amiket meghódítottam volna. Valaki tudja a megoldást? Hogy lehet csökkenteni a felhasználást?
Vki meg tudná mondani, hogy lehet horogkeresztes zászlót berakni német zászlók helyére?
Köszi!
Ejtõernyõsöket egy helyre rakod a szállítógéppel, van egy kis betöltõs gomb azt megnyomod, megvárod míg max org.ot eléri a repülõ és a hatótávon belül kiválasztassz egy célpontot.
Nacionalista Kínával vagyok 1946-ban és enyém a fél világ: Ázsia, Közel-Kelet, Egyiptom és fél Európa. Annektáltam a Cominternt(Szovjetu., Tannu Tuva, Mongolia), legyõztem a tengelyt, és háborúzom a szövetségesekkel. Csakhogy, amikor annektálnám Németországot(mint az utolsó tengelyhatalmat), a játék kiírja, hogy elbasztam: End Mission.
Csakhogy én egyik szövetségbe se voltam benne.
Még három kisebb probléma:
1. Létre tudok hozni német területen egy bábállamot, aminek a rövidítése: FRG. nem tudja valaki mit jelent
2. Tudom hülyeség, de nem írná le nekem valaki az egész procedúrát az ejtõernyõs és tengerészgyalogos egységek harcba küldésérõl
3. Mivel Nacionalista Kínával vagyok, alapból szövetségesem Xibei San Ma. Hogy az úristenbe lehet megszabadulni tõle és annektálni
Ha bárki bármelyik kérdésre tudja a választ lécci írjon
Elõre is ezer kösz
HUNForrest-Gump
szerintem foglald el mondjuk Oman-t és onnan kezd kolonizálni szomália környékén. És elõszeretettel költöztek az Erdélyi románjaim szomáliába, 90%ra felment a magyarok aránya😊
HUNForrest-Gump
Inkább megvárom míg valaki csinál hozzá újabb mapot.
Itt van is egy kezdeményezés:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=367101&page=1&pp=20
Itt pl. Magyarország 8 tartományból állna.