Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sokan szídták emiatt a Paradoxot, hogy nem nõ a termelés, ha több pop dolgozik benne...
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Pl. tök jó lenne, ha HOI-ben nemcsak egy általános IC lenne, hanem külön repülõgyár, tankgyár, hajógyár stb. úgy mint Vic-ben.
paradox fórumon van olyan topic hogy wishlist for vicky 2
Remélem EU3 után ez következik😊)
Ha a Német nagyon rákészül, akkor persze van rá esélye.
Flotta, légierõ, TP-k, marine, konvoly stb, de akkor nagyon valószínû, hogy csúszik a Barbarossa 41-re. Ekkor viszont már nagyon erõs tud lenni a Szovjet is.
Vagy másik lehetõség, hogy SZU bukása után megy Német Anglia ellen, de ekkorra meg az Angol lesz nagyon erõs, levegõben, szárazföldön stb.
Ilyenkor már tengeri + légifölény esetén se biztos, hogy menne a partraszállás Németnek.
Angol telirakja a szigetét unitokkal, 12+ div partonként...
Szóval választani kell, de akkor általában a másik front már nem nagyon szokott menni.
Legalábbis én mindig ezt tapasztaltam az eddigi játékokban.
Igazából az Angolon múlik a dolog. Én pl. minden tengeri területre rakok kb. 1-2 hajót Anglia körül felderítésre, tehát ha a Német megindul a TP-kel, kb 2 terület távolságra már észlelem a flottája mozgását, mi van ott, merre megy stb. És már küldöm is oda a hadihajókat.😊)
Tehát kb. mire eléri az angol partokat, addigra én is ott vagyok a flottámmal, nem lesz ideje partraszállni még a parás trükkel sem.
De ha mégis átdob pár egységet, akkor azok ott is maradnak Angliában😊)
Feltéve hogy nem 50 TP-vel száll partra😄D
Amúgy meg AI olyan béna, hogy általában 1-2 divvel védi a partjait, tehát 3-4 sima gyalog is elég szokott lenni a partraszálláshoz. (egy kis elõkészítõ bombázás után)
Nekem pl. múltkor egyik partját teljesen védtelenül hagyta a gép😄D
Szóval singleben tényleg felesleges marinet gyártani.
Gyártasz pár paratroopert, ledobot egy olyan területre, ahol nincs beach, azaz nem islehetne partraszállni, és ezért nem is rak oda egységeket. Ledobod az ejtõernyõsöket, elfoglalod, és máris rögtön lehet hajóval vinni oda az egységeket.
Marine nélkül tényleg nem olyan könnyü partraszállni.
Lényeg hogy ne sok egységgel támadd a partot, mert nagy mínusz jár rá.
Max 3-6 egység támadjon egyidõben, ha ilyen 10-20 egységgel támadsz, akkor nagyon nagy amb. assault penalty jár, és ilyen 2-3% hatékonysággal fogsz támadni...
Érdemes odaküldeni a hajókat shore bombardmentre, erre kap pár százalék mínuszt a védõ, elõtte meg bombázókkal interdictionnal kicsit levinni az ORG-ot.
Esetleg még parákkal lehet besegíteni.
Ja meg próbálj nyílt terepet keresni, dombon, hegyen még nehezebb az invázió.
Mondjuk én ki szoktam hagyni Norvégiát általában😊)
Németeknél szoktatok tengerészgyalogosokat kifejleszteni? Én nem fejlesztettem ki, sima gyalogokkal meg motorizált gyalogokkal inváziózok a norvégok ellen, (1940. február, kicsit hamarabb lépek mint Hitler) és biz megizzadnak néha a partraszállásnál, hiába támogatom õket agyon stukákkal meg csatahajókkal.
asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23
Vsz ez a legjobb strat játék, ami ennyire komplexen foglalkozik a 2. VH-val. Én csak kb 3 hete vettem meg, nem is tudtam h létezik ez a játék.
asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23
- nem egy évig (nem tudom még meddig várt volna, nem fejeztem be)
- ott volt a fél luftwaffe, a legjobb páncélosok, motorizált egységek, meg minden finomság
- a ruszkik tele voltak milíciával
- ez az egy tetves tartományuk volt már csak
Ámbár lehet h a supply-fogyás a bibi, mert pl. japánokkal amcsik ellen meg szoktam csinálni hogy ha az egyik szigetre tesznek sok egységet akkor odaküldöm a tengeralattjáróim (kettesével csoportosítva) és a naval meg tactical bombereim nagy részét hogy szedjék szét a konvojokat, de hiába süllyesztenek folyamatosan, még az organization-juk sem megy le a jenkiknek, nemhogy a strenght.
Mellesleg megcsinálta ezt a tötymörgést Metznél is, vagy a közelében, 2-3 szövetséges egység ellen. Amúgy meg a lack of supply, és enveloped mínuszokat nem tudja elvarázsolni az ellenség, legalábbis szárazföldön 😛
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Ti mindegyik elfoglalt tartományban hagytok vmilyen csapatot? Ha kivonom õket 1bõl megy a partizánosdi. Úgy gondoltam garrisonokat hagyok az elfoglalt területeken. Olcsok meg harcra úgy is képtelenek.
(bocs a sügér kérdésekért de nagyon kezdõ játékos vok)
mullhaust öngyilkosság normális esetben, persze...de csak 3 egység védte, én összesen 27 egység 41' gyalogsággal, és 9 egység legfejlettebb medium tankal mentem neki+ 4 CAS és + TAC (4 ESC is)
siman bevettem és minden megeröltetés nélkül tartom, de németek nélkül kevés vagyok tovább nyomulni mert felsorakozott a francia haderõ szembe velem
Mulhaust kész öngyilkosság betámadni, mert 10es erõd van ott.
egyébként kimentettem, és próbából megtámadtam a franciákat, frontálisan bevettem mullhouse-t igaz csak 3 egység védte én meg 27el mentem + 9 Panther V egység , de nem tudok tovább haladni mert franciák túl erõsek nekem (pl sima terepen 9 Panther külön nem birt el 5 egység francia gyalogossal..pff) Németek csak állnak és nem támadnak, mit csinaljak veluk?
nem igazán értem, az elején a németek meg a szovjetek kapnak egy eventet, hogy új elit egységeik lesznek, de egy azon event-en belül ki is veszi a game-bõl. ennek így mi értelme van? vagy késöbb randomban jönnek?
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ebbõl következik, hogy úgy tudod növelni, hogy gyárakat építesz, foglalsz, vagy a partizánokat iktatód ki, mert a partizánok rendesen zabálják a TC-t.