Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Régen játszottam már, és nekem így rémlik, de lehet tévedek. Viszont a hiv. forumon is többen írták, hogy ez mekkora faszság, mármint, hogy nem nõ a termelés. Lehet Revolutionsben változtattak ezen.
Melyik verzióban próbálkoztál utoljára RGO növeléssel? Csak nem hülyültünk meg mindketten. Vagy nem lehet h nincs bekapcsolva neked az "auto assign workers to RGO" (vagy vmi ilyesmi) és elfelejtetted manuálisan bepakolni a munkahelyekre a munkásokat?

pl Magyarországnak volt 2 szén termelõ területe felvittem az 1iket 15-ösre még 50-es évek elõtt nem volt semmi event ami befolyásolta volna és teli pakoltam románokkal...3xnagyobb let a szén termelés
ez nem igaz...kisebb államokban is így tudtam befolyásolni a nyersanyag termelést.
I.C.ram
Valamit félrenéztél akkor. Kérdezz rá a hivatalos fórumban.
Dehogyem, legalábbis Revolutionsben biztosan. Aranytermelésre nincsenek olyan technológiák amik annyira megdobják, mint mondjuk a szén- vagy vastermelést. Felfejlesztem az infrastruktúrát 100%-ra de az is "csak" 2,5*-es növekedés, annál jóval nagyobb mértékben nõtt a bevételem abban a tartományban, ráadásul mindez pár évtized alatt, amit csak az RGO-k kiterjesztésével lehet magyarázni. Nem is csináltam volna meg a második, harmadik, stb. bõvítést ha látom hogy az elsõnek nincs foganatja.

I.C.ram
Inkább a technológia fejlõdött.

Sokan szídták emiatt a Paradoxot, hogy nem nõ a termelés, ha több pop dolgozik benne...
Hát ez érdekes. Volt egy aranytermelõ tartományom, felfejlesztettem az RGO-t, jó sok munkás dolgozott arrafele. A többszörösére növekedett a bevétel, ami szerintem annak tulajdonítható hogy több ember több aranyat tudott kitermelni. Persze lehet h csak marha szerencsésen alakult a világpiaci ár 😛

I.C.ram
Victoriában sem nõ a termelés, ha növeled az RGO-kat, csak simán több embert tud ott dolgozni ,de ugyanannyit fognak termelni 60 poppal, mint 35-tel.
Komolyan fixen annyi lesz a nyersanyagtermelés a tartományokban mint alapból? Akkor sajnos nagyon nincs értelme átkonvertálni a játékot. Pedig hollandokkal direkt ezért feljesztettem a gumit és olajat termelõ tartományokban az RGO-kat 😞

nem konvertálja át csak a gyárak számát és a bennük lévõ munkások számát konvertálja át icre...minden más nyersanyag és stb a hoiban alapból lévõ értékeket kapja....ezért volt cink h magyarország a vickyben iparilag 2. nagyhatalom volt mi9nden nyersanyagom meg volt a hoian meg szinte semmi nyersanyagom nem volt alapból+semmit nem termelt....hja és az ic-t is szarul nyomta át
Ja a kutatás nekem is jobban tetszett az 1-ben.
Részletkérdés, nem érdemes a korábbi részekkel játszani, mert a Doomsday mindent tartalmaz amit a 2, az 1. részt pedig simán veri, bár inkább csak kiegészítõ mint külön játék. A HoI 1. részében egyedül a fejlesztési rendszer volt jobb, kicsit kommersz íze lett a dolognak a folytatásban azzal h leegyszerüsítették.

Muki100
HoI2 DD-be tudod csak átkonvertálni, az elsõ részbe vagy a sima másodikba szerintem nem.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Aki szokta használni Victroia Revolutionsben azt az opciót hogy át lehet konvertálni a játékot HoI-ba, tudja hogy a nyersanyagtermelést mi befolyásolja? Elég felfejleszteni az RGO-t, vagy munkásokat is kell pakolni bele? És mibõl lesznek a HoI-ban ritka anyagok (a gumi mellett)?

Ja, szerintem a 2 ötvözésébõl lehetne egy jó kis gamét csinálni.
Pl. tök jó lenne, ha HOI-ben nemcsak egy általános IC lenne, hanem külön repülõgyár, tankgyár, hajógyár stb. úgy mint Vic-ben.
nekem is
paradox fórumon van olyan topic hogy wishlist for vicky 2
I.C.ram
Nekem Victoria 2 kéne inkább 😊
Tényleg HOI3-ról hallott már valaki?
Remélem EU3 után ez következik😊)
Szerintem amúgy multiban nagyon nehéz egy jó Angolt megszállni.
Ha a Német nagyon rákészül, akkor persze van rá esélye.
Flotta, légierõ, TP-k, marine, konvoly stb, de akkor nagyon valószínû, hogy csúszik a Barbarossa 41-re. Ekkor viszont már nagyon erõs tud lenni a Szovjet is.

Vagy másik lehetõség, hogy SZU bukása után megy Német Anglia ellen, de ekkorra meg az Angol lesz nagyon erõs, levegõben, szárazföldön stb.
Ilyenkor már tengeri + légifölény esetén se biztos, hogy menne a partraszállás Németnek.
Angol telirakja a szigetét unitokkal, 12+ div partonként...

Szóval választani kell, de akkor általában a másik front már nem nagyon szokott menni.
Legalábbis én mindig ezt tapasztaltam az eddigi játékokban.
Hát igen, elég valószínû😊)

Igazából az Angolon múlik a dolog. Én pl. minden tengeri területre rakok kb. 1-2 hajót Anglia körül felderítésre, tehát ha a Német megindul a TP-kel, kb 2 terület távolságra már észlelem a flottája mozgását, mi van ott, merre megy stb. És már küldöm is oda a hadihajókat.😊)
Tehát kb. mire eléri az angol partokat, addigra én is ott vagyok a flottámmal, nem lesz ideje partraszállni még a parás trükkel sem.
De ha mégis átdob pár egységet, akkor azok ott is maradnak Angliában😊)

Feltéve hogy nem 50 TP-vel száll partra😄D
I.C.ram
Ja csak amíg megy a partraszállós csata, szétlövi a flottád.
Igen, de ez csak singleben mûködik😊)

Amúgy meg AI olyan béna, hogy általában 1-2 divvel védi a partjait, tehát 3-4 sima gyalog is elég szokott lenni a partraszálláshoz. (egy kis elõkészítõ bombázás után)

Nekem pl. múltkor egyik partját teljesen védtelenül hagyta a gép😄D
Szóval singleben tényleg felesleges marinet gyártani.
I.C.ram
ergo baromira fölösleges a tengerészgyalogos.
I.C.ram
UK partraszállásra vna egy trükk.

Gyártasz pár paratroopert, ledobot egy olyan területre, ahol nincs beach, azaz nem islehetne partraszállni, és ezért nem is rak oda egységeket. Ledobod az ejtõernyõsöket, elfoglalod, és máris rögtön lehet hajóval vinni oda az egységeket.
Én Némettel marine-t csak akkor szoktam, ha UK ellen megyek.

Marine nélkül tényleg nem olyan könnyü partraszállni.
Lényeg hogy ne sok egységgel támadd a partot, mert nagy mínusz jár rá.
Max 3-6 egység támadjon egyidõben, ha ilyen 10-20 egységgel támadsz, akkor nagyon nagy amb. assault penalty jár, és ilyen 2-3% hatékonysággal fogsz támadni...
Érdemes odaküldeni a hajókat shore bombardmentre, erre kap pár százalék mínuszt a védõ, elõtte meg bombázókkal interdictionnal kicsit levinni az ORG-ot.
Esetleg még parákkal lehet besegíteni.
Ja meg próbálj nyílt terepet keresni, dombon, hegyen még nehezebb az invázió.

Mondjuk én ki szoktam hagyni Norvégiát általában😊)
tengerész gyalogos giblaltárhoz meg máltához kell....bár máltát úgy se foglalod el semmivel....mondjuk giblaltárt se nagyon tenger felõl😄
BF109
Ja még valami!
Németeknél szoktatok tengerészgyalogosokat kifejleszteni? Én nem fejlesztettem ki, sima gyalogokkal meg motorizált gyalogokkal inváziózok a norvégok ellen, (1940. február, kicsit hamarabb lépek mint Hitler) és biz megizzadnak néha a partraszállásnál, hiába támogatom õket agyon stukákkal meg csatahajókkal.

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

BF109
Köszi a válaszokat, ha bénázok majd még jelentkezem!

Vsz ez a legjobb strat játék, ami ennyire komplexen foglalkozik a 2. VH-val. Én csak kb 3 hete vettem meg, nem is tudtam h létezik ez a játék.

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

Persze, meg kell várni, de:
- nem egy évig (nem tudom még meddig várt volna, nem fejeztem be)
- ott volt a fél luftwaffe, a legjobb páncélosok, motorizált egységek, meg minden finomság
- a ruszkik tele voltak milíciával
- ez az egy tetves tartományuk volt már csak

Ámbár lehet h a supply-fogyás a bibi, mert pl. japánokkal amcsik ellen meg szoktam csinálni hogy ha az egyik szigetre tesznek sok egységet akkor odaküldöm a tengeralattjáróim (kettesével csoportosítva) és a naval meg tactical bombereim nagy részét hogy szedjék szét a konvojokat, de hiába süllyesztenek folyamatosan, még az organization-juk sem megy le a jenkiknek, nemhogy a strenght.
Mellesleg megcsinálta ezt a tötymörgést Metznél is, vagy a közelében, 2-3 szövetséges egység ellen. Amúgy meg a lack of supply, és enveloped mínuszokat nem tudja elvarázsolni az ellenség, legalábbis szárazföldön 😛

Muki100
Meg Moszkva urban terep is, nekimenni miközben a háború meg még megy mellettetek öngyilokkal ér fel.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
Azért nem teszi, mert Moszkvában van kb egy 5ös erõd + egy rakás egysége. Elég nagy veszteségekkel lehetne cssak elfoglnalni. Inkább meg kell várni, míg elfogy a supply.
Amúgy elsõsorban azokra a területekre teszem õket ahol van ipari termelés, mert az is vesz le az IC-bõl ha az adott, ipari termeléssel rendelkezõ helyen van partizántevékenység.

Amúgy tudjátok h miért van az h olykor nem foglalják el a németek az adott nép utolsó városát, csak bekerítik? Mikor régebben Japánnal voltam és bepartiztuk a németekkel a komcsikat, ez az idióta mesterséges unintelligencia nem foglalta el Moszkvát, igaz, több tucat szovjet hadosztály volt ott, de a Tengely a legjobb csapataival vette körbe, és szinte biztos lett volna gyõzelem. Most ugyanezt csinálták a franciákkal, még megvan a békazabálóknak Metz, szintén túlerõben lévõ Tengely erõkkel körülvéve.

I.C.ram
Gar-t rakjál minden második területre kb, mert a gar a szomszédos területeken is csökkenti a partizán aktivítást.
hja....de az is megoldás h szövis hadosztályokat pakolgatsz szét....én pl mikor a németekkel voltam magyarokat bulgárokat olaszokat pakolgattam szét...a románokat vittem elõre had hulljanak😄
A garrison kitûnõ megoldás, kivéve akkor ha közel van a frontvonal és jó esély van arra hogy harcba kéne bocsátkozniuk, mert ha kikapnak nem tudnak visszavonulni, hanem megsemmisül az egység. Én mindig szoktam rájuk rendõrségi brigádot tenni mert úgy hatékonyabbak a partizánok ellen. Nem szükséges minden lázadozó tartományba vinni, mert a szomszédos területek partizán aktivitását is csökkentik, meg nem valószinû hogy megérné. Szoktam még pár mobil egységet, pl. máshol már amúgy sem használt lovasokat alkalmazni, ha valahol lázadnának.

BF109
Hi!
Ti mindegyik elfoglalt tartományban hagytok vmilyen csapatot? Ha kivonom õket 1bõl megy a partizánosdi. Úgy gondoltam garrisonokat hagyok az elfoglalt területeken. Olcsok meg harcra úgy is képtelenek.
(bocs a sügér kérdésekért de nagyon kezdõ játékos vok)

sztem úgy van beállítva az ai hogy csak dánia és norvégia lerohanása után pattogjanak
üzentem a hollandoknak erre ott is felálltak a határon, lehet dánok vagy norvégok kellettek volna még de meguntam, inkább kezdek egy ujat és a németekkel leszek <#violent>
I.C.ram
Üzenj hadat a belgáknak is, és akkor rajtuk keresztül betörnek a németek.
Üzenj hadat a dánoknak vagy a norvégoknak, hátha elõhoz a németeknek egy eventet

szövetségbe vagyok velük 36 óta, és mondom hadat üzentem probabol franciáknak , angolok hadba léptek velük együtt és persze német zövetséges is az én oldalamon, de csak csapatokat vont ide-oda, nem akar tamadni eltelt fel ev kb

mullhaust öngyilkosság normális esetben, persze...de csak 3 egység védte, én összesen 27 egység 41' gyalogsággal, és 9 egység legfejlettebb medium tankal mentem neki+ 4 CAS és + TAC (4 ESC is)

siman bevettem és minden megeröltetés nélkül tartom, de németek nélkül kevés vagyok tovább nyomulni mert felsorakozott a francia haderõ szembe velem
I.C.ram
Szövetségbe lépsz velük, és hadatüzensz az angoloknak. ennyi.

Mulhaust kész öngyilkosság betámadni, mert 10es erõd van ott.
39 elején jött az elsõ bécsi döntés event, de csehszlovákok vmi miatt nem ijedtek meg és kitört a háború, ez neha elõfordul nem szamit, ami fura volt hogy a lengyelek beszálltak a háborúba, de az angolok és a franciák nem...németek csuklóból elintézték mindkettõt, nekem adták full felvidéket (magyarokkal megyek) és elfoglalták teljes lengyelországot, probléma az hogy igy ki se tört a 2. vh, már 1943 van, románokat meg a szerbeket egyedül elintéztem kis német segitséggel 106/80 az IC-m <#vigyor3>, de nincs nagy háború, csak állnak a seregek a határokon, egyedül USA-Japán móka megy...hogy vegyem rá a németeket hogy támadjanak???

egyébként kimentettem, és próbából megtámadtam a franciákat, frontálisan bevettem mullhouse-t igaz csak 3 egység védte én meg 27el mentem + 9 Panther V egység , de nem tudok tovább haladni mert franciák túl erõsek nekem (pl sima terepen 9 Panther külön nem birt el 5 egység francia gyalogossal..pff) Németek csak állnak és nem támadnak, mit csinaljak veluk?
Játszott vki a doomsday TRP modjával?
nem igazán értem, az elején a németek meg a szovjetek kapnak egy eventet, hogy új elit egységeik lesznek, de egy azon event-en belül ki is veszi a game-bõl. ennek így mi értelme van? vagy késöbb randomban jönnek?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Amúgy nem nagy tragédia a dolog, japánokkal Kína és Szibéria elfoglalása után le szokott menni kb 50%-ra, ami már tényleg problémás de ha feltornázod az Effective Supply Effiency-t (a meglévõ és kihasznált TC arányától függ)75% körülre akkor már nem vészes.

köszi
I.C.ram
Az IC 1.5szörösét kapod TC-ként + a mindenféle tech módosítók.

Ebbõl következik, hogy úgy tudod növelni, hogy gyárakat építesz, foglalsz, vagy a partizánokat iktatód ki, mert a partizánok rendesen zabálják a TC-t.
Doomsdayben