Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát sztem jobban megéri elfoglalni Venezuelát😄 Nekem ez oldotta meg az olajproblémáimat, márpedig sokáig állt a szovjetek elleni támadó haderõ mert egyszerûen nem volt olaj a hatalmas flottámhoz meg a 100 körüli mech inf-hez

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Mert akkor a trade efficiency eléggé lemegy, nem?

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

I.C.ram
Nem vagyok hadban velük. De Venezuela nem is allies tag.
DE nem vagy hadban alliesssel?

I.C.ram
Venezuelától 😄 36 óta folyamatosan kb 60 olajat veszek/nap.
DE kitõl veszed?

I.C.ram
Jó ez a Doomsday amúgy. A diplomáciát teljesen feljavították. Pl a sima HOI2ben kb esélytelen volt a demand territory, most meg, ha jóval magasabb az ICd, vagy jó a viszonyod nagyon, akkor simán odadgyja a nemzeti területeid. Portugáliát, és Bulgáriat is íg kebeleztem be egy ember veszteség nélkül.
I.C.ram
Olajam van elég a kereskedelembõl. Folyamatosan nõ, és kb van 90000 tartalékban. Az bõven elég nekem.
Perzsiát megéri behozni a szöv.-be az olaj miatt

I.C.ram
Saud-Arábiát beakarom kebelezni. Keletrem meg nem akarok terjeszkedni. Közel-Kelet nagy része nemzeti területem, kivéve Iránt.

Most van 280 IC-m kb a bónuszokkal, és a végére max olyan 295 körül lehet.
Én a németeket is hátba támadtam, és elfoglaltam egész Nyugat-Európát, majd 1951 körül nekimentem az oroszoknak, most már Mongóliánál járok. 1948-ban az USA-ban is partra szálltam, egész jól haladtam, elfoglaltam egész nyugati-partot, levittem az base IC-jüjet 180 körülire, de aztán muszáj volt kivonulnom, mert megsemmisítették volna csapataimat. Kb. 150 olasz és szöv. hadosztály vett részt, de a végén éppen hogy csak ki tudtam hozni õket veszteség nélkül.

Ja meg Dominiki Köztársaság is. Jó ugródeszka lehet USA ellen..

Nemrég én is játszottam egyet olaszokkal. Próbáld meg behozni a szöv-be Tibetet, Afganisztánt, Perzsiát és Szaúd-Arábiát, ezek az országok még nagy belligerence-nél is jönnek

I.C.ram
Újabb helyzetjelentés:

Az Olasz Föderáció békés megállapodás során megegyezett a bolgár és a portugál állammal, hogy csatlakoznak a föderációhoz. Viszont a csatlakozni nem kivánt területeken továbbra is a számûzött portugál (afrikai gyarmatok+azóri szigetek), illetve bolgár (constanta) kormány irányít.

Törökországot nem sikerült jobb belátásra bírnom, ezért stratégiai jelentõssége miatt az olasz hadsereg '42 telére elfoglalta az országot. A teljes megsemmisülés elõl menekülõ török egységek megadták magukat, így az ország teljes kapitulációja "békésen" zajlott.

Közben a La Spezia-i és Split-i hajógyárban elkészült 12 CV 8 CL és 20 DD. Továbbá készül még 16 CL és 10 DD.

Közben a németek benyomultak mélyen oroszország szívébe, viszont itt megtorpanni kényszerültek, és a front nem nagyon mozdul semerre, az erõs tél miatt.

Távol-keleten a japánok az angolokkal, harcolnak, illetve partraszálltka a Fülöp-szigeteken is.
Az sem. Már annyi mindent megpróbáltam hogy gõzöm sincs. Amit leginkább furcsállok az az hogy amásik gépen tök ugyanilyen beállításokkal faszán megy.

a 800*600-asra állítás segített?

CSak mint lentebb olvashatod az a gond hogy még mindig villog ez a szar, és 5 percnél többet egyszerûen nem tudok így kibírni a gép elõtt.

Hm lehetséges😊.De csak olyan este fél-9 tõl.

I.C.ram
Jobb mint a sima HOI2, és a DD tartalmazza azt is. Hülye lenne az ember megvenni inkább a sima HOI2-t.
Paradox fórumon olvastam hogy okozhatják a villódzást háttérben futó programok. Kikapcsoltam az összes vírusirtót meg a tûzfalat de akkor is villog... kezdek nagyon ideges lenni

Tököm tele van paradoxékkal õszintén szólva

Most meg patchelni akarom de nem ismeri fel hogy a gépen van a játék

Ja és még mindig villódzik a képernyõ

Hát nem vagyok elájulva ettõl a doomsdaytõl. Van pluszban egy campaign meg kémkedés aztán kb. ennyi. Ja meg néhány roppant fantáziadús új tech. Így elsõ ránézésre legalábbis.

I.C.ram
USA Ai szokott olyat csinálni, hogy csak CVket gyárt, és pár év alatt összehoz egy akkora flotát, hogy ledarál vele mindent. Ezt nem tartanám az AI érdemének. Inkább csak termel mint az állat a 400+ ICjével. Akkor lenne jó, hogy kis flottával is tudna elérni sikereket, nem ilyen 30/30 CV-s õrületekkel.
I.C.ram
Játékban sehogy. Én átírtam a 36os kampányt, hogy olaszoknak a földközi tenger körüli területek legyenek nemzeti területei, és így van értelme a hódításnak kis országgal is. Mert amúgy egy kb 70-80 IC-s ország beledöglik a TCbe, fõleg, ha még nem is olyan értékes területek.

Most elfoglaltam spanyolokat is. A birodalom visszaállításához már csak Bulgária, Törökország, Portugália és az angol gyarmatok a térségben hiányoznak. 😊 Most olyan 170 alapIC-m van. Viszont nyersanyagom nem sok, mert a sok liberate-tõl leszopott egy csomót.
Nem tudom már ki szidta az ai-t flottaügyben, de engem jól megopatott, mikor elkapta a Hawaii-nál cirkáló, egyébként rohadtul erõs (6 CV, 9 CA, 10 CL, 5 DD, 4. és 5. generációs hajók + Yamamoto Admirális) flottámat, 14(!) CV-vel, meg jópár ócska sajkával, úgyhogy a stacking penalty nem igazán számított, és a capital ship/screening unit aránya is elég szar volt, a naval tech-béli lemaradásáról már nem is beszélve. Bár ez már valószinûleg csalás volt az ai részérõl, ami elég szánalmas, de még a Starcraftban is csal a gép 😞

Tényleg lehet nemzeti területté tenni tartományokat? Már régóta nyomom a játékot, de mindig lehet újat tanulni 😊

Oké. Nekem most bármikor jó, vége a vizsgéknak ugyanis😄 Csüt nem lenne jó? Brave-vel akkora beszéltük meg, nyomhatnánk hármasban. (DD-t persze,rossz az aki rosszra gondol😄)

I.C.ram
Tudom 😄 Kb. 2 éve nyomom a HoI2-t 😊
matthias92
a dissent az csökkenti az IC-t és a katonáidra is kihat, arra viszont rájöttem h a costumer goods csökkenti, de hogy mással mivel lehet azt nemtom

A DD-vel nagyon jó lenne😊!Hát nekem szombat este lenne jó!Vagy péntek este!

I.C.ram
Elvileg vannak mindenféle kapitulációs eventek. Ruszkiknál pl olyan, hogyha japán a szövetségesed, akkor a nagyobb nyugati városok + vladivostok. stb.
BF109
Heló!
A németekkel nyomulok 42.03 hóban vok. Enyém Pl, Benelux, Nor., Fr, Gb, meg a szovjetek Volgától nyugatra esõ része. Hogy kell végre rábírni a ruszkikat, h adják fel? Az össz tartományukat el kell foglalni? Ill. ugyanez a franciákra meg az angolokra is. Az anyaországukat lenyomtam meg a gyarmataik jó részét is a szövetségeseim, mégse bírom õket anexálni. Mit tegyek? Növelni kel a befolyásomat a kérdéses országokban? Aztán anexálni?

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

I.C.ram
ja és ami a legjobb, hogy japán lezúzta kínát 😄
I.C.ram
145 ICm van most kb alapjáraton. Összesen kb 170 a bónuszokkal. Viszont a tech teamjeim nagyon szarok, és nagyon lassan megy a fejlõdés...

Török ország kéne, hogy majd kétoldalról tudjam ütni egyiptomot, iraqot, de töröktõl fosok, mert általában SZU nekem ugrik, ha dowolom TUR-t tehát még várok inkább, és talán spanyol lesz a következõ.

Spanyol nagy szívás lesz, mert a polgárháborúban megedzõdött + felduzzasztott serege, flottája kemény dió.

Most van 15ös dissentem, szóval az ICm is erre megy.
I.C.ram
Na Vichy francia is letudva. Illetve a fõvárosát, Vichyt meghagytam neki, hogy eltudjam foglalni Cayennet is, hogy majd késõbb annexolni tudjam. A flottám teljesen szétverte, de már épülnek a vadonatúj 41-es CVk 😊 12 darab 😊 3 flottám lesz egyenként 4 CVvel.
matthias92
az én hadseregem öt fronton harcol, de gondolkodok rajta hogy megnyitom a hatodikat az északi országok bekebelezésével 😊

matthias92
ok, következõ cp a balkán lesz? 😛

I.C.ram
Jugokat már lenyomtam. Kivártam, amíg csak németek, meg én garantáltam a függetlenségüket, és így nem DOWolt No, mert elég jó a viszonyunk. Görgöknek meg senki nem garantál semmit.
matthias92
jugokra vigyázni, a görögök, a törökök, a románok, a nácik valszeg hadüzennek

I.C.ram
Na mégis inkább jugokat nyomtam le. Utána megyek tovább a balkánon. Görgökök, aztán Bulgária, majd Törökország.
😊
I.C.ram
Nem.
I.C.ram
Ja az lesz, fõleg, hogy Nat. Spanyol nem nyerte meg a 36-os polgárháborút. Mussolini nem hagyhatja, hogy a bolsevizmus tovább terjedjen Európában 😊
multihoz eredeti DD kell?
holnap aszonynál leszek szal nem valószínû(tuti) h nem leszek...de ma vagy csütörtökön jó lenne..olyan 6 körül
[email protected] vegyél fel msnre
Brave neked nem lenne kedved multizni?
Ja és holnaptól akár dd-vel is nyomhatjuk

Akkor mondjuk szerdán multi? Vagy mikor lenne jó?