Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nemtom
Nemtudom hogy érted, de igen... van egy táska kinézetû gombocska , és akkor látod pirossal hogy kivel állsz hadban, világos zöldel a szövetséges országaidat, sötétebb zöldel meg a te országodat. Ha rákattintasz egy másik ország területére (ami annexelt) akkor láthatod h hogy áll diploban
- Hogy lehet rávenni diplomáciával egy szomszédos országot, hogy õ üzenjen nekem hadat? Számit valamit-e a bellingerencém és hogy -200-ban vagyok vele?
- Ha jól tudom van ill. lehet olyan helyzet vagy hely idõ mikor a hadihajók minuszokat kapnak a légierõvel szemben különösen a naval bomberekkel szemben.
- láthatom-e másik ország viszonyait egy 3. országéról?
\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh
Kínát benyomtam kb 1.5 év alatt. A repterek hiánya, meg a sok hegy kicsit belassította a folyamatot 😊
De szrencsére nem kellett teljesen elfoglalnom kínát. Jött az event, hogy megadta magát Kína, és hogy választhatok, hogy mit akarok vele tenni. Én nyomtam azalap lehetõségre, hogy puppetelek + néhány stratégiai tartománya az enyém legyen.
39 közepe felé járok most. Épülgetnek a Super Heavy BB-k, és nyersanyagból van dögivel kb olyan 4 évig birom ki, ha nem akar kereskedni velem senki.
Ja és BRAVE ha erre jársz ma mégsem érek rá, kerestelek msn-n de nem voltál
\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh
Hitlerrel sehogy nem lehetlevinni, mert annak folyamatosan nõ, ha háború van. Ez a spec képessége Hitlernek. Békeidõben gyorsabban csökken, viszont háborúban egyáltalán nem.
Amúgy azt tervezem, hogy indítok egyet japókkal, és új flottával próbálkozom 😊
2x Super Heavy Battleship
4x Battleship
8x Light Cruiser
4x Light CV
12x Destroyer
Móka lesz 😊
Megtudtam, hogy a Super Heavy Battleship +100-as bónuszt kap a befagyott vízekre, míg az összes többi hajó minuszokkal kûzd 😄
Ez iszonyat durva. Ha alaszkához tudom csalni az amcsi flottát, akkor ott szétzúzom egy pillanat alatt 😊
amugy a szövetségesek a rohadt CV-ikkel nembírnak gyõzni a CA-jaim ellen 😊
Az a bizonyos kultúr tech, ami leviszi a pluralityt, csak akkor viszi le, ha konzervatív párt van a hatalmon, ha liberális, akkor nõni fog.
elvileg a bevándorlók, ha lim vagy full citizenship vna, akkor autómatán asszimilálódnak az adott provincia fõkultúrájához.
Amúgy szerintem Venezuela elég jó minor. Egyrészt mert diktatúra, és így nincs gond a hadüzenettel. Van rengeteg olaja. Ha normálisan fejlesztesz, akkor 42 körülre már olyan 130 körül termel/nap. Van egy nemzeti területe angol Guyananál, ami további 50-60 metalt jelent. Lehet hódítani braziliát is, ahol van pár rare+chilet, ahol meg rengeteg metál van. Viszont vigyázni kell, mert USA dowolhat a sok guarantee independence miatt. De szerintem jó móka lehet venezuela.
Cram, akkor nem csak én csitelek itt agyba-fõve😊
kemény dió lesz szétverni õket. Így is nekik van a legnagyobb hadseregük, vagy 250 hadosztályuk van. . . a 2., 3., 4., együtt van ennyi. A magyaroknak jelenleg 75 hadosztályuk van. De rövid idõn belül 120 lesz ebbõl 60-70 tudna részt venni a támadásban.
Jelenleg jugo, roman, bulgár és spanyol terültek a magyaroké és gözerõvel folyik Brazilia lerohanása, persze egyenlõre még akadozik a
gépezet mert a magyar páncélosok el-el akadnak a brazil õserdõben.
A játék alakulásában az volt az érdekes, hogy jelenleg 1940 szept. van.
Hogy a Németek szövetségre léptek az osztrákokkal, a németek nem kebelezték be a cseheket sem. Jelenleg 2 frontos háborúban vannak a ruszkikkal és a franciákkal. . . A japcsik meg nem csinálnak semmit
évek óta azokat a területeket birtokolják ami volt nekik az elején.
Most már látszik, hogy a németek bajban vannak mert folyamtosan olyan
kereskedelmi egyezménnyel bombáznak, hogy adjak nekik 45-60 szines fémet 200-250 energy-ért.
Jelenleg azon gondolkodok, hogy meg kellene támadni a ruszkikat segiteni
a németeket, de nem lépek a németekkel szövibe, mert a franciák már sokak lennének... szerintetek mit tegyek harcoljak dél-amerika további
meghodításában vagy segítsek a németeknek????
Angliát nekem egész egyszerûen sikerült elfoglalnom még vmikor '44 körül: partraszálltam Írországban majd Cardiffbe ejtõernyõsök aztán be vagy 20 hadosztály transportokkal. Mondjuk szerencsém volt mert nem zargatott a flottájuk, meg nagyon kevés egységük volt a szigeten
közép amerikánál a karibi térségben. Trinidad és Tobago felett.