Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

matthias92
hát azt nem bírod sehogy se rávenni sajna (legalábbis szntem), max ha olyannak üzensz hadat aminek õ guaranteed independecelt.
Nemtom
Nemtudom hogy érted, de igen... van egy táska kinézetû gombocska , és akkor látod pirossal hogy kivel állsz hadban, világos zöldel a szövetséges országaidat, sötétebb zöldel meg a te országodat. Ha rákattintasz egy másik ország területére (ami annexelt) akkor láthatod h hogy áll diploban

Lenne pár kérdésem I.C.ram-hoz és matthias92-hoz illetve aki tud válaszolni rá. . .

- Hogy lehet rávenni diplomáciával egy szomszédos országot, hogy õ üzenjen nekem hadat? Számit valamit-e a bellingerencém és hogy -200-ban vagyok vele?

- Ha jól tudom van ill. lehet olyan helyzet vagy hely idõ mikor a hadihajók minuszokat kapnak a légierõvel szemben különösen a naval bomberekkel szemben.

- láthatom-e másik ország viszonyait egy 3. országéról?

matthias92
szöviztem olaszként a hunokkal meg a bulgárokkal, elfoglaltam albániát, odaszállítottam 13 hadosztályt. Végül átvetttem a vezetést a bulgár és magyar hadak felett, s megindítottam a támadást 😊 másfél hónap alatt ledaráltam õket

Akkor ma este tolhatjuk. Vegyél fel msn-re aztán megbeszéljük. [email protected]

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Nem tudom hogy ruszkik ellen akarsz -e majd ténykedni, de Sinkiangot érdemes elfoglalni. Én a legutóbbi japókkal játszott játékomban nem tettem meg, szövetségre léptem a germánokkal, és a kis suttyók is beléptek a tengelyhez, így megszereztek egy-két tartományt a szovjet Közép-ázsiai iparvidékbõl, meg Indiából is, ráadásul a TC-nek sem tett jót hogy a Kazahsztánban lévõ csapataim kerülõúton kapták az utánpótlást.

I.C.ram
Kezdtem egyet a japókkal.

Kínát benyomtam kb 1.5 év alatt. A repterek hiánya, meg a sok hegy kicsit belassította a folyamatot 😊

De szrencsére nem kellett teljesen elfoglalnom kínát. Jött az event, hogy megadta magát Kína, és hogy választhatok, hogy mit akarok vele tenni. Én nyomtam azalap lehetõségre, hogy puppetelek + néhány stratégiai tartománya az enyém legyen.

39 közepe felé járok most. Épülgetnek a Super Heavy BB-k, és nyersanyagból van dögivel kb olyan 4 évig birom ki, ha nem akar kereskedni velem senki.
matthias92
kód nélküüüül 😛

matthias92
kipróbálom én is az olaszokat 😊

Holnap este ráérek!

matthias92
rájöttem hogy lehet több resource depotsom, úgy hogy konvojokkal odaszállítom 😊

Ja alapból 34. Majd megcsinálom, de általában nem szeretek belekontárkodni a fájlokba😄
Ja és BRAVE ha erre jársz ma mégsem érek rá, kerestelek msn-n de nem voltál

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

I.C.ram
Hát igen 😄 Már 100 fölött se nagyon tudsz szövit szerezni, nem hogy 444gyel 😄

Hitlerrel sehogy nem lehetlevinni, mert annak folyamatosan nõ, ha háború van. Ez a spec képessége Hitlernek. Békeidõben gyorsabban csökken, viszont háborúban egyáltalán nem.
matthias92
azt hogy lehet lejjebb vinni?

matthias92
hát a bellingerencém az 444, az övéké meg 20

I.C.ram
alapjáraton Brazilia valami 40 Icvel kezd kb. Amúgy csinálhatnál egy olyan modot magadnak, hogy nemzeti területté csinálód az összes dél-amerikai provinciát. Az összes dél-amerikai ország leaderét, tech teamét átkopizod a saját országod file-ába. Én ezt csináltam, mikor Osztrák-Magyar Mon. modot csináltam magamnak. Összevontam a nemzeti területeket, leadereket, tech teameket, és így már egész jó kis ország lett olyan 70-es kezdõ ICvel. Viszonylag jó tech teamekkel (kb mint olaszországé, talán még jobb is kicsit). Sõt azt is lehet csinálni, hogy amíg nem tör ki a háború, belépsz axisba, és vásárolsz techeket, aztán 39 augusztus elején kilépsz, és így nem keveredsz bajba.
Ezt a pluralitys dolgot jó tudni. Ellenben a medicine után megkaptam a népszaporulat-gyorsító felfedezéseket Japánnal (mondjuk velük csak 1860 körül fejlesztettem ki), Magyarországgal meg Hollandiával is elég hamar, csak a finnekkel nem. Meg a gáztámadással is így voltam, 1920 körül már bõven illene megkapni, fõleg úgy h megvan minden hadi fejlesztésem 😛 Tudtommal a kis köcsögök meg azért nem asszimilálódtak mert katolikusok meg ortodoxok, és ha más vallásúak még 1000-es mennyiség alatt sem olvadnak be 😞

Ja csak Dél-amerikával az a gond hogy tiszta dzsungel meg hegy az egész, és az egész kontinenst meghódítod akkor is csak olyan 30-40 IC-d lesz max. Meg gondolom a tech teamek sem túl képzettek. Aztán pár év után már nem is nagyon tudsz hova terheszkedni, esetleg beléphetsz axisbe de akkor is nehezen tudod szállítani Európába az egységeidet mert lezúz a szövetséges flotta.

-rohadt

Vagy ha most itt vagy egy órát nyomhatnánk, bár a képernyõ még mindig villódzik. Majd ha már kifolyik a szemem szólok hogy hagyjuk abba😄

Ja rohadt úgy jó lenne. Holnap délelõtt ráérsz? Vagy délután? Ma nem jó mert programom van délutánra/estére.

I.C.ram
Ha nullán áll, akkor nem valószínû, hogy belépnek szövetségbe. Túl nagy a belligerence-ed.

Amúgy azt tervezem, hogy indítok egyet japókkal, és új flottával próbálkozom 😊

2x Super Heavy Battleship
4x Battleship
8x Light Cruiser
4x Light CV
12x Destroyer

Móka lesz 😊

Megtudtam, hogy a Super Heavy Battleship +100-as bónuszt kap a befagyott vízekre, míg az összes többi hajó minuszokkal kûzd 😄

Ez iszonyat durva. Ha alaszkához tudom csalni az amcsi flottát, akkor ott szétzúzom egy pillanat alatt 😊
matthias92
de japó nem szövetségesem, amkor az offer alliance-re kattolnék 0-át ír ki úgyhogy nem is próbálkozom😞 +100-on vagyok velük, de majd talán +200-nál elfogadják, ha meg nem akkor hirtelen négyszázat esik az a viszony 😊
amugy a szövetségesek a rohadt CV-ikkel nembírnak gyõzni a CA-jaim ellen 😊

I.C.ram
Vannak bizonyos felfedezések, amik dátumhoz vannak kötve. Azaz, hogy mikortól lehet trigerelni a felfedezést. Tehát, ha felfedezel egy techet, akkor a benne lévõ különbözõ felfedezések, csak egy bizonyos kortól jönnek elõ.

Az a bizonyos kultúr tech, ami leviszi a pluralityt, csak akkor viszi le, ha konzervatív párt van a hatalmon, ha liberális, akkor nõni fog.

elvileg a bevándorlók, ha lim vagy full citizenship vna, akkor autómatán asszimilálódnak az adott provincia fõkultúrájához.
Játszottam ma a Victoria Revolutionsszel, de nem sok értelme volt létrehozni Finnországot. Meghagytam szatelit államnak, mert különben a ruszkik elõbb-utóbb kinyírtak volna. Már az elején beújítottam a politikai reformokat, és a szociálisakból is azt amit a költségvetés engedett. Hadseregre egyáltalán nem költöttem mert az oroszok bábállamaként senki nem támad meg. Gondoltam elõbb jó kis népszaporulatot csinálok egy jó egészségügyi ellátással, meg fejlesztéssel, de nem adott be szinte semmi felfedezést a medicine kifejlesztése után 😞 Akkor mindent jól lerendeztem, hogy jöjjenek a bevándorlók, betoltam a kormány mögé egy szocdem pártot, de ígyse nagyon jöttek, mert a plurality lement majdnem 0-ra a kultúrális fejlesztések miatt. Minden mind1 alapon kormányozni küldtem a liberálisokat. Beadta a plurality-t növelõ szarokat és az Addigi 2,8 millió lakosból fél éven belül lett 3 millió, 1889 végére. 30 évvel késõbb már majdnem 20 millió lakosa volt az országnak. Úgy megindult a bevándorlás hogy muszáj volt visszafognom hogy maradjon finn is az országban, naponta több ezer ember özönlött az ígéret földjére 😊 Olyan sok francia és orosz jött hogy belõlük alakítottam ki a sereget. Ha nyerünk egy háborút az oroszok ellen, akkor a finneké lesz Karélia, ha nem akkor Finnország 😊 Na de itt köptek a levesembe a poroszok, akik még a többi német tartomány nélkül is elég erõsek lettek volna a ruszkik ellen, de nem akartak világháborút kirobbantani 😞 Miközben a japókkal hadakoztak, hadat üzentem elnyomóimnak, de nem kaptam meg a gáztámadás lehetõségét, ami nagyobb baj hogy így védekezni sem tudtam ellene, így hiába a minõségi sereg, és jópár meghódított tartomány, ekkora hendikeppel nem tudtam Moszkváig eljutni h békekötésre kényszerítsem õket. Bár a krími háborúban lett volna lehetõségem lerázni az orosz gyámkodást, sereg nélkül ez igen rövid életû függetlenség lett volna 😛

I.C.ram
Ha japó szövetségesed, akkor csak akkor fogják megadni magukat a ruszkik, ha vladivostokot elfoglaltad.
I.C.ram
Brazilia AI nálam 43-ra 59 körüli base ict szedett össze, és így valami 78 körüli lett a ICje 😄

Amúgy szerintem Venezuela elég jó minor. Egyrészt mert diktatúra, és így nincs gond a hadüzenettel. Van rengeteg olaja. Ha normálisan fejlesztesz, akkor 42 körülre már olyan 130 körül termel/nap. Van egy nemzeti területe angol Guyananál, ami további 50-60 metalt jelent. Lehet hódítani braziliát is, ahol van pár rare+chilet, ahol meg rengeteg metál van. Viszont vigyázni kell, mert USA dowolhat a sok guarantee independence miatt. De szerintem jó móka lehet venezuela.
I.C.ram
De én nem akarom direktbe lenyomni ezeket. Majd a szövetségesem megteszi. Max segítek neki kicsit megbombázni.
matthias92
ja és mostmár csak BB-k és CA-k vannak a flottámban fõleg, meg gyártok 40 CV-t a CAG-ekkel 😛

matthias92
azt nem értem hogy a szovjetek miért nem kérnek békét? már afganisztánt elhagytam, mongóliához közelítek. Terveimben áll lerohanni perzsiát, ahonnan a szovjetek és a közelkelet elleni hadmûveletekbõl csoportosítok el hadseregeket, s onnan indítok támadást india ellen. És segítenifogok a japcsiknak kína ellen, amugy meg nem értem hogy ezek a hülye japánok miért nem ütik már le teljesen kínát, hiszen megindíthatnák a támadást, mert sokkal erõsebbek a határon (12 kontra 4-5), s nyerhetnének. De õk nem. 42 van már lassan, nem támadták meg az usát, biztos befostak a 4000 IC-jüktõl. Az angolok nem adják könnyen britanniát, és foggal körömmel próbálkoznak érte. Nem érdekli ám õket hogy már 50 hadosztályukat eldaráltam ott, most majd a kövi 23 jön... meg afrikába is betettem a lábamat -_-

Cram, akkor nem csak én csitelek itt agyba-fõve😊

Az lenne az ideális ha játszanánk hogy mindenki egyedül lenne.pl:németország,anglia,szovjetunió.vagy valami ilyesmi

Akkor nem játszunk?

Asszem kezdek egy játékot vmi minorral mondjuk Ausztráliával vagy Brazíliával. Új-Zéland is jó lenne de ott annyira kevés az IC hogy rohadtul nem törénik semmi😞

Gondolkodtam ezen is, de akkor a ruszkik úgy megerõsõdnek, hogy
kemény dió lesz szétverni õket. Így is nekik van a legnagyobb hadseregük, vagy 250 hadosztályuk van. . . a 2., 3., 4., együtt van ennyi. A magyaroknak jelenleg 75 hadosztályuk van. De rövid idõn belül 120 lesz ebbõl 60-70 tudna részt venni a támadásban.
Támadd hátba a németeket😄

A minap inditotam egy 36' kezdéssel egy magyarokat érintõ játékot. Elég érdekesen alakulnak a dolgok a "Világban" persze sokat kellett menteni, hogy 40're eljutsak így.
Jelenleg jugo, roman, bulgár és spanyol terültek a magyaroké és gözerõvel folyik Brazilia lerohanása, persze egyenlõre még akadozik a
gépezet mert a magyar páncélosok el-el akadnak a brazil õserdõben.
A játék alakulásában az volt az érdekes, hogy jelenleg 1940 szept. van.
Hogy a Németek szövetségre léptek az osztrákokkal, a németek nem kebelezték be a cseheket sem. Jelenleg 2 frontos háborúban vannak a ruszkikkal és a franciákkal. . . A japcsik meg nem csinálnak semmit
évek óta azokat a területeket birtokolják ami volt nekik az elején.
Most már látszik, hogy a németek bajban vannak mert folyamtosan olyan
kereskedelmi egyezménnyel bombáznak, hogy adjak nekik 45-60 szines fémet 200-250 energy-ért.
Jelenleg azon gondolkodok, hogy meg kellene támadni a ruszkikat segiteni
a németeket, de nem lépek a németekkel szövibe, mert a franciák már sokak lennének... szerintetek mit tegyek harcoljak dél-amerika további
meghodításában vagy segítsek a németeknek????
Ha Venezuela tiéd akkor onnan közvetlenül támadhatod Kolumbiát, onnan meg Colónt.

I.C.ram
Beszerveztem Venezuelát a szövetségembe. Majd ha lerohanom angliát, akkor jó lesz, hogy dél-afrikában is elfoglalja, rááadásul nemzeti területe, és rengeteg nyersanyag van ott Guyananál, amit meg kell fosztani az angolokat , hollandokat. Már csak Panamát kéne megszerveznem, de nem nagyon akar jönni, pedig jó lenne, ha az összes csatorna az én irányításom alatt állna.
Ja csak nálam axis tag volt venezuela, és hadban voltam vele Németo. lerohanása miatt.
Angliát nekem egész egyszerûen sikerült elfoglalnom még vmikor '44 körül: partraszálltam Írországban majd Cardiffbe ejtõernyõsök aztán be vagy 20 hadosztály transportokkal. Mondjuk szerencsém volt mert nem zargatott a flottájuk, meg nagyon kevés egységük volt a szigeten

I.C.ram
tényleg ezt írtam 😄 Fáradt vagyok 😛 karib-tengerre gondoltam.
I.C.ram
ki mondta, hogy csendes óceánon?

közép amerikánál a karibi térségben. Trinidad és Tobago felett.
Na de a Közép amerika környéke az Atlanti-óceán nem Csendes😄

Nem Mexikói-öböl?

Ge biztos h Csendes-óceánon?

I.C.ram
Vichy franciát teljesen ledaráltam, viszont flottám nem volt, hogy eljussak dél-amerikába, ezért csak simán békét kötöttem vele olyan feltétellel, hogy az összes területét odadja nekem, kivéve Vichy tartományt. Õ elfogadta, és így megkaptam pár szigetét közép-amerikánál + madagaszkár + afrikai gyarmatai, amiket fel is szabadítottam kivéve Marokkót, Algériát, és Tunéziát.
Én mostanra totál szétszedtem az USA flottáját, maradt 5 CVjük, nekem 15 és minden másból is nekem van több kivéve destoyer, ott olyan 70-0 az arány😄

Hogyan lett szigeted a Csendes-óceánon?

Mondjuk Kolumbián keresztül érdemes Colónt támadni, egyszerûbb mint partraszállással

I.C.ram
Ja amúgy meg nem is kell csendes óceánon terület, mert ott van pár szigetem, amire fogok építeni légi + tengerészeti bázist, és onnan majd mehet egy esetleges hadmûvelet. Dél-Amerika nem kell nekem.
I.C.ram
Jobban megéri kereskedéssel szerezni kb 100 olajat, mint termelni + bevédeni 50-et.
I.C.ram
Ja hát akkor lemegy eléggé, ha tengeren jön az anyag. De szerencsére most nem állok senkivel hadban. Köv lépés anglia lenne, de az meg húzós lesz, fõleg, hogy az USA is eléggé aktív, tehát bekéne védeni a nyugati partjaimat is + szétkéne verni a földközi flottát, stb. Még a flottám sincs teljesen készen. Szóval még várnom kell vele.