Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3 tengelyhatalmi nagyhatalom van. GER, ITA, JAP. még szép, hogy a németek a legerõsebbek.
1936-ban kirobbantani a habáorút a legnagyobb faszság... Kockáztatod ezzel csehszlovákiát, és az anschluss-t. Sõt, ha jól tudom, háborúban nem is triggerel az anschluss, se a cseh felosztás.
Francia hadsereg 36-ban még jóval erõsebb, és eléggé nagy veszteségekkel lehetne csak legyûrni. 36-ban még nem tudsz annyi nyersanyagot felhalmozni, és a kereskedelem is ilyen 50-60%os lesz. Ilyenkor még a legtöbb ország tele van guarantee independece-szel, köztük franciaországnak is garantála az USA, SZU+ szövetségesek. Nagy esélye van, hogy betámadnak ezek. Egy korai USA belépés meg azt eredményezi, hogy 36-tól kb 350 ICvel fog operálni, ami úgy odabassza a német termelést, mint a huzat. Olyan flottája lesz, hogy még az északi tengerre se fogsz tudni kimenni. Korai háborúnál még az olaszok is hajlamosak betámadni németo.-t. Szóval a korai háború nem csak, hogy teljesen elbaszarintja az összes evenet, és tönkre teszi a történelemhûséget, ami azért nagy élmény szerintem, de még értelme se sok.
Én ha lehet, akkor mellõzöm a nagyhatalmakkal a korai háborút, mert nagyon megkavarja a dolgokat.
1936-ban kirobbantani a habáorút a legnagyobb faszság... Kockáztatod ezzel csehszlovákiát, és az anschluss-t. Sõt, ha jól tudom, háborúban nem is triggerel az anschluss, se a cseh felosztás.
Francia hadsereg 36-ban még jóval erõsebb, és eléggé nagy veszteségekkel lehetne csak legyûrni. 36-ban még nem tudsz annyi nyersanyagot felhalmozni, és a kereskedelem is ilyen 50-60%os lesz. Ilyenkor még a legtöbb ország tele van guarantee independece-szel, köztük franciaországnak is garantála az USA, SZU+ szövetségesek. Nagy esélye van, hogy betámadnak ezek. Egy korai USA belépés meg azt eredményezi, hogy 36-tól kb 350 ICvel fog operálni, ami úgy odabassza a német termelést, mint a huzat. Olyan flottája lesz, hogy még az északi tengerre se fogsz tudni kimenni. Korai háborúnál még az olaszok is hajlamosak betámadni németo.-t. Szóval a korai háború nem csak, hogy teljesen elbaszarintja az összes evenet, és tönkre teszi a történelemhûséget, ami azért nagy élmény szerintem, de még értelme se sok.
Én ha lehet, akkor mellõzöm a nagyhatalmakkal a korai háborút, mert nagyon megkavarja a dolgokat.
Németország
----------------
Szerintem a tengelyhatalmak között a legerõsebb.
A fõ elõnyei:
- jó fejlesztési lehetõségek, sok jó már ki van kutatva. 8 és 9 szintû kutató egységei vannak.
- magas az induló IC
- nagy nyersanyag készletek
- felfejlesztett hadsereggel indul
Hátrányai:
- korlátozott terjeszkedési lehetõség "világháború" nélkül
- erõs szomszédok akik nem nézik jó szemmel
- minimális és gyenge tengeri haderõ
- háborúban rossz a kereskedelmi arány
Szerintem két stratégiát lehet választani:
1., 1936. kirobbantani a háborút. Ebben az esetben minél elõbb lerohanni Franciaországot Belgiumon és Hollandián keresztül és létre hozni a Vicky államot. Majd Spanyolországot szövetségbe vonni vagy elfoglalni 1937 nyarára. Ekkor már kb. 300-350 IC-vel rendelkezünk ami már elég komoly.
2., 1936.-1939. között fejlesztés és diplomácia valamint termelés. Beolvasztani Ausztriát és Csehszlovákiát. Valamint egy katonai szövetség létrehozása olyan államokkal is amelyek nem európai államok is vannak, azért, hogy a francia-brit erõket megosszuk a világban.
A gyártás a páncélos, gyalogos egységekre legyen kihegyezve, mert ha Európát birtoklod Franciaország, Hollandia, Belgium, Lengyelország, Balti államok, Jugoszlávia akkor a fejlesztésekkel kb. 500 IC-d van amit háborús idõben 400 IC-t katonai termelésre tudsz fordítanni. Ha ezt 2 és 2,5 évig tudod védeni elég durva hadsereget lehet alkotni és flottát is.
----------------
Szerintem a tengelyhatalmak között a legerõsebb.
A fõ elõnyei:
- jó fejlesztési lehetõségek, sok jó már ki van kutatva. 8 és 9 szintû kutató egységei vannak.
- magas az induló IC
- nagy nyersanyag készletek
- felfejlesztett hadsereggel indul
Hátrányai:
- korlátozott terjeszkedési lehetõség "világháború" nélkül
- erõs szomszédok akik nem nézik jó szemmel
- minimális és gyenge tengeri haderõ
- háborúban rossz a kereskedelmi arány
Szerintem két stratégiát lehet választani:
1., 1936. kirobbantani a háborút. Ebben az esetben minél elõbb lerohanni Franciaországot Belgiumon és Hollandián keresztül és létre hozni a Vicky államot. Majd Spanyolországot szövetségbe vonni vagy elfoglalni 1937 nyarára. Ekkor már kb. 300-350 IC-vel rendelkezünk ami már elég komoly.
2., 1936.-1939. között fejlesztés és diplomácia valamint termelés. Beolvasztani Ausztriát és Csehszlovákiát. Valamint egy katonai szövetség létrehozása olyan államokkal is amelyek nem európai államok is vannak, azért, hogy a francia-brit erõket megosszuk a világban.
A gyártás a páncélos, gyalogos egységekre legyen kihegyezve, mert ha Európát birtoklod Franciaország, Hollandia, Belgium, Lengyelország, Balti államok, Jugoszlávia akkor a fejlesztésekkel kb. 500 IC-d van amit háborús idõben 400 IC-t katonai termelésre tudsz fordítanni. Ha ezt 2 és 2,5 évig tudod védeni elég durva hadsereget lehet alkotni és flottát is.
Gondoltam feldobok pár dolgot várom mindenki véleményét, mik a tapasztalatik az alábbi országoknál. Persze leírnám a saját véleményemet is.
felettébb különös, az amcsik hadüzentek márciusban aztán miutn elsüllyesztettem egy flottájukat (18 izébõl állt) meg elfoglaltam a szigeteiket, békét kértek😄
jah én is a japókkal most inkább nekiesek a szövetségeseknek, mert ha megtámadom az usát akkor hadba lépnek = Normandiai partraszállás. Elfoglalom brit indiát meg a csendes óceánt,aztán ha lesz elegendõ tengeri erõm az usához képest akkor majd nekikmegyek.
Szerintem ezt nem így kellene felfogni. Én például nagyon szeretem a történelmi dolgokat és foglalkoztatnak a "mi lett volna ha" dolgok is a valóban megtörtént II. világháborúban. Nekem ezért mondhatni megunhatatlan a Hearts of Iron 2. Igaz én sem fejeztem be még egyetlen 36-os kezdést, mert sok mindent ki-ki próbálgatok. Most éppen a diplomázgatást probálgatom több államnál milyen erõt is képvisel. Úgyanis az elején kb. 1 éve azt gondoltam, hogy nem nagy szelete a játéknak. Mára viszont már tudom, nagyon sok államnál lét fontosságú sõt fontosabb mint a harc.
Most jutottam el odáig, hogy kezdtem egy újabb Németországgal nyitott 36-os kezdést amit biztosan végig viszek ameddig bírom, hogy megtudjam , hogy képessek-e a németek egy ilyen háborút megnyerni úgy, hogy 39-ban robban ki. Tervem az, sok-sok fejtörés után, hogy a háború kirobbanására egy brazil-argentin-német(esetleg spanyol) koalíciót hozzak létre. Azért, hogy a brit-francia egységeket megosszam 39 végére. És erre idõzitem a Brit sziget megtámadását.
Most jutottam el odáig, hogy kezdtem egy újabb Németországgal nyitott 36-os kezdést amit biztosan végig viszek ameddig bírom, hogy megtudjam , hogy képessek-e a németek egy ilyen háborút megnyerni úgy, hogy 39-ban robban ki. Tervem az, sok-sok fejtörés után, hogy a háború kirobbanására egy brazil-argentin-német(esetleg spanyol) koalíciót hozzak létre. Azért, hogy a brit-francia egységeket megosszam 39 végére. És erre idõzitem a Brit sziget megtámadását.
jaja...én is így vagyok vele😊...ezért nem játszottam soha végig kivéve ha vmit nagyon elbarmoltam és vesztettem a németekkel....de ilyen sose volt...kivéve 1x a 44es kampányban😊...nem tom...a vesztést joban élveztem mintt a gyözelmet mert történelem hû volt😄
nemtom hogy a valóságban így volt-e, de 10 olasz hadosztály szállt partra Alexandriában, létrejött Madagaszkár, Szíria és Libanon, mivel Vichy France felszabadította. Szu hadatüzent a litvánoknak és elfoglalta õket. Most 1940 júliusában tartunk 😛
mutkor kezdtem egyet japánnal, elhatároztam kód nélkül fogom végigvinni <#hehe>#hehe>
38ban kezdtem. Nehéz harcok közepette fél év háború után sikerült kínából egy teljes kapitulációt kicsikarnom. Folyamatosan fejlesztem az ipart és a tengeri tanításokat. Fejlesztem az atomtechnikát, és a tengerierõm kiépítésén ügyködöm <#vigyor>#vigyor> Majj megtámadom az USA-t amikor a történelem szerint megtámadták a japcsik, no meg elfoglalom a csendes óceánt <#ravasz1>#ravasz1>
európában eddig minden a történelem szerint zajlik, a nácik épp a benelux államok legyõzésére készülõdnek sunyiba <#buck>#buck>
38ban kezdtem. Nehéz harcok közepette fél év háború után sikerült kínából egy teljes kapitulációt kicsikarnom. Folyamatosan fejlesztem az ipart és a tengeri tanításokat. Fejlesztem az atomtechnikát, és a tengerierõm kiépítésén ügyködöm <#vigyor>#vigyor> Majj megtámadom az USA-t amikor a történelem szerint megtámadták a japcsik, no meg elfoglalom a csendes óceánt <#ravasz1>#ravasz1>
európában eddig minden a történelem szerint zajlik, a nácik épp a benelux államok legyõzésére készülõdnek sunyiba <#buck>#buck>
Ki beszélt itt szárazföldi, meg légi erõkrök? Csak a flottáról volt szó, és azt nem lehet upgradelni.
a tengeri meg tuti nem.
nemtudom ezekkel a játékokkal csak az a bajom hogy egyszerûen nem vagyok képes olyan hihetetlen mértékben a történelemtõl eltérõ dolgokat csinálni mint pl japánnal elfoglalni az usát és igy mindig abbahagyom akkor amikor már ugy gondolom hogy najó ez már nagyon nem reális...😊
lehet h már kérdeztem de ezt a victoriát honnan tom letölteni?
meg nem tudom gyorsabban pörgetni az idõt? mer nem bírok japánnal két évet várni arra hogy megtámadjam az usát és szétverjem szegényt😊
meg nem tudom gyorsabban pörgetni az idõt? mer nem bírok japánnal két évet várni arra hogy megtámadjam az usát és szétverjem szegényt😊
nálam a hadosztályok azok upgradelnek, a tengeri erõt még nem láttam de a légi és a szárazföldi az fejlõdik, az tuti
A már legyártott egységeket nem lehet upgradelni. Tehát, ha gyártottál egy 1-es szintû könnyû cirkálót, az soha nem lesz 2-es...
Viszont a CVken lévõ CAG-eket lehet upgradelni, szóval még egy 1-es szintû CV is lehet hatásos, ha fejlettek a gépek rajta.
Viszont a CVken lévõ CAG-eket lehet upgradelni, szóval még egy 1-es szintû CV is lehet hatásos, ha fejlettek a gépek rajta.
Pearl Harbor Hawaiion van... Illetve, annak a 3. legnagyobb szigetén, Oahu-n. Honolulutól nyugatra.
Olvasd el a korszakra vonatkozó történelmet, és meglátod, hogy az Anschluss 1938 márciusában történt.
DD-ben lehet csak. Megnyitod a csere ablakot, és kiválasztod a viziókat, amikat átakarsz adni örökre, esetleg kérhetsz értük nyersanyagot is.
Lenne egy-két kérdésem a profiknak. . .
Mi a feltétele, hogy Ausztria csatlakozni akar Németországhoz. Nem értem miért de mindig megtámadnak pedig ezerrel ápolom a "testvéri" szeretett de ezek vagy francia vagy brit segítségre mindig nekem rohannak. Igaz már 36'ban kirobbantom a háborút szinte mindig.
Lehet-e ha igen hogy lehet ugrap-elni (fejleszteni- magasabb szintre fejleszteni) hajókat?
Mi a feltétele, hogy Ausztria csatlakozni akar Németországhoz. Nem értem miért de mindig megtámadnak pedig ezerrel ápolom a "testvéri" szeretett de ezek vagy francia vagy brit segítségre mindig nekem rohannak. Igaz már 36'ban kirobbantom a háborút szinte mindig.
Lehet-e ha igen hogy lehet ugrap-elni (fejleszteni- magasabb szintre fejleszteni) hajókat?
összemértem a ferdeszemû meg az amcsi flottákat
A japcsi flotta 9 carrierbõl, 7 battleshipbõl, 4 battlecruiserbõl, 15 heavy cruiserbõl, 25 light cruiserbõl, 23 destroyerbõl, 13 submarinesbõl, 13 transportból áll, míg az amcsi
5 carrierbõl, 15 battleshipbõl, 0 battlecruiserbõl, 18 heavy cruiserbõl, 17 light cruiserbõl, 20 destroyerbõl, 19 sumbarinesbõl és 25 transportsból áll
kérdés: egyelõre az enyim az erõsebb igaz?<#hawaii>#hawaii>
A japcsi flotta 9 carrierbõl, 7 battleshipbõl, 4 battlecruiserbõl, 15 heavy cruiserbõl, 25 light cruiserbõl, 23 destroyerbõl, 13 submarinesbõl, 13 transportból áll, míg az amcsi
5 carrierbõl, 15 battleshipbõl, 0 battlecruiserbõl, 18 heavy cruiserbõl, 17 light cruiserbõl, 20 destroyerbõl, 19 sumbarinesbõl és 25 transportsból áll
kérdés: egyelõre az enyim az erõsebb igaz?<#hawaii>#hawaii>
rakd ki a hûtõre😄
egyébként én már kb 2 éve nyomom az 1et is és a 2-õt is...gyakorlatilag mindig csak németekkel és nem untam még meg....max átmegyek vickyzni.
próbáld ki csít nélkül...tudod...nem írsz be semmit....mndjuk lehet akkor jön az a verzió h "szét ver a világ" gondolom
várok 41-ig aztán majd megtámadom az usát, csak tudnám hogy hol van pearl harbor <#idiota>#idiota> sehol nem találom
Németekkel jó lehet a CLV:
mindíg az a bajom, hogy hiába van egy fõ csapásmérõ flottám (6CV 4-6BB, 4 BC, 6LC, 8DD) mert az angolok bombázókkal szétszedik õket. Fõleg a CV-k pusztulnak ki nagyon hamar.
Múltkor véletlenül zsákmányoltam Gibraltárban 2 CLV-t (2. szint) hozzácsaptam ezekhez és láss csodát mikor rácsapott a flottára négy naval bomber minimális sérülés volt az én oldalamon, nekik meg egy eltûnt kettõ meg leamortizálódott.
Szóval mostantól 4 CLV lesz hozzácsapva a flottámhoz...
mindíg az a bajom, hogy hiába van egy fõ csapásmérõ flottám (6CV 4-6BB, 4 BC, 6LC, 8DD) mert az angolok bombázókkal szétszedik õket. Fõleg a CV-k pusztulnak ki nagyon hamar.
Múltkor véletlenül zsákmányoltam Gibraltárban 2 CLV-t (2. szint) hozzácsaptam ezekhez és láss csodát mikor rácsapott a flottára négy naval bomber minimális sérülés volt az én oldalamon, nekik meg egy eltûnt kettõ meg leamortizálódott.
Szóval mostantól 4 CLV lesz hozzácsapva a flottámhoz...
Poénból belekezdtem egy USAba is. Az egész flottám odadtam a németeknek, a földi seregem és a repülõket az olaszoknak. Kiváncsi vagyok, mit alkotnak vele 😄
A light carrier alapból elég fostalicskának tûnhet, mert még egy 1. generációs CV is elég jó egy sokadik generációs CAG-gal. A Csendes-Óceánon viszont szigeteken kell partraszállni, meg kikõtõkre lecsapni, arra nagyon jó, így az amphibious assaultra nem kell bevetnem a fõ csapásmérõ flottámat. Persze ha van fölösleges, vagy régebbi repülõgéphordozód, akkor nem szükséges gyártani. Én Japánnal vagyok, van vagy egy tucat anyahajóm, de nincs fölösleg, úgyhogy csináltam kísérõ-anyahajókat is.
Hát szerintem meg éppen akkor kezdõdnek az izgalmak, akkor válik érdekessé a játék, amikor a játék nem a terveim szerint alakul. Eltervezek valamit, de a gép is lép valamit, borul a terv, ki kell találni valamit... ez a jó benne.
\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh
az a baj velem, hogyha az elsõ vereségek megérkeznek vagy nagy ellenséggel állok szemben akkor egybõl feladom (pedig a szovjetek elleni harcban is volt sok vereségem magyarokkal, és nagy ország volt az az ország mégis lezúztam<#vigyor1>#vigyor1>)
amugy meg nem az a baj hogy uncsi, hanem hogy nemtudom olyan gyökeresen megváltoztatni a történelmet mint pl. vpifu, vagy pl. nembírok úgy haladni mint a történelem, mert mindig túl hamar csinálok vmit, meg egyebek
amugy meg nem az a baj hogy uncsi, hanem hogy nemtudom olyan gyökeresen megváltoztatni a történelmet mint pl. vpifu, vagy pl. nembírok úgy haladni mint a történelem, mert mindig túl hamar csinálok vmit, meg egyebek
Ja meg ne csítelj, úgy sokkal nagyobb kihívás. Nem is értelek, ezt a játékot lehetetlen ilyen rövid idõ alatt megunni😄
\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh
Csak úgy megjegyeztem, nem bántani akartalak😄
Keress kihívást. Én már egy éve nyomom mégis mindig találok új országot amivel érdemes kipróbálni. Próbálj ki kisebb országokat: Spanyolország, Ausztrália, Kanada, Kína (ez mellesleg nem is kicsi ha megszerzel minden területet). Tûzz ki elérhetõ célokat: ne mindenáron a világ meghódítását. Én most kezdtem egyet Ausztráliával is. Nem lehet a célom az egész világ leigázása, inkább megpróbálok minél többet segíteni a szövetségeseknek: hátráltatni Japán terjeszkedését a Csendes-óceánon, kisebb flottát létrehozni (kb. 3-4 CV-vel)amivel üsd-és-fuss taktikát folytathatok, esetleg Afrikában majd Olaszországban segíteni a briteket. Közben persze építgetek IC-t meg növelem a manpowert de célom inkább egy kicsi, de ütõképes hadsereg létrehozása.
Keress kihívást. Én már egy éve nyomom mégis mindig találok új országot amivel érdemes kipróbálni. Próbálj ki kisebb országokat: Spanyolország, Ausztrália, Kanada, Kína (ez mellesleg nem is kicsi ha megszerzel minden területet). Tûzz ki elérhetõ célokat: ne mindenáron a világ meghódítását. Én most kezdtem egyet Ausztráliával is. Nem lehet a célom az egész világ leigázása, inkább megpróbálok minél többet segíteni a szövetségeseknek: hátráltatni Japán terjeszkedését a Csendes-óceánon, kisebb flottát létrehozni (kb. 3-4 CV-vel)amivel üsd-és-fuss taktikát folytathatok, esetleg Afrikában majd Olaszországban segíteni a briteket. Közben persze építgetek IC-t meg növelem a manpowert de célom inkább egy kicsi, de ütõképes hadsereg létrehozása.
jóvanmá he, csak úgy elmondtam,itt unatkozom, a hoi2 is kezd unalmas lenni, mert vagy az van hogy szétzúzom a világot vagy épp fordítva, hogy az zúz szét engem😊
CVL az inkább kisérõ hajónak jó pl TPk mellé, mert jó az air defense, és viszonylag olcsó. Meg felfedezi hamar a tengókat, stb, íyg könnyebben lehet menekülni is. Ja és rájuk nem kell CAG, viszont nem is lehet fejleszteni õket.
Szóval mire jó a lájt carier, vagyis CVL?
Egyébként ne okíts már légyszíves mikor én mondtam meg neked kb. egy hete hogy a CV-re CAG-t kell pakolni😄