Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

matthias92
hát a rohadékok nem hadüzentek nekem?😞

matthias92
amcsi flottát mivel éri meg szétverni?

matthias92
CV? azt állítólag meg, de a brigades-nél gyárts mellé CAG-eket is

én zemélyszerint BB-t és Heavy Cruisert szoktam gyártani

Mire jó a Light Carrier? Megéri építeni?

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

oké bár már most bosszankodok mert nagyon érdekes harcrendszere van ennek a modnak... pl lengyeleket se gyûrtem le valami könnyedén tehát<#falbav>
modok szeretnek kiakadni 1940 közepén, mentegess sûrûn ha nem akarsz sokat bosszankodni
értem de este minden nap van.. folyókra ott az enginner hideg meg télen van.... októberben történt ez és csakcsak volt nappal is,
valaki játszik még ezzel a moddal?
Kéne egy kis segítség
matthias92
este támadsz, hideg van, folyón kelsz át meg egyebek miatt ad penaltyt

matthias92
nekem is szoktak ilyen gondjaim lenni

hmm érdekes 60 náci csapattal nem tudok 20 franciát legyûrni pedig neki csak 1es szintû fortja van..
matthias92
az milyen?:p

letöltöttem a total realism modot szerintem eszméletlen jó legalábbis eddig.Ráadásul nem rég jött ki egy újabb verziója.
matthias92
4+23+6+5 hadosztály van a határon, és basznak hadüzenni😞

matthias92
nekem bezzeg lusták hadüzenni a franciák:@

matthias92
öreg mekkora bug vazzeg!!!! rákattintok svájcon belüli berni egységekre (svájciak, semmi nincs velük), és tudtam õket irányítani XD el is küldtem a francba õket

matthias92
1.3 patch-ban nemtom a kódokat, de rájöttem pl. a rare materials az rare a rubber helyett 😄

matthias92
te ennyire vágod a kódokat? 😛 én nem😞

A neville kód nem mûxik= helyette acceptall van...

Amúgy biztos nem így történt mert akkor a coup nation-nál ugyanolyan hatalmi berendezkedés lenne mint a létrehozó (kirobbantó) államban vagyis fasiszta állam lenne Francia vagy Brit.
És akkor ugye nem üzenne hadat...

Inkább smear campaign lehetett kóddal...
matthias92
zsír, bár nekem a coup nationnál 0át ir, gondolom a neville kódot használod 😊

én meg brazilokkal voltam, elfoglaltam 3 év alatt uruguayt, paraguayt, bolíviát, perut, ecuadort, kolumbiát, venezuelát, jó viszonyt ápoltam az usával, aztán megtámadtam április 15-én dominikai köztársaságot, aztán május 6-án kaptam az amcsi hadüzit 😞 európában is furcsa dolgok folynak, méghozzá az hogy a britek hadüzentek a náciknak mikor hitlerék megtámadták a csehszlovákokat, aztán március 30-án meg a lengyelek csatlakoztak a szövetségesek oldalán XD
sajna az amcsi flotta szétzúzta a brazil flottát (5 romboló, 1 tengeralattjáró, 6 transport, 1 repcsigép anyahajó kontra 5 csatahajó, 2 cirki, meg 11 romboló), úgyhogy ez abbamaradt... inkább belépek a szovjetekhez és azoknál jáccok tovább, elsõ lépésként megtámadom a lengyeleket és segítek a náciknak a világ legyõzésében XD

a munkanélküli segély 1 tál szar
hehe....lett 1 kis pénzünk a csöveseknek amibõl meg tudtak minden szart venni meg se mozdultak...ha már 1 pénzük is volt elültek a seggükönk mert a mindennapi jót és az alap szarokat meg tudták venni....meg vontam a munkanélküli segélyt totálisan így lecsökkent 0-ra és egybõl húztak melózni....a büdös ingyenélõ eget
hm...ez is derék...skandináviával vagyok és bejött 1 olyan event h great war demonstration...ez még rendben van csak az a bibi h a munkások és bányászok átkonvertálódnak pacifistára AFGANISZTÁNBAN😄...mondom oké😊
és ami a legnagyobb poén: pont likõr hiányuk van😄.....hát igen...skandináviában az alkohol nagy úr😊
viszont a mindennapi jójuk nincs meg...szal ebbõl azt vonom le h pont h sanyargatni kell õket h elhúzzák a belüket dolgozni...az ingyenélõ munkás banda baszott elmenni mivel tök jól eléldegélt ezeknek meg muszály szal van vmi a totális kizsákmányolásban😊
fel lehet lendíteni. de reakciósokkal meg a világ vezetõ országává lehet változtatni Magyarországot😊 egyébként én is azon voltam régen h nuku munkanélküli segély😊....de ezt már végképp nem értem...msot csináltam még 1 csoport munkást ott ahol nincs gyár ugyan abban a provban ahol nem migrálódtak és most 0.00 a pénzük nem is nõ meg semmi erre tömegével mennek dolgozni....lehet h az elõzõ csoport cigókból állt😊....sztem amúgy lehet hülyén hangzik de kellhet hozzá vmi kultúr techet fejleszteni ami behoz 1 kultúr eventet ami segíti a migrációt....sok migrációs event van de én úgy tudtam h mind1ike a gyarmat-anyaország viszonyt fejleszti...nah hát már nem tudom
Na ez a szívás. Anno én sem adtam munkanélküli segélyt, azzal a felkiáltással h nem lesz a naplopók országa Magyarország (mint napjainkban) és én is csodálkoztam h nem vándorolnak az üres munkahelyekhez. Eléggé logikus, ha belegondolsz, h munka nélkül honnan lenne pénzed arra h elköltözzél? Sehonnan. Tehát adni kell munkanélküli segélyt, az úgyis óccsó', és akkor nem lesz gond a migrációval.
Mellesleg Magyarországot, vagy bármelyik más országot fellendítem neked liberálisokkal, de én azt vallom h nem szabad ragaszkodni egy ideológiához, mindig azt kell kormányra segíteni, akit a helyzet megkövetel. A konzervatív-liberális-szocdem hármassal bármit meg lehet csinálni.
Ja és az elõzõ hozzászólásomhoz: nagyon fontos a bevándorlás szempontjából h ne legyen államadósság, hozzám egyáltalán nem jöttek mikor tartoztam.

elég ha a többi orihoz képest csutkán van a szociális támogatásod + kicsik az adók
amikor Mo-val voltam kb 20 volt a plutaritym amikor jött a nép😊
igen én is rájöttem erre utólag h nincs elég pénzük, de 3%-on van a csórók adója a munkanélküli segély maxon és nem növexik a pénzük 99-nél nagyobbra....99-et elérik és vissza esik 96-ra....aztán rájöttem h ezek az ingyenélõ buzeránsok luxus cuccokat vesznek mivel mindig akkor esik vissza a pénzük ha a luxury 100%-ra ugrik....mit lehet tenni?
Tényleg nem helytálló amit írtál. Pont ezen a fórumon írtam h létrehoztam Finnroszágot és felnyomtam az összes szociális meg politikai reformot (a "ban parties" megmaradt, mert elég fontos h az ember akkor tudjon kormánypártot váltani amikor szükség van rá), igaz h sokáig nem nagyon jöttek, de mikor felmászott a plurality, naponta többezer ember vándorolt be az országba, azaz évente meghaladta az 1 milliót. Egy 2,5 milliós országban!

régebben volt valami hogy csinálnak 1 event paccsot de nem tudom mi lett belõle
Nem én vettem be. Azt írtam h beléptem a németekhez tengelybe. És a gernyók õket is bevették. Ha ezt tudom akkor lenyomtam volna Sinkiangot korábban.

ezt szerintem baromság......én amikor pl Magyarországgal voltam 1900 körül már özönlöttek a világ minden részérõl.....40%-ra esett vissza az addig 60%-ra feltornászott Magyarság a sok bevándorló miatt akik annyian jöttek h nem tudtak már beolvadni....mindezt reakciós kormány alatt mivel liberálisokkal az életbe nem lehet fellendíteni Magyarországot
A németek tovább nyomulnak . . . :-)
1936. október-november
Október hónap elején Magyarország területi követeléssel lépet fel Csehszlovákia felé (német segítséggel), amit meg is kapott, így Magyarország 5 teljes területtel növekedett. Németország tovább ápolta jó viszonyát Magyarországgal és Ausztriával. Közben az Északi-tengeren a kisebb francia-brit és német valamint szovjet hajók folyamatos kisebb csatákba bonyolódtak. A két nagyhatalom – Szovjetunió és Németország – habár továbbra is a francia-brit koalíció ellen harcolt, szövetségre nem léptek egymással. November elején a frissen legyártott szállítóhajók rögtön bevetésre kerültek német oldalon. A cél Nagy-Britannia volt. Franciaországban a német páncélosok az Atlanti-óceán felé nyomták a brit-francia-kanadai-ausztrál erõket. A szigetországban kialakult káoszt a németek kihasználva megszálltak egy brit tartományt. A csapatok szállítása egy darabig zavartalan volt. A második hullám átszállításánál a visszafelé tartó út nem volt veszélytelen. Az 1. Német flotta 12 hajója összecsapott a Francia flotta egyik különítményével. A kibontakozó tengeri ütközetben német oldalon 2 csatacirkáló, 1 nehéz cirkáló, 6 könnyû cirkáló és 3 romboló míg a francia oldalon 1 repülõgép-anyahajó, 3 könnyû cirkáló és 4 romboló vett részt. A csatában a francia anyahajó megsemmisült valamint 2 francia romboló. Német oldalon a veszteség nem volt, de a nehéz cirkáló és egy könnyû cirkáló 65-75 %-s sérülést szenvedett. Mind két hajó szárazdokkba került egy alapos nagyjavításra. A csata mondhatni, német gyõzelem volt, de csak késõbb derült ki, hogy nem egészen. A csapatok átszállítását védõ 1. Német flotta „maradéka” egy gyors tankolás után újra bevetésre indult. A csapatok átszállítása egy darabig rendben haladt. 3 páncélos, 9 gyalogos és 3 helyõrségi hadosztály rendben célba ért. Azonban az újabb gyalogos hadosztályok átszállításánál a három német flotta a brit flotta egyik „kemény magjával” találta szemben magát. Az egyenlõtlen küzdelemben a hõsies német flották 2 csatacirkálót, 8 könnyûcirkálót, 4 tengeralattjárót, 5 rombolót és 6 szállító hajót vonultattak fel, míg brit-francia oldalon 2 repülõgép hordozó, 3 csatahajó, 8 könnyûcirkáló és 9 romboló vett részt. A német oldalon egy könnyûcirkáló és egy szállítóhajó semmisült meg, brit-francia oldalon csak az egyik csatahajó és egy hordozó sérült meg mérsékelten. Közben megalakult Skócia fasiszta állama, aminek Nagy-Britannia rögtön hadat üzent, ezzel a hadüzenettel tovább szaporította az elégedetlenkedõk számát a sziget országban. Novemberben kirobban a spanyol polgárháború. A kezdeti spanyol fasiszta sikerek megtorpantak és „régi” Spanyolország fokozatosan felülkerekedett és egyre több tartományt szerzet vissza.
Tehát az egészben az volt a lényeg, hogy rövid idõn belül 15-20% dissentet okozak a briteknek. Úgyanis a britek nem nagy hadsereggel rendelkeznek a játék elején, csak flottájuk van, de az rendesen. A másik hátrányuk, hogy nagy a birodalmuk, hogy ha egy tartományban váltság van hónapok kellenek míg egy egység oda ér. A 20% dissent fõként a IC - ipari kapaszitásban rombolt rendesen. Mire észbe kapot a gép, hogy Consumer Good pirosba ment ami tovább nyomta a minuszt csak halmozta. Sajnos a dolgot nagyon nehéz összehozni fõként az induló 15-20% dissentet, csak liberális vagy demokrata állam ellen azoknál (ugyanis a hadüzenet itt nagyon kemény elégedetlenséget okoz) amelyik nagyon-nagy és kevés induló mozgó egysége van. A fasiszta, sztálinista egyeduralmi államokban semmi esély . . .
Coup Nationnal folyamatosan nyomtam. Persze nagyon sokba kerül és sokat kell menteni. Az igazsághoz hozzátartózik, hogy szerencsésen alakultak a dolgok és én sem így terveztem . . . Az ellen valoszinüleg minisztereket cserélt, ilyenkor nõ a dissent vagyis esik a kormánya népszerûsége. Ráadásul sikerült úgy intéznem a helyzetet, hogy ne Németország üzenjen hadat (ezt tudtam, hogy így van beállítva a játék) hanem Franciaország és Nagy-Britannia ez is 10-12% dissentet jelentett. Ezt úgy értem el, hogy a francia határ felé vezényeltem minden mozgatható egységet. Ilyenkor Franciaország könnyen berághat azzal az indokkal, hogy túl sok hadsereget mozgosítok a határához. A sors fintora, hogy Szovjetunióval jó viszonyba voltam, olyan +150 körül a sok kereskedelmi egyezmény miatt. És sikerült elérnem egy függetlenségi egyezményt is. A francia hadüzenetre az oroszok hadüzenettel válaszoltak, erre viszont a britek üzentek hadat az szovjeteknek és újabb 10-12% dissentet kaptak így. Mikor elkezdõdõt a csetepaté kb. 35-38% dissenttel rendelkezett Nagy-Brittánia. Ilyenkor ha csapatokat vonnak el bizonyos helyekrõl nagy az esélye a partizán tevékenységnek. 2-3 hét alatt felére csökkent a brit szigeten lévõ csapatok száma mert átdobták ellenem illetve a messzi tartományokba vezényelték partizán elháritásra. Ekkor alkalmaztam egy partraszállást a brit szigeten, valahol brit sziget nyakánál gyorsan átdobtam 15 hadosztályt és 4-5 hónapig nem csináltak semmi mást, mint szétverték az északra tartó brit-kanadai-francia csapatokat, hogy ne tudják leverni a skócia lázadást. Úgyanis alapból egyetlen sima egysége volt a briteknek itt.
A partizán egységek megszépen szétverték. Ha jól tudom van a játékban egy olyan fejlesztés is, ha egy területen egy olyan összefüggõ terület jönn létre partizán fenhatóság alatt ami egy létezõ állam területe és a leendõ állam fõvárosa is partizán kézen van akkor az állam létrejönn magától. Kikiáltja a függetlenségét.
I.C.ram
Napokon belül jön ki az Europa Universalis 3. Reméljük, hogy elkezdik hegeszteni a HoI3-at vagy a Victoria 2-t.
Annnyira jó lenne!! De... Amúgy most hogy állnak paradoxék dolgoznak valami javításon vagy esetleg egy másik játékon?
4-5:😮😊
Meg én úgy érzem hogy nagyon kevés event van az országokhoz, ahhoz képest hogy majd 100 évig irányíthatsz 1 országot tehát az országonként történelmi event szerintem kevés
meg vannak például 100 százalékban bulgárok lakta területek de azok mégsem bulgár nemzeti területek... viszont az ahol 1 bulgár sem él pl thessaloniki az már az.
hát igen.Amúgy erre is ráférne egy patch mert nálam franciaország mindig harmatgyenge miden tekintetben.Meg engem ez zavar hogy a nemzeti területek nem változnak az idõ folyamán pl oroszország pedig ha nem 36os hanem mondjuk 81 es kapányt inditasz el akkor ott már több national provinciája van...
I.C.ram
Az zavar a Victoriában, hogy csinálhatsz bármit, soha nem lesz virágzó bevándrló célpont az országot, ha európában vagy... Gyûlölöm, mikor hardcoded dolgok kerülnek a játékba... 😞
Szovjetekkel folytattam a játékomat, '42 júliusára 500-550 hadosztályommal ledaráltam a németeket, már Franciaország nyugati részén járok, délen pedig a görög határon. Vichy, Spanyolo. és Görögo. is belépett axisbe, meg létrejött még korábban valamiért két Olaszország, valami Italy switching sides event miatt. Namármost az a gond hogy júl. 23-án bejön a német kapitulációs event, itt választom azt hogy jöjjenek létre a puppetek, mivel szövetségesek nem szálltak partra szov. az egyetlen erõ Európában. Mikor bejön a redraw borders event egyszerûen kilép a játék. Nektek volt már ilyen? Mi a szar lehet a gond? Kicsit idegesít mert végre lenyomtam a németeket, meg nem akarom megtartani a területeket a TC miatt.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

I.C.ram
Nem.
Viszont doomsdaybe belülrõl létre lehet hozni skandináviát?
nem csak a presztízs szükséges.Fontos hogy a Shelswig (nem igy irják) ért folyó harcba te bekapcsolódjál a dánok oldalán a scandinavic ... valamivel vagy miafenével😊😊

A munkások lehet hogy azért nem vándorolnak mert lehet hogy nincs pénzük.

Amúgy igen érdekes dolgokat lehet csinálni.Például fura dolgok történnek ha átirja az ember a pop_growthját mondjuk 0.15 rõl 99.15 re..:😊😊
az 1900 as évekre igy legalább pár száz millió lesz az ország lakossága😊
I.C.ram
12 ic? az nem valami sok...

cas-t meg a Close Air Support Aircraft.
matthias92
több mint fél éve küszködök a kolumbiaiakkal, és minden hiába:@