Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

matthias92
a magyaroknál csaltam, a náciknál nem!

Folytattam a szovjetekkel is. Hát ég és föld volt a különbség Ausztráliához képest, ott 10-15 hadosztállyal kelett lavírozgatni, itt meg olyan 10-15-szörös túlerõben voltam általában😄
Lerohantam egész Európát, lérejöttek a sztálinista államok. Még le kell nyomnom Spanyolországot és Vichyt, mert ezek a hülyék az utolsó pillanatban beléptek az axisbe. Innentõl kezdve pedig úgy nézem hogy egyetlen ellenségem lehet, az USA. '42 nyarára van 580 hadosztályom, az ICm 440 és nekem termel egész Európa. Tényleg, azokat az államokat amelyek kommunisták lettek ugyan de nem léptek be alapból a cominternbe be lehet hozni?
Pár évet várok aztán megpróbálkozom egy partraszállással. Most éppen flottát gyártok 170IC-bõl. Az várható egyébként hogy a szövetségesek hadat üzennek nekem? Vagy a japánok?

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

és véletlenül sem csalsz ugye?😊
matthias92
amikor magyarokkal elfoglaltam angliát akkor volt 7 garrison a szigeten, semmi több. De viszont a szövetségesek partraszálltak holmi 50 hadosztállyal! aztán megelégeltem és a szigetre vezényeltem még 200 hadosztályt. Egybõl 0% lett a lázadás is 😄

matthias92
de akkor viszont meg is fogom támadni!

matthias92
meg persze a gyalogosokat😛 lehet hogy lesz elég erõm megtámadni még ebben az évben a szovjeteket 😄D

matthias92
sajna az angol flotta süllyesztett is el pár hajómat😞(( nembaj, gyártom a tegneralattjárókat, a light cruisereket és a carriereket (ebbõl már van egy darab 😛)

matthias92
viszont amire a japók nekimennek az usának, lesz v1-esem és úgy gondoltam hogy majd lövök ki párat az amcsikra, ha elmegy odáig! meg szntem nem hagyom ki a szovjetunió ledarálását sem, max késõbbre teszem! 😛

matthias92
kielbõl este átküldtem minden hajót Cherburgba, és azzal a 9 transport hajóval küldtem át az egységeket. Viszont most itt kevés garrison van, inkább sok mechanized meg tank 😞 + hideg van, és a szövetségesek nagyon ragaszkodnak a brit szigethez. maradt 130 ic-jük és 170-et használnak 😄D

I.C.ram
Ezt nem tudom, hogy sikerült összehoznod, de ha egyszer már partraszálltál angliában, onnantól gyakorlatilag gyerekjáték, mert nagyon kevés egysége szokott ott lenni, és azok is fõleg garrisonok.
matthias92
viszont sajna afrikában a háborút szntem elvesztettük😞((

matthias92
szovjetek megtámadása helyett inkább az angolok szétzúzását választottam. talán 3 hónappal késõbbre kellett volna halasztani. Mostmár mind1, majd szállítok még át 14-15 hadosztályt, amiknek lehetõleg nem ilyen a strenghtjük 😄

matthias92
Strength 8% - eddig ez a csúcs 😄

matthias92
de hülye vagyok én, csak úgy gyilkolom a virtuális katonákat! Tél van, hideg tél, folyón kell átkelni, és már jóideje megy a háború angliában. Most veszem észre hogy épp hogy nem döglött meg a sereg nagyrésze 😄

matthias92
asszittem hogy van, hiszen ha dánia és norvégia elleni van akkor benelux elleninek is kellene lennie! na mind1, így 1941 januárjában az angolok ellen harcolok, és éppen norwichot akarom elfoglalni hogy körbevehessem londont. Sajna a 10szeres túlerõmmel sem bírok sok mindenhez kezdeni. Nemsokára kész a V1-es és akkor kilövök egyet-egyet minden nagyobb ipartelepükre

I.C.ram
Mert nincs ilyen event 😄
matthias92
miért nem jön ki az az event hogy megtámadom-e a beneluxokat vagy nem?

matthias92
hát akkor nemtom, mert dissent az nekik 0-án volt!

Muki100
a customer goods a dissentet csökkenti és pénzt ad, semmi köze a manpowerhez.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

matthias92
na azt magyarázza meg valaki hogy a gép miért tette amcsiknál 349-re a costumer goodsot??? az növeli a manpower-t? mer neki csak öt volt! ja meg atomtechben sehol sem tartottak, szal valszeg ledaráltam volna õket ha folytatódik a war

matthias92
békét kötöttem az angolokkal cserébe indiai területeikért! 😛

matthias92
38-ban a hadosztályok legtöbbje 3 skilles volt, mostmár 41-ben az ötön is túlvannak 😄

matthias92
indiában megkezdték a japók visszaszorítását, sajna túl fásultak a japó seregek 😞 meg tankjaik is vannak:S hozok Close Air Supportokat, meg a frontokról felszabaduló hadosztályokat és azokkal püfölöm az angolokat. no meg szétzúzom a flottájukat 😄

Kanada meg Ausztrália ezért nagyon jó: fasza techteamek, blueprintek egyedül manpower szar.Viszont ha elfoglalnék pár jó kínai területet aez a gond is megoldódna.
Kanadával már egyszer megjátszottam hogy egy elég rendes szeletet kihasítottam a világból.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Ha nem gyártottam volna a flottát kb. 2-3-mal több gyalogságom lenne. Ezzel nem érnék annyit mint hogy a flottámmal. Így partraszállásnál elég hatékonyan tudom támogatni az erõimet.
Ha nem lenne mlégierõ kb. 1-gyel több lenne a gyalogságom. Így viszont 3 cas-tal szétzúzhatok jó pár japán egységet.
Nem hasonlítanám magamat az olaszokhoz mert ott rohadt szarok a techteamek és '40-ig nem lehet kapni blueprinteket sem.

Miért? Mindenem a legmodernebb. Manpower nem engedné mondjuk gyalogosból gyártsak sokat. Ha lemondtam volna a pl. Cv-krõl, nem tudtam volna az ICmmel mást csinálni. Két tech slotom van mégis majdnem mindenbõl a megvan a legmodernebb tech, mert kapom a blueprinteket és nagyon jók a techteamjeim. Fejlettség tekintetében majdnem ott vagyok mint bármelyik nagyhatalom. Szerintem nem ez a gond hanem az hogy japán gyõtött nem Kína ez meg ritkán fordul elõ. Megszívtam. Ennyi,

Hát igen. Ezért nem tudtak partraszállni a germánok 😊
Én úgy oldottam meg h csináltam egy csomó vadászgépet elég korán, és tömegével küldtem õket az Anglia körüli vizekre hogy vadásszák le a bombázóikat, aztán sunyin partraszálltam a keleti partvidéken, de kihagytam Norvégia meg Dánia lerohanását, így nyertem annyi idõt h készületlenül tudtam õket meglepni.

Nem csoda ha elsöpörnek. Gyenge országgal hülyeség mindent fejleszteni. 5 féle gyalogos, 4 féle repülõ, meg 6 féle hajó. Én még Olaszországgal sem engedem meg magamnak azt a luxust h mindenféle egységet csináljak. Repülõgépeknél a legkevésbé hatékony ez a dolog, mert ha nem akarod méregdrágán gyártani õket, akkor az air doctrines-ban ajánlatos kifejleszteni a megfelelõ ágat, de még egy nagy országgal is elég sokáig tart az összeset feltalálni, fõleg ha így elaprózod.

I.C.ram
Minden egységnek ott van az adatai közt, hogy Softness: xx%
Ausztráliával kezdtem egyet, lassan jön '41 decembere és mehetek a japánok ellen. Most júl. van, decemberre ez lesz a haderõm: 3CV, 1BB, 4CA, 2DD, 7CL, 1CVL, 20inf, 6gar, 3cav, 3mar, 2mtn, 2nav, 1tac, 2ftr, 3cas. Az a gond mindössze hogy japánok lenyomták Kínát, én pedig berendezkedtem Pápua-Új Guinea és az Indokínai-fsz védelmére, de sztem kb. 5-6szoros japán túlerõ várható Indokínában és valszeg a hegyek meg folyók ellenére le fognak söpörni enegm meg a briteket. A francért nem bírták a kínaiak pár évvel tovább.

matthias92
a mechanizedek meg motorizedek softnak vagy hardnak számítanak?

matthias92
indiában vereséget szenvedtünk😞 nembaj, miután hollandokat annexeltük, felszabadul 15 hadosztály, partra rakom már nekik vhol indiában!

matthias92
bár mondjuk a németeké a második legnagyobb flotta! japáné a legnagyobb, utána az UK-é. nácik után olaszország, majd usa.

I.C.ram
Vedd meg a DD-t és megtudod. Baromi sok dolgot, érdemes megszerezni mindenképpen, ha igazán érdekel a HOI.

Vannak doktrinák, amik csökkentik a költségét bizonyos hadosztályoknak. Japóknak olyanjuk van, ami a gyalogos haderõre épít fõleg, és ezért olcsóak a gyalogosok.
matthias92
mind1ik tengelyhatalom erõs. Mihez kezdenének a németek a japók helyében a gyenge flottájukkal? mondjuk a japók is cseszhetnék magukat a nácik helyében a nagy flottájukkal😊

matthias92
mint pl? amugy miért kerül japánnak csak 4.0 IC-be egy gyalogos hadosztály?

matthias92
amugy amikor brazilokkal játszottam akkor is érdekes dolgok történtek! pl. az event helyett németország csak fogta magát és lerohanta csehszlovákiát 39 márciusában. Hadüzent nekik a szövetséges banda, és még létre sem hozta szlovákiát, inkább odaadta magyarországnak. Aztán románia hadatüzent a szovjeteknek is, usa meg csak úgy nekemjött:@

I.C.ram
Hát szerintem vedd meg a DD-t, nem kerül olyan sokba, és csomo bug kivan javítva benne.
I.C.ram
Ugye Madagaszkárt nem kérted, csak Indokínát? Mert, ha kéred madagaszkárt, akkor még szép, hogy nem adják oda. Mindig csak inokínát érdemes kérni.
matthias92
nem, sima verzió. 1.3 patch

matthias92
de, csak azt írta hogy nem adják ide 😞(((
amugy még az is érdekes hogy peru meg ecuador is warol 😄

I.C.ram
és Indkína, hogy hogy nem a tiéd? Nem volt az az event ,hogy Indokínát neked adják a Vichy franciák?
I.C.ram
Ja mert van egy olyan event, hogy Irak fellázad anglia ellen. Ezekszerint szerencséd volt, és megtörtént, ami amúgy nem sûrûn szokott. De mi a francot keresnek németek vladivostok fölött?? Milyen verzióval játszól? DD?
matthias92
ázsiában, európában és óceánián egyértelmûen a diktatúrák fognak gyõzni, csak sajna afrikában nem áll jól a szénája mussolininek meg pétain marsallnak😞

matthias92
rossz linket raktam be 😊
ezaz

matthias92
már pedig nálam nem pupet state, sõt még nem is szövetséges állam XD
amikor 41ben a nácik nekimentek a szovjeteknek, én is hadatüzentem. Német partraszállás volt Nikolajevsk-na-amureben vagy hol.
Ázsia 1941 novemberében
Direkt úgy shotoltam hogy irak egyik régióján voltam. Láthatjátok hogy nincs odaírva hogy We are at war, Is a pupet of UK! És még sok érdekes dolog. Pl. a nácik partraszálltak Nikolajevsknél. Sajna nemtok hozzájuk csatolódni szövetségesként. Nemtom mi lehet a gond.

sose értettem, hogy mi vesz rá embereket a 36-os háborúra...ez nem stratégia, ez baromság....ennyi erõvel azt is leírhatnád hogy 36-ban hadat üzenek japánnak meg olaszo-nak.....kb annyi az értelme
megkíméllek 2 nap szenvedéstõl...pontosabban csak 1-tõl😊: A németek meg tudják nyerni. én lezúztam a szu-t a briteknek elfoglaltam szinte az öszes afrikai gyarmatát+indiát aztán 200adjára be tudtam coupolni és nemzeti szoc lett az usa meg nem lépet hadba szal béke volt és halál unalom😊.....mikor már a szu elesik onnanstól fogva csak unalom az egész.
I.C.ram
Hát pedig irak az. Oda is van írva, hogy Puppet of United Kingdom.
I.C.ram
Amúgy Vichy, nem Vicky 😄 Az más 😄