Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

matthias92
jé, kuvait city az araboknál van😊

matthias92
már iraknál tartok 😄

matthias92
lol

I.C.ram
vicces is volt, hogy 2 hónap alatt pár ICbõl összeszedtél egy 30-as SS flottát, aztán ledaráltad az angol flottát.
I.C.ram
Ja a sima HOI2ben... DD-ben baromi gyengék a tengeralattjárók, és csak convoyok ellen jók fõleg.
matthias92
már régen partraszálltam, londont is elfoglaltam, és hiába vagyunk többszörös túlerõben, nem megy a siker😞

Muki100
Szerintem egy csak CV flottát egy csak tengeralattjáró flotta le tud nyomni.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

igazából csak a cirkálókkal volt bajom...nem tudtam melyik mire jó....de már leszûrtem meg általad meg is erõsítettem azon béli hitem h a cl-ek légvédelemre jók a többivel meg kitörölhetjük.
ennyire azért nem vagyok suta😊
nagyjából ezeket én is leszûrtem az összehasonlítgatásaimból. Egyébként elvileg az anyahajók akármilyen flottát ledarálnak amelyik nem rendelkezik kellõ légvédelemmel és ha elég történelem hû a játék akkor elvileg ezt csak úgy lehet megakadályozni, hogy 1 másik anyahajót vetsz be védelemként.....vagyis pontosabban a rajta levõ repülõket😊
egyetértek rammal
Ja és van egy kis nyalánkság: Itt vannak már SS alakulatok pl:Wiking,Totenkopf,Leibstandarte Adolf Hitler,... ezek ugye sokkal erõsebbek és a legfejletteb eszközeik vannak.
Ha nagy májerek vagytok és nem tudtok magatokkal már mit kezdeni akkor rakjátok fel a TRP(total realism mod)-ot és majd néztek nagyokat hogy a francikat is alig gyõzitek ilyen "taktikákkal".Teljesen más a harcendszer és iszonyú sokat számítanak az adott körülmények pl egy 50 egységbõl álló hadsereggel sem tudsz legyõzni egy pl 20 egységbõl álló francia hadosztályt ha mondjuk : rossz idõ van, hegyen zajlik a csata, este van, bombáznak az angol hajók,nem megfelelõ a tábornok stb.
Nagyon jól szimulálja ezeket a körülményeket és jelentõsen megnõtt 1 csata ideje amibõl következik hogy egy egyszerû nem elõkészített támadásnál is hatalmas veszteségeid lehetnek
I.C.ram
Nem azt mondtam ,hogy esélytelen, hanem azt hogy faszság... Nincs semmi értelme. Felborítja az egész játékot. az AI meghülyûl, eventek nem fognak jönni stb. Baromság az egész, és csak azok csinálják, akik darálni akarnak, nem játszani... Ebben nincs semmi öröm, hogy már 36ban ledarálsz mindenkit.
Muki100
Azért ha olyan baromi sokan akartok partra szállni egy vízi erõdös helyen ahol ráadásul 28 hadosztály vár rátok akármilyen technológián vagy szerintem nincs sok esélyetek.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

matthias92
ja és haladok az IBCM és az atombomba felé :p

matthias92
viszont ami aggaszt hogy nem bírok el 52 hadosztályommal 20-szal! az a legjobb hogy úgy sázllítottam át õket, hogy 70 angol flottila õrködött 😊 most majd az elkészülõ seregekbõl MIND megy cherbourgba aztán meg onnan szállítom át õket angliába és sorakozunk sheffield körbekerítésére(28 hadosztály van ott, öröm lesz nézni ahogy kipurcannak 😄)

matthias92
junius 23-án megtámadtam a szovjetuniót, december végére le is gyõztem õket 😄D

most pedig majd a törököket megtámadom, aztán irakot, majd azon keresztül támadok afrikára, ezzel segítek az olaszoknak (akiknek sajna csak három területük van már ezen a földrészen) Halmerfestben egy lázadást verek le 2 hadosztállyal, már több mint 80 experiancet vagy mit adott a csata XD

A tengeri taktika - nálam mûködõt:
A németekkel nálam bevált a kieli szorosban lévõ csatahely. Fontos, hogy legyen naval bomber+interceptors különitmény kiküldeni az északi tengerre, jó ha van egy tartalék ilyen egységünk is. Mégis csak jó ha látjuk mi is közelit. FIGYELJÜNK arra, hogy ha két gép típust kombinálunk akkor mindkettõ org-ja között ne legyen +/-5 mert lehet, hogy az egyik "csobbanik". Volt már rá példa, hogy az interceptorok eltüntek. . . kifogyott az olaj. Cirkáljon ugyan azon a helyen egy fighter+interceptor különitmény. A flottánk legyen a kieli elõtti tengeren. BB+LC+DD és tengeralattjárok, és elõbb utóbb megjelennek a fracia+brit flották. Ha baj van vissza kiel mögé. A sok az ellenséges repülõ vissza "pihenni". 2-3 hét múlva újra lehet probálkozni. Figyeljünk arra, hogy ha sikerült egy egységét tacsra tenni, akkor vissza kell mennünk!!! tapasztaltam, hogy mikor a 3BB,1BC, 6LC, 6DD és 5 SS hajóból álló flottám elkapott egy brit CV-t és 2 LC-t az összes hajót oda rendeli a gép. De miután nem talál ott semmit, újra visszarendeli Szingapúr meg mit tudom én mi védelmére a gép :-). . .

Muki100
Ezen a 3 helyen csak akkor mehetsz át ha a provinciát te irányítod vagy semleges.
A sea of marmara szerintem a Boszporusz akar lenni, ami a feka tenger kivezetõ csöve Isztambul mellett. Najó lehet hogy nem így hívják de tudod mire gondolok. Ott csak akkor mehetsz át ha a törökök megengedik, de általában egyszerûbb kinyírni õket is. Ez attól függ mennyire vagy pacifista.

Vannak még valami spec. dolgok is a hajókkal. Na ezeket megnézem a kézi könyvben. Viszont fontos a flottáknál, hogy egyes helyeken (pl.: Panama, Gibraltár, stb.) csak akkor tudsz átmenni, a terület a te oldaladról semleges vagy szövetséges. Ha ellenséges akkor meg kell kerülni. :-( Ilyen központi helyek az angol kézikönyv szerint KIEL, SUEZ, Sea of Marmara (ez mi???),Gibraltar, stb. Ezeken a pontokon sem konvoly sem a konvolyokat kisérõ escordok nem haladhatnak át. . .ha ellenség kezén vagyik az utánpótlás is kerülõ úton halad.
A flottáknál fontos az admirális képességei is, illetve milyen rangja van. rear admin max. 6 hajót tud kezelni értelmessen, Vice admirális max. 12 hajót, a sima admirális max. 18 hajót, a grand admirális max. 30 hajót. Fontos ha emeled az admirális rangját exp. veszit és képességet/képességeket.

matthias92
öregem, úgy hatolok át a modern 41-es hadosztályaimmal a szovjeteken mint kés a vajon!

Nos a
- BB típusú hajók hajó-hajó elleni harcban nagyon jók, repülõk ellen nagyon gyengék
- a DD a rombolók (ha jól emlékszem), ezek hajó-hajó csatában gyengék, viszont tengeralattjárók és légierõ ellen jók
- BC, AC, LC a cirkálók csoportja, ha jól tudom akkor a AC, BC a csatahajók képességei felé húznak, érzékenyek a légierõre, az LC a könnyû cirkáloknak pedig már tûrhetõ légi harcuk van, de gyengült a hajó-hajó elleni csatában a képességük
- SS tengeralattjárok kb. minden ellen kb. átlagos értéke van
- CV anyahajók csoportja - sajnos ezekrõl nincs tapasztalatom, ugyanis általában a németekkel vagy az olaszokkal szorakoztam idáig ott meg nem erõltettem ezek fejlesztését

Nálam a BB-ket LC és DD hajókkal kombináltam, az LCn kivül a cirkálokból mást nem gyártottam, mert ha durva hajó kellett akkor BB ha nem annyira akkor LC vagy DD.
Az SS-eket külön flottába raktam. A harcokban 3 taktikát alkalmaztam a németeknél meg az olaszoknál. . .ha érdekel leírom.

valaki írja már le hogy melyik hajó típus "mire jó"...nem vagyok valami nagy admirális...pl a könnyû cirkáló csata cirkáló és stb, mi az elõnyük hátrányuk és miben segítik a flottát
csak annyi elõnyük van a németeknek h 1 csomó event erõsítette õket + a helyzeti elõnyük hadsereg tekintetében még nagyobb
39ben is ez a helyzet csak súlyozottan...még erõsebba német hadsereg...hja és 39-ben is szenvednek a britek és sztem még akkor is francia hadsereg jó része 18-as fegyverzetû hanem 36-os + a britek akkor is trágyául állnak a szárazföldön
Hi Brave 1! Valóban igazad van mindenben amit írtál. Hogy Nagy Britannia a világ 1/5-dét birtokolja, az is, hogy össze tud szedni egy csomó nyersanyagot. Ki probáltál már Nagy Británniával egy olyan játékot, hogy már 1936 májusában harcban állsz Németországgal? Én kiprobáltam és meglepõdve tapasztaltam, hogy a britek szendvettek. A nyersanyag nagy nehezségek árán jutott el Angliába, a kereskedelmi egyezmények 35-65% között mozogtak. A bábállamok hadseregek szerzéséhez idõ és PÉNZ kell. Itt meg szerintem a program csal, mert 1 hónap alatt mikor meggyengittem a francia hadsereget, nepáli, tibeti csapatokat tesz Franciaországra, csak tudnám hogyan ilyen gyorsan. 3-4 hónap kellett, hogy feltudják pörgetni a termelést. Sokan elfelejtik, hogy 36'-ban a németek minõségileg sokkal jobb szárazföldi hadsereggel rendelkeznek és a britek saját erõinek fele garrison. A francia csapatok egy része 18'-as fejlesztésû ami harcértékben gyengébb, még ha löveg, stb. van vele. Ráadásul ez is jó mert ha õk támadnak elõbb elfogy a muníciójuk. Ja és jó diplomáciával meg lehet oldani, hogy a SZU hadat üzenjen Franciaországnak! Ez is bent van a programban, úgyanis sokan el felejtik "3 tábor" van . . . :-)

hm...megjött a kedvem 1 Japánhoz😊
Amúgy is ott az olasz flotta....bár amilyen gyökér az ai....de a célnak ha szerencséd van megfelel és uralma alatt tudja tartani a földközi tenger közepét és ha az meg van, Afrikát is el tudod foglalni.....bár én elõtte mindig megszerzem giblaltárt
egy 39-es Németországgal sokkal többre mész mint 1 36-osal....én általában 39-re már 41-es gyalogsággal és kb 4. generációs közepes és nehéz páncélosokkal vagyok már ellátva és a Luftwaffe se vmi utolsó bár azt inkább hátrányban tartom a szárazföldel szemben. Tengerre meg elég olyan 60-70 tengeralattjáró....persze folyamatos utánpótlással a felszíni flottának meg semmi értelme mert úgy sincs elég idõd 1 normálisat kifejleszteni.
Nagy Britannia a világ 1/5-dét birtokolja....talán össze tud szedni elég nyersanyagot még a -okkal együtt is. Franciaország meg sosem kétséges h elbukik e csak az, hogy Németország 36-ban totálisan nem felkészült 1 háborúra. 39ben is csak a blitzkriegre. az Usa viszont így is úgy is segít a briteknek mert elvileg olyan az AI-ja. A szu is elõb utóbb hadat üzen.
egyébként meg akinek van 1 csöpp esze úgy is tudja hogyha 41 nyarán nem támadja me a Szu-t azután már úgy is felesleges mert annyira megerõsödik. Ha viszont megtámadja a Szu-t Angliát nincs elég ereje lezúzni. A 2 rossz közül sztem Anglia a kisebbik úgyhogy a szu-t elõbb lekell gyõzni aztán Angliát...Hitler is így akarta.
csodálatos...a gyárak és a nyersanyag kb 2-3 hónap alatt reprodukálódnak
Ha valakit érdekel egy 36' és egy 39' német támadás összehasonlítása írjon e-mailt küldöm a játékállást . . .
Hi! Nem én üzenek hadat, hanem úgy intézem, hogy az ellenfél üzenjen hadat. A kettõ nem ugyan az. Más a "nemzetközi" megitélése. Miért van értelme a 1936-s háborúnak Németországnál? Nos Franciaország és Nagy-Britannia igen széttagolt államok, a csapatok szét vannak osztva. 2-3 hónapos háborúban már nem bírja utánpótlással, mert máshonnan hordja a nyersanyagot. Ráadásul nagyon gyorsan pirosba megy neki a TC. Németország pedig betud szerezni a szomszédaitól sok mindent (cseh, lengyel, svájc!!! , ausztria 100%-s útvonalak, gyors utánpótlás. A gyors háborúban a franciáknak és a briteknek nincs 100% kereskedelmük . . . míg a németeknek IGEN.
Én azért vitatkoznák ezzel. Lehet, hogy valamivel több hadosztálya van a franciáknak 36' közepén, de jó stratégiával laposra lehet verni õket. A kulcs, hogy a franciák üzenjenek hadat ezt Luxemburg lerohanásával el lehet érni. A hétvégén kezdtem egy ilyen játékot és abban a szovjetek a németekkel harcoltak (igaz nem voltak szövetségesek) ráadásul az USA +90-s viszonyban volt a németekkel. Semmi csalás nem volt benne csak a diplomáciával értem el. A megerõsített francia vonalat meg amúgy is hülyeség megtámadni az elején, Belgiumon és Hollandián keresztül simán lehet betámadni. A kereskedelmet meg lazán meg lehet oldani, csak jól kell diplomázni. Mikor Vichyt - kösz hogy kijavítottad - létrehozod a franciáknak annyi. 1937. januárjára kb. 300 IC volt. 1937. nyarán elfoglaltam Spanyolországot is és Gibraltárt. Innentõl a Brit flotta szenvedett. Oké kb. felére verte a német flottámat és a volt spanyol gyarmatokat is elvesztettem a Kanári szigeteket is, de valamit valamiért. Gibraltár elfoglalása után indult az új német flotta lepakolása a Földközi tengerbe. 3 csatahajó, 7 könnyû cirkáló, 12 romboló és 15 tengeralattjáró fokozatosan aprította a brit-francia flottát. A németek mindig tele voltak munícióval, a britek meg szenvedtek, mert le volt zárva Gibraltár. Most olasz-német szövetség van és a Földközi-tengerben egyetlen francia-brit hajó nincs!!!

matthias92
megtámadtam a szovjetuniót is, leszedtem az angoloknak 40 gyárukat és vagy 60 energyjüket! 😛

Muki100
Ha mindig '41-ben kitörne a háború nem lenne akkora tered alternatív történelmezni. Mondjuk akarsz Sealiont ( Anglia megszállása ), és eltart még egy évig amíg puhítod õket és készülsz. De egy event ígyis-úgyis háborúba visz a szovjetekkel. Akkor esélyed sincs. Ezért jobb ez így. Amúgy én azt hallottam, hogy a GER és SOV AI úgy van megcsinálva hogy elõbb-utóbb biztos hadat üzenjen a másiknak.

matthias92
itt egy rohadt háborús event sincs?
még a szovjetek elleni háború kezdetének sincsen eventje:@

Muki100
Albániát és Csehókat szerintem nem olyan nagy gáz elfoglalni és aztán felszabadítani ahelyett hogy inkáb tömnéd pénzzel és szórakoznál vele hónapokat.
Amúgy szerintem a szovjetek bármikor legyûrik USAékat ha van megfelelõ naval techjük és flottájuk. De az amcsiknak földön esélyük sincs.

Egyedül Albánia és Csehország nem akart jönni még +200 relationsnél sem. A többiek mind beléptek, és így azért elég fasza hogy nagyjából olyan 700IC termel nekem(500 saját+szövetségesek). Most bevettem kommunista Kínát is a szövetségbe és bevállaltam a japán elleni háborút. Lehet hogy hülyeség volt de egyesíteni akarom egész Kínát Mao uralma alatt akkor még+200 IC-je lenne a szövetségnek, úgy meg azért már lenne esélyünk USAék ellen.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

matthias92
tom a secret weaponsnál is ottvan!

I.C.ram
Hát de mással nem fogod elérni...

ICBM: InterContinental Ballistic Missile.
I.C.ram
Belehet hozni, de nagyon jó viszony kell, és még úgy se biztos, hogy belépnek. Fõleg a magas belligerence miatt nem szoktak belépni. 100 fölött már tök esélytelen, és Európa lerohanása után gyanítom, hogy legalabb 150-nél jársz 😊
matthias92
viszont mire az ICBM vagy mi kész lesz :S

I.C.ram
V1-gyel még Észak-Angliát sem éred el, nem hogy átlõni az oceaánon 😄

V2-nek kb akkroa a hatótávolsága, mint egy strat bombernek, talán még kevesebb.

Az ICBM meg már lazán átlõ New Yorkig. Rakétát úgy érdemes fejleszteni, hogy már van 10-es Rocket Based valahol, mert ilyenkor kb 5x-ös sebességgel fejlesztik a dolgot.
Ja és aggressiv-on játszom

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Nem nagy a belligerencem, mivel én nem egyedül Csehszlovákiának üzentem hadat, mert a németek valamiért meghagyták engem meg akadályozott az elõrenyomulásban. Még a balti államok területeit is demanddal szereztem meg.

Muki100
Attól függ mekkora a belligerenced és gondolom nem kicsi. Elõbb-utóbb biztos, de ha valamelyik könnyebb AI szinten játszol nem valószínû.

Muki100
V1-essel aligha fogsz te átrepülni egy óceánt. Meg amúgy se túl hatékonyak. Akkor már inkább várd meg amíg lesz atomod meg ICBM-ed és azzal irthatod a szemeteket.