Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Nagyon jól szimulálja ezeket a körülményeket és jelentõsen megnõtt 1 csata ideje amibõl következik hogy egy egyszerû nem elõkészített támadásnál is hatalmas veszteségeid lehetnek
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
most pedig majd a törököket megtámadom, aztán irakot, majd azon keresztül támadok afrikára, ezzel segítek az olaszoknak (akiknek sajna csak három területük van már ezen a földrészen) Halmerfestben egy lázadást verek le 2 hadosztállyal, már több mint 80 experiancet vagy mit adott a csata XD
A németekkel nálam bevált a kieli szorosban lévõ csatahely. Fontos, hogy legyen naval bomber+interceptors különitmény kiküldeni az északi tengerre, jó ha van egy tartalék ilyen egységünk is. Mégis csak jó ha látjuk mi is közelit. FIGYELJÜNK arra, hogy ha két gép típust kombinálunk akkor mindkettõ org-ja között ne legyen +/-5 mert lehet, hogy az egyik "csobbanik". Volt már rá példa, hogy az interceptorok eltüntek. . . kifogyott az olaj. Cirkáljon ugyan azon a helyen egy fighter+interceptor különitmény. A flottánk legyen a kieli elõtti tengeren. BB+LC+DD és tengeralattjárok, és elõbb utóbb megjelennek a fracia+brit flották. Ha baj van vissza kiel mögé. A sok az ellenséges repülõ vissza "pihenni". 2-3 hét múlva újra lehet probálkozni. Figyeljünk arra, hogy ha sikerült egy egységét tacsra tenni, akkor vissza kell mennünk!!! tapasztaltam, hogy mikor a 3BB,1BC, 6LC, 6DD és 5 SS hajóból álló flottám elkapott egy brit CV-t és 2 LC-t az összes hajót oda rendeli a gép. De miután nem talál ott semmit, újra visszarendeli Szingapúr meg mit tudom én mi védelmére a gép :-). . .
A sea of marmara szerintem a Boszporusz akar lenni, ami a feka tenger kivezetõ csöve Isztambul mellett. Najó lehet hogy nem így hívják de tudod mire gondolok. Ott csak akkor mehetsz át ha a törökök megengedik, de általában egyszerûbb kinyírni õket is. Ez attól függ mennyire vagy pacifista.
A flottáknál fontos az admirális képességei is, illetve milyen rangja van. rear admin max. 6 hajót tud kezelni értelmessen, Vice admirális max. 12 hajót, a sima admirális max. 18 hajót, a grand admirális max. 30 hajót. Fontos ha emeled az admirális rangját exp. veszit és képességet/képességeket.
- BB típusú hajók hajó-hajó elleni harcban nagyon jók, repülõk ellen nagyon gyengék
- a DD a rombolók (ha jól emlékszem), ezek hajó-hajó csatában gyengék, viszont tengeralattjárók és légierõ ellen jók
- BC, AC, LC a cirkálók csoportja, ha jól tudom akkor a AC, BC a csatahajók képességei felé húznak, érzékenyek a légierõre, az LC a könnyû cirkáloknak pedig már tûrhetõ légi harcuk van, de gyengült a hajó-hajó elleni csatában a képességük
- SS tengeralattjárok kb. minden ellen kb. átlagos értéke van
- CV anyahajók csoportja - sajnos ezekrõl nincs tapasztalatom, ugyanis általában a németekkel vagy az olaszokkal szorakoztam idáig ott meg nem erõltettem ezek fejlesztését
Nálam a BB-ket LC és DD hajókkal kombináltam, az LCn kivül a cirkálokból mást nem gyártottam, mert ha durva hajó kellett akkor BB ha nem annyira akkor LC vagy DD.
Az SS-eket külön flottába raktam. A harcokban 3 taktikát alkalmaztam a németeknél meg az olaszoknál. . .ha érdekel leírom.
Amúgy szerintem a szovjetek bármikor legyûrik USAékat ha van megfelelõ naval techjük és flottájuk. De az amcsiknak földön esélyük sincs.
\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh
V2-nek kb akkroa a hatótávolsága, mint egy strat bombernek, talán még kevesebb.
Az ICBM meg már lazán átlõ New Yorkig. Rakétát úgy érdemes fejleszteni, hogy már van 10-es Rocket Based valahol, mert ilyenkor kb 5x-ös sebességgel fejlesztik a dolgot.
\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh