Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egyébként h ne unatkozz:
Magyar elnevezésû Hadihajók 1918ig:

Budapest 1896(partvédõ páncélos)
vízkiszorítás:5600 t
Hossza: 99.2m
Sebesség: 17.8 csomó
Teljesítmény: 9200 LE
Pánél: Öv: 270mm Fed: 60mm Tor: 250mm
Fegyverzet: 4db 24cm 6db 15 cm 10db 4.7 cm

Árpád 1901(partvédõ páncélos):

vízkiszorítás: 8200t
Hossza: 114.5m
Sebesség: 19csomó
Teljesítmény: 13000LE
Pánél: Öv: 220mm Fed: 40mm Tor: 280mm
Fegyverzet: 3db 24 cm 12 db 15 cm 10db 7 cm

Zrínyi 1910(Pre-dreadnought):

vízkiszorítás:14500t
Hossza: 138.7m
Sebesség:20.5 csomó
Teljesítmény:20000LE
Pánél:Öv: 230mm Fed: 48mm Tor:250mm
Fegyverzet:4db 30.5 cm 8db 24 cm 20db 10cm

Szent István 1914(dreadnought):

vízkiszorítás:20008t
Hossza: 152m
Sebesség:20.4 csomó
Teljesítmény:26400LE
Pánél:Öv: 280mm Fed: 48mm Tor: 280mm
Fegyverzet:12db 30.5 cm 12db 15 cm 18db 7 cm

Zenta 1897(cirkáló):
vízkiszorítás: 2350t
Hossza: 96.8
Sebesség:22csomó
Teljesítmény:8500LE
Pánél:Fed:50mm
Fegyverzet:8db 12 cm 8db 4.7 cm 2Tornyú

Szigetvár 1900(cirkáló):
vízkiszorítás:2350 t
Hossza: 96.8
Sebesség:22csomó
Teljesítmény:8500LE
Pánél:Fed: 50mm
Fegyverzet:8db 12cm 8db 4.7 cm 2tornyú

Rombolók:
Huszár,Turul,Csikós,Pandur
vízkiszorítás:400
Hossza: 67
Sebesség:28.5 csomó
Teljesítmény:6000LE
Fegyverzet:1-7db 45 cm, 6-7 db 30 cm
Tátra,Balaton,Csepel
vízkiszorítás:850t
Hossza: 84m
Sebesség:33csomó
Teljesítmény:20000LE
Fegyverzet:2-10 45 cm, 6-7 30cm
Dukla,Uzsok
vízkiszorítás:880t
Hossza: 85m
Sebesség:33.5 csomó
Teljesítmény:22000LE
Fegyverzet:2-10 45 cm, 2-9 30cm,6-7 55cm
I.C.ram
Már az elsõ vh végére nem maradt nekik semmi a csatahajókból 😄
Igen így van, ha jól tudom 2 csatahajót kaptak és mégis a II. világháború kezdetére egyse maradt nekik . . . azok a fránya olaszok. . . majd a ma kezdõdõ 36'-s kampányban megmutathatják mit is tudnak Magyarország ellen :-)
Nos ez egy másik téma, akit nem érdekel bocs:
A probléma gyökere: a szuperpozíció-elve
A kvantummechanikában szuperpozíció-elvének nevezzük, amikor egy részecske (vagy hullám) ún. kevert állapotban van, azaz bizonyos tulajdonságait nem tudjuk egyértelmûen megállapítani. A részecske addig marad ebben, amíg valamilyen módon meg nem állapítjuk, hogy valójában hol és milyen állapotban van. A probléma ott kezdõdik, hogy mérés (megfigyelés) hatására a szuperpozíció összeroppan és a részecske egyértelmûen a lehetséges állapotok egyikébe kerül.

Az NIST 1996-os kísérlete

A coloradoi Boulderben lévõ Szabványügyi és Technológiai Intézet (NIST) kutatói 1996-ban sikeres kísérleteket folytattak a kvantum-szuperpozíció összeroppanásának vizsgálatára.❤️>

A kísérletben a kutatók berilliumionokat (egyik külsõ elektronjuktól megfosztott berilliumatomokat) különítettek el, és tartottak elektromágneses csapdában az abszolút nulla fokhoz közeli hõmérsékleten, külsõ energia és sugárzási forrásoktól elszigetelten. Így csaknem mozdulatlan (hõmozgásában is korlátozott) ionnak csupán két lehetséges kvantumállapota van: A legkülsõ pályán maradt egyetlen elektron mágneses momentuma felfelé vagy lefelémutathat. A kvantumfizika törvényei szerint mindaddig, amíg az elektront valamilyen módon meg nem zavarjuk, az ion e két állapot fele-fele arányú keverékében, koherens szuperpozíciójában van.

A dekoherencia kialakulásához szükséges idõ érzékenyen függ a rendszer méretétõl. A NIST kutatói a mostani kísérletben a berilliumion szuperpozíciójának két, térbelileg eleinte csaknem teljesen átfedõ összetevõjét külsõ elektromágneses tér alkalmazásával fokozatosan eltávolították egymástól, egészen az atomi átmérõ tízszereséig növelve a köztük lévõ távolságot.
I.C.ram
Tegethoff-osztályú csatahajó volt a világ elsõ olyan csatahajója, ahol egy sorban 3 ágyút helyeztek el.

Amúgy a jugok kapták meg a maradék csatahajót, de megszívták, mert az olaszok ezt nem tudták, és azt hitték, hogy még mindig az osztrákoké, és elsüllyesztették õket 😄
Nos egy másik téma, akit nem érdekel bocs:

SMS Szent István - magyar csatahajó

Vízrebocsátás : 1914
Vízkiszorítás : 20.008 t
Teljesítmény : 26.400 LE
Sebesség : 20.4 csomó
Hossz : 152 m
Fegyverzet : 12 db 30,5 cm-es L/45 ágyú, 12 db 15 cm-es L/50 ágyú, 18 db 7 cm-es L/50 ágyú, 2 db 7 cm-es L/18 ágyú, 2 db 4,7 cm-es L/44 légvédelmi ágyú, 4 db 53 cm-es torpedóvetõ csõ
TÖRTÉNETE

A korszerû csatahajó éípítését 1912-ben kezdték el, de testvérhajóival ellentétben nem Triesztben, hanem a Fiume melletti Danubius gyárban, így a Szent István a legnagyobb magyar építésû hadihajó. Osztálya többi egységéhez képest más kazánrendszere és turbinái voltak, négy helyett két hajócsavart kapott, s kisebb eltérések voltak a felépítményben is. 1915-ben állt hadrendbe, de a háború során jórészt a polai kikötõben állomásozott, azt gyakorlatilag csak a lõgyakorlatok alatt hagyta el. Elsõ jelentõs harci bevetése végzetessé vált: 1918. június 9-én futott ki egy kötelék tagjaként azzal a céllal, hogy feltörjék az Otrantói-szorosban lévõ tengerzárat. 10-én hajnalban olasz torpedóvetõ motorcsónakok támadtak a kötelékre. A Szent István két torpedótalálatot kapott, oldalára dõlt, és 6 óra 12 perckor elsüllyedt. 89 ember veszett oda, de nagy volt az erkölcsi kár is, hiszen elõször fordult elõ, hogy egy csatahajót torpedókkal semmisítettek meg.
Érdekesség, hogy a Szent István pusztulását a kora reggeli idõpont ellenére sikerült filmen is rögzíteni. Csatahajók esetében ilyen felvétel ezen kívül csak a második világháborúban elpusztult HMS Barham -ról készült.
Testvérhajói :Viribus Units ; Tegetthoff ; Prinz Eugen

I.C.ram
Értsétek már meg, hogy fizikai képtelenség partraszállni a játékban Gibraltáron. Nem azért, mert húú de nagy defje van meg stb..., hanem mert úgy van megírva a játék, hogy nem lehet partraszállni! Csak olyan területekre lehet, ahol ott van a kis tengerpart ikon.
I.C.ram
Ja, ha elegendõ kémet küldezs egy országba, akkor a kémkedés ablakban kiírja, hogy mit fejleszt, mekkora a flottája, és milyen összetételû, mekkora a földi serege, légi flottája és hogy éppen miket gyárt.
elég irreális volt az h tudtad h mennyi hadosztálya van vagy mekkora flottája az ellenfélnek....de asszem kémkedésnél vhogy ki lehet deríteni de nem akrok hülyeséget mondani
sehogy
nem azért nem lehet tengerfelõl menni mert lehetetlen elfoglalni....ha nem mert fizikailag nem lehet...nem teszi ki az egységeket akkor sem ha tengerészgyalogos
Alapból nem látod az egységek számát úgy mint a sima HOI2-ben. Ez is az egyik újítás. Van viszont kémkedés, ha van pár kémed az adott országban, akkor látsz bizonyos infókat róla: pl. megközelítöleg mennyi egysége van, mit kutat stb. Minél több kémet küldesz be, annál pontosabb az infó. Max 10 kémet lehet küldeni 1 országba.

A kutatásnál az utolsó résznél szokott lenni 14-16-20 nehézség, de ez az alap HOI-ban is így volt, csak ott nem írta ki. De a kutatás során dupla nehézségûnek vette. (pl. 10-es nehézség, de ez fele olyan lassan ment. Ez az utolsó részeknél volt, amik általában prototipus testing, training stb. néven futottak)
Mostmár egyszerûen a dupla nehézséget írja ki.
Nos! Tegnap egy kis segítséggel sikerült végre feltelepítenem a Hoi 2 DD kiegészítõt és 2 óra erejéig ki is probáltam, úgy szúróproba szerûen. Végül is kinézett nem nagyon változott, de több dolog nagyon. Kicsit furcsálom a fejlesztésnél valahol 14, 16 skill kell!!! Ezt nem értem mi a fenének kellett berakni. A németeknél megnövelték az alap IC-t, de lerombolták a meglévõ egységek erõségét és fejlettségét. Hát így már tényleg semmi értelme és lõtek 36'-s háborúnak. . . Röviden talán ennyi a negatívum. A jók viszont, hogy most már a kisebb és közép államoknak is van esélye "nagy hatalommá" válni. Nehezitettek a diplomácián, most már szerintem reálisnak tûnik az erõsség, de néhol úgy tûnik kicsit túl erõs is . . . A kereskedelem is reális, itt már nem lehet az USA-t megettetni, hogy cseréljen energy-re mindent . . .
egy kérdésem azonban lenne a statisztikában a információkat hogyan lehet megszerezni elsõsorban az érdekel, mikor és hogyan látom a többi ország egységeinek db számát?
I.Cram-nak teljesen igaza van. Gibraltárt lehetetlen elfoglani tengerrõl. Úgyanis két irányból kap utánpótlást, tengeri fölényt meg nehéz alkotni. A játékban a legnagyobb defen. plusszokkal rendelkezik. Az egyetlen lehetõség a szárazföldi támadás. Így a spanyolokat vagy elfoglalod vagy szövetségre lépsz, ha szövire lépsz akkor is neked kell támadni mert a spanyol nagyon béna. Volt, (a németekkel voltam) hogy ott hagytam és a barom visszavonult a francia-brit támadás elöl.A leghülyébb mindig az volt, hogy kétszer kellett hadatüzennem mert a paprika jancsik még 41' tavaszán is egymást aprították. Egy dologra kell figyelni, hogy a rep. spanyol valamikor szövibe lép a szovjettel . . . ez kínos lehet . . . és volt, hogy a britekkel is szövizet. . . ilyenkor az egész világ ellened volt.

I.C.ram
Gibraltárnál eleve nem lehetp artraszállni. Nem véletlenül hívják "The Rock"-nak az angolok. Az egész egy nagy szikla, lehetetlen a patraszállás, és ez a játékban is így van, mivel nincs beach Gibraltáron.
miért lenne az allym?,
az tök mind1...ha már úgy is arra kerül a sor h betámadja akkor úgy is az allyd lesz és akkor te is támadhatod szárazföldrõl spanyol-oból
ezt tudom franco viszont fasz és szar hadserege van hallod most 41 ig alig birt gyõzni a republikánusok 2 provinvciát évekig tartottak
erre kéne franco😊...de az az életbe nem fog veled allieselni...egyébként tengerrõl az életbe be nem veszed giblaltárt
hja..ez a megfelelõ szó rá😊
huh hát ez valami hihetetlenül nehéz.
Olaszországgal vagyok '42 ben és szépen pusztítom az angol flottát már legalább 50 hajót elsüllyeszettem de ez mit sem ér hisz a szárazföldön nem tudok értékes sereget küldeni a szovjetek ellen sõt még Észak afrikát sem tudom meghódítani El Alameinnél rostokolok a németek meg nem bírnak a muszkákkal hát ez katasztrófa.
Ez valóban egy fontos dolog hogy suez gibraltár és málta az enyém legyen csak az a probléma hogy gibraltárig nem mennek el a transportok suezt nagyon durván védik (a körzetben van vagy 50 szárazföldi egység).
virtuális meghajtó készítõ progi nem?
az demon tools-al vagy alcohol 120%-al tudod megnyitni(ezek virtuális meghajtó olvasó progik)
van tartalák 100 convoyom minimum nem állok háborúban és nem lehet az idõjrás mindíg rossz.😊
Az olaszoknál - véleményem szerint - ne Líbiára koncentrálj hanem Málta, Gibraltár és Szuez a három terület birtoklása esetén a Földközi-tengerben 50-60%-kal nõ az utánpótlás az ellené pedig 35-45%-al csökken, ha nincs kikötõje a Földközi tengeren (!!!) akkor maguktól elhaláloznak az egységei :-)
Hi! Kaptam egy rld-hoi2d.bin és egy rld-hoi2d.cue filét. Hogy tudom ezeket installálni?
Az olyan esetekben mikor a provinciánal nincs szárazföldi kapcsolat a fõvárossal áll elõ ez a helyzet. A lényeg, hogy az utánpótlások az fõváros irányából indulnak ki. A feltöltési idõ szárazföldön az IT százalék, az úthálózat százalék valamint a rea.n lévõ IC (nem tudom most a pontos nevét???) határozza meg. Tengeri kapcsolatnál elõször a provincához legközelebbi kikötõbe halmozzák fel, majd convolyok viszik tovább oda-vissza. Itt nagyon sokszor szívás lehet, mert rossz idõjárás, ellenséges tengeri tevékenység, nem áll rendelkezésre pont akkor megfelelõ számú hajó stb. dolog késlelteti. Ha minden jól meg és semmi plussz nincs kifejlesztve 1-1,5 hetente kapnak utánpótlást. Érdemesebb ilyankor kikötõ helyekre vinni a legyengült egységeket elõbb feltöltik. Úgyanis Afrikában a 10-20% úthálózat nem egy komoly hálózat.

idõszakosan küldik az utánpótlást😄
miért van az hogy olaszországnál csak idõszakosan van ellátva utánpótlással líbia?
<#rolleyes>
k..arra nem😄
Doomsday 1.2 patch-el, van hozzá alkalmas host (GBR játékos) és azért raktam linket a szövegre hogy ott beszéljük meg a részleteket és a szabályokat ne itt offoljunk IP cimmel stb 😊

egyébként USA+GBR vs SZU játékra keresünk SZU-hoz játékost , és lehetõleg +20ast
én arra szavazok hogyha a teljes német birodalomat a szovjetek szállták volna meg és mondjuk a benelux államokat, akkor a birodalmat 1be tartva 1 erõs kommunista "ütközõ" államot hoznak létre a nyugat és a kelet közt, bár ekkor (közvetlen a háború után) még nem húzódtak olyan ellentétek a 2 fajta világrendszer között mint az 50es években vagy a 40es évek végén.De más indokok miatt is elõnyös lett volna 1 erõs kommunista birodalom. a szovjetúnió nyugati határánál. A benelux államokat pedig ezért cserébe mondjuk felajánlani.
én szívesen leszek szovjet ha kell
a debreceni kormányt azért állították fel mert tudták h úgy is elfoglalják az egész országrészt ill h a sorra felszabadított országrészeket 1 irányító szerv alá helyezzék ami jól kiszolgálja a "felszabadító" csapatokat és próbál rendet teremteni. Ausztriát pedig, mint a német birodalom részét, megszállási övezetekre bontották és lecsatolták a birodalomról h ne legyen olyan erõs. A szovjetek által kapott rész pedig nem volt alkalmas 1 életképes állam létrehozására-->akármilyen rendszer valószínûleg megbukott volna a gazdasági nehzéségek miatt(így tehát a kommunista is) és értelmetlen lett volna felállítani 1 kis ausztria NDK bábállamot+ ez további feszültséget okozott volna a 2 pólusú világban + a német kérdéssel voltak elfoglalva. A hoiben valószínûleg csak akkor hozhatsz létre kommunista ausztriát hogyha az egészet elfoglalod de az is lehet h a németeknek hagyják, nem tudom....ez fikció...mi lett volna ha....mi lett volna ha több területet szereznek a szovjetek és ezáltal nagyobb hatalmi státuszt kapnak és "nagyobbb presztízst" is jelentett volna ami több lehetõségre is adhat táptalajt.
Muki100
Van hozzá host alkalmas nettel és géppel?

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

meglehet asszem, galaxisnet.hu letölteni meg...

doomsday vagy sima hoi2

Sziasztok!
A Hoi2 kiegészítõje a Doomsday letölthetõ valahol? Illetve hol lehet megvenni a netten?

De most miafasz van hol irtam azt hogy életképes e vagy sem csupán azt állítottam : Ausztriából arányosan körülbelül akkora részt szálltak meg mint németországnál
hozzáteszem hogy a kommunista rezsim alatti magyarország sem tudta magát fenntartani de ez már mellékes...
nézd a szovjetek már debrecen elfoglalásánál felállították a bábkormányt és 2 millió ember nem kevés
hm...ha magyarországból elfoglalták volna Budapestet meg tápióbicskét(mondjuk az pont nem mellette van de tegyük fel hogy igen) akkor szerinted abból létre lehetne e hozni 1 életképes államot ami mondjuk fenn is tudja tartani magát?
énis bescannelhetem középiskolai történelmi atlasz egyik lapját ahol nem 4 falucska van és nemtudom hogy nálad egy ennyire egypólusu ország fõvárosa mekkora jelentõségû de hát Istenem
igen?😄...4 falu felett?😄
õ...nem😄...csak az északnyugati csücskét...ha lenne scannelem be scannelném neked a térképet😊....gyakorlatilag csak bécs körzetét
matthias92
ezt kapjátok ki: pont annyi lett az IC-m mint a szovjeteknek 😄

a befolyás meg egyszerû -- > hadsereg
matthias92
hogy tom odaadni lengyeleknek azokat a területeiket, amik megmaradtak?:S
usával elfoglaltam európát, és most magyarországnak miskolc, csehszlovákiának presov lett a fõvárosa. És maradtak szovjet pártiak, pedig arra pályáztam h az allieshez rakatom be õket. Most majd atom és atom tech és nekimegyek a szovjetuniónak😊