Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem mondod...de már megint nem figyelsz :"0 a tarifa...sõt mínuszban is volt.".......de egyébként ha 0-án van az a szar és semmit nem változtatott az, h levittem vagy 80%-al a tarifákat akkor nem hiszem h ha mínuszban lenne sokkal többet lendítene rajta....szal nem ezzel van a gond...gyárból meg annyi van h havat lehet vele lapátolni.
bár vitatkozhatunk hogy mi számít minimumnak de te tudod
továbbá a minimum nem a 0 hanem ugy értem MINIMUM tehát huzd csontra le!
"liberális párt van hatalmon lassies faire a gazd politika 0%-on van a gazdagok adója és a tarifák is elég alacsonyan vannak?."

nyuszi ez nem azt jelenti hogy 0án van te figyelj inkább
0 a tarifa...sõt mínuszban is volt...de mindezt leírtam...inkább figyeljél.
nem termelnek elég jövedelmet a gyáraid pl szar a rendszer
rakd le minimumra a tarifát és akkor nõni fog😊 a többi csávesz adóját meg növeld meg
matthias92
viszont ami a szar, hogy nekem 12 carrierem, 9 battleshipem, 3 battlecruiserem, 12 heavy cruiserem, 27 light cruiserem, 22 destroyerem, 14 submarinesem, és 20 transportom van. na ezzel mit tok ellene kezdeni? egyenként verjem meg a kisebb flottáit? arra is gondoltam 😊

gondolom ha mondjuk kisebb a brigád sebessége mint a hadosztályé/egyéség akkor lassabb lesz a hadosztály
az a hozzá pakolt osztagok(pl páncéltörõ ágyús ezred) sebessége
hja😄...jó..suli után van még😊....fáradt vok nem láttam
köszi <#worship>
Az egységek legvégén van . . . .

Speed Cap Art Speed Cap Eng Speed Cap AT Speed Cap AA

Nos errõl van szó. . .

egyébként te hol látsz itt speed cap.-ot?...itt csak max speed van ami a max sebességet jelenti
vlszínû legnagyobb sebesség
lehidalok tõled...tényleg?....ha nem mondod nem jövök rá😄....pont ez a bajom h mi a f****t-ól csak ennyi pénzük van
Véleményem szerint a cap az egy rövidités. Az angolban általában négy szót rövidítenek ezzel: capacivy, capital, capital letter, caput. Szerintem a capacity lenne. A lehetséges mozgási kapacitást értelmezheti . . .
http://hoi2.nsen.ch/wiki/index.php/Ground_unit_statistics

itt az egységeknél a speed cap az mi? plz vki okos irja meg <#eljen>
100 az elég kevés, annyiból nem fognak építkezni
Hi! Szerintem van esélyük és szerintem meg lehet oldani. Ha van 4-5 Naval-Bomber köteléked (1 hadosztály nálam 3nav.+1interc. +jó képességû vezetõ) darabokra lehet szedni õket. Figyelni kell, hogy azért jó helyen legyenek lepakoval, amcsi repülõtértõl messze. Érdemes a kínai-tenger déli részén 2 egységet mindenképpen lerakni/õrjáratóztatni. Eleinte nem nagyon süllyednek majd el, mert visszavonulnak. Ha valamelyiknél kifogy az olaj visszamegy tankolni. A hajó-hajó elleni harcot nem érdemes erõltetni, és ahol a hajóink vannak/tartozkódnak õrjáratozón naval bomber kötelék. Kemény csata ez így de nagyon érdekes . . .
Editorban nem. A screnarios/36/hungary.inc-ben lehet manuálisan beírni, melyek a nemzeti területeid (kód alapján), melyeket birtoklod, vagy melyeket tartasz megszállás alatt.
(Na telepítés után elsõ dolgom ezt beírni...)
matthias92
jééé, 1941-re az amcsiknak szép flottájuk lett:
29 carrier, 13 battleship, 14 heavy cruiser, 22 light cruiser, 25 destroyer, 19 submarines, 40 transports.
semmi esélye a japánoknak, szntem.

matthias92
+ rászálltam az ausztrálokra, úgyhogy már az õ flottájuk sem húzza 8 DDvel sokáig 😄

matthias92
japán összes elsüllyedt hajója: 1 DD, 3 TP, 4 CA, 1 BC, 1 CL
amcsi elsüllyedt hajók japán által: 5 CA, 6 DD, 1 CV, 2 TP, 4 BB
brit elsüllyedt hajók japán által: 1 DD, 2 CA

matthias92
4 CA, 6 DD, 1 CV, 3 BB süllyedt el, míg nekem egyse 😊

I.C.ram
SS-ek is túl vannak tápolva a sima hoi2ben. DDben már csak tényleg arra lehet használni, amire hivatottak, azaz a convoy pusztításra.
matthias92
na ezt kapjátok ki: a tengeralattjáróimmal segítem a CV-ket és SHB-ket az amcsi flotta ellen, és az elmúlt 5 tengeri csatában csak az amcsi flotta hajói süllyedtek el!!! 😄

matthias92
csak úgy mondtam h hol tartok!

és?
matthias92
hadban állok: anglia, franciaország, ausztrália, új-zéland, nepál, bhután, usa, nicaragua, panama, brazília (1000 bocs ha kihagytam egy-két országot 😄)

matthias92
elmenekültek a köcsög angolok 😊 15 fleet kontra 41 fleet, na melyik a jobb? 😊 '40 decemberére elfoglalva az indonéz szigetvilág, és szándékos állóháborút alakítottam ki indiában. szinte egész amerikával háborúban állok 😄

matthias92
vagyis nem vandálkodom, csak nem találtam a megfelelõ szót 😊

matthias92
én japán vagyok, és az óceánon vandálkodok😊

ez elég vicces...1 év alatt 6x volt rendszer váltás😄....presidental dictatorship,democcracy és fasiszta diktatúra váltogatta 1mást😄..tökre le vitte az összes politikai beállítottságunak a millitancyját és gyakorlatilag alig van lázadás....a végén demokrácia maradt és a megválasztott párt után 1bõl fellázadt az egész ország...ez már röhej
I.C.ram
úgyhogy magas a belligerenced, és ilyenkor simán hadatüzenhet korábban is.
matthias92
1940 augusztus 30: 0.00 - USA declared war Germany. => lol, ezt hogy?😄

miért nem építkeznek a kapitalistáim?....liberális párt van hatalmon lassies faire a gazd politika 0%-on van a gazdagok adója és a tarifák is elég alacsonyan vannak?....a pénzük 100 körül stagnál mert fojton kikúrják luxus cuccokra...ez miért van és ilyenkor mit csináljak?...perzsiával vagyok amúgy egyém az egész közelkelet +nagyhatalom vagyok.
Nincs semmi különbség a sima HOI2 és a Doomsday között ilyen téren. Sima HOI-ban azt írta ki játék közben az utolsó résznél, hogy 8-9-10-es nehézség, de ezt duplán vette a progi, kvázi 16-18-20-as nehézségû volt, csak nem volt kiírva. Olyan mintha a 80 és 100% közötti részt kétszer kutattad volna ki, pl. ha megnézed a savét, akkor itt a fejlõdést 100 és 200% között tárolja el. ( mondjuk nem minden technél volt az utolsó dupla)

Ezzel szemben DD-ben csak annyi történt, hogy ugyanannyi idõ kutatni, csak mostmár rendesen kiírja játékban, hogy 16-18-20 a nehézség.
Tehát ugyanannyi idõbe telik kikutatni egy 8-as nehézséget, ha duplának veszi (sima HOI2) mint DD-ben a 16-ost.

Pl. ha megnézed az Assembly Linet az editorban akkor azt írja, hogy nehézség 10, mellette duplázás igen: ezért lesz a játékban level20-as kiírva... ( és nem azért mert level20 alapból a nehézség és nincs duplázás)
Az editorban be lehet állítani, hogy a 36' kampányban egyes területek ne cseh, román területként induljon, hanem magyar?
már meg volt a probléma oka...kicsit összetett...egyiptomról van szó. A déli és az északi része meg volt csak a középsõ nem és csak úgy termelt ha van össze köttetés a 2 közt...de nem értem mert enyém volt szinte a teljes vörös tenger és azon keresztül miért nem tudtak szállítani....de amint elfoglaltam a középsõ részt egybõl megindult a termelés.
Zárójelben megjegyezném:
ha használnád az editort tudnád, hogy a 16 (vagy más 9 fölötti) nehézség nem a duplázásból adódik. A duplázást azon fellül rakhatod be (és rakja be a program is pl. nuclear tech-eknél + industry fejlesztéseknél (assembly line)) tehát több olyan fejlesztés is van ahol az utolsó résznél 16-os nehézség mellett alapból dupla annyi ideig tart a kutatás!
nem gyár, rgo

amúgy nincs 5letem lehet bug.De semmit se termel ugy értem még 0.008 at se?
I.C.ram
Gyár? Nem lehet, hogy nincs alapanyagod?
lenne a problémám!....miért van az h van 1 ország részem ami nem termel?....laknak ott annyian h nem igaz 10-es rgo és nem termel se fát se aranyat pedig tökig van és nem lázadt település...ez miért van?
matthias92
van 1 olyan érzésem hogy sok dolog múlott ezen a molotov-ribbentrop paktumon, amit németország visszautasított! mind1, én japókkal nyomulok, készülök a háborúra 😊

I.C.ram
Hát azért, ha úgy vesszük a Monarchia tengernagya lett a háború utolsó évében. ami azért többet ér, mint egy csatahajó parancsnoksága. Gyakorlatilag a keze alá adták az egész flottát.
Úgy tudom, hogy Horthy-t csak a I. világháború végén becsülték meg valamennyire, de akkor már késõ volt . . .
Hát igen az osztrákok nagy barmok voltak velünk! A magyarok Horthy-t akarták a Szent Istvánra kinevezni, de a buzik nem engedték. Érdekes, hogy a legtöbb hajó likvitálása Horthy nevéhez füzõdik és a legnagyobb hajó amit a keze alá kapott egy "régebbi" cirkáló volt. Nem mertek a keze alá csatahajó köteléket adni. . . mit tudom miért nem . . .
Ha már itt a hajózásnál járunk ugy gondolom feltétlenül említsük meg Horthy Miklóst és mivel szorgalmasan beirtok ide pár ehhez kapcs dolgot hát akkor ittvan még valami olvasnivaló.

Az elsõ világháború kitörése után 1914-ig a Polában horgonyzó 8300 tonnás Habsburg csatahajó parancsnoka, majd a flotta egyik legkorszerûbb egysége, a frissen épült Novara gyorscirkáló kapitánya lett. A flotta olasz kikötõk elleni 1915. május 24-i támadásában a Novara vezette hajóraj parancsnokaként Porto Corsini bombázását irányította, majd több hasonló akcióban vett részt.

1916. július 8-án a Novarával, három torpedórombolóval és az U-17 búvárhajóval sikeres támadást intézett az antant flotta otrantói záróvonala ellen, és öt õrhajót megsemmisített. 1917. május 15-én vezetésével a Novara, a Helgoland és a Saida cirkálók, valamint a Balaton és a Csepel torpedórombolók ismét áttörték az otrantói záróövet, és 12 gõzöst süllyesztettek el. Az ütközetben maga is fej- és lábsérülést szenvedett, azonban sebei ellátása után hordágyon a parancsnoki hídra vitette magát, ahonnan tovább irányította a csatát, amíg el nem veszítette eszméletét. Visszaúton megütközött az Acton ellentengernagy vezette antant hajórajjal (Marsala, Liverpool, Rachia cirkálók és 8 romboló).
A sebesült Horthy a Novara fedélzetén
A sebesült Horthy a Novara fedélzetén

Felépülése után a Prinz Eugen csatahajó parancsnoka lett. Egy Polából kifutó hajóraj vezetõjeként 1918 februárjában leverte a cattarói matrózlázadást (Szent György, Kaiser Karl VI. és a Gäia hadihajók). 1918. február 27-én ellentengernaggyá, és több, rangban felette álló sorhajókapitányt és tengernagyot átugorva a cs. és kir. flotta parancsnokává nevezték ki.

1918. júniusában a teljes flotta élén ismét kifutott, hogy az otrantói védõzárat megtámadja, de a – másik hajóegységet vezetõ – Szent István csatahajó megtorpedózásának hírére visszafordult. Végül 1918. október 31-én a király utasítására átadta a flotta hajóit a Szerb-Horvát-Szlovén Nemzeti Tanácsnak; november 1-jétõl altengernagy lett.
A köcsög osztrákok nem sok Magyar elnevezésû hajót csináltak😞....a Szent Istvánt is csak azért keresztelték szent istvánra mert a németeknek szüksége volt valamiben a Magyarok támogatására(ha jól tudom a kölcségvetésben a 14-es flotta építés megszavazására)....egyébként még a szent Istnávt se Magyar, hanem német HeinrichSeitz ellentengernagy irányította, aki egyébként késõbb(27-ben lelkes náci lett) és 33-34-ig stájerország Gauleitere volt....a sikertelen 34-es náci puccs után szopta a brét.
Egy kérdés: miért nem tudok átmenni flottával az istambuli szoroson, ha a szövetségesem birtokolja. A hatótávba bõven belefér (1100km), a legközelebbi kikötõ 500km , és ez a flotta bázisa mégis elvan zárva. Az olaszok nem engednek át!