Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem mondod...de már megint nem figyelsz :"0 a tarifa...sõt mínuszban is volt.".......de egyébként ha 0-án van az a szar és semmit nem változtatott az, h levittem vagy 80%-al a tarifákat akkor nem hiszem h ha mínuszban lenne sokkal többet lendítene rajta....szal nem ezzel van a gond...gyárból meg annyi van h havat lehet vele lapátolni.
bár vitatkozhatunk hogy mi számít minimumnak de te tudod
továbbá a minimum nem a 0 hanem ugy értem MINIMUM tehát huzd csontra le!
"liberális párt van hatalmon lassies faire a gazd politika 0%-on van a gazdagok adója és a tarifák is elég alacsonyan vannak?."
nyuszi ez nem azt jelenti hogy 0án van te figyelj inkább
nyuszi ez nem azt jelenti hogy 0án van te figyelj inkább
0 a tarifa...sõt mínuszban is volt...de mindezt leírtam...inkább figyeljél.
nem termelnek elég jövedelmet a gyáraid pl szar a rendszer
rakd le minimumra a tarifát és akkor nõni fog😊 a többi csávesz adóját meg növeld meg
rakd le minimumra a tarifát és akkor nõni fog😊 a többi csávesz adóját meg növeld meg
viszont ami a szar, hogy nekem 12 carrierem, 9 battleshipem, 3 battlecruiserem, 12 heavy cruiserem, 27 light cruiserem, 22 destroyerem, 14 submarinesem, és 20 transportom van. na ezzel mit tok ellene kezdeni? egyenként verjem meg a kisebb flottáit? arra is gondoltam 😊
gondolom ha mondjuk kisebb a brigád sebessége mint a hadosztályé/egyéség akkor lassabb lesz a hadosztály
az a hozzá pakolt osztagok(pl páncéltörõ ágyús ezred) sebessége
hja😄...jó..suli után van még😊....fáradt vok nem láttam
köszi <#worship>#worship>
Az egységek legvégén van . . . .
Speed Cap Art Speed Cap Eng Speed Cap AT Speed Cap AA
Nos errõl van szó. . .
Speed Cap Art Speed Cap Eng Speed Cap AT Speed Cap AA
Nos errõl van szó. . .
egyébként te hol látsz itt speed cap.-ot?...itt csak max speed van ami a max sebességet jelenti
vlszínû legnagyobb sebesség
lehidalok tõled...tényleg?....ha nem mondod nem jövök rá😄....pont ez a bajom h mi a f****t-ól csak ennyi pénzük van
Véleményem szerint a cap az egy rövidités. Az angolban általában négy szót rövidítenek ezzel: capacivy, capital, capital letter, caput. Szerintem a capacity lenne. A lehetséges mozgási kapacitást értelmezheti . . .
http://hoi2.nsen.ch/wiki/index.php/Ground_unit_statistics
itt az egységeknél a speed cap az mi? plz vki okos irja meg <#eljen>#eljen>
itt az egységeknél a speed cap az mi? plz vki okos irja meg <#eljen>#eljen>
100 az elég kevés, annyiból nem fognak építkezni
Hi! Szerintem van esélyük és szerintem meg lehet oldani. Ha van 4-5 Naval-Bomber köteléked (1 hadosztály nálam 3nav.+1interc. +jó képességû vezetõ) darabokra lehet szedni õket. Figyelni kell, hogy azért jó helyen legyenek lepakoval, amcsi repülõtértõl messze. Érdemes a kínai-tenger déli részén 2 egységet mindenképpen lerakni/õrjáratóztatni. Eleinte nem nagyon süllyednek majd el, mert visszavonulnak. Ha valamelyiknél kifogy az olaj visszamegy tankolni. A hajó-hajó elleni harcot nem érdemes erõltetni, és ahol a hajóink vannak/tartozkódnak õrjáratozón naval bomber kötelék. Kemény csata ez így de nagyon érdekes . . .
Editorban nem. A screnarios/36/hungary.inc-ben lehet manuálisan beírni, melyek a nemzeti területeid (kód alapján), melyeket birtoklod, vagy melyeket tartasz megszállás alatt.
(Na telepítés után elsõ dolgom ezt beírni...)
(Na telepítés után elsõ dolgom ezt beírni...)
jééé, 1941-re az amcsiknak szép flottájuk lett:
29 carrier, 13 battleship, 14 heavy cruiser, 22 light cruiser, 25 destroyer, 19 submarines, 40 transports.
semmi esélye a japánoknak, szntem.
29 carrier, 13 battleship, 14 heavy cruiser, 22 light cruiser, 25 destroyer, 19 submarines, 40 transports.
semmi esélye a japánoknak, szntem.
japán összes elsüllyedt hajója: 1 DD, 3 TP, 4 CA, 1 BC, 1 CL
amcsi elsüllyedt hajók japán által: 5 CA, 6 DD, 1 CV, 2 TP, 4 BB
brit elsüllyedt hajók japán által: 1 DD, 2 CA
amcsi elsüllyedt hajók japán által: 5 CA, 6 DD, 1 CV, 2 TP, 4 BB
brit elsüllyedt hajók japán által: 1 DD, 2 CA
SS-ek is túl vannak tápolva a sima hoi2ben. DDben már csak tényleg arra lehet használni, amire hivatottak, azaz a convoy pusztításra.
na ezt kapjátok ki: a tengeralattjáróimmal segítem a CV-ket és SHB-ket az amcsi flotta ellen, és az elmúlt 5 tengeri csatában csak az amcsi flotta hajói süllyedtek el!!! 😄
és?
hadban állok: anglia, franciaország, ausztrália, új-zéland, nepál, bhután, usa, nicaragua, panama, brazília (1000 bocs ha kihagytam egy-két országot 😄)
elmenekültek a köcsög angolok 😊 15 fleet kontra 41 fleet, na melyik a jobb? 😊 '40 decemberére elfoglalva az indonéz szigetvilág, és szándékos állóháborút alakítottam ki indiában. szinte egész amerikával háborúban állok 😄
ez elég vicces...1 év alatt 6x volt rendszer váltás😄....presidental dictatorship,democcracy és fasiszta diktatúra váltogatta 1mást😄..tökre le vitte az összes politikai beállítottságunak a millitancyját és gyakorlatilag alig van lázadás....a végén demokrácia maradt és a megválasztott párt után 1bõl fellázadt az egész ország...ez már röhej
miért nem építkeznek a kapitalistáim?....liberális párt van hatalmon lassies faire a gazd politika 0%-on van a gazdagok adója és a tarifák is elég alacsonyan vannak?....a pénzük 100 körül stagnál mert fojton kikúrják luxus cuccokra...ez miért van és ilyenkor mit csináljak?...perzsiával vagyok amúgy egyém az egész közelkelet +nagyhatalom vagyok.
Nincs semmi különbség a sima HOI2 és a Doomsday között ilyen téren. Sima HOI-ban azt írta ki játék közben az utolsó résznél, hogy 8-9-10-es nehézség, de ezt duplán vette a progi, kvázi 16-18-20-as nehézségû volt, csak nem volt kiírva. Olyan mintha a 80 és 100% közötti részt kétszer kutattad volna ki, pl. ha megnézed a savét, akkor itt a fejlõdést 100 és 200% között tárolja el. ( mondjuk nem minden technél volt az utolsó dupla)
Ezzel szemben DD-ben csak annyi történt, hogy ugyanannyi idõ kutatni, csak mostmár rendesen kiírja játékban, hogy 16-18-20 a nehézség.
Tehát ugyanannyi idõbe telik kikutatni egy 8-as nehézséget, ha duplának veszi (sima HOI2) mint DD-ben a 16-ost.
Pl. ha megnézed az Assembly Linet az editorban akkor azt írja, hogy nehézség 10, mellette duplázás igen: ezért lesz a játékban level20-as kiírva... ( és nem azért mert level20 alapból a nehézség és nincs duplázás)
Ezzel szemben DD-ben csak annyi történt, hogy ugyanannyi idõ kutatni, csak mostmár rendesen kiírja játékban, hogy 16-18-20 a nehézség.
Tehát ugyanannyi idõbe telik kikutatni egy 8-as nehézséget, ha duplának veszi (sima HOI2) mint DD-ben a 16-ost.
Pl. ha megnézed az Assembly Linet az editorban akkor azt írja, hogy nehézség 10, mellette duplázás igen: ezért lesz a játékban level20-as kiírva... ( és nem azért mert level20 alapból a nehézség és nincs duplázás)
Az editorban be lehet állítani, hogy a 36' kampányban egyes területek ne cseh, román területként induljon, hanem magyar?
már meg volt a probléma oka...kicsit összetett...egyiptomról van szó. A déli és az északi része meg volt csak a középsõ nem és csak úgy termelt ha van össze köttetés a 2 közt...de nem értem mert enyém volt szinte a teljes vörös tenger és azon keresztül miért nem tudtak szállítani....de amint elfoglaltam a középsõ részt egybõl megindult a termelés.
Zárójelben megjegyezném:
ha használnád az editort tudnád, hogy a 16 (vagy más 9 fölötti) nehézség nem a duplázásból adódik. A duplázást azon fellül rakhatod be (és rakja be a program is pl. nuclear tech-eknél + industry fejlesztéseknél (assembly line)) tehát több olyan fejlesztés is van ahol az utolsó résznél 16-os nehézség mellett alapból dupla annyi ideig tart a kutatás!
ha használnád az editort tudnád, hogy a 16 (vagy más 9 fölötti) nehézség nem a duplázásból adódik. A duplázást azon fellül rakhatod be (és rakja be a program is pl. nuclear tech-eknél + industry fejlesztéseknél (assembly line)) tehát több olyan fejlesztés is van ahol az utolsó résznél 16-os nehézség mellett alapból dupla annyi ideig tart a kutatás!
nem gyár, rgo
amúgy nincs 5letem lehet bug.De semmit se termel ugy értem még 0.008 at se?
amúgy nincs 5letem lehet bug.De semmit se termel ugy értem még 0.008 at se?
lenne a problémám!....miért van az h van 1 ország részem ami nem termel?....laknak ott annyian h nem igaz 10-es rgo és nem termel se fát se aranyat pedig tökig van és nem lázadt település...ez miért van?
van 1 olyan érzésem hogy sok dolog múlott ezen a molotov-ribbentrop paktumon, amit németország visszautasított! mind1, én japókkal nyomulok, készülök a háborúra 😊
Hát azért, ha úgy vesszük a Monarchia tengernagya lett a háború utolsó évében. ami azért többet ér, mint egy csatahajó parancsnoksága. Gyakorlatilag a keze alá adták az egész flottát.
Úgy tudom, hogy Horthy-t csak a I. világháború végén becsülték meg valamennyire, de akkor már késõ volt . . .
Hát igen az osztrákok nagy barmok voltak velünk! A magyarok Horthy-t akarták a Szent Istvánra kinevezni, de a buzik nem engedték. Érdekes, hogy a legtöbb hajó likvitálása Horthy nevéhez füzõdik és a legnagyobb hajó amit a keze alá kapott egy "régebbi" cirkáló volt. Nem mertek a keze alá csatahajó köteléket adni. . . mit tudom miért nem . . .
Ha már itt a hajózásnál járunk ugy gondolom feltétlenül említsük meg Horthy Miklóst és mivel szorgalmasan beirtok ide pár ehhez kapcs dolgot hát akkor ittvan még valami olvasnivaló.
Az elsõ világháború kitörése után 1914-ig a Polában horgonyzó 8300 tonnás Habsburg csatahajó parancsnoka, majd a flotta egyik legkorszerûbb egysége, a frissen épült Novara gyorscirkáló kapitánya lett. A flotta olasz kikötõk elleni 1915. május 24-i támadásában a Novara vezette hajóraj parancsnokaként Porto Corsini bombázását irányította, majd több hasonló akcióban vett részt.
1916. július 8-án a Novarával, három torpedórombolóval és az U-17 búvárhajóval sikeres támadást intézett az antant flotta otrantói záróvonala ellen, és öt õrhajót megsemmisített. 1917. május 15-én vezetésével a Novara, a Helgoland és a Saida cirkálók, valamint a Balaton és a Csepel torpedórombolók ismét áttörték az otrantói záróövet, és 12 gõzöst süllyesztettek el. Az ütközetben maga is fej- és lábsérülést szenvedett, azonban sebei ellátása után hordágyon a parancsnoki hídra vitette magát, ahonnan tovább irányította a csatát, amíg el nem veszítette eszméletét. Visszaúton megütközött az Acton ellentengernagy vezette antant hajórajjal (Marsala, Liverpool, Rachia cirkálók és 8 romboló).
A sebesült Horthy a Novara fedélzetén
Felépülése után a Prinz Eugen csatahajó parancsnoka lett. Egy Polából kifutó hajóraj vezetõjeként 1918 februárjában leverte a cattarói matrózlázadást (Szent György, Kaiser Karl VI. és a Gäia hadihajók). 1918. február 27-én ellentengernaggyá, és több, rangban felette álló sorhajókapitányt és tengernagyot átugorva a cs. és kir. flotta parancsnokává nevezték ki.
1918. júniusában a teljes flotta élén ismét kifutott, hogy az otrantói védõzárat megtámadja, de a – másik hajóegységet vezetõ – Szent István csatahajó megtorpedózásának hírére visszafordult. Végül 1918. október 31-én a király utasítására átadta a flotta hajóit a Szerb-Horvát-Szlovén Nemzeti Tanácsnak; november 1-jétõl altengernagy lett.
Az elsõ világháború kitörése után 1914-ig a Polában horgonyzó 8300 tonnás Habsburg csatahajó parancsnoka, majd a flotta egyik legkorszerûbb egysége, a frissen épült Novara gyorscirkáló kapitánya lett. A flotta olasz kikötõk elleni 1915. május 24-i támadásában a Novara vezette hajóraj parancsnokaként Porto Corsini bombázását irányította, majd több hasonló akcióban vett részt.
1916. július 8-án a Novarával, három torpedórombolóval és az U-17 búvárhajóval sikeres támadást intézett az antant flotta otrantói záróvonala ellen, és öt õrhajót megsemmisített. 1917. május 15-én vezetésével a Novara, a Helgoland és a Saida cirkálók, valamint a Balaton és a Csepel torpedórombolók ismét áttörték az otrantói záróövet, és 12 gõzöst süllyesztettek el. Az ütközetben maga is fej- és lábsérülést szenvedett, azonban sebei ellátása után hordágyon a parancsnoki hídra vitette magát, ahonnan tovább irányította a csatát, amíg el nem veszítette eszméletét. Visszaúton megütközött az Acton ellentengernagy vezette antant hajórajjal (Marsala, Liverpool, Rachia cirkálók és 8 romboló).
Felépülése után a Prinz Eugen csatahajó parancsnoka lett. Egy Polából kifutó hajóraj vezetõjeként 1918 februárjában leverte a cattarói matrózlázadást (Szent György, Kaiser Karl VI. és a Gäia hadihajók). 1918. február 27-én ellentengernaggyá, és több, rangban felette álló sorhajókapitányt és tengernagyot átugorva a cs. és kir. flotta parancsnokává nevezték ki.
1918. júniusában a teljes flotta élén ismét kifutott, hogy az otrantói védõzárat megtámadja, de a – másik hajóegységet vezetõ – Szent István csatahajó megtorpedózásának hírére visszafordult. Végül 1918. október 31-én a király utasítására átadta a flotta hajóit a Szerb-Horvát-Szlovén Nemzeti Tanácsnak; november 1-jétõl altengernagy lett.
A köcsög osztrákok nem sok Magyar elnevezésû hajót csináltak😞....a Szent Istvánt is csak azért keresztelték szent istvánra mert a németeknek szüksége volt valamiben a Magyarok támogatására(ha jól tudom a kölcségvetésben a 14-es flotta építés megszavazására)....egyébként még a szent Istnávt se Magyar, hanem német HeinrichSeitz ellentengernagy irányította, aki egyébként késõbb(27-ben lelkes náci lett) és 33-34-ig stájerország Gauleitere volt....a sikertelen 34-es náci puccs után szopta a brét.
Egy kérdés: miért nem tudok átmenni flottával az istambuli szoroson, ha a szövetségesem birtokolja. A hatótávba bõven belefér (1100km), a legközelebbi kikötõ 500km , és ez a flotta bázisa mégis elvan zárva. Az olaszok nem engednek át!