Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

matthias92
fenéket csalok, MONDOM HOGY LENGYELORSZÁG VAGYOK!!!!és amikor a brazilokkal voltam, például akkor is a nácik inkább hadüzentek a cseheknek minthogy megvárták volna azt a rohadt eventet, magyarország megkapta szlovákia területét
továbbá ha észreveszitek, akkor ha csehszlovákoktól követelsz területet akkor egész szlovákia területét megkapod!

Ez irónia volt baszki...
ezt hogy?
olvass vissza a fórumon I.C ram csinált egy magyar királyság modot azt felrakod és onnantól kezdve 36tól is játszhacc akár a magyarokkal😊
Helló skacok!
Victoria-hoz kellene egy kis segítség.
Hogy lehet elõcsalogatni Magyarországot (az Osztrákokkal próbáltam, hogy szatelitállamot alapítsak, de magyart nem lehet, csak ukránt, lengyelt, horvátot stb, igaz kb 1845ig jutottam csak)?
Hogy lehetne a provinciák neveit megváltoztatni (soviniszta szemem szúrja Bratislava, meg a Székelyföld)?

Válaszokat elõre is köszi!
Lehet hogy szegényes a német hadsereg/flotta/légierõ-m a tiedhez képest, de én nem használtam csalást és az editoron sem változtattam. Egyszerûen a diplomáciát, kémkedést és gyártást probáltam a legjobb arányban kihasználni a valódi erõforrásokból. Igaz az anyagok naponta +1,2 és +1,9 mozognak (rare, metal), még az enegyt is moneyre vagy oilra cserélem, hosszútávon ez éri meg . . . nincs 100-120 moneynél több mindig használom valamire. Általában a napi növekmény: +1,2 rare, +1,2 metal +0,9-1,8 energy, kb. +98-115 oil és +25-45 money +13,2- 39 supplies. Érdekesség azonban, hogy egy háborúzó országgal tárgyalsz hajó, hadosztály vagy bármi egység megvételére az supplies (ellátmány) hatványozottan többet ér mint a többi erõforrás. A gyártásnál 2db negyedik generációs csatahajó, 3-4 gyalogos hadosztály 3 armored kivül szinte csak repülöket gyártottam. Azon kivül mindent diplomáciával szereztem be, gyalogos hadosztályokat, anyahajót, csatahajót, naval bombert. Legérdekesebb - nem értem miért - a hajókat nem kell feltölteni emberrel! Itt egy csomó manpowert tudok nyerni, persze a gyalogos egységeket mintha több emberrel tölteném fel, de szerencsére még mindig 1100 felett van a manpowerem. 5-6 állammal +200 viszonyt ápolok (Japán, Argentína, Peru, Venezuela, Olaszország) is tölük nyúlom le az egységeket. A japánok a legjobbak, mert 38' elejére már kifejlesztik a 39'-es gyalogos egységet és akkor már ilyeneket tudok venni, ha én is legalább fejlesztem egyetlen baj van velük, hogy ha venni akarok egy egységet akkor csak azt tudom megvenni ami az anyaországán van . . . A második legjobb Venezuela, ezerrel nyomja az oilt, nagyon jó aránnyal tudom az energyt oilra cserélni, apránként 1,1: 1 arány is elõfordul! A tárgyalásoknál nem háborús idõben a 3. legfontosabb nyersanyag, háborúban országtól függõen az 1. vagy a 2. . Elég jó csereeszköz is.

Sea detecion capability-t növeli (hajókat könyebben meglátos part közeli vizeken. (Önmagában semmit sem ér, csak ha flottád is van ott!!)
Ja és Németország szövetséget kötött a fasiszta Szovjetúnióval és az USA-val...
LOL
36 augusztusa:
Németország hadi ereje:
334 gyalogos hadosztály 34 armored 65 mech.inf 78 figter 101 tac.bomber soroljam még?
LOL
mi ez az ufozás?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Az hagyján, de nem Szlovákia, hanem Felvidék.
Matthias, magyar -e vagy? 😛

Hát ez kurvajó😄😄 Majd ha újra elõveszem a játékot, énis írok hozzá ilyen sztorit😄 Írok egy sajátos történelem könyvet😄
I.C.ram
"36 végén a magyarok tárgyalássorozatokkal rávették a csehszlovákokat arra, hogy visszaadják egész szlovákia területét magyar kézre,"

lol mi ez a hülyeség már? 😄 megint csalsz. 😛
matthias92
én is kezdtem egyet '36-ban a lengyelekkel

A lengyelek úgy döntöttek, hogy a német-lengyel és a cseh-lengyel határ védelmét meg kell erõsíteni, ezért megkezdte a Polska-védvonal megépítését, mellyel két kemény hónapnyi munka után végeztek. A fejlesztések is komoly gõzerõvel zajlottak, több hadosztály lett korszerûsítve. '36 végén a magyarok tárgyalássorozatokkal rávették a csehszlovákokat arra, hogy visszaadják egész szlovákia területét magyar kézre, majd szoros lengyel-magyar tárgyalássorozatok kezdõdtek. '37 végén idegen invázió foglalta el Sztálingrádot, majd támadta meg a Szovjetuniót. 1937 nyarán az Idegen Megszállók minden földi nemzetnek hadatüzentek, kivéve Lengyelországot és Magyarországot.

matthias92
az ufoknak 3(!!!) atombombájuk van már 37 végén :s és csak a secret weapons nincsen teljesen kiépítve, különben asszem az egész világnak annyi lesz 😄

matthias92
azt hogy értetted, hogy francoék kapituláltak? annekkelték õket?

matthias92
hát igen a vpifu játékok nagyon izgalmasak

aham mert van ien event és nem hangzik rosszul..😊
I.C.ram
Nagy német egységen az anschluss-t is érted? MErt azt még soha, de a simán Német csáazárságot mindig sikerül, ha tönkre verem a franciákat a franko-porosz háborúban.
victoriában természetesen:😊
valakinek sikerült már létrehoznia eventel a nagy német egységet?
Muki100
Méghozzá minél több erõmûved van annál gyorsabban. Le tudod dobni V2-vel vagy stratégiai bombázóval.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Indítottam egy 36' kezdést Németországgal tegnap,
Dióhéjban az elsõ két év történései:

- 1936. márc. megalakult a német-magyar katonai szövetség
- 1936. decemberében a spanyol porgárháború érdekes fordulatot vett. A spanyol nacionalisták több vereséget szendvednek szárazföldön és tengeren. 1937 májusára a Nacional Spanyolország kapitulál a Republikánus Spanyol ellen.
- 1937. május vége kirobban a japán - kína háború.
- 1937. október kezdeti japán sikerek után a kínai háború kisebb állóháborúvá változik, a japán készletek folyamatosan apadnak
- 1938. január a japán-német tárgyalások eredményt hoznak. 1 anyahajó 4 naval bomber és 2 gyalogos hadosztályt vásárol Németország.
A Japánok számára jól jönn a háborúban a közel 12 000 oil és kb. 28 000 ellátmány, 17 000 money.
- 1938. február a japán-kína háború új erõre kap, a japán támadás folytatodik.
- 1938. március összeáll az elsõ csapásmérõ német flotta. A 3. Német flotta 1 anyahajó III. generációs, 2 csatahajó IV., 1 csatahajó I., 4 cirkáló CL IV., 4 DD IV. A flotta 2 IV. generációs csatahajóját illetve 2 Light Cirkálót gyártott Németország a többit vásárolta.
Ausztria csatlakozik Németországhoz.
- 1938. június seregszemle a szövetségesek között:
Magyarország 29 gyalogos és 4 légi (2 Interceptors, 2 Tac.) hadosztállyal rendelkezett , míg Németország 81 gyalogos hadosztály 8 pancélos hadosztály 42 légi ( 12 CAS, 6 NAV, 12 TAC, 9 Interceptors és 3 Fighters) egységgel. Franciaország ekkor 59 gyalogos hadosztály 3 Armoreddel rendelkezett a német kémek szerint a légi ereje 11 egységbõl állt.

Még gyúrnom kell, hogy erõ fölényben legyek . . .
matthias92
a radar station mire jó?

matthias92
szerintem megéri, bár ki tudja

a nuke az magától képzõdik??? hogy lehet ledobni?

Egy kérdés : szerintetek megéri a rocket test site??
(A fejlesztési idõt jól leveszi, de más hasznát nagoyn nem láttam, és sok idõ, meg IC...)
(Különben mmost jöttem végre rá, hogy a nuc. építése tényleg megadja az igért +50% energyt csak nem azon a területen ahova telepíted (ahogy logikus lenne), hanem globálisan növeli: nagyon durva...)
matthias92
ja a gépem odalett, majd lesz egy jóidõ múlva új 😞

matthias92
egyes játékokban, mikor direkt arra szakosodok

és ebben is csak az alienattack 163-mal csaltam

mondom hogy csalsz😊
matthias92
és azt sem értem, hogy a 45-ös hadosztályaikkal miért nem támadnak gyorsabban, mikor elõfölényben vannak.
hadban állnak az egész világgal, kivéve lengyelországgal és magyarországgal. 8 fõbb military alliance jött létre
- kommunisták (Szovjetunió, Mongólia, Tanu Tuva)
- tengelyhatalmak (Németország, Ausztria, Románia, Bulgária, Portugália, Perzsia, Nacionalista Spanyolország)
- szövetségesek (Ausztrália, Belgium, Bhután, Kanada, Csehszlovákia, Franciaország, Görögország, Guatemala, Irak, Mexikó, Libéria, Nepál, Hollandia, Új-zéland, Norvégia, Omán. Philippines, Republican Spain, Dél-Afrikai Köztársaság, Svédország, törökország, UK, USA, Venezuela, Yemen )
- Északiak (litvánia, lettország, észtország, finnország)
- Kínai egység (Sinkiang, Xibei San Ma, Yunnan, Guanxi Clique, Shanxi, Nacionalista Kína)
- Japán egység (Japán, Mandzsúlia, Thaiföld)
- Egykék (Olyan országok, amelyek még nem döntöttek hovatartozásukról, de hadban állnak az ufokkal)
- Középeurópai egység(Lengyelország-Magyarország )

Az idegen megszállóknak már 43 intereceptoruk, 40 stratégiai bombázójuk, 256 infrantryjuk, 40 armoredjük és 3 atombombájuk van... de ezt még nem tudják ledobni szerencsére :p)

matthias92
most lesz újratéve a gépem, az xp service pack 3-on fut a hoi2?
ja és nem értem, hogy miért van az hogy az ufokat mikor az ai kezeli akkor napi 1 hadosztállyal nõnek, mikor meg én akkor nem, és ezt nem értem de nagyon :S megtudnátok magyarázni?😄

Muki100
ez
^^
de most durván megfogalmazva a kis emberek és tankok amik futkosnak a képernyõdön (és nem 3D modellek)

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

matthias92
hoi2vel

mi az a sprite?

Muki100
vannak benne ufok, érdekes spriteokkal, valami cheattel lehet õket aktiválni

hm... ufokat? Te még mindig a hearts of ironnal játszol?😄

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

matthias92
kezdtem egyet a lengyelekkel, ráuszítottam a szovjetekre az ufokat, berakadtam õket sztálingrádba. most minden erejükkel ott vannak, de szntem nem fogják a szovjetek sokáig bírni. Nemsokára eljön az ideje és hátbatámadom õket 😊

matthias92
azta, angliát ellepték a partizánok, csak a fõ szigeten 4 terület van partizán kézen, északírországban 1, indiában meg rengeteg, ciprus is a partizánok kezén van... lehetetlen lesz az uknak egykönnyen feltápászkodnia 😊

I.C.ram
CORE-t valaki próbálta már DD-vel? Vélemény?
matthias92
41-re már szép flottám lesz😛

matthias92
a gép már megvan de még újrakell tenni a systemet, aztán megy tovább a játék😊 41-re már asszem fasza egy flottám lesz 😊

Tulajdonképpen most mirõl vitatkoztok??😄 Össze-vissza beszéltek😄
off:valaki látta már :A másik Izrael címû filmet?
és ez már egyébként se a 2 VH közti rész.
Hess látogatását ne keverjük már ide....õ csak fanatikusan hitte h az a legjobb Németországgal ha békét kötnek angliával és amikor látta h ez nem fog bekövetkezni akkor Hitler tudta nélkül átrepült...Hitler persze dührohamot kapot és össze vissza árulózta majd bejelentette a "sajtónak" hogy Hess megõrült...ennyi....ezt senki nem tervezte 1xûen Hess hülyesége volt aki naívan hitt abban h van esélye valamit elérni...de szerintem csak végsõ elkeseredésében választotta ezt.
poroszország minisztere majd volt miniszterelnök is és rövid ideig a Gestapo góréja is de legfõbb posztja a légügyi miniszter lett....egyébként volt h Hitler õt nevezte ki utódjának is de az angliai csata és a sztálingrádi légihíd elbaszása miatt egyre hátrébb került a top 10ben.
ez nem titkos diplomácia....az hogy nem feded fel a valódi terveidet nem egyenlõ azzal h a nyílvánosság elõl elzárod a tárgyalások anyagát.
mit ne ködösítsek?...Az elsõ VH-ban szinte csak titkos diplomácia létezett a hadviselõ felek között míg a 2 vh között ez az 1 olyan példa van ami olyan durva mint az elsõ VH-s tárgyalások 1ike....ne fárasszál már...de ha nem akarod megérteni akkor ne tedd.
lojalitás
matthias92
két göring volt, az egyik náci orvos, matthias göring a másik meg valameik miniszter

matthias92
ha az csalásnak minõsül hogy 36 tavaszán kezdem a háborút és csak magyarország lett a szövetségesem akkor csaltam 😊 amugy meg az átírós játékomban az amcsik teljesen kimerültek és nincs energiájuk mûködtetni a gyárakat:p