Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tsipa
Az a legjobb, ha sikeresen partraszállsz Angliában<#beka3>, és ha elfoglalod az országot, az teljesen megadja magát, létrejön a náci anglia, de a legjobb, h utána nyomni fogja az egységeit folyamatosan a ruszkik fele. És akkor végük.<#vigyor2> Amikor elérd Savastropolt, asszem akkor ajánl békét Sztalin. Ha ez megvan, irány segíteni japó barátainknak Amerikába, idõvel megadja magát amerikai is, és akkor létrejön a Konföderáció, illetve kalifornia bizonyos részei japó fennhatóság alá kerülnek... Azonban ekkor döbbentem rá, h nemcsak ally gyõzelemnél van doomsday, hanem az axisnak is... Irány japán!!!<#email><#fejvakaras><#vigyor1>

hello valaki tudna segiteni?az van hogy minden oké nyomulok a németekkel,csak van egy kis probléma.kérdés:hogy lehet a DAK-OT ÉSZAK AFRIKÁBA VINNI?
Szeretnék játszani valakivel multiban is. Jönne valaki? Ez lenne az elsõ multim.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Halottam egy olyan módról, amiben nem volt elsõ világháború és az országok az 1900-as évek elejei méretükkel rendelkeznek. A hivatalos fórumonmmegtaláltam de ott nem volt link ahonnan letölthettem volna. Tudna valaki adni egyet?

Muki100
Úgy van megírva mindkettõ AI-ja hogy elõbb utóbb háború lesz. Ha 200on vagy velük és még nem kezdtél el foglalgatni (mondjuk 39 vége felé) akkor próbálhatsz velük egy non-agressiont kötni de fölösleges. Nem tudom hol harcolsz a szövetségesekkel mert partraszállni nem szoktak és mire az oroszok hadat üzennek NY Európa már úgyse jelent veszélyt. A ruszkik meg nagyon puhák, berontasz Bakuig, aztán tankokkal tovább a pusztán. Moszkvát meg Leningrádot keményen szokták védeni de lebombázod õket, körbekeríted és úgyis nyersz.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Állítólag a németek és az oroszok mindíg hadat üzennek egymásnak, akármit csinálsz. Ez nekem is sok problémat okoz.

Valaki pls mondja meg miért van az hogy Szovjetekkel feltornásztam a viszonyomat +200-ra és mégis állandóan hadat üzengetnek...
a szövetségesek ellen még bírom a harcot, de még a ruszkik 600 gyalogos hadosztályát is rámszakítani...azt már képtelenség lenne túlélni.
Ha valaki tud segíteni légyszi vegyen fel msn-re ([email protected])
azt úgy gyorsabb lenne az információcsere 😄 msn-en sokszor fenn vagyok de ide ritkán jelentkezem csak be...
nem tudna valaki adni egy magyar kézikönyvet?

egyik nap játszottam a victoriával és találtam egy furcsa dolgot.
olyan pártot raktam be kormányra akinek full citizenship a programja, ami ugy ezt jelenti hogy olyan popokat át lehet konvertálni amik nemzetiségiek.Na de ez nekem nem történik meg.azt irja ki hogy nem a mi nemzetünkhöztartozik ezért nem lehet.valami 5 let????

Hello
Tudja esetleg valaki hogy a skillek milyen bónuszokat adnak a hoi-ban?
köszi
vfrtom
Muki100
changelog googlebe?

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

az 1.3 milyen újításokat tartalmaz?
SirHiggins
1.3, 1.3a patch?

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

Üdv!

2 nagy problémával szembesültem a játék során:
- állítólag az 1.2-es peccsel a szovjetek nem lesznek agresszorok, ennek ellenére képesek voltak hadat üzenni... 😞
- hamar meghalnak a fasza tábornokok és 1949-ben megáll az egész játék... 😞
Nincs vmi jó megoldás??
Ja és persze a hódítás során is nõ az IC😊)
De ott nem kapod meg az összeset csak egy részét.
Az IC határozza meg. Pl. ha 400 IC-d van, akkor max ennyit tudsz szétosztani közöttük. Növelni pedig úgy lehet, hogy a tartományokon gyárat (factory) építesz: alapból 1 base IC 5-be kerül és kb 1 év. A base IC-t pedig különbözõ szorzók növelik: technológiákból, Central Planning slider vagy miniszterek. Pl. Németekkel 1939-re már +60%-os szorzót is el lehet érni.
SirHiggins
A kövi kérdésem az lenne -az elõzõ mellett, mert arra is nagyon szeretnék választ, hogy ahol a consumer goods,supplies,productions,reinforcements,upgrades-nél elosztod a pontokat, azok a pontok mibõl termelõdnek ill. hogy lehet növelni õket?
danke

Muki100
Amikor a hadsereget választod a kultúránál románra nyomsz és ennyi...de ki lesz szürkítve ha nincs elég román soldiered tehát a munkanélküli (vagy épp a dolgozó, ahogy jónak látod) oláhokat konvertálod soldierrá és lesz elég román manpower akik hû életüket áldozzák a hazáért.

És azt hogy lehet? Az megvan, hogy hol lehet hadsereget toborozni, de azt hol tudom beállítani, hogy románok legyenek csak benne?
Muki100
Szvsz még a leghardcorabb fanoknak sem éri meg...vagy aki akkora fan az meg úgyis megvette eddig az összes részét szóval lehúzás.

Mik a tapasztalatok az alábbi játékról?
Hearts Of Iron Anthology . . .
Muki100
Bár a románok többsége alapból farmer vagy labourer, ha mégis akkor a társadalmi ranglétráról szintenként tudod a papságot leépíteni, a többit pedig aszem egyáltalán nem mozdíthatod vagy egybõl farmerré válthatod. De ez egy hosszú folyamat, ha mindenáron ki akarod õket ûzni csinálj belõlük katonaságot és ölesd õket le, legalább hasznát is veszed nekik.

Hali! Hogyan lehet a románokat földmûvessé konvertálni, hogy aztán elhagyják az országot? Egyszerûen sehol sem találok ilyet.
SirHiggins
Na rájöttem, a HoI2:doomsday kell rá, már csak azt mondja meg valaki, hogy hogyan kell összepasszítani a Victoriával? Ja meg, hogy miben más a sima HoI2 és a HoI2:doomsday? merci

matthias92
az én kérdésemre válaszolna valaki? nincs olyan mod vagy vmi hoi2höz amiben a békétõl lehet játszani? (vagyis miután letette japán is a fegyvert)

SirHiggins
És a HoI vagy HoI2-vel? És hogyan? És a Doomsday? 😊 Szóval van most Victoria Revolutions, erre melyikeket sorban?

I.C.ram
HOI-val lehet összekapcsolni, illetve asszem az europa universalissal is. Bár ezek az összekapcsolások baromi rosszak. Összevissza kutyul mindent a gép, és azeventek is eltünnek.
SirHiggins
Malacka segítség! 😊
Megvan a Victoria c. örökbecsû, annak is a Revolutions változata, a kérdésem az lenne, hogy a sorozat melyik részeit lehet vele összekapcsolni, hogy kitolódjon a játékidõ -vmi rémlik hogy lehet a részeket összakapcsolni, bár elképzelhetõ h tévedek. Szóval melyik további gammát kell feltenni és milyen sorrendben ill. hogyan? kösszentyû

matthias92
ja és végül 1936. október 21-én sikerült beolvasztanom a jugoszláv birodalomba az oláhokat 😄

matthias92
kezdtem jugokkal egy scenariot... szövit kötöttem nácikkal, kaptam tõlük energiát meg tervrajzokat, megtámadtam magyarországot, aminek a legyõzése viszonylag simán ment, végül a románokkal akadt kisebb gondom, de még az õsz közepén sikerült õket térdrekényszerítenem. Fõbb problémáim inkább a régi magyar határon akadtak, ahol a románok kitartóan küzdöttek ellenem. Rövid távon, védekezésnél volt esélyük, hosszú távon viszont nyílvánvaló volt a lesúlytó vereség, amiben a gazdaság összeomlásának is szerepe volt. A román haderõ kimerült, szervezettsége nem volt képes növekedni, általános szervezetlenség lett úrrá, ami végül a jugoszláv hadsereg elõrenyomulását eredményezte. Következõ célpontomnak nemtom még kit szánok xD

igen,az õ területérõl támadtam,akkor ez lesz a probléma forrása...
köszönöm a segítséget!

Sztem ez úgy van, hogy ha a szövetségesed nemzeti területe amit elfoglalsz akkor az övé lesz. Nem tudom biztosan, még nem figyeltem.

Az õ területérõl indítottad a támadást? Mert olyankor neki foglalod a területeket tapasztalatom szerint.

sziasztok!
Meg tudná valaki mondani nekem,hogy miért van az,hogy amikor elfoglalok egy területet a szövetségesemé lesz,nem pedig az enyém? Én vagyok a szövetség vezetõje is.
Elõre is köszönöm.

hali!
letöltöttem a doomsday 1.3a patch-ét!
uha file hogy kell az feltenni?
thx
matthias92
ügyes vagy!
nemtudtok olyan modot a HoI2höz ahol a nagy békétõl lehet játszani??? (amiután végetér a világháború)?
vagyis 45tõl

'43-ban

A helyzet: 430-ban járok, most támadtam meg a szövetségeseket. Megindítottam a offenzívát Franciao., Hollandia és Lengyelo. ellen egyszerre. Hollandia és a lenygelek már kapituláltak (lengyelekbõl bábállam lett. De akkor az olaszok rontottak neki a horvátokbak ,kik az én bábállamomban élnek. ( Az egész Balkán, kivéve Görögo-t az ém bábállamaim halmaza.) ekkor újjabb front nyílt a német-olasz határon. Ez eddig még okés, de az oroszok a Balti államok után most a lengyelek területeire vetteték szemiket, és így újjabb front nyílt. Csak hab a tortán, hogya az angol-amcsi egyesített haderõ 20 hadosztálya szállt partra Hamburgnál. Még eggyelõre bvírom a nyomást, remélem a franciák hamarosan kapitulálnak.

Ezt nem lehet átírni...
És a peccset honnan?
Ez gyors volt . és a játékba piszkálva?
I.C.ram
Legújabb patchet mindig érdemes leszedni/felrakni.

Szerintem érdemes õket felrakni, mert csomó új dolog van bennük, amik új szineket visznek a játékba, mégha a kampányaik szarok is, de az összes változás megvan a 36-os kampányban is. Szóval igen.

DD amúgy standalone, arma meg valami 50 mega talán.

TRP repcsiket meg sehogy. Csak 100% orgon lehet velük embereket ledobni. De más feladatokat, mint pl air supply lehet kisebb orggal is.
Helló!
Honnan lehet letölteni a 1.4-es peccset?Érdemes feltenni a doomsdayt meg az armageddont? Hogyan lehet rávenni a transportrepcsiket rávenni hogy ne csak 100 % org-nál legyenek hajlandók bármit is csinálni?
köszi
vfrtom
Azt hiszem 1:3 és 2:3 közötti arány kell a combined armshoz, de lehet rosszul emlékszem.
Hö-hö.
Nem 2:1 aránynál jár a combined arms bónusz?
(Én úgy emlékszem igen ezért rakok 3+6 leosztásban mec.inf+mot.infeket)
én most egy alternatív II.vh-t játszok: '43-ban még nem állok hadban senkivel, de már készülök Franciao. és Lenygelo. lerohanására.
Most nagyon ráálltam a 6 Panzer+4 gépesített gyalogság+HQ hadseregre, ebbõl van eddig 6. Csak az a gáz hogy már elfogytak a páncálospõarancnokok.

Én mindíg 9 hadosztályos hadseregeket gyártok*. Még a Fld.marshall is 9-es ben van de õ mindíg HQ-val. Ha több hadsereg támad mindíg õk vezetik a támadást és így 24 hadosztályt tudnak vezetni (a valóságban ez 9+9).
*:kivéve a mar+par egységek amik 3 ill. 4 hadosztályból állnak.
A parancsnokok 9-nél mindíg general vagy fld mars. (akár promote-al is -németeknél 6-7 fld.m szokott kinevezve lenni), kisebbeknél lt.general. A pz hadseregek élén állókat (guderian, stb.) is kinevezem max. general-ig.
Mármint brigade-ként?
Mert akkor egyértelmûen igen a válaszom.
Sima hadosztályban a sok upgrade költség miatt én inkább kitolom a Pz építéseket míg legalább PzIII-at tudok gyártani.
Brigade-ben a Pz L nagyon nyerõ. Én azt használom az SpArt helyett.
Nekem valahogy sikerült beállítani még régen a routert, azóta megy multiban szerencsére.

De valóban a másik megoldás Hamachi és akkor LAN-ban is lehet nyomni.😊)
matthias92
vanegy hamachi nevû program ami elhiteti a gépeddel meg minden szutyokkal hogy összevan kötve a két gép és akkor a LAN menüben lehet multizni egymással!
nekem nem megy máshogy mert van routerem (legalábbis szerintem azért)