19494
-
#15924 ATT-ben fogod beállítasz 2D profilt és kizárod az FF.exe-t és akkor nem emelgeti az órajelet.
#15923: Én használtam SP1 nélkül a Vistát jópár helyen, nem volt avval semmi gond. Nem kéne a neten készült fikacikkekből és fikakommentekből tájékozódni. :) Részemről a témát befejeztem. -
#15923 Sajnos csak ilyen szösszenetekre van most időm ezért a több hsz. I AM SORRY!
"A Vista sem volt gyerekcipőben"
Azért ezt gondolt át még1x. :) Egyértelmű, hogy SP1 megjelenése után kezdett jobb mederbe kerülni a Vista útja. -
#15922 No, most volt alkalmam megnézni pár oldalt, amik feltolják a GPU 3D-be hogyan viselkednek CPU-Z-ben. Gyönyörűen dolgozik a Giga BIOS. Szépen váltakozik a Mhz, ahogyan azt gondoltam.
Ezek Nekem fontosabbak, mint még mindig az a plusz, amit nem tudok, hogy mi, csak szeretném tudni! -
#15921 Ez nem szűklátókörűség. Van és lesz majd benne fantázia és ráció. De ez a Fox még nem az a Fox; az oldalak még távolról sem azok az oldalak; VGA driver-ek szintén gyerek cipőben járnak ezen a téren.
Én leírtam, hogy Részemről, Számomra, Nekem miért nincs rá szükséges és valóban kíváncsian várom, hogy milyen plusz-tól esek így el, hogy nem használom ezt a GPU gyorsítást.
Én bekapcsolva se éreztem semmi pluszt, kikapcsolva meg ha csak azt nézem, hogy a GPU-m végig idle üzemmódban van 157/300Mhz-en a 725/1000Mhz helyett Nekem óriási pozitívum.
Jó pár napig használtam GPU gyorsítással. Ennyi idő alatt meg tudtam állapítani, hogy az általam látogatott oldalakon és az Én Internetezési szokásaimhoz szükségem van-é rá?! A válasz: Nincs.
Több érv szól ellene, mint mellette. -
#15920 Szerencsére nem mindenki ilyen szűklátókörű. :D
A Vista sem volt gyerekcipőben csak az emberek felerőszakolták a 256 mega ramos szarjukra és utána fikázták. Én sem erőltettem az akkori gépemen. -
Thanatos #15919 nagy szerencse hogy nem mindenki olyan szűk látókörű mint te :D -
#15918 Ez még akkora egy felesleges dolog és annyira gyerek cipőben jár az újdonságával, mint a Vista a megjelenésekor.
Majd lesz már hozzá SP1 és az általam látogatott lapok 90% olyan lesz, amit írsz. De arra még jó pár évet várni kell.
Használja akinek szükséges. Nekem a net-ezési élmény indexem a sávszélesség határozza meg. :) -
#15917 Nekem 2 monitorom van, és van a gépben TV tuner kártya A 2. monitor tv és filmnézés miatt van fenn a falon. Gyakran megy úgy a gép hogy én az első monitoron böngészek a 2.on a család TV-t néz. Nem hardveres böngészővel - ha görgetem az oldalt, akkor fent a tv képe beszaggat. A hardveres firefoxszal meg nem.
Nálam ez a létjogosultsága. Persze ez speciális eset. -
#15916 Meg a GPU gyorsabban rendereli az oldalakat, mint a cpu. Lásd Aero vs. XP féle megjelenítés. -
#15915 "Igen, sokkal jobb. Mert nem hallani a CPU hűtőt és semmi hátrányát nem tapasztalom ha hardver gyorsítás nélkül net-ezem. Én(!) Más lehet."
Még. :) Majd ha lesznek izmosabb cuccok HTML5ben, majd akkor.
Szerinted ugyanannyit fogyaszt a vga 3dben, ha a böngésző alig terheli, mintha egy játék? Ne viccelődjünk már... -
#15914 Igen, sokkal jobb. Mert nem hallani a CPU hűtőt és semmi hátrányát nem tapasztalom ha hardver gyorsítás nélkül net-ezem. Én(!) Más lehet.
UVD módban még elviselhető a hang és a fogyasztás(!)
3D-ben egy 5850-es; 5870; 68xx; 69xx; GTX570; stb... VGA fogyasztása jócskán nagyobb, mint ami a CPU-nak kell.
CPU-t nem nézegettem de kötve hiszem, hogy azon az oldalon amelyiken 3D-be vált a GPU és végig abban marad, ha pl. inaktív tab akkor is, a CPU is max. terhelés alatt marad.
Nem néztem, de majd megnézem CPU-Z-vel ha az asztali gépemnél leszek. 1-2 teszt oldalt kivéve, mi a ráknak ez a GPU gyorsítás. Sokaknak elqúrja pl. a fontokat és talán pár tört ms-el előbb zárja a tab fület, vagy miért?!
Mi a létjogosultsága per pill. a GPU gyorsításnak?!
Komolyan érdekel!!! -
#15913 "Nagyon nem tetszik Nekem ez a 3D üzemmód egy ratyi weblap miatt, ami tök feleslegesen tolja fel a GPU-t 3D-be."
Persze hát helyette sokkal jobb ha cpu-t tolja fel :D -
hanta #15912 Köszi! Az 1. pont meg is oldotta. -
#15911 Ja, bocsánat - az előbb csak hamar-gyorsan olvastam el, amire válaszoltam. Most újra átolvastam pár hsz-t. Látom közben jött válasz és nem is ez volt a kérdés. :D
Találtam ezt a Gadget-et:
GPU Observer – Sidebar Gadget
Azért keresgettem ilyen gadget-et, mert több mint vszínű, hogy kukázni fogom a gpu gyorsítás támogatását, de előtte meg akarom nézni mennyire tolják fel az oldalak 3D-be a GPU-t. Nem kell hozzá futnia semmilyen háttér alkalmazásnak. Nagyon nem tetszik Nekem ez a 3D üzemmód egy ratyi weblap miatt, ami tök feleslegesen tolja fel a GPU-t 3D-be. Nahhh, szóval hátha érdekel Benneteket is ilyesmi, vagy majd fog. :D -
#15910 -
#15909 Működik. Köszönöm!:) -
spm #15908 Itt írnak egy megoldást (a harmadik, hosszú válasz), nem tudom működik-e, én nem használom:
http://support.mozilla.com/en-US/questions/797159#answer-151777
-
#15907 Köszönöm.
De akkor ezek szerint megszűnt, h a végén kérdezi meg, h akarom -e menteni vagy nem?:) -
#15906 beállítások -> általános -> első legördülőmenü -
#15905 Srácok feltettem az új FF-t és azt vettem észre, h megszűnt az a funkció ha több weblap van megnyitva egy ablakba akkor azt nem menti le a végén bezárás előtt.
Pl.: egy sg.hu egy facebook, egy index meg mondjuk egy youtube meg még pár oldal. Mert régebben lementett több weboldalt és akkor reggel nem kellett szarakodnom a megnyitásukkal, hanem rögtön bejöttek. Ez nálam van csak vagy ti nálatok is?? -
#15904 Mar reg megtalaltam nem errol van szo, hanem, miert szedtek le ?
Kutyat nem erdekli a Twitter reklam az FF oldalan, ellenben ha mar odalinkel, hogy mi az ujdonsag akkor azt irjak oda. -
#15903 Több lehetőség is adott a probléma megoldására. Próbáld végig sorba őket, hátha valamelyik megoldja. Minden lehetőség után ellenőrizd le, hogy fennáll e még probléma.
1.) Töltsd le a legújabb Firefoxot és telepítsd felül a már meglévő telepítésedre.
2.) Eszköztár testreszabása ablakban kattints a "Alapértelmezés" gombra.
3.) Zárd be a Firefoxot és az FF profile mappádban (Startmenü/Futtatásba: %appdata%/Mozilla/Firefox) keresd meg a "localstore.rdf" fájlt és töröld ki. Ezáltal visszaáll gyári defaultra az FF GUI-ja.
4.) Ha ezek közül egyik sem oldotta volna meg a problémát akkor szintén bezárt FF mellett Startmenü/Futtatásba: %appdata% és a Mozilla mappán nyomj egy Ctrl+C majd egy CTRL+V kombinációt, hogy csinálj róla egy másolatot.
A Mozilla mappát nevezd át Mozilla_old-ra, a másolatot pedig Mozilla-ra.
Ezután próbáld meg újra átrendezni a gombokat, hogy megjegyzi-e. -
#15902 Azt a usert akit érdekel a hibajavítás listája az képes beírni a googlebe, hogy Firefox release notes: Firefox 3.6.16 Release Notes :) -
#15901 Vajon ezek a Firefoxosok miert vettek ki az oldalukrol, amire a frissites utan elvisz a bongeszo, hogy a valtozasokat meglehessen nezni az uj frissitett verzioban ?
Tele van veluk a hocipom, hogy elvisz a http://www.mozilla.com/hu/firefox/3.6.16/whatsnew/ oldalra, ami elmeletileg arrol szolna, "whatsnew" hogy mi az ujdonsag benne erre ez olvashato az oldalon, hogy :
Ön a Firefox 3.6.16 verziót használja.
Biztonsági okokból javasoljuk a legfrissebb verzió letöltését.
Tartsuk a kapcsolatot
* Kövessen Twitteren
* Legyen rajongó a Facebookon
* Olvassa blogunkat
blablaba. Arrol viszont egy szo nem esik, hogy mit javitottak. -
#15900 Operában is jó, IE-t nem tudom. :)
Akkor a beágyazás miatt, az egyik fajta youtube cuccon vagy funkciója van a görgőnek (pl. hangerő), vagy csak simán ellop minden billentyű és egér parancsot, ahogy korábban is mondtam. :)
Viszont az egeres anomáliádat még mindig nem tudom, hogy mi okozza, nekem mindkét gépen így működik, egyeken egy logitech belsejű asus egér, másikon MS. :) -
#15899 Aha. Valóban a beágyazás módja más. A Flash vezérlő panel legalábbis eltérő. Az 1.) vidin látszik a Watch later és YouTube logo a 2.)-on elétrő a vezérlő panel.
Jahhh. Chrome-ban okés. Azzal egyéb nyűgjeim vannak. De ezt Te tudod. :D -
#15898 Nálam is így viselkedik FF alatt, nem igazán értem a dolgot. :D De az ilyen anomáliák miatt rühellem többek között a flasht. Szerencsére chromeban mindenütt jó. -
#15897 Lehet, hogy a beágyazás módja? Passz, vagy valamelyik kieg okozza. -
#15896 Szerintetek mi a különbség a 2 cikk között?!
1.) Nem lopja el az egerem a beágyazott Flash:
Shift 2: Unleashed
2.) Ellopja az egerem a beágyazott Flash:
Duke Nukem Forever
Mindkettő cikk PcDome.hu.
Na, ahogy az első beágyazott Flash viselkedik az bejövős Nekem és ezt szeretném minden beágyazott Flash tartalom fölött. Remélem ez lesz a trend. És akkor van remény Fox-ban is. :) -
#15895 -
klezzz #15894 Direkt megnéztem hw gyorsítás on/off beállításokkal és ugyanannyi pontot kap (5ezer körül) peacekeeper teszten... és még a karakterek is szarok + gpu fogyasztás. Tényleg nem tudom ezt minek rakták bele. Érzésre se lassabb csak cpu-val. (win7sp1 aeroval)
-
hanta #15893 Hello!
Váltottam FF4-re, azóta áll fenn ez a probléma. Testreszabásban beállítom, hogy milyen gombok legyenek kint és hogyan helyezkedjenek el meg az elválasztókat is, erre következő indításnál teljesen elfelejti. Kezd már nagyon idegesíteni. Valaki tud erre megoldást? -
#15892 Köszi szépen a segítséget, addig amíg várakozom, addig kipróbálom, amit Krana Zoli ajánlott
-
#15891 Köszi szépen a segítséget!
Már le is szedtem és kipróbálom
-
#15890 Várnod kell, amíg az AVG 4.0 kompatibilissé teszi a kiegészítőt. -
#15889 Hát nem tudom. Nekem ettől se gyorsabb nem lett a netezési élmény index-em amit érzékelek, se lassabb nem volt előtte. :D
Biztos vannak oldalak ahol hasznos a GPU gyorsítás, de szerintem ez még nagyon kiforratlan dolog.
Tegnap egy picit nézegettem (szerintem érdemes) - hogyan változik a GPU órajele az általam látogatott oldalakon. Lehet, hogy megnőtt az FPS szám :) - de Én semmi gyorsulást nem tapasztaltam. Viszont amikor láttam, hogy felugrik UVD-ről 3D üzemmódba, WHY?! Jelenlegi oldalakra akkora egy felesleges dolog ez még. A 3D-s órajel böngészéshez Számomra kuka. UVD is határeset.
Még pár napig nézegetem, hogy gyorsul-e tőle a net-em, aztán lövöm ki a hardveres gyorsítást.
UVD-vel is az a gondom, ha pl. háttérben fut az ablak, amikor nem látszik a videó(!) - akkor is UVD üzemmódban van a VGA. Ha pause-olom, akkor is marad UVD üzemmódban.
Azt még nem néztem de gondolom ha vmelyik oldal felküldi az egekbe, akkor is ott marad, ha nem az az aktív tabfül. De ez csak tipp. -
#15888 Ja, az a linkscanner. Elmléxem. :D
Ilyenekből van egy pár. A WOT is hasonló. Van egy adatbázis és abból eldönti ugyanezt, ha van infó az oldalakról. Te is tudsz regelni és megjelölni oldalakat, kommentet hozzáfűzni, stb... Chrome alatt Nekem is fent van a WOT. Avast vírusnyalogatónak is van ilyen WebReputation addon-ja. Azzal is voltak problémák, de Avast oldaláról foltozták; ill. foltozzák. Majd AVG is frissíteni fogja ezt a plugint biztos.
Addig meg próbáld ki a WOT-ot. WOT
-
#15887 Köszi a gyors választ
A LinkScanner még megnyitás előtt ellenőrzi az oldalakat. Pld. ha a Google-val keresel valamit, akkor kiad egy jó pár linket, amin a keresésnek megfelelő dolgok találhatók. ezeket a helyeket már a felsoroláskor megjelöli egy zöld pipával, ha az oldal biztonságos, két sárga felkiáltójellel, ha nem bizonságos. Az értékelés alapján ki-ki eldöntheti, hogy megnyitja-e az adott oldalt, vagy sem.
Amit írtál - addon: WOT mire használható?
Köszi -
#15886 Viszont szep hangzatos cimekkel lehet eladni a marhaknak az uj hardvereket es szoftvereket, mint peldaul "a mi VGA-nk mar hardveresen is kepes gyporsitani akar 400%-al a bongeszest stb. -
#15885 Mit csinál az a linkscanner?!
1.) AVG-nek kellene majd kiadni vmi frissítést; frissebb verziót
2.) Firefox-tól is érkezhet majd tapasz - de szerintem az első lesz a gyorsabb
Mivel nem tudom, hogy mit is csinál. Addon: WOT