Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Magon nem hinném, hogy szar, de egyébként Opera alól jól mûködik.

http://goo.gl/gd6Zi5

MeoH
Ha nem vagy premium tag, akkor nincs teljes savszal hotfile-nal, kapsz amennyi epp jut, nem befolyasolja, hogy milyen bongeszot hasznalsz. Amugy 3,6,13 az aktualis verzio FFbol, erdemes frissiteni.

fuck mmo's..i.,

Sziasztok nekem az uj beta8-as(32bites Win7-en) olyat csinál hogy elindításkor egyszerûen megfagy. Nem tudok kattintani sehova. Régen Vistán fenn volt a beta6 az nem csinált ilyet.
Malakai
Win7 x64-en vagyok én is... 😛

Ami még eszembe jut, hogy ahonnan nyitod meg az az oldal nem application/x-bittorrent mime typeal küldi a filet, így mozilla nem torrent filenak ismeri fel.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

[HUN]FaTaL
Akkor a win7 vagy a 64bit, vagy nem tudom, de ez még sosem mûködött amióta újra FFet használok (ez lényegében a 4es bétái).

#15082: Semmi köze a mozillához, a file hosting oldalak mindegyike korlátozza a letöltése sávszélt. Fizess elõ premiumra akkor maxal fog jönni.

Hy !

A mozilla firefox-ban van valami beállítás, ahol le lehet korlátozni a letöltést?

MErt 410 kb/sec a lefelé töltési sebességem, és ennyivel tudok is tölteni, pl. torrent.
Viszont amikor Hotfile.com ról akarok tölteni, akkor lefelé a mozilla letöltõ ablakában, akkor csak maximum 100 kb/sec el jön, de inkább 90-el.

Vagy ennek semmi köze a mozillához?, egyszerûen a hotfile.com ról ilyen lassan lehet tölteni?

Itt ezen a gépemen 3.0.5 mozilla firefox van.

Viszont másik laptopon, ahol 3.5ös verzió MozillaFireFox van, ott meg tegnap a hotfile.com ról 250 kb/sec-el is tudtam tölteni ugyanezt a fájlt.

köszi

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Malakai
Úgyszintén FF4-et használok, nem az lesz az ok.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

[HUN]FaTaL
Így van beállítva mégis feldobja az ablakot. Lehet azért mert béta 😊

Malakai
Nálam tökéletesen mûködik, ha beállítottam.
Azért leírom hol (angol):
Tools > Options > Applications > TORRENT file (írd keresõbe: torrent) > Action: Use µTorrent

(\__/) ( X.x) ( } . { )

[HUN]FaTaL
Ez engem is érdekelne, mert elég idegesítõ, hogy hiába pipálom be, mintha nem csináltam volna semmit. Rákérdez és már be van pipálva 😄

ctrl85
ha be van állítva az alkalmazás beállításoknál hogy a torrent fileokat az utorrent nyissa meg, akkor miért kérdez rá állandóan? hol lehet beállítani hogy ha rákattintok egybõl nyissa meg a program? köszi a választ

Malakai
Jó, hát az átlag pistikék, meg pistike anyukájáék még tabokat is csak szökõévente nyitnak meg (a foxot meg a szomszéd tette fel nekik), de van aki meg sokat használ, azért nem véletlenül lett alap fícsör két új böngészõ verzióban is.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Narxis
Annyit szerintem a többség nem használ, hogy csoportosítani kelljen.^_^

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Malakai
Gondolom nem használsz sok tabot... ^_^

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Narxis
Én se értem, f@szság. Bár ha opcionális akkor nem gond.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Evin
Van még valami (a jobb zöld mezõben) plugin amit szerintem fel kell telepíteni, de inkompatibilitás miatt nem megy fel. Szóval, egyelõre inkább várok.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Airbus A380
Operáról elég régóta tudható hogy szeret zabálni...

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Speed dial kompatibilis a legújabb bétával, és funkcionalitásban ugyan az mint amit te írtál.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

lck
Nektek mûködik ? Nekem nem.
Profilmappába a chrome-ba beteszem az userChrome.css-t amiben a Show code gomb alatti részbõl másoltam bele. Aztán semmi. Kell még valamit csinálni ?
Rage47
én azt sem értem, minek csoportosítani a tabokat 😮
Evin
Thx
Úgy néz ki kereséskor átsiklottam felette.

lck
Malakai
Kis magyarázat, hogy elsõsorban a dolog a Tab Groups és a Tab Stacks összehasonlításának indúlt, de bõvebben csak apróban, mert inkább Operáról szól, nem Firefoxról. 😊

Pl kiváncsi voltam, hogy Opera visszapakol-e mindent a memóriába az egyébként nem megnyitott stackekben is. A válasz az alábbiból kiderül, igen, mintent megnyit.
Használhatósága pedig jó is, rossz is, elõnye a hátránya, könnyû, egérközelben van, nincs plussz kattintás, mivel a tab baron kicsinyül egy tabbá az egész stack. Hátránya, hogy pl kinyitni, hogy folyamatosan lásd a stack tartalmát nem érdemes, mert akkor megint túlzsúfolódik. Egyébként meg fölé lehet vinni az egeret és akkor megjelenik alatta, vagyis kattintás helyett megállítani kicsit az egeret, szerintem ugyanaz a kategória.

Tehát én továbbra is a Firefoxos Tab Groupst (Panorama, TabCandy, amelyik név szimpi) részesítem elõnyben, viszont az FF3-as TabGroups Manager szerû megoldás lenne szimpatikus igazából...

ui.: Sry a kis wall of textért. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Kis extrém memória teszt.
Elõrre leszögezem, nem kihívás ez az említett böngészõk fanjainak! 😊
Alanyok: Firefox 4.0 Beta 8 és Opera 11.00 1156.
75 tab, közte 1 vimeo hd video, egy html5 video, egy js intanzív teszt oldal is, egyébként átlag, változatos oldalak.
Böngészõkben a tabok csoportosítva, mindkét helyen gyári eszközzel, tehát FF: Tab Groups, O: Tab Stacks.
Minden tab memóriában:
Firefox - 840MB
Opera - 1280MB

Firefox alapvetõen csak az aktivált groupot pakolja memóriába, tehát amit már egyszer megnéztünk. Sajnos menet közben üríteni nem üríti, ahhoz már extension kell.
Viszont így újraindítás után az aktív groupban/stackben van 8 tab:
Firefox - 210MB
Opera - 1280MB
(ez nem pontos, de kb ugyanaz volt)

Firefoxhoz pedig még vannak extensionök, amik ezt tovább javítják, pl BarTab kiveszi a nem használt tabokat a memóriából menet közben és csak akkor tölti vissza, ha megnyitod (ugyanígy indításkor csak egy tab van a memóriában).

ui.: Chrome 10.0.612.3 beta-t is megnéztem, 908MB (sokat javult 7-eshez képest), viszont Chromenak semmi gyári tab csoportosítása nincs és valamire való kiegészítõként sincs.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

morcosqtya
Holnap kipróbálom.. míg sül a süti.. 😊)
Köszönöm a segítségedet!

Aztán még nem kizárt hogy kérdezek..

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Malakai
Ha most több memóriát eszik, mint akkor és egyszerûen nincs több szabad (win meg nem is ad át neki), akkor az lehet oka.

Erre így nehéz megoldást találni, túl sok oka lehet. Ha viszont van idõpontod, akkor a válasz a kérdésben rejlik: Mi történt egy hete? 😊

Nekem speciel a régi gépen akkor volt ilyen, amikor a flash player cseszekedett és akkor jelentkezett, ha vmi flash meg volt nyitva (akár a háttérben). Akkor a flash playert kellett egy régebbire váltani, amíg nem frissítették az aktuális verziót.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

morcosqtya
Köszi!
Most már csak azt áruld el, miért lassul be mégis 2-3 óra használat után úgy, hogy a begépelésnél késnek a karakterek, késik az egérrel görgetés a képernyõn és a kattintások hatása is.
Plugin containert letiltottam, de megint lassú a ff..
És kb 1 hete kezdte..

Malakai
330MB nem feltétlenül különösen sok, bár ez függ az operációs rendszertõl is. Persze nem is kevés. 😊
Nekem 308MB+120MB(plugin-container) most, igaz semmi durva flash nem megy (csak egy HD videó youtubeon), viszont 4-5 tab helyett inkább 40-50 van. 😊

ShockWave Flashnek semmi köze QuickTimehoz, QT az Apple videolejátszója, Flash az Adobe interaktív médiaplatformja.
Tehát mind a kettõ fent lehet.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

morcosqtya
Ha egy flash oldalt megnyitsz + 4-5 lapot (fõleg html tartalmak), nálad mennyi ramot zabál?
Kell-e egyszerre a Quick Time plugin 7.6.9.0 és a ShockWave Flash?
Letiltsam netán a QuickTime-ot? Összeakadnak?

morcosqtya
Hát megõrülök...
330 Mb-ot fogyaszt a fox-om..
Mi az Isten van???

[HUN]FaTaL
Rakd a Speed Dialt, az kompatibilis asszem. Bár a beta8at passzolom.

morcosqtya
4-es bétával nem kompatibilis a FastDial...
Erre még várunk akkor... már teszem is vissza a 13-ast.

Malakai
Noh, b8-ra updatelte magát ff, faviconok megjavultak, már ez is valami... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

[HUN]FaTaL

Evin
Volt már itt korábban, hogyan lehet a füleket legfelülre helyezni (a Firefox menügomb mellé), de nem találom. Valaki tudna dobni egy linket?

morcosqtya
Ha netán folyamatosan összeomlana a fox a Quicktime / Silverlight / Flash player miatt, akkor javallott visszaállítani és aktiválni újra a P containert.

morcosqtya
Ha valakinek a Plugin Container pörgetné a procit 80-100-on magonként és vinne 250-300 MB RAM-ot, ezzel lehetséges belassulást okozva, az (nálam ez van..) egy komolyabb flash-es tartalom folyamatos futása esetén megfontolandó a Plugin C kikapcsolása (az összes plugin használatban marad csak a containert tiltja), amit a következõképpen tehettek meg:

about:config
Szûrés: dom.ipc-re
Az összes booleant (logikai változó) hamisra kell állítani (az elsõ már eleve azon van), a következõképpen:
(remélem van akinek segíthettem, nálam mûködik)

KranaZoli
Na, itt nem kerestem volna. Köszi!
<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Malakai
Pedig ott van alapból a beállításokban, nem kell addon.
Angol elérés: Tools > Options > Privacy > History > Firefox will: Use custom settings for history > Clear history when Firefox closes > Options > Cache (meg, ami kell)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KranaZoli
Sziasztok!

Olyan add-on-t nem tudtok, ami kilépéskor törli a gyorsítótárat?! Nem találtam ilyet menüben, csak manuális törlést. Nézegettem add-on-okat, de Én nem nagyon találtam olyat, ami auto törli kilépéskor a gyorsítótárat.
😞

<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Shortstop
Akkor mindketten örülünk 😊

Mint mondtam, még csak ismerkedek vele, van még mit tanulnom 😊
Köszönöm, sokat segítettél!

Gigabyte GA M55S-S3 V2,AMD64X2 7750+,4X1Gb Kingmax/800Mhz, Gigabyte HD4890, HKC 550W, WD 320GB-WD 1TB, SB X-Fi, Sharp Aquos 42\"-FullHD

Shortstop
1: a címsor alatti részre a lapoknak a füleit behúzhatod és szerkesztheted a nevüket. Szerintem nagyon jó hogy itt lehet tárolni a kedvenc helyeidet. Legtöbb esetben nem is kell név, elég csak az ikon.

2: görgõvel kattints rá

Sziaztok!

Én még csak most áltam át Firefox böngészõre és máris van 2 gondom vele.
1,-Tudnátok nekem mondani olyan add-ont amivel kirakhatom mondjuk ikonokként a kedvenceimet? Persze manuális beállítással mert az add this progi erre nem alkalmas asjna.
2,- Egyszerûen nem jövök rá, hogy hol kell belõni, hogy a kedvencekbõl megnyitott oldalt új ablakban, fülben nyissa meg, az éppen böngészettt megtartásával.

Köszönöm a segítséget!

Gigabyte GA M55S-S3 V2,AMD64X2 7750+,4X1Gb Kingmax/800Mhz, Gigabyte HD4890, HKC 550W, WD 320GB-WD 1TB, SB X-Fi, Sharp Aquos 42\"-FullHD

Hali, tud valaki olyan addont ff-hoz, ami a gugli találati listában minden oldalt csak egyszer jelenít meg.Marhára idegesítõ, mikor egy oldal 8-10 példányban is ott van a találatok közt.
Köszi.

Airbus A380
Ez változó kit kérdezel meg van aki csak updatel mint lck, de én ilyen szoftvereknél pl az elõzõt leszedem az újat fel. Természetesen fõverzió frissítéseknél csak, 1éb esetben nálam is update van csak.

lck
Én nem szándékozom letörölni majd az elõzõt, csak updatelni fogom. Ha esetleg gond lesz vele majd akkor törlöm.
R3TR0
Akkor semmit sem kell csinálnom ezek szerint ugye?

Majd mindig updatel magától a FF.

Csak majd ha kijön az RC mg a végleges majd az is csak egy update lesz?

Vagy akkor majd le kell törölnöm a a korábbi verziót?

lck
Updateltem, megy gond nélkül. Annyi hogy a telepítési mappa nevébõl már eleve kivettem a beta X részt. Így majd a véglegest is oda rakom.
gergely1991
A windows\system32\drivers\etc\ könyvtárban keresd meg a host fájlt.ha találsz ott címeket azokat töröld például :
127.0.0.1 www.valami.hu
Remélem így már érthetõ....

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)