19494
  • KranaZoli #15964
    Én is így vagyok vele, de már a TabMixPlus addon-t használom erre a célra (is).
  • Humesz
    Undo Closed Tab gomb nélkül én már nem tudnék élni.
    Hónapok óta használom és már reflexből kattintok a helyére más böngészőkben is :)))
  • KranaZoli #15962
    OK-OK. Így már világos. Azt hittem van vmi 1xerű módja, hogy az amúgy szerintem transzparens fox-ot átlátszóvá varázsolni.

Lefizették Őket a Persona-sok. :D
  • spm
    Szerintem sokkal egyszerűbb egy Stylish addont felrakni, mint a userChrome.css szerkesztésével szórakozni. Plusz a stylish-sal ki-be kapcsolgathatod bármikor, van előnézet stb.
  • Malakai
    Egyrészt: Customizing Mozilla.

Röviden, a userChrome.css a firefox felületének alap css beállításainak felülírására való, helye a <profil mappa>\chrome\userChrome.css, Firefox 4 már nem készíti el alapból, se a könyvtárát, se a példafilet, neked kell létrehozni. A változások életbelépéséhez újraindítás kell mindig, más nem márcsak emiatt is jobb Stylish-t használni, az lényegében menet közben csinálja teljesen ugyanazt.
  • KranaZoli #15959
    És hol van ez a fájl és tudnád kicsit bővebben?! Ebben Én vagyok.
  • Malakai
    Itt nincs nagy trükközés, Firefox 4 támogatja az átlátszóságot egyéb elemeken is, talán még magán a tartalmi részen is, bár azt azért kétlem (abban az esetben akár honlapokon lehetne átlátni a desktopra, teszemazt sg-n megadná, hogy az oldalsó üres sávok átlátszóak legyenek ), ez a userstyle vagy a userChrome.css-be írt sorok csak megadják neki, hogy ne fehér legyen, hanem átlátszó.

Konkrétan ennyit beírsz a userChrome.css-be akkor már láthatod is a hatását:
    #navigator-toolbox,
    #navigator-toolbox > * {
    background: rgba( 0, 0, 0, 0 ) !important;
    }

Ami csak azt adja meg, hogy a navigátor részen (minden toolbar) és annak minden közvetlen alrészének a háttere legyen teljesen átlátszó.
    A letölthető userstyle persze átfogóbb ennél, több helyen megad egyebeket, átmeneteket használ és fel van készítve egy-két egyéb addon jelenlétére is, de ennyi a lényege, semmi ördöngősség nincs mögötte.

Firefox 3 alatt még kellett, mert az nem támogatta at átlátszóságot közvetlen.
  • KranaZoli #15957
    Nahh, szerintem Te vagy Fatal embere a PH addonra. :)

De hogyan lehetne a Fox-ot rávenni, hogy mindennemű user script nélkül azt a ruhát tartsa meg, amit persona váltáskor Magára húz?!

Ilyet nem lehet?!
  • Malakai
    Épp ezt mondom, semmi script nem kell, ez csak css, lényegében minden amit egy userstyleban csinálsz megcsinálható userChrome.css-ben is (stylish nélkül).

Ha valami bug van az pont azért van, mert ez csak css, amivel így megvannak a határok, és akkor oda már addon kell és XUL-ban turkálás és Javascript.
  • KranaZoli #15955
    Hát ez az de amikor persona preview nézetek között váltogatok semmi user script nincs. Azt a köztes transzparens állapotot nem lehet vhogyan kihozni belőle script-ek nélkül?!

Első ránézésre elég sok bug komment van ezeknél az aero és transzparens user fájloknál.

Én 1et próbáltam, a multirow bookmark-ot, első ránézésére okés, aztán utána derültek ki a bug-ok abban is. :(
  • Malakai
    Hogyne tudná fox alapból, egy userstyle semmi olyat nem tud csinálni, amit fox alapból ne tudna.
    Dizájn döntés volt, ennyi.
  • KranaZoli #15953
    Itt az ideje elkezdi. Én naponta 1x fogom lájkolni. :D

Lck: THX!!!

Nem bug-os ez a Stylish megoldás?!

Ám érdekes, ha ellátogattok a Persona oldalra és a preview persona nézetben néha amikor üríti a persona-t és tölti be az új preview nézetet transzparens lesz az egész Fox, minden user script nélkül.

Állítom tudja a Fox alapból, csak a Persona készítők keze van benne, hogy ne legyen transzparens. :)
  • [HUN]FaTaL
    Rám ugyan biztos nem, nem értek a jshez, meg úgy kb gőzöm sincs a kiegek működéséről. :D
  • KranaZoli #15951
    Látom próbálkozol vele PH-n is, meg itt is. :D

Asszem ez a feladat Rád marad.
  • [HUN]FaTaL
    Cool, thx. :)

Valakinek nincs kedve portolni a Chromeos prohardver kieget az FFhez, aki ért hozzá? Szívesen használnám az FF4-et, gyakorlatilag ez tart vissza tőle. :D
  • lck
    Lehet volt már, de ha valakit érdekel a FF4-ben eredetileg beígért aero menü, eszköztár és fülek. Ezzel beállíthatja. Először a Stylish-t kell telepíteni, aztán ki lehet választani a beállításokat.
  • KranaZoli #15948
    Áhámm! Nem értem, hogy lehet de minden megtörténhet. A lényeg, hogy akkor már okés, ha jól értem.

1ébként van olyan addon, ami gyors menübe tesz 2db opciót:

- új lap;
    - aktuális lap bezárása.
    - ill. egy újdonság Undo Closed Tab.

(nem rossz :)

CloseTab 1.2.0

• Humesz
    Köszi neked is és Malakai-nak is, mondom mi volt a gond:

Amikor rányomtam, hogy testreszab, akkor a plusz jel eltűnt a tabsor végéről. De nem eltűnt csak átkerült a sor legvégére, mintha "jobbrazárták" volna :) Na ezt most vettem csak észre.
  • KranaZoli #15946
    Én ezt csak most kezdtem el olvasgatni. Azért nincs a Testreszabásban új lap, mert az a + jel a tabfül sor végén. Azt onnan el tudod húzni bárhova, ha nem oda kell.

Másikat kitenni meg gondolom csak van vmi addon.

Húzd be a + jelet a testreszabás dobozba és akkor már lesz új lapod. :)
  • Humesz
    Én is arról beszélek, hogy a customize cuccok között nincs 'új lap' csak 'új ablak'.
    Én eddig sem a '+' jelről beszéltem, azt hiszem ennek a leírtak alapjá világosnak kellett lennie.
  • [HUN]FaTaL
    A homályos működés egyébként direct2d/directwrite bug, bár már javítottak rajta, de pl. a Chrome opengl-t használ ott ez egyáltalán nincs jelen.
  • KranaZoli #15943
    Már nem nézegetem és nem is fogom nézegetni a GPU-t Én sem.

Ha majd megjelenik a köv. Fox és benne a release notes-ban, hogy foltoztak rajta; látom a VGA driver-ekben release notes-ában, hogy foglalkoznak a problémával ésatöbbi ésatöbbi akkor majd újra beállítom tesztelési céllal a GPU gyorsítást.

Addig meg szépen elvagyok idle üzemmódban is. Rendereljen a GPU, csak nem mind1, hogy mit miért és hogyan.

Nekem elég drága mulatság ez így még. Elegendő ha game közben renderel a GPU.

Én "kicsit laikus" szemmel nézvén ezt a GPU gyorsításos böngészést és eltekintve attól, hogy ezzel jobb a finom görgetés; stb... nem mind1, hogy egy friss generációs VGA megy 3D-ben; vagy egy 4 éves VGA. Nem hiszem, hogy minden VGA-nak egyformán a 3D-s órajelére lenne itt szükség.

De azt sem hiszem, hogy az UVD üzemmód erre van kitalálva. (ha az UVD-n értetted korábban a 2D-s órajeleket). A VGA-m -1 generáció. Ha pl. egy 6950-es; GTX570-es lenne ugyanúgy megemelné a Fox és a VGA driver 3D-be. Számomra meg fontosabb, hogy a VGA amit főképp játékra használok és játékra vettem böngészés közben maradjon csak idle üzemmódban. Ezért is jók pl. a friss VGA-k, mert jó az Idle üzemmódjuk. Nem azért vettem 60-70ezres VGA-t, hogy a böngészés legyen simább. De szerintem nem csak Én, hanem a többség. Most gondoljunk bele: Vesz vki egy Radeon 6990; GTX590-es VGA-t és ugyanúgy a 3D-s órajellel renderel a böngésző, mint egy Radeon 48xx; nv hasonló kártyánál. Azért ez nem mind1!

Nem tudok másra gondolni mint arra, hogy majd ki kell tesztelniük egy olyan VGA üzemmódot ami se nem UVD, se nem 3D. Vagy az UVD-t kitesztelni hardver gyorsításra és elegendő-e?! Azonban el tudom képzelni, hogy nem lesz elég oda, ahova a full 3D-s GPU órajel kell majd.

(Az UVD-t azonban jelenleg nem erre találták és tesztelték le AMD mérnökei, de gondolom nV mérnökei sem.)

"Amíg renderel addig 3dben van. Az már a vga driver szarsága, ha utána nem rakja vissza."

Megnyitod az oldalt. 3D-be vált a GPU. Nézd meg az oldal tartalmát és döntsd el kell-é oda 3D-s órajel?! Végig 3D-ben marad a VGA. Egész addig amíg be nem zárod a tab-ot. Ahogy írtam YT vidinél, ha engedélyezed a GPU gyorsítást akkor mindaddig UVD-ben marad a GPU amíg be nem zárod a tab fület. Akkor is ha inaktív a tab fül. Mert akasztja UVD-ben a driver a kártyát. (kapuzza) Gondolom ugyanígy folyamatos renderelést érzékel a VGA driver; mert vagy bug-os a driver és/vagy bug-osan; kezdetlegesen működik a GPU gyorsítás még a böngészőkben.

Ez Nekem mind bug. Tök mind1, hogy VGA driver bug; vagy Fox4 bug. Ez minden csak nem normális működés.

Az intelligens megoldás az lenne UVD-nél, ha nem aktív a tabfül akkor visszavált a VGA idle üzemmódba, ha újra aktív lesz, akkor vissza UVD-be.

Ha kell a 3D-s renderelés, akkor 3D de abban a pillanatban amikor már nem kell, akkor vissza idle üzemmódba. Ha nem aktív a tabfül, akkor meg pláne.

Neked nem, Nekem nem, sokaknak WU után is homályosak a fontok.

Ezért, ezekért mondom Én, hogy van és lesz ebben ráció de a jelenlegi működés erősen tesztelés szagú; kezdetleges működésű történet még.
  • spm
    Jahogy úgy... Én azt hittem, hogy a "+" jel mellett van külön toolbar button is, ezek szerint ez a 2 dolog egy és ugyanaz. Oké. Nekem viszont jó a tab mellett :)
  • Malakai
    Csak ott van az, ezt írtam, hogy ott van a tabok mögött, rakd át, ha nem oda kell. Persze ha több kell belőlle (?) akkor használj addont.

És nem régi dolog kavarás, vagy addon teszi, friss, érintetlen profillal is ott van.
  • spm
    Tabok mellett ott van, de a toolbar button nincs, customize cuccok között sem.
    Én 3.6-ra telepítettem rá, lehet valami régi cuccos bekavart, azért nincs. Mondjuk nekem nem is hiányzik, elég a tabok mellett.
  • Humesz
    Azért írtam ide, mert nincs ott! :) Ez ilyen egyszerű! Neked sincs ott a 4-ben!
  • Malakai
    @spm: Pedig ott kell lennie, alapból is a tabok után közvetlen kint kéne lennie, ha nincs ott akkor pedig a customize toolbar ablakban a többi gomb közt.

@MasterJay: Addon se kell hozzá, jobb gomb, customize, ott van egy Downloads gomb ezt rakhatod ki oda, ahova akarod. Hogyha azt szeretnéd, hogy lent jelenjen meg, akkor jogg gomb, Add-on Bar legyen bekapcsolva és oda lehúzhatod.
  • spm
    https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/status-4-evar/
  • MasterJay
    Sziasztok!

A korábbi 3-as verzió mutatta, ha éppen volt egy folyamatban lévő letöltés, a 4-es azonban nem. Ezt valahol lehet kapcsolni?
  • [HUN]FaTaL
    "Egy példa: www.pcdome.hu -> Nekem pár nappal ezelőtt a nyitó lap 3D-be rakta a GPU-t. 1.) vagy VGA driver hiba; 2.) vagy ratyi az oldal (de mind2őt írtam, mint hátránya)"

Na akkor mégegyszer: Ez nem bug. Amíg renderel addig 3dben van. Az már a vga driver szarsága, ha utána nem rakja vissza. Én nem figyelgetem ezt, bár éppen Chromeal böngészek, de sosem pörgött fel a vga ventije FF-fel sem.
  • spm
    Jobb klikk, mentés másként, gépen kicsomagolás, install.rdf -ben maxversion rész átírása erre: 4.*.*

Aztán visszacsomagolás .xpi-be, katt és telepítés.

---

#15933: nekem sincs ilyen gomb, csak új ablak
  • Malakai
    Új lap?
    Kell lennie alapból, a tabbar sorában eleve ott van, ha ott nem kell, fogd meg és rakd át (jobb gomb, customize).
  • KranaZoli #15932
    Én csak annyit tudok, hogy a jelenlegi verzió az kukába való. Mindennapi böngészéshez; átlagos böngésző használathoz az biztos.

Egy példa: www.pcdome.hu -> Nekem pár nappal ezelőtt a nyitó lap 3D-be rakta a GPU-t. 1.) vagy VGA driver hiba; 2.) vagy ratyi az oldal (de mind2őt írtam, mint hátránya)

Most ez jutott eszembe.

Jelenleg ez van:

"Az Overdrive minden olyan tartalomhoz aktiválja a 3D-s órajelet, ami Direct2D, DirectDraw vagy WebGL gyorsítással megy. Ez a része még nincs eldöntve, hogy hogyan fog véglegesen működni. Az az elsődleges gond, hogy lehet olyan HTML5 és WebGL alkalmazást írni, ami még max. órajelen is akasztja a HD 5850-et. Ezt ki kell vizsgálniuk a rendszerprogramozóknak."

Nekem a Smooth Scroll és 1éb dolgok nem érnek annyit, hogy mert az simán görgeti az oldalt ehhez a Fox-nak a GPU 3D-s órajele kelljen. WHY?! 3Ghz-es CPU-val és 3D-s GPU-val sima a finom gögetés?! Azért ez pöttyet súlyos ár.

Ezért írtam amiket írtam. Ez még korai; gyermek cipőben lévő újítás. Tök felesleges jelenleg. Mennyi olyan HMTL5-ös oldal van, amiket látogat egy átlag felhasználó és igényli a GPU 3D-s órajelét?!

Nekem nem kell megmondani, hogy hogyan kell működnie. Ahogy van, úgy qrvára nem kell működnie.

Az UVD szintben is az nem tetszik, hogy akasztja a GPU-t. Hiába inaktív a YT tabfül, az UVD órajel attól még állandó; ha csak pause-olva van egy videó a háttérben akkor is marad az UVD órajel. Pedig ami aktív az csak a hang. De a böngésző nem annyira intelligens, hogy ezt érzékelje.

Nekem most ez a határ, mivel a YT videók UVD-s GPU gyorsítással szebbek, de hosszú távon még ezt sem döntöttem el. Több mint vszínű, hogy Flash tartalmon is tiltani fogom az UVD szintet; mert böngészéshez bőven elég az Idle GPU üzemmód.

A CPU-t meg nem úgy terheli, mint a GPU-t. Fenti oldal akkor is 3D-ben tartja a GPU-t; ha az inaktív. CPU viszont még ha aktív akkor is ahogy kell visszaveszi az órajelet. Nekem hosszú távon egészségtelen, hogy egy xaros böngésző miatt menjen 3D-ben a GPU-m. Még akkor sem, ha ofkórz nem kap akkora terhelést mint game alatt. No, akkor kukáztam volna már az elején.

Mindenkinek Magának kell eldöntenie, hogy az előnyök/hátrányok oldalon Számára melyek a fontosabb érvek.

Fog ez még finomodni. Muszáj Neki! Addig is ne Én legyek a tesztalany. ;)
  • Humesz
    Érdekes, azt írja, hogy nem FF4 kompatibilis ... azért király vagy köszi, ilyesmire gondoltam.
  • spm
    Ez esetleg?

https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/new-tab-toolbar-button/
  • Humesz
    Sziasztok!

Hanta: Nekem ilyen gondom ugyan nincs, viszont nem találom az "új lap" button-t!
    Toolbar Buttons kieget használtam eddig és FF4-nél az 'új lap' gomb eltűnt. Új ablak gombot tudok kitenni de új lapot nem.

Valaki esetleg tud erre megoldást?

Köszi
  • [HUN]FaTaL
    " És ki döntötte el, hogy a 2D elég a böngészőnek?! Mi csinálsz ha olyan oldalra tévedsz, amelyiknek 3D-s órajel kellene?! (ha már 1x használja vki a GPU gyorsítást) Ez így bug-os; nem megfelelő működés - ahogy azt írtam. Kókányolt GPU gyorsítás."

Áruld már el, hogy akkor mégis hogy a faszba kellene működnie. :)

2.) Mert a RENDERELÉS 3D-s értsd már meg. Az egész lapot a gpu rendereli, és mutass már egy oldalt, ahol bugosan renderel.
  • KranaZoli #15927
    1.) És ki döntötte el, hogy a 2D elég a böngészőnek?! Mi csinálsz ha olyan oldalra tévedsz, amelyiknek 3D-s órajel kellene?! (ha már 1x használja vki a GPU gyorsítást) Ez így bug-os; nem megfelelő működés - ahogy azt írtam. Kókányolt GPU gyorsítás.

2.) Hogyne lenne. Vannak olyan oldalak, melyek tartalmában semmi sem indokolja a 3D-s GPU üzemmódot, mégis abba vált.

3.) Nálam sem homályos, de ez csak egy dolog. Ha az lett volna, tesztelni se tesztelgettem volna.

Nem igen használok Smooth Scroll-t. Alapból be sincs kapcsolva a Fox4-ben, viszont a GPU gyorsítás igen. Én teljesen jól elvoltam a 3.6.x-el is. Semmi különösebb hátrányát nem éreztem, hogy 3.6.x-el böngészek. Nekem fontosabb a nagyobb sávszél. Jó dolog lesz ez majd, de még több minden szól ellene, mint mellette.

Renderelni?! Milyen renderelés?! Fórumokon; infó magazinok oldalain; blog-okon; hír portálokon.
  • [HUN]FaTaL
    " ATT egy dolog és akkor épp tiltod a GPU gyorsítást."

Miért tiltanám a GPU gyorsítást?? Az órajel változtatását tiltom, 2D órajelekkel fog gyorsítani, böngészőnek jelenleg elég.

2., Semmi ilyesmi nincs
    3., Nálam pl. nem homályos, updatelni kell a wint.

Mert a GPU gyorsabban renderel. Pl. hogy ne akadjon végre a smooth scroll. Miért jó az Aero? Na képzeld el ugyanezt a böngészőn belül.
  • KranaZoli #15925
    A Vista-t Én is befejeztem. De a Fox-ra még mindig kíváncsi vagyok!!! ATT egy dolog és akkor épp tiltod a GPU gyorsítást. Engem az érdekel, hogy milyen pluszt ad jelenleg a GPU gyorsítás, miért jó használni, stb...

Csak ismétlem Magam:

1.) Ez a Fox még nem az a Fox. Ez még kezdetleges újítás.

2.) Az oldalak többségén totál bug-osan működik a ratyi oldalak és a nem megfelelően kiválasztott GPU üzemmód miatt.

3.) Egyéb bug-okról nem is beszélve, úgy mint homályos fontok, melyekkel böngészve a net-en azok kellőképpen nullához konvertálja az emberek netezési élmény index-ét.

Egyelőre ez még felejtős történet. A Vista analógia volt. Neked lehet, hogy nem volt gondod vele az emberek többségének igen. De a Vista-t dobjuk, csak egy példa volt, több minden más lehetett volna még.

Maradjunk a Fox és GPU gyorsítás mellett! Még mindig több a Kontra, mint a Pro amivel egy átlagos ember találkozhat GPU gyorsítás mellett, mint nélküle. Ergó: egyelőre teljességgel nélkülözhető újítás. Nekem biztos. Több napot szántam rá, hogy megtapasztaljam a pro és kontra oldalait.

Még mindig érdekelne, hogy miért jó egy a GPU gyorsítás?! Eltekintve a pár db teszt oldaltól, melyeket 1x megnéztem, többet biztos nem fogok és hasonló érveken kívül?!