19494
  • Wacak
    Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. AVG Internet Security 2011 (10.0.1204) használok. Frissítettem a FireFox-ot a most megjelent 4.0-ra. Amióta az új verzió van fenn, már nem jeleniti meg a LinkScanner-t az oldalakon, nem ellenőrzi az internetes oldalakat, mert az FF szerint nem kompatibilis az AVG kiegészítője, ezért le is tiltotta. Az AVG-t újratelepítettem, de semmi nem változott.
    Azt szeretném megkérdezni tudok-e valaki valami megoldást a problémámra, hogy ez a kiegészítő működjön a 4.0-ás FireFox alatt is.

Sajnos ugyanez a jelenség a Norton Internet Security hasonló kiegészítőjével is, ott sem működik az FireFox 4.0 alatt.

Segítségeteket előre is köszönöm
  • FlDutchman
    Ja és természetesen minden más böngésző lehozza rendesen, ahogy kell, a legutóbbi FF frissítés is.
    A második webcím helyesen:
  • KranaZoli #15882
    Ezt még tegnap néztem, most melóban vagyok. Van ez az oldal:

www.pcdome.hu

Ez Nekem tegnap 3D-s órajelen ment. Csak a nyitólap.
  • FlDutchman
    Tisztelt mindenki, aki tudna válaszolni!
    A betűtípuskérdés, hogy elmosott vagy sem, az most már nálam letisztázódott, viszont másik probléma ütötte fel fejét.
    Saját honlapjaimon az Arial Narrow betűtípust sem jeleníti meg, és még csak nem is a beállításoknál megadott elsőleg preferált Times New Romant, hanem egy teljesen random betűtípust. (illetve az egyiknél mégis TNR)
    A lényeg, hogy valamiért nagyon haragszik az Arial Narrow-ra a FF. Magától megoldóthat?

spoilerben a webcímek, mert nem reklám ;)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    összes heading Arial Narrow:
    összes p Arial Narrow:

Köszi
  • Malakai
    Ha nem WebGL-t használ egy oldal (ami nem nagyon fordul elő, hacsaknem azt demózza épp), akkor nem 3D-t használ a foxod sem, a GPU 2D-t is renderel... :)

A 2d-s gpu gyorsítást alapvetően a javascript használja ki és async animációkban jön ki igazán az előnye.
  • KranaZoli #15879
    Nem játszom böngészőből. Viszont qrvára idegesít, hogy 725/1000Mhz-en megy a GPU egy olyan oldal miatt, amelyik a háttérben van nem is aktív, csak felnyomja a GPU-t 3D-s üzemmódba. Melegszik; hangosabb; "többet fogyaszt". 3D-s órajelek xaros böngészés miatt. Lövöm ki a csába ezt a GPU gyorsítás faxságot. Megszállott NET-es MMO-s közönségnek talán jók. Nekem ahhoz, hogy megnézzek pár oldalt csutkák felesleges. Terhelje csak a CPU-t; ne a GPU-t.

Elég az UVD-s órajel is bőven a Flash-ek miatt. Amit asszem hosszabb távpn szintén kilövök, mert akkor is UVD-ben megy ha csak a háttérben megy a Flash zene, vagy bármi. Bár nem fogyaszt és nem melegszik sokkal jobban, mint 2D-s profil-ban. De ezen még filózom.

Általános böngészéshez, hol kell manapság 3D-s órajel?! Szerintem sehol. Viszont felnyomja a GPU-t 3D-be és Én semmi különbséget nem tapasztalok.
  • [HUN]FaTaL
    Nagyjából ugyanarra jó, mint az aero a winben az xphez képest. Tehermentesíti a cpu-t.
  • [HUN]FaTaL
    Pl. mert nem CPUból rendereli az oldalakat, hanem GPUból, így tehermentesít. Aztán ezt el lehet képzelni pl. canvasnél meg játékoknál, rengeteget gyorsíthat.
  • KranaZoli #15876
    Én csak 1 vmit nem értek ebben a GPU gyorsításban: Ez most miért is jó?! Ez a GPU gyorsítás azt is jelenti, hogy akár max. órajeleken is üzemelhet egy VGA?! Flash-ek alatt még azt mondtam Radeon 5850-esnél a 400/900Mhz-re, hogy necces. De ennél magasabb órajelnek mi értelme van böngészés közben?!

Flash-nél azt vettem észre, hogy ha engedélyezve van az UVD szint a GPU-nak, akkor szebbek a YT videók.

De minek ennél magasabb GPU órajel, ha még mehet ennél is feljebb?
  • Jakuza001
    Orulok, hogy orulsz :D
  • KranaZoli #15874
  • Danyi95
    Elnézést.
  • KranaZoli #15872

és a 3db W. WaitWaitWait.
  • Puhos
    Most már jó az oldal.
  • Danyi95
    Mit lehet akkor tenni ezek a homályos betűk ellen?
  • Puhos

Bocsi az offért, de nálatok is ilyen az Origo.hu oldal FF4-et használok, de IE9-nél is ilyen!
  • [HUN]FaTaL
    Ott van a további könyvjelzők az könyvjelzőeszköztár jobb oldalán, vagy FF menü -> könyvjelzők, esetleg ctrl+b.
  • alratar
    A FirrFox 4-ben hol találom a kedvencek részt?
  • Achmed927
    Közben megoldódott a helyzet. Felraktam a firefox 4-est próbának.
    Legalább rájöttem, hogy eddig nem azt használtam. Ez már más design. :D Jah és legalább működik az új lap megnyitása. :D
  • Achmed927
    Halihó.
    Lenne 1 kis gondom. Eddig semmi bajom nem volt (évek óta). A mai ,,patch" óta az új lap megnyitása nem működik. Sem a + jel, sem az ikonja, sem a ctrl+t. Valakinek vmi ötlete ? Safe modban kellene indítanom? Vagy az segítene, esetleg vki elmagyarázná, hogy az hogyan működik ? Irritáló hiba. ;) Köszi
  • KranaZoli #15864
    Valóban jobb. És a nagyítási léptékei is jobbak.

• alfa20
    bocsánat a dupla post-ért, de meg oldódott.
  • alfa20
    sziasztok!
    segítsetek nekem, FF-ben ha megnyitom a gmail-t akkor nem tudok kijelentkezni, mert eltünt a felső sáv. nem beállítás probléma lehet, legalább is nem a gmail-é mert ha másik böngészövel meg nézem akkor itt van a beállítás és a kilépés gomb is.
    hogy tudom elérni, hogy FF-ben is lássam, ki tudjak lépni gmail fiókból.
    ahogy néztem csak ezen az egy oldalon van gondom.
  • Noodlee
    Köszi, töröltem :)
  • [HUN]FaTaL
    html5 miatt van megadva új logo az SGnek (pl. Opera gyorshívóhoz) és FF szarul értelmezi, favicon helyett berakja. Chromeban pl. nem tapasztaltam ilyet.
  • [HUN]FaTaL
    "Ha letöltök valamit, akkor alul, a kiegészítő sáv felett listázza"

Ezt a download statusbar kieg csinálja.
  • Malakai
    Én nem nyúlkálok az install.rdf-ekhez, addon compatibility reporter fent van és kész.
  • Noodlee
    Hiába állítom át, hogy jegyezze meg az előzményeket, firefox ujrainításakor visszaáll erre:

Van valakinek ötlete mitől lehet ez?
  • KranaZoli #15856
    Ezt most nem értem?!

Nem találom ami módosítani kellene, de az első hsz-ben elméletileg ott egy 4-es kompatibilis fájl is, ami fel is települ, csak Nekem teljesen szétcseszi a fejléc dolgokat. :(
  • Malakai
    A hozzászólásod második felére meg: Azért érdekes, mert ahogy írtam egy nagyobb kép az eredetileg.
  • gergely1991
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    sőt ha ha belemódosítasz ugyanabba a fájlba akkor a saját tulajdonává teheted:DDD

• KranaZoli #15853
    Köszi, látom a kommentek között, hogy kicsit alakítani kell hozzá az xpi fájlban mert nem Fox4 kompatibilis.

• Malakai
    Favicon Picker 3
  • KranaZoli #15851
    Épp vmi ilyesmire gondoltam, hogy állítom SG-n változtatnak vmit és a PHP fájlból 1x ilyen, 1x olyan ikon-t pakol ki.

btw: Nincs arra vmi mód, hogy megváltoztassuk a kedvencek ikonokat. Lefixálni pl. és akkor marad az. :)

Elég "érdekes" ez a másik ikon.
  • Malakai
    Opera speed dial kedvéért beraktak sg-re egy 129x129-es favicont is, mivel viszont most van két favicon teljesen ugyanaz a kód, csak két különböző kép így fox néha egyiket, néha másikat pakolja be (a nagyot persze picire összanyomja).
  • Jaffa 2843
    nálam is szokott ilyet csinálni mind a 3-as mind a 4-es ff
  • Noodlee
    TY!
  • Airbus A380
    Hahó srácok :(

Nem tudtok olyan kieget ami leválasztja nekem a flash- játékot a weboldalról ?
  • KranaZoli #15846
    Ez tegnap óta Nálam is előfordul. És érdekes mód csak az SG bookmark ikonjával. Passz!
  • TomBond
    Az mitől van hogy egyszer ilyen:

egyszer meg ilyen:

az SG logója?