19494
  • petipetya
    Suse 10.1
  • Amse
    az is jó lenne, ha csak normál, magas és alacsony prioritás közül lehetne választani.
    Alapból minden normalon van, de át lehet őket rakni és pl magasra rakva annak a tab-nak meghanyná a szükséges sávszélességet...
  • zserrbo
    Megértettem és nagyon köszi.
  • Sil78
    Ezt nem szokták lefordítani. De szerintem képzeld el úgy, mint egy fát. A trunk a fa törzse (szó szerint), ez az "alap" forráskód, ezen folyik a legtöbb fejlesztés (pl az új motoré). Ebben vannak mindig a legfrissebb újdonságok, de éppen ezért a stabilitás nem jellemzője. A branch pedig az ágak a fán, mindig van egy időpont, amikor leágaztatják a törzsről (amikor a trunk viszonylag stabil), és azon dolgoznak tovább, abból csinálnak egy, a mezei felhasználók számára is használható változatot. A munka párhuzamosan folyik a trunkon és a branchon is, csak más a célja. Ha megnézed, a 2.0 speciális helyzetben lesz, mert ahhoz, hogy hamarabb elkészüljön, nem a trunkról lett leválasztva anno, hanem az 1.5 ágáról (az 1.8-as branchról), azaz az 1.5-ös motorjának egy kicsit továbbfejlesztett változata lesz benne, nem egy új motor (az majd csak a 3.0-ban lesz). Így nem is hoz majd annyi újdonságot.
  • ProGabe #4233
    szal úgy is mondhatjuk hogy neked egy tab-specifikus letöltési sebesség szabályozó kell!?hm ez egy igen jó ötlet,de én ilyenről nem tudok sajnos
  • Amse
    Hi!
    létezik olyan kiterjesztés amivel prioritást tudok adni a taboknak?
    jó lenne, ha stream-elt cuccoknak pl magas prioritást tudnék adni és így nem akadna meg ha közben mást is nézek...
  • urbijoe

lesz RC2
  • cooldoc
    La lépkedsz a szülőkönyvtár felé, általában ott van a Linuxos verzió is mindig.
  • cooldoc
    melyik fajta?
  • petipetya
    Linuxos verza merre található?
  • zserrbo
    Magyarra fordítva mi is a trunk és branch? Mire jók?
    Ha jól fordítottam a trunk egy központi forráskód, hogy a felhasználók mindig fejlődhessenek.
    A branch meg valami biztonsági "rendszer".
    Ha nem jól értettem kérem javítson ki valaki.
  • DjDano
    RC1-el már nyugodt szívvel le lehet váltani 1.5-öt, bár az még előfordulhat, hogy egy-két téma, kiterjesztés nem kompatibilis
  • cooldoc
    RC= release candidate. Azt jelenti, hogy gyakorlatilag minden olyan végleges funkciót tartalmaz, amit majd a hivatalos verzió fog. Csak kisebb finomításokra, finomhangolásokra kerül sor...
  • cooldoc
    Igazad van! ma jött ki a hivatalos RC1 (2 órája)!
  • Miguel125
    Üdv ez az RC1 még beta? Vagy mint a Vista már ez is "végleges"? Lehet rosszul tudom, de már abból is RC1 néven futott ami nem beta.
  • cooldoc
    itt meg a legújabb saját nyelvű nightly (branch):
    http://manna.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-mozilla1.8-l10n/
  • cooldoc
    18-a óta van már RC1. aki cak nyelvi csomagot akar a 2-eshez, annak tessék:
    Nyelvi csomagok Firefox 2.0-hoz
  • DjDano
    Tőcsétek: :)

Mozilla Firefox 2.0 RC1 magyar
  • cooldoc
    Welcome, Mate:)
  • zserrbo
    Köszi ezt is.
  • cooldoc
    FYI:
    FAQ-with roadmap
  • cooldoc
    Az a következő Generáció. Más a motorja, nem a BonEcho-féle Gecko motor.
    Q. How can you distinguish between trunk and branch builds?
    A. The main way you can determine if you are using a trunk or branch build is to click the "Help" menu and choose "About". You should see a string that looks something like this:
    Branch:
    Code:
    Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1a3) Gecko/20060610 BonEcho/2.0a3

Trunk:
    Code:
    Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9a1) Gecko/20060610 Minefield/3.0a1

The part that you want to note is the Gecko revision number (rv) and the Firefox version string. These correspond to which build you are using. It works something like this:

rv:1.7.x and Firefox 1.0.x = Gecko 1.7/Firefox 1.0 branch.
    rv:1.8 and Firefox/1.5.x = Gecko 1.8 (Firefox 1.5) Branch.
    rv:1.8.0.x and Firefox 1.5.0.x = Gecko 1.8.0 (Firefox 1.5) Branch.
    rv:1.8.1 and Firefox 2.0.x = Gecko 1.8.1 (Firefox 2) Branch.
    rv:1.9a1 and Firefox 3.0a1 onwards = Gecko 1.9 Trunk (towards Firefox 3.0).

See the roadmap diagram below for clarification.
  • zserrbo
    Mi a különbség a Mozilla BoneEcho-ja és a Minefield között?
    Egyik helyen ezt írták:
    Firefox 20060426 BonEcho/2.0a1 10.6
    Firefox 20060502 Minefield/3.0a1 11.79
    A Minefield-nél mire akartak utalni a 3.0 verzióval?
  • Doomista
    jah akkor frissebb,nemtom már mit olvastam,de az egyik hírben volt,hogy uj ie tab plugin,akkor lehet elnéztem a friss szót :=)
  • Rage47
    én azt hittem h ma lett uj,
    ez egyrészt igaz is, mert van frissebb változata:)
  • Doomista
    jah igen erösen fogalmaztam az "új" szóval :S
    én kb 1 hónapja szedtem le,vagyis akkor leltem rá,de szerintem nincs meg az 1-2 év .
    de lényegtelen ez,a lényeg hogy hasznos :=)
  • ProGabe #4211
    új?háddemérlennemárúj?lassan 2 éve itt figyel az extek között
  • Doomista
    Uj plugin,az IE tab,szerintem aki ies oldalakat néz,mint én,(pl most a freemailnál hibátlanul csak ie motorral megy,mozillánál meg pattog),annak nagyon hasznos lehet ez a plugin,de valamiért nagyon belassít,mikor ievel akarok rálépni egy oldalra.Nah de ehez hozzájárul szrntm a gép hibája.
  • nesto
    igen ott a pipa, már úgy is próbáltam ahogy te írod, de akkor csak kirakja a könyvjelző ikonját az eszközttárra és annyi, ha meg rákattintok akkor kihozza a sávot bal oldalt az összes könyvjelzővel együtt. sorry még kéne egy kis segítség mert így nem jó, valamit jól elnyomtam hirtelenjébe:(
  • Sil78
    De maga az eszköztár megvan? Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár előtt ott a pipa?
    Ha ott, akkor próbáld meg, hogy jobb egérgomb valahol az eszköztárak egy üres részén, Testreszabás, kikeresed a könyvjelzőket és ráhúzod az eszköztárra.
  • nesto
    valahogy eltüntettem a könyvjelző eszköztár mappában lévő linkjeim az eszköztárról. Könyvjelző->Könyvjelző eszköztár mappájaban ugyanúgy benne vannak a lnkek, csak az ablak eszköztár helyén nincsenek ott a lnkek. sorry az értelmetlen fogalmazásért de sietek
  • passatgt
    köszi.valamiért false volt és egyéni:Spedig itt nem nyúlkáltam
  • Dj Faustus #4205
    about:config a címsorba:
    browser.cache.disk.enable - true?
    browser.cache.memory.enable - true?
  • passatgt
    minden oldalnál ilyen:S
  • Dj Faustus #4203
    Lehet hogy a webszerver (vagy egy szerveroldali szkript) letiltja a tartalom gyorsítótárazását.
    Konkrétan milyen oldalról van szó?
  • passatgt
    Hali!
    MIért van az,hogy egy weblapról pl aképeket nem tárolja el,és ha frissítem a lapot akkor újra betölt?
  • petipetya
    Nem zártam be a firefox-ot, és a linuxot úgy állítottam le.

Következő nap a linux indításánál automatikusan betöltötte volna a firefoxot mint mindig, ám mikor rányitotta a már nyitottra, kiírta hogy a kiterjesztések kompatibilitásának ellenőrzése - ezt nem hagytam és azóta így elcsesződve jön be a firefox, a kiterjesztések pedig nem működnek és újra sem lehet őket telepíteni:

Amit kövér betűvel jelöl (pl. tab mix plus), az a kiterjesztés sem működik.

Van erre valami megoldás?
  • cooldoc
    Rakd fel az Updater channel selector-t. Onnantól, ha átállítod a frissítési szervert, a nightly channel-en frissít.
    Itt:
    http://users.blueprintit.co.uk/~dave/web/firefox/updatechannel/index.html
    enjoy!
  • ProGabe #4199
    innen
  • gyonax
    Honnan lehet letölteni a Current Nightly-t? Nekem most ez van:
    Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; hu; rv:1.8.1) Gecko/20060918 Firefox/2.0