19494
-
#5318 és az enyémre? :D -
#5317 #5312: másnak van ötlete erre? -
#5316 Ha törölni szeretnék egy topicot a kedvencek kzül akor ezt írja ki:
Ehhez az XML-fájlhoz nem tartozik stíluslap-információ. A dokumentumfa az alábbi.
És utána egy hosszú lista :S -
cicamisa #5315 Sziasztok!Olyan problémám van, hogy valamiért nem műxik a spyware doctor amíg böngészek a firefox-al. Tudna valaki segíteni,hogy aktívvá lehessen tenni, ugyanis mikor kikapcsolom a böngészőt és elindítom a spyware-t elég sok vírust talál. Azt már láttam, hogy valamilyen segédprogram kell hozzá, de nem sikerül elmennem rajta. Elöre is köszönöm. -
#5314 Ezt az ablak méretét hosszúkásra vevést nem értem :D Nekem az kéne, hogy egy ablak, de az teljes szélességben :) -
XRV #5313 Az ablak méretét vedd le hosszúkásra és oldalt még elfég egy eyg apró ablak :-)
Sajni még nem 80% os a 1280*1024 es felbontást használók aránya és ezért 800*600 vannak még optimalizálva. :-)
Ha van valami okosság akor majd beteszik amúgy. -
#5312 Van egy 17"-es monitorom, de most áttértem egy 19"-osra, és az a gondom, hogy a böngésző az oldalak szélességét nem változtatja meg, vagy valami ilyesmi. Szóval nem nyúlik ki a képernyő széléhez az oldal széle. Erre van megoldás azon kívül, hogy áttérek a másik monitorra? :D Köszönöm a választ! -
#5311 Adblock plushoz milyen külsőszűrőt érdemes letölteni?
-
cooldoc #5310 key3.db és a signons.txt. Azért kettő mert az egyik a kódoló algoritmus. -
#5309 a jelszavakat melyik file tárolja a profil mappában? -
#5308 jolvan cookire nem is kell külön program,ha pont bennevan abban a virusirto,spyware irto,vagy űtzfal programban,pl spy speepervan faján van,nah meg pandában is ^^ -
#5307 köszi szépen -
cooldoc #5306 Plus jobb.
"AdBlock és AdBlock Plus közötti különbségek
A kezdetek kezdetén, amikor a Mozilla Firefox még csak teszt verzióban létezett, mikor még nem volt hivatalos kiadása és amikor az internet még csak suttogott erről a böngészőről, nem pedig harsogott, ahogyan napjainkban, akkor született meg az eredeti AdBlock extension. A legtöbb alapvető ma is létező funkcit már megjelenésekor ellátta. Szűrte a bannereket, képeket, a reklámokat generáló, auditáló, statisztikát készítő scripteket, meggátolta azok letöltődését.
Sokáig nagyon jól ellátta a feladatát. Viszont igény merült fel újabb funkciók beépítésére. Ilyen például a white list is, mely olyan listát jelent, mely azokat a kifejezéseket tartalmazza, amelyeket az adblock nem szűr. Erre akkor lehet szükség, ha valamelyik szabály olyan tartalmat távolít el az adott honlapról, amit igazából szeretnénk mégis megjeleníteni, engedélyezni.
Sokáig úgy tűnt, hogy ez bele is fog kerülni az eredeti reklámszűrő extension-be, viszont ahogyan telt az idő, úgy vált egyre kétségesebbé. Rövid időn belül megtörtént, hogy a fejlesztést a közösség vette a kezébe és elkezdték tovább finomítani a plugint, beleépítették az új funkciókat, többek között a white list-et is.
A jelek szerint az eredeti AdBlock fejlesztése leállt, így ezentúl az új, AdBlock plus-t érdemes használni." copyright:ajnasz -
#5305 Hello Lenne egy kérdésem melyiket érdemesebb használni Adblock vagy Adblock pluszt?
Ja és mi a külömség köztük?
A választ előre is köszi -
#5304 Ezt komolyan kérdezed? A pluginek a bővítmények, pl a Flash és a Java (bár néha tévesen a kiterjesztéseket értik alatta). Extrának lehet tekinteni a kiterjesztéseket (amik további funkciókat adnak a böngészőhöz, vagy a meglevőket módosítják, ilyenből van több ezer a reklámszűrőtől az időjárásjelentésig), a témákat (skinek) és a keresőplugineket (a beépített keresőmezőben használható keresők, pl a Sztaki szótár). -
#5303 Köszönöm! -
#5302 Ha kikapcsolod az Előzményeket (Beállítások / Adatvédelem, vagy a profilodban írásvédetté teszed a history.dat fájlt). De ha az about:config-ban a browser.urlbar.matchOnlyTyped értékét true-ra állítod, akkor csak azokat fogja felhozni, amiket te írtál be a címsorba, a linkekkel megnyitottakat nem. És persze bármelyiket tudod törölni, ha ráálsz az egérrel a megfelelő sorra és nyomsz neki egy Shift+Delete-et. (Illetve ha nem találod rögtön, amit törölni akarsz, akkor jól jöhet még az Enhanced History Manager kiterjesztés, amivel könnyebb kezelni az Előzményeket.) -
#5301 Plugin-ok azok micsodák? És milyen extrák vannak FF-hez? -
#5300 Ki lehet azt kapcsolni, hogy a böngészösávba írva ne hozzon fel korábbi találatokat?(firefox 2.01) -
#5299 Köszönöm szépen. -
#5298 thx -
#5297 ok,thx ! -
#5296 Lehet, de nem túl egyszerű. Először is külön helyre kell installálni, és külön profilt beállítani hozzá alapértelmezettnek.
A 2.0 és Minefield tud már olyat is, hogy a Windowsban való külön állítgatás (Vezérlőpult / Rendszer / Speciális / Környezeti változók / Új, neve MOZ_NO_REMOTE, értéke 1) nélkül engedjen futni egyszerre több példányt, ehhez a parancsikonnál az elérési utat ("Cél") a következőképpen lehet paraméterezni:
"C:\Program Files\Firefoxmappájánakaneve\firefox.exe" -no-remote -p "profilneve" -
#5295 Az általad kérdezett részét úgy, hogy a Kiterjesztéskezelőben (Eszközök / Kiegészítők) a jobb egérgombbal kattintasz az adott kiterjesztésre, és a megjelenő menüből a "Kompatibilissé tétel" menüpontot választod. Amúgy ez egy svájcibicska-jellegű kiterjesztés, nagyon sok minden másra is jó. -
#5294 Kétféle AdBlockot ne használj egyszerre, fölösleges és össze is akadhatnak. Egy tökéletesen elég, ha jól be van állítgatva.
A cookie-knál én azt csináltam, hogy amikor lefuttattam a spyware-irtóimat és nyomkövető cookie-t jeleztek, azt a domaint szépen felírtam és felvettem a Firefoxban a cookie-knál a Kivételek közé, hogy az ilyen oldalak ne helyezhessenek el több cookie-t. Most már nagyon-nagyon ritkán csúszik be ilyen. -
#5293 Rég letöltöttem az Adblock Plus legfrisseb verzioját,az ment idájig,faja volt,de most letöltötem hozzá a sima adblockot.Igyis pro.Gondolom nem volt rossz ötlet ^^
Sok rosszindulato cookiet kapok,de a cookie törlése állandoan idegesitö,meg a cookie programok is,mert olyan cookiere is van szüökségem,amit nem szabad letörölni,szoval tudsz e olyan faja kis cookie irtot,amit csak ezeket a rosszindulato cookieket töröli ? -
#5292 thx -
#5291 És ezt, h kell használni? -
#5290 Hello, azt szeretném kérdezni, hogy fel lehet egy gépre a 2.0-t és 1.5-öt is rakni? -
#5289 Az oldalak ugrálását az üres Könyvjelző Eszköztár okozza, ez nem önálló tünet. A kitett könyvjelzők eltűnését meg okozhatja a localstore.rdf sérülése, de ha az Operával is gond van, akkor szerintem sem Firefox hiba lesz. -
#5288 Nem trágya az alapból sem, használj AdBlock-ot mellé. Esetleg lásd #1575. -
#5287 ezzel a legegyszerűbb -
#5286 Hogy is kell egy nem kompatibilis kiterjesztést kompatibilissé tenni ? -
cooldoc #5285 Sasser v. Blaster férged van. Update-eld a Windows-t, mert ezek ún. exploitok - azaz a Winyó sérülékenységét használva hajtódnak végre. Úgyhogy - patch! -
#5284 Nincs valami kiegészítő ahoz,hogy a lapok között lehessen állítani priorítást? -
#5283 helló
van egy óriási problémám, miszerint a firefoxba töltött oldalak furcsán "ugrálni" a kitett gyorslink ikonok pedig eltűntek. Újratelepítettem a firefoxot, a 20.-át, valamint az 1.5 öt is. De Operával is ez a helyzet. Egyedül IE jó. Nem ff hiba lesz, de mi lehet a probléma?
Ja és másodpercenként Generic Host Process for Win 32 hibát észlelt ezért leáll üzenetet. Ez zenehallgatás közben keletkezett.
Mit tegyek?
Köszi
-
#5282 Szia Cooldoc!
Köszi szépen a segítséged. Megcsináltam, amit tanácsoltál, alapértelmezetté tettem az IE-t (nekem egyébként 6.0 verzió van belőle) Kipróbálás után visszaállítottam a FireFox-ot mint alapértelmezettet és most már rendesen működik. Amikor egy linkre kattintok, akkor a FireFox jelentkezik, ahogy régen is tette.
Mégegyszer köszi a segítséget -
cooldoc #5280 Nekem csinálta ezt. Lényeg, hogy Admin-ként bejelentkezve tudod csak default böngészővé tenni. De ha összekavarodtak a dolgok, akkor először tedd default -tá az IE7-et, aztán ismét a Rókát. Ez szokott segíteni. Ha semmi sem alakul, akkor majd megkeresem Neked a vonatkozó mozillazine - bejegyzést. -
#5279 Nekem is ugyanez a gondom, tényleg nem ártana ezzel toszni valamit:) -
#5278 Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni FireFox ügyben.
Az a gondom vele, hogy amikor egy linkre kattintok, akkor nem a FireFox indul el, hanem az Explorer.
A Firefox be van állitva alapértelmezettnek, s az is, hogy ellenőrizze azt, hogy alapértelmezett-e.
Légyszi1, aki tud valami megoldást a problémám orvoslására az segítsen.
Előre is köszi