Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

thx a helpet 😊 amugy msot néztem hogy ez a mozbackup az exteket is lementi, gyk a lsitázásra sincs sok szükségem 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Másképp: edit -> Find in this page <#vigyor3>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

shrek82
dejó...ezt nem is tuttam..thx

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

<#kerdes>

Ctrl + F?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

shrek82
Sziasztok! Arra lennék kiváncsi, hogy létezik-e olyan kiterjesztés FF-hoz, ami a betöltött weboldalon belül keres egy megadott szót? ***remélem érthetõen fogalmaztam***

Sil78
Win reinstall elõtt mondjuk lementheted a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox, ill. Application Data\Thunderbird mappák teljes tartalmát, és ha még a program feltelepítése elõtt visszarakod ezeket ugyanoda, akkor minden megmarad.

Az elmentett jelszavaidhoz egyébként konkrétan a profilodból a signons.txt, key3.db és cert8.db fájlokra van szükség. A címjegyzék fájlok kiterjesztése mindig .mab (pl abook.mab és history.mab). A leveleket a Thunderbird a profil Mail mappáján belül postafiókonként külön, kiterjesztés nélküli (de amúgy standard mbx) fájlokban tartja.

Használhatod persze a Mozbackup nevû programot is Firefoxhoz és Thunderbirdhöz is, ez az egész profilt egyetlen fájlba menti el.

A kiterjesztések nevének elmentéséhez (és még egy sor hasonló dologra) én az InfoLister kiterjesztést használom, illetve annak a Mr Tech Local Install nevû kiterjesztésbe beépített verzióját. De persze nemcsak a nevét mentem el a kiterjesztéseknek, hanem magát az .xpi fájlt is szoktam mindig archiválni, hogy legyen mivel újratelepíteni, ha kell, ne nulláról kelljen 50-60 kiterjesztést összevadászgatni.

These are my friends, see how they glisten...

egy kérdésem lenne: mit kel pontosan kimenteni ahoz hogy a firefoxból megmaradjanak az elmentett passwordjeim? (kedvenceket már menti az egyik ext...) meg esetleg hogy mi a neve annak a proginak ami kimenti az extek neveit valami fileba?
és még az (tudom hogy nem ide vág nagyon de hátha tudtok segiteni) hogy thunderbird-bõl szintnán mit kell kimenteni ahoz hogy megmaradjon a címjegyzék, a leveleim, és az acc beállitások?
win reinstíall elött vagypok és amit lehet meg akarok menteni 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

nekem is ugyanigy 😊

Faterx
A kelly nálam jó, a tox nem jó (menu)
host file? nem rossz megoldás, csak az a baj vele, hogy egyrészt, ha kivételesen mégis fel akarsz szaladni egy oldalra, ami tiltva van, akkor csak ip cím alapján tudod megtenni. Illetve, ha egy program hivatkozik domain név helyett ip-vel a tiltott oldalra, akkor már semmit sem ér. Én protowallt és peer guardiant is használok (kettõt együtt, hogy még a biztonság is biztonságban legyen 😊)) ) Csak összehasonlítésképp: mivel kernel szinten blokkolnak, így a kettõ együtt egy 433-as celeronon sem használ 1-2%-nál több proci idõt, pedig több mint 3 milliárd cím van blokkolva. Ja, és mivel ezek ip alapján tiltanak, majd minden protokoll alatt, így akár fájlmegosztókban, vagy bárhol tiltják a nem kivánt kapcsolatot, porttól függetlenül.
A foxról nem tud valaki valami hírt, hogy most mikorra datálják az új verzió megjelenését? Eléggé csúsznak már vele. Persze, tudom, azóta jópár új dolgot is dobtak bele, de akkor is.
Egyébként két oldal, ahol megbukik a fox: www.kellytech.hu Itt a magyart választva nekem minden alkalommal azonnali crash-ben volt részem, illetve http://www.hdd-tox.hu/ itt pedig a menü nem a menüpontok felett jelenik meg, mint ie-ben, hanem a bal felsõ sarokban, és emiatt teljesen elérhetetlen, mivel, mire odaérnél az egérrel, eltûnik (bár ez szerintem az oldal hibája, de nem sem szeretném nagyon szidni, mert ismerõsömé a cég 😊

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

stratoman
Én is szoktam használni, ezért nem lepõdök meg. Én eddig a norton tûzfallal minden oldalon le tudtam tölteni, csak arról nem amit én tiltottam le.
Blokkolásra pedig ezt is szoktam használni:

Link

Azért, én használok ip blokkolókat, és meglepõdnél, hogy egy átlagos oldal meglátogatásakor hány, a blokkolólistát készítõk szerint káros oldalra próbál kinyúlni, a legtöbbször úgy, hogy csak a blokkolással csak az oldal betöltõdése lassul, semmi látható dolog nem marad ki, magyarán, ha általam az oldalon nem felfedezhetõ dolgot tilt le, az már alapból gyanús, hiszen milyen funkciója lehet? Illetve a flashblock is elég hasznos dolog, mert már sok olyan flasht láttam, amit engedélyezve simán eltüntek, semmi jelük. Ezeknek az ottlétérõl szintén nem lenne fogalma sem az embernek...
Én kerio tûzfalat használok, és szerintem ez a legkényelmesebb. Anno használtam jó sokáig a nortont, de elegem lett belõle egy életre. Nagyon sokáig nem jöttem rá, hogy miért van, hogy egyes oldalakról nem lehet letölteni semmit. Jó sokára kiderült, hogy a norton szó nélkül blokkolta. De még máig sem tudom, hogy milyen szabály alapján lehetett egyik weblapról letölteni, a másikról pedig nem. Voltak cselesebb oldalak is, itt pontos leírást is adtak, ami minden tûzfalhoz jó (egy általános megoldás mindhez), hogyan lehet a letöltést elkezdeni, csak a minden tûzfalba úgy tûnik a norton nem tartozott bele. Amikor pedig váltottam tûzfalat, a gondok elmúltak.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

stratoman
A legtöbb olyan oldalon meg lehet bízni az activex-ben amik nem kötödnek crack, warez stb oldalhoz.
A norton tûzfal jelzi, hogy pl. melyik oldalhoz tartozik, ha nem a látogatott oldalt írja, az már eleve gyanus és tiltható is. Egyébként a Norton a Firefox használata közben is jelzi az activex-et, ha már fent van a norton csak használom amit tud.😊

Sil78
Nem, természetesen az AutoUpdate (legalábbis ha a Firefoxéra gondolsz, és nem a Windows Update-re) sem ActiveX alapú (tulképp tök egyszerûen van megoldva, bizonyos idõközönként ellenõriz megadott linkeken található XML fájlokat, hogy jelent-e meg újabb verzió pl az adott kiterjesztésbõl ahhoz képest, mint ami már telepítve és regisztrálva van a Firefox erre szolgáló fájljában). Egyáltalán nem támogatja hivatalosan az ActiveX-et. (Egyébként nem értem nagyon azokat a nem-Microsoft oldalakat, amik használják, hisz az ActiveX eleve egy Windows-only dolog, semmi más oprendszeren nem fog mûködni így az oldaluk.)

Sil78
Hát, én csak simán a Windows Update-et szoktam erre használni, kb ennyi a teljes IE-használatom mostanában. Azt is a Windows Update kiterjesztés segítségével, ami betesz egy ilyen menüpontot a FF Eszközök menüjébe, és ha rákattintok, megnyitja IE-ben, mert úgy külön ikonja nincs kint sehol az IE-nek, letakarítottam.

Persze, valószinûleg az okozza a crash-t nálam, hogy van valamilyen hardver eszköz a gépemben, vagy valamilyen szoftver amivel nincs összebarátkozva. Ezt majd kijavítják. Feltételezem, az 1.5 majd megoldja ezt a problémát. (Talán még, egy friss win telepítés után is megjavulhat a dolog, mivel általában ghost-al mentem a windowsom, amit idõnként visszarakok, megcsinálom az aktuálisan kellõ módosításokat, majd újabb mentést csinálok, és bizony, a windows telepítése már sokkal korábbi, mint amióta foxot használok. Azóta csak "foltozgattam" a ghost képfájlt) De mivel tudtommal a foxban semmi activex támogatás nincs, így minden az ie-n keresztül megy. Lehet, hogy tévedek, de úgy tudom, hogy az auto update is az ie-s activex-et használja, hogy megállapítsa, hogy mely frissítések kellenek a gépedre.
Stratoman: ie-ben is be lehet állítani, hogy activex telepítése avagy futtatása elött mindenképp kérje a felhasználó beleegyezését, csak kicsit fárasztóak ezek az ablakok, fõként, hogy sok webhelyen szeretik használni, és a fene tudja, hogy melyek azok, amiknél mindenképp megbízhatok a scriptben. Míg, ha a foxban nincs a támogatása, akkor egyértelmûen fox-ra nem is tudnak activex alapú oldalt készíteni, inkább megoldják más nyelveken.

shrek82
Én is foxot használok és nekem nem szokott crashelni..És az auto update is rendesen mûxik..

stratoman
Az activex-et tartalmazó oldalakat tûzfallal könnyen ki lehet szûrni, mert pl. a Norton PF jelzi ha, egy adott oldalon van ilyen és megbízható oldalakon lehet engedélyezni míg a többin tiltani.

A microsoft-os megjelenésekhez pedig elég az alábbi 3 oldal:

Microsoft 1

Microsoft 2

Microsoft 3

köszönöm után a vesszõt ugye senki sem látja?😊

Blackmail the Universe

Lck köszönöm, szépen, sokat segítettél!! Patrick: ha kilépsz a Firefoxból, akkor megkérdezi: megszakítsa-e a fájl letöltését és ha igen-t nyomsz...

Blackmail the Universe

Én is foxot használok, de azért nem becsülöm le az ie-t sem. Pl. -nálam- a fox stabilitásban kb olyan, mint anno az ie 5. Vagyis még mindig sokszor crash-el, holott már mindent kipróbáltam, hogy ezt megoldjam. Emellett a foxnak vannak jó és rossz tulajdonságai is. Pl. az activex. Jó is, hogy nincs, mert rengeteg támadás ezen keresztül történik a gép ellen, ellenben szükség is van rá, ha a win. update-ben állandóan telepítve akarod tudni a biztonsági javításokat, ami viszont létszükséglet manapság. (persze van az alternatíva, hogy állandóan olvasod a microsoft oldalakat, hogy mikor mire jelent meg javítás, és úgy eldöntöd, kell-e neked, és kézzel letöltöd, ha kell, csak persze ehhez kell elég jó kis angoltudás, és rengeteg idõ végigbogarászni a bejelentéseket.

stp4trick
A firefox-al is lehet. Szünetet nyomsz, aztán kilépsz. Ha folytatni akarod megnyitod a letöltést és folytatás. Nekem mûxik

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

lck
A Firefox nem letöltésvezérlõ. Azt ilyenekkel lehet pl.: Flashget, Getright, Internet Download Accelerator, Free Download Manager
lásd: letöltéskezelõk
csõ nem tudja valaki, hogy lehet-é a fájörfoxszal úgy letölteni, hogy ha kilépek a programból, akkor nem szakad meg a letõltés, mert ha késõbb újra elindítom, folytatódik? HELP! ha meg nem lehet a Firefox-szal, akkor mivel? elõre is köszi!

Blackmail the Universe

Sil78
Azért annál nem nehéz jobbnak lenni... ;-)

shrek82
határozottan..

Aquir
Igen! 😊

fényévekkel jobb mint az Explorer

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Ti ajáljátok ezt a böngészõt?
nem 50 ext, sorry én nem hazsnálok anyit magambol indultam kiû
50-nél már tényleg meggondolando 😊

ivjoe
Nem tudom, te igen gyors lehetsz, ha kb 50 EXT-t 5 perc alatt felteszel webrõl.
Ellenben ha el van mentve, még 5 perc sincs az összes EXT telepítése.
vagy felirod mi kell és utána köv installnál bõ 5 perc összes extension 😄

ivjoe
Ez fájt. Vagy telepíted simán oldalról, vagy behúzod az XPI file-t a firefox ablakába, de ha elõsször feltelepíted a Local Install nevû kiterjesztést, akkor nem kell behúzogatni, azzal tudod õket telepíteni. Elolvasod, hogy melyik mire vaó, és amelyik megtetszik, azt felrakod.
ivjoe
Csak ha újra kell telepíteni, cseszheted, mert nincsennek meg a XPI file-ok.
Ezért mindig le szoktam az XPI-t is tölteni.
Törölt felhasználó
Egyszerübb ha elmész a hivatalos oldalra és onnan egybõltelepíted.
stp4trick
És ebbõl mit hova kell rakni?

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Ugyan már megoldotta, de mellesleg a pdf fájloknál azt tapasztaltam, hogy foxból megnyitva oltári sokáig vacakol, amíg betölti a reader és olyankor minden egyéb ablak is megáll, ha lecsukom kicsibe/felhozom tálcáról, akkor nem frissíti a képet, csak a gyönyörû fehér hátteret mutatja, amíg a reader betöltõdik. Illetve, a reader elsõ indításakor szokta kérni, hogy fogadjuk el a licence-t, volt olyan, hogy betöltõdés közben kattintgattam, az pedig hátra került az ablakok között, és a reader emiatt nem indult el, közben persze az összes többi fox ablakomat is meghülyítette, én meg csak vártam, hogy történjen már valami.

Törölt felhasználó
Köszi, mûködik.
ivjoe
Nekem is jó.
PDF download kiterjesztés esetleg?
Aquir
nemtom, nekem megy

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Törölt felhasználó
Az mitõl lehet ha egy pdf-t akarok megnyitni akkor lefagy a Firefox? Van hozzá esetleg valamilyen segítség?
Aquir
detto ezt akartam mondani de aztán megláttam hogy zsegény nyami kérdésére még senki nem válaszolt 😛 😊

down

nyami
up

nyami
az nem tudjátok mért h ha 1 sok, bagy képet tartalmazó oldalt nyitok meg, akkor a gépem eszméletlenül belassul, semmire nem reagál, és kell neki 3 perc h magához térjen? (operánál pl nem tapasztaltam)

grizzly21
ezer kösz!!!
életet mentettél mert volt 10 linkem kb stb😊

Sil78
Elõtte csukd be a Firefox összes ablakát. A Profilkezelõt csak akkor lehet elindítani, ha maga a Firefox nem fut.

grizzly21
hm nekem nem okés..
firefox.exe -p ezt inditom de nem hoz be semmit csak a szokásos ffoxot...

Sil78
Lásd pl #1410-es hozzászólás második fele.

grizzly21
//láma kérdés
mozillána nem akarta megynitni a szokásos profilt vmiért elõtte döcögött a net. létrehoztam egy ujat, de itt mások a könyvjelzõk cookiek stb hogy lehet visszahozni? plz help

stp4trick
Köszönöm, erre gondoltam.