Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sil78
Ne rakd újra, csak az AdBlock beállításainál tiltsd le az AdBlock kis fülecskéit (amiket a flashekre szokott rakni). Ez valamiért problémás a 8-as Flash Playerrel.

These are my friends, see how they glisten...

Sil78
Safe Mode-ban az összes kiterjesztés le van tiltva, épp ez a lényege. Normál módban megvannak pl a könyvjelzõid (azaz a profilod megvan, és csak valami beállítási gond-e)?

stp4trick
Késve bár, de nekem is megy

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Köszi mindenki. Valószínû, hogy a hiba az én böngészõmben van. Asszem újrarakom. Ezelõtt mindig megjelent, csak most felraktam a flash 8-at. Elképzelhetõ, hogy itt kavart be valami. viszont ie-ben hibamentesen megjelenik.

Üdv!

nekem is megjelenik

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Ch_Slater
meg

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Honlapom.

Nézzétek már meg firefox-ban, hogy megjelenik-e a felsõ flash animáció, mert nekem most momento nem, de ie-ben igen. Valszeg a firefox kavar be. Szóljatok, hogy látjátok-e vagy nem.

Hali, csodát alkottam, de nem tudom, hogy
Az Adblock-ban engedélyezni akartam újra valamit, és valószínûleg mellényomtam, mert a következõ történt: az Eszközök fül alól eltûnt az Adblock, a Kiterjesztések meg nem akart megnyílni, a jobbgombos menü is igen lerövidült (alapra)...
Safe módban meg tudom nyitni a Kiterjesztések ablakot, de minden inaktív benne, és sehogysem tudom feléleszteni õket.
Valakinek valamilyen ötlete, helpje?

Aquir
másik géphez ültem, itt meg 1.0.4 es van 😊 itt semmi sem egységes?😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Szervusztok!

Nincs szerencsém a Firefox-szal, pedig már nagyon sok - e Fórumban kiragozott - elõnyét megtapasztaltam.
Most, hogy az op. rendszer cseréje miatt újratelepítettem, egyik probléma jön a másik után. Most éppen szokatlan lassúlást - idõnként lefagyást - tapasztalok a böngészõ mûködésében.
Van olyan beállításból eredõ hiba, amely a fenti zavart okozhatja?

Üdvözlettel: gy?jt?

shevy
miért van az hogy amióta volt egy profilváltásom egy hiba miatt, azóta az sg fórumba nem tudok bejelentkezni csak explorerrel. Ha rámegyek hogy bejelentkezés, akkor nem jön be az a kis ablak, eddig nem volt ilyen

Sil78
Ebbõl a három fájlból áll a WMP plugin azokhoz a böngészõkhöz, amik a Netscape örökségét viszik tovább. Egyébként ha az about:config-ban átállítjátok a plugin.expose_full_path értékét true-ra, akkor az about:plugins-ban mutatja majd a pluginok fájljainak teljes elérési útját, nemcsak a fájl nevét. Alapból a pluginokat a saját plugins mappájában ill. pl WMP esetén a WMP mappájában keresi. A Systemben szerintem nem.

Hali.
Nálam csak a Win/System-ben van az npwmsdrm.dll
Az említett plugin mire jó a Firefoxban(WMP hez kapcsolódik?)
fistin
hi all!
van egy olyan gondom, hogy:
amikor rákattolok a mozillára, automatikusan rámegy a netre!!!! és nekem ez így nem lenne jó, hanem úgy kellene, hogy kijön a csatlakozás gombocska, és utána lehessen csatlakozni.. egyébként eddig így volt, aztán megszûnt létezni.... foggalmam sincs hogyan, de jó lenne mindenesetre visszaállítani!
hátha valaki tudja, hogyan kell. elõre is thx

Sil78
Ez a bizonyos npdsplay.dll a Windows Media Player plugin Netscape-hez (és így Firefoxhoz is) való verziójához tartozik, és a Firefox a Program Files\Windows Media Player mappában fogja keresni. Nézd meg az about:plugins-ban, szerepel-e a következõ 3 fájl: npdsplay.dll, npwmsdrm.dll, npdrmv2.dll. Ha igen, akkor telepítve van a plugin, ha ennek ellenére elszáll, akkor a WMP újratelepítésével lehet megoldani (úgy, hogy utána a mappáját is törölni kell)... Esetleg meg lehet még próbálkozni a legújabb DirectX felrakásával is, ha ez nem segít, de nem volt még ilyen hibám, szóval nem tudom pontosan.

stp4trick
Ollé és mûxik, köszi. A FC-ban volt magyar? nem is tudtam

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Sil78
Mûködõ verzió az újból a szerzõ honlapján. Délután asszem csinálok pár magyarítást, mert úgy nézem, kiszedték a hivatalos magyar verziót a Tabbrowser Preferencesbõl meg az új Forecastfoxból is.

stp4trick
Korábbi TabBrowser Pref. nincs meg vkinek, vagy linket adhatnátok, mert az új 1xûen nem megy és nagyon jó lenne ha mûködne.

Szia Sil.
Talán érdekelhet a Win Media Player-rel kapcsolatban valakit az alábbi esetem:
Telepítettem egy Microsoft játékot(1999!)A progi a WMp-be is felrakott egy dll-t(NPDSPLAY.DLL)
A Firefox-al a T-Online oldala az user azonosító adatok beírása után elszált,a hivatkozás a fenti file volt a hibaüzenetben.Minden mást megnyitott egyébként.
Töröltem a file-t (a WMP müködik)Az oldalt újra be tudom tölteni.
(Csak ennyi)
Hano
stp4trick
pont ez nem megy, mind1 meek csucsu, majd holnap, köszi

ivjoe
Másik verziót rakjál fel! Mondjuk ezt.
stp4trick
na a forecastfox megjavult, de a TB sehogysem akarja az igazságot

stp4trick
az a baj hogy a tabbrowsret is leszedtem újraraktam és még mindig jelez vmit, de megprób. Oprendszert is restart vagy csak FF-t?

Sil78
A másik talán a Forecastfox lehet, ugyanez a módszer, leszedni, újraindítani, felrakni...

stp4trick
Ok ez bejött, de a másik marad és középtõl jobbra tolódik a webablak, vagyis a jobb felét nem is látom.

ivjoe
Tabbrowser preferences eltávolítása, másik verzió feltelepítése. Akkor eltûnik a felsõ hibaüzenet. Másikat nemtom.
stp4trick

Ez mi a szent sz@r?
Kiterjesztés frissítés után lett ilyen, meg a fraps-et raktam még fel, de nem hiszem, hogy az kavart volna be.

Sil78
Próbáld meg újratelepíteni a Windows Media Playert.

Szervusztok!
A Firefox 1.0.6 verzióját telepítettem a közelmúltban.
A program egy lap megnyitása és/vagy zárása során hibaüzenetet küld:

"Cannot Create DirectShow Player"
A hibaüzenet a "nspdplay" nevû ablakban jelenik meg.

Van valainek ötlete a problémával kapcsolatban?

Üdvözlettel: gy?jt?

Sil, köszi, megvan a tiny, szuperul mûködik

örûlj neki hogy volt egyáltalán... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Aquir
egyetemi könyvtárban ülök, kicsit érdekes volt a firefox keresõje, megnéztem, 1.0-ás :S, újabbat meg nem telepíthetek mert nem vagyok rendszergazda 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Mustang2005
Az 1.0.7.-es verziószámú FIREFOX mikor jelenik meg???

FORD MUSTANG: THE BEST CAR

ivjoe
htxvm!
Laky
HBDTY! <#integet2>

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

én nem azt modnom hogy hülye, hanem egyszerüen emiatt nem tok magyarázni, ezért maximálisan tisztelem azokat akik tudnak, pl Sil 😊

Sil78
Üdv!
Dehogynem, a TinyUrl Creator, csak ez nem a href.hu-t használja, hanem az eredeti tinyurl.com-ot.

Egyébként ha már a kilométeres webcímeknél tartunk, van egy Open Long Url nevû kiterjesztés is, ami a több sorba tördelt webcímeket tudja megnyitni (bár ez inkább Thunderbirdben jöhet jól, mert ilyen fõleg emailekben szokott elõfordulni).

Üdvözlöm a nagyérdemût, vagy egy-másfél év "read only" után eljött az idõ irogatni is...
Hadd kezdjem egy kérdéssel, létezik-e valamilyen kiterjesztés arra, hogy a kilométer hosszú webcímeket emberi fogyasztásra alkalmas rövidebb formába lehessen alakítani, olyan href.hu módon?

Mr Manson
<#worship><#worship><#worship>

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

stp4trick
Esetleg sztereotípia? Amúgy legtöbbször én is olyan vagyok mint Te. Ha azt amit én tudok per pill más nem tudja, akkor az hülye. Sz@rul is érzem utána magam néha, de ilyen a mentalitásom.

Na akkor off vége

úgy híják általánositás a általános társadalmilag elfogadott berögzõdések szerint... 😛 és ebbe a legtöbb ember beleesik, pedig nemkéne 😊
én mongyuzk az ellentét vagyok, valahogy tudatalattian abból indulok ki hogy amit én értek azt másis ebbõl kifolyólag pl anno ált isk-es unokatesómnak a másodfokú egyenletét simán elkezdtem emgoldani mátrix-al és csodálkoztam miért nem érti 😄

Sil78
Ennél azért jóval prózaibb: közgazdász a végzettségem, és pénzügyes vagyok egy malomban. Szóval egyszerû mezei felhasználó. Programozni nem tudok (igaz, középiskolában tanultunk Turbo Pascalt meg hasonlókat), csak hobbiból szoktam Firefoxhoz kiterjesztéseket magyarítani. A Firefox-ot csak kb egy éve (a 0.9.3 óta) használom, nem a kezdetektõl, de a "lelkivilága" szerintem igazán nem bonyolult. Egyébként mi köze a nemnek ahhoz, hogy valaki mennyire ért a számítógéphez? Öcsém pl tök hülye minden mûszaki dologhoz (mégis neki kezdtek el magyarázni az eladók az összes boltban, amikor anno nekem akartunk venni számítógépet), és pl ma az egyik kolléganõm barátjának egy egyszerû .zip fájl kicsomagolása is nehézséget okozott...

Laky
WOW 😄

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

ivjoe
Vezetõ programozó a mozillánál, a FF egyik fõfejlesztõje. 😄
Sil: ugyan offtopic, de most láttam csak a beállításaidban, hogy lány vagy. Mivel foglalkozol, hogy ennyire vágod a fox lelkivilágát, ha szabad tudni? Ne értsd félre, nekem kifejezetten tetszik az, ha minél több lány minél jobban ért a géphez, sokszor, mint esetedben, a pasik nagyját is lepipálva, csak ez eléggé ritka jelenség szokott lenni.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Laky
köszi 😊

Sil78
Alapból lásd #230-as hozzászólás, vagy kiterjesztéssel (pl Tabbrowser Preferences vagy Tab Mix).

Laky
be lehet azt valahogy állítani, hogy a popup-okat ne új ablakban, hanem új lapon nyissa meg?

ivjoe
Egy újat=egy másik verziójút. De látom, már megoldódott. 😄
Sil78
Mint az #1829-ben mondtam, érinti azt is, és ugyanaz rá a megoldás.