Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sil78
Mutass egy ilyen problémás honlapot.

(Mondjuk az igaz, hogy van valamilyen beépített védelem Firefoxban az ellen, hogy tetszõleges scriptek csak úgy hozzáférhessenek a vágólap tartalmához - bár én úgy tudtam, ezzel leginkább a signed.applets.codebase_principal_support preferencia kapcsolatos -, de az ilyen esetekben biztonsági kockázatot jelentene, ha minden oldalnak engedélyeznéd.)

These are my friends, see how they glisten...

Mars
Sajna egyik verzió sem vezetett eredményre 😞

Éhes makkal az ember disznókat álmodik...

ivjoe
user_pref("capability.policy.allowclipboard.sites", "");
user_pref("capability.policy.allowclipboard.sites", "*");
user_pref("capability.policy.allowclipboard.sites", "all");

???
Mars
Ugyanis ezzel elérem, hogy a mozilla.org-on engedélyezze a vágólapot, de nekem minden oldalon kéne.

Példa: user_pref("capability.policy.allowclipboard.sites", "http://www.mozilla.org");

Mars
Nem tüntettem el. Ezek a hibák nem sima böngészés közben mutatkoznak meg, hanem pl. olyan honlapoknál, ahol szerkesztõdoboz van, vagy hozzászólási lehetõség. Ha egy linket próbálok meg becopyzni, kiírja, hogy ezek a funkciók nem elérhetõk a firefoxban. A honlapon van róla szó és valamit be kell írni az userconfigba, hogy mûködjön. Tulajdonképpen ez a problémám.<#shakehead>

Ez itt a problémám, de nem bírom beállítani:
link

Sil78
Nem, eltolták kb két héttel. Használható verziót akarnak kiadni, amiben már van pár új dolog, és még nem tartanak ott.

Sil78
Kivágás is van, persze onnan, ahol ez értelmezhetõ. Pl szövegdobozból.

Mars: Nem tüntetted el véletlenül Menu Editorral ezeket a menüpontokat?

Mr Manson
2.0alpha kint van már?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

stp4trick
hát igen a kivágás érdekes lenne, de a ctrl+c, ctrl+v az mûxik

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

lck

?????
Mars
Ha alapból mûködne, nem írnám.<#nyes>

Sil78
??? Alapból mûxik.

Mars
Nem tudtok valamilyen beállítást, ami engedélyezi a vágólapot az ff-ban? (kivágás, beillesztés,stb..)<#wilting>

Ch_Slater
ilyen nekem akkor szokott lenni, ha túl sokáig fut kilépés nélkül. ilyenkor vagy kilövöm kézzel, vagy várok amíg eltûnik a task listbõl (általában ez utóbbit teszem)
Ez Firefox-szal még nem is annyira gáz 1-2 percen belül eltünik, de a thunderbird van amikor 10 percig is bennmarad 99%-os procihasználat mellett és csak utána tünik el a task listbõl is. de ezt is meg szoktam várni, nehogy elvesszenek valami levelek.

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

urbijoe
az mért van hogy néha azt csinállja ha kilépek az x-el a firefox-bol bennmarad a fojamatok közt de az ablak eltünik ?
és ha ujra akarom inditani kiirja hogy már fut ,és ctr+alt+del-el be kell zárnom a
firefox.exe-t és csak utána lehet futtatni

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

EvilDevil

Remélem nagyjából tartják is a terveket... <#eljen><#eljen><#vigyor>

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

Sziasztok!

Javát használó termik.hu
ÉS:
A firefox.

Kérdés:
Hogyan tudnám jóbarátságba hozni a kettõt, mert habár fent van a java, de a honlapon nem jelenik meg semmi menü. pedig nagyon meg akarnám nézni a honlapot. :-((

stp4trick
vagy MozBackup progi és kedvedre mentegetheted az öszzetevõket

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

ehh köszi, nem frissítetem :-) Közben elkezdtem keresgélni és megtaláltam.
c:\Documents and Settings\%LocalUser%\Application Data\Mozilla\Firefox\

ott van minden! :-)
Tomicsek
http://mozilla.fsf.hu/firefox/profile

C:\Documents and Settings\\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\ (ezt elmented)

Kiterjesztések, egyéb beállítások, könyvjelzõk. Ezeket hoyg tudom megõrizni Winreinstall után is?
Csomó kiterkesztést leszedtem, bekonfuguráltam....stb
Sil78
Khmm, #2851?

urbijoe

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Sil78
Videokártya driverfrissítés?

Ja és Firefox 1.5.0.1-em van.
Rohadtul akadoznak a nagyobb gif-ek firefoxban, a kisebbek mint a nicklogok nem. Safemode-ban is.
Sil78
Hmm, esetleg Extensions Uninstaller, de az valszeg nem kompatibilis az 1.5-tel (elég régi kiterjesztés, még jóval az 1.0 elõttrõl). Vagy megpróbálhatod törölni a kiterjesztés mappáját, de ahhoz tudni kell persze a GUID-jét.

Sil78
Download Statusbar 0.9.4 magyar verzió (egyelõre súgó nélkül): katt.

A másikhoz nem nyúlok, annak nincsenek külön nyelvi fájljai, és ha ékezetes szöveggel belepiszkálok, az nem szokott mûködni.

Sil78
Az más, az az éppen nyitott tabokat (meg a beírt szövegeket) állítja vissza crash után (a Session Saver egy "light" verziója).

Sil78
Nézd meg, csinált-e másik profilt, vagy hogy a régi profilod sérült-e meg. Ha utóbbi, akkor nehezen, esetleg megnézheted, nincs-e valami bookmarks.bak fájlod a profilban, hátha abból vissza lehet állítani a könyvjelzõidet. Egyébként meg használjátok a Bookmark Backup kiterjesztést (az automatikus biztonsági mentéseket csinál az általatok megadott fontosabb fájlokról) az ilyenek megelõzésére.

Crash Recovery 0.5.3 esetleg
FF kiterjesztései közt találtam
KoJin Mekre
Régi, benn ragadt elavult kiterjesztéseket, hogyan lehet törölni a "kiterjesztések" közül? Szürke marad az "eltávolítás" ikon. 😛

bertino
jah te csak így írogatod a dolgokat ? 😄

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

stp4trick
Nincs hír az allpeer-rõl? Lesz? Nem lesz?

Sil78
OK, csinálok magyart 1-2 napon belül. Mondjuk a Download Statusbarból van is valahol egy régebbi verzióm, majd átírom.

Tompie
Itt néztem de ezek a kiterjesztések nincsennek fent.

ASUS A7N8X-X|AMD Athlon XP 2500+|1.5GB RAM|ATI Radeon 9800 Pro|200GB+120GB HDD|ASUS DVD&#177;RW|400W táp

Tompie
Magyar nyelvû kiterjesztéseket honnan lehet letölteni Firefoxhoz?
Engem a disable targets for downloads és a download statusbar érdekel ami mûködik a magyar nyelvvû 1.5.0.1-es firefoxal. Elõre is köszi!

ASUS A7N8X-X|AMD Athlon XP 2500+|1.5GB RAM|ATI Radeon 9800 Pro|200GB+120GB HDD|ASUS DVD&#177;RW|400W táp

quack
már elég rég óta van FF-om, de ez most elõször történt meg velem:
tegnap kikapcsoltam a gepet, minden ok volt, ma bekapcsolom, az összes könyvjelzõm, megjegyzett oldal, a jobb felso sarokban levo kereso plugin ures, szint eminden eltûnt...valahogy visszalehetne hozni?<#help><#nemtudom>

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

Clidey
Nagy valószínûséggel mindenben igazad van abban, amit itt leírtál. Tény az is, hogy az IE fényévekkel van lemaradva a többi böngészõtõl, sok olyan kényelmi szolgáltatást még most sem képes nyújtani, amit a többi böngészõ már rég tud. Viszont példának okáért nekem nagyon tetsz(ene) a kedvencek menü szûrése, hogy csak a gyakran látogatott linkeket jelenítse meg elsõ legördülésre. Ám néha saját kénye-kedve szerint eltûntet olyan linkeket is, amelyet padig naponta látogatok. Ettõl tudok a falra mászni igazán!
Többek közt ezért is kezdtem el felmérni a "böngészõ-piacot", de sajna eddig még nemigazán találtam olyat, ami a szolgáltatások terén túlnyomórészt megfelelne. Talán még ez az AB áll legközelebb az általam támasztott követelményeknek... de ez a firefox nekem abszolút nem jött be, és nemcsak az elõbb emlitett bugja miatt.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Ch_Slater
nos az a gond az IE-vel, hogy elavult. ha nem 3-4 évente adnának ki új verziót akkor biztosan az is jó lenne. de így, hogy nem támogatja a szabványokat (vagyis nem olyan mértékben, mint a modern böngészõk), nagyon sok problémát okoz a honlapkészítõknek és elvesz egy csomó jó lehetõséget a felhasználóktól.

a modern böngészõkbõl elég sûrûn jön új verzió, támogatják a szabványokat (persze ezek sem mindet, de nagyon sokat), úgy jelenik meg bennük a weboldal, ahogy azt a készítõje elképzelte, a sok kiterjesztéssel úgy szabod testre, ahogy akarod, stb.
Most ha valaki megcsinál szakszerûen egy oldalt, akkor szinte biztos, hogy valamilyen trükköket kell alkalmazni, hogy az IE-ben is úgy nézzen ki, mint a többiben (vagy egyáltalán kinézzen valahogy és ne essen szét teljesen). Persze a trükkök, "hack"-ek használata nem csak az IE-re vonatkozik, hanem minden régi, elavult böngészõre..
Az IE elavult, de sokan használják (mert a windózzal jön) -> sokan szidják.
Mondjuk sokan nem is tudják, hogy van más böngészõ. azt sem tudják, hogy ezek mennyivel rugalmasabbak és azt sem, hogy esetleg egy honlap látványvilágában mennyi mindent kaphatnának pluszban, ha egy modern böngészõt használnának..

jah és remélem senki nem veszi flémnek. csak a tényeket írtam le

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Clidey
Természetesen így történt, ahogy itt felsoroltad. Mint azt említettem, végsõ elkeseredésemben tettem föl egy másik böngészõt, remélve, hogy az tán visszabillenti azt a rejtett "kapcsolót". És hálistennek bejött. A félreérthetõségemért pedig mégeszer bocs.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Sil78
És az uninstall után, az Avant fölrakása elõtt ellenõrizted, amiket leírtam (a Programok hozzáférése és alapértelmezései részt is)? Esetleg újraindítottad a gépet is?
Egyébként tényleg úgy lehetett érteni a leírtakat, hogy a Firefox használata közben tapasztaltad a hibát.

Sil78
A Firefoxnak semmi köze nincs az Outlookhoz, miatta nem tûnhetett el belõle semmilyen pipa.

Clidey
Öööö, szorri, úgy látszik nem fogalmaztam helyesen. Szóval firefox fölrak, megnéz, nemtecc, uninstall. Majd ezek UTÁN nem ment a linkek megnyitása külsõ programokból... Szerintem valamit elállíthatott a firefox setupja, legalábbis erre gyanakszom, mert miután feltettem az Avant-ot, helyreállt a rend. Tulképp ezért rágtam be a firefoxra, és maradok inkább az IE, és/vagy a AB-nél. Tulajdonképp sosem volt ezekkel még problémám semmilyen téren (virnyák, megbizhatóság, biztonság, stb.), ezért is nem értem, mikor úton-útfélen fikázzák õket. Bár biztos bennem van a hiba...

Faterx
Nekem az utolsó ff frissítés óta nem müködött a kimenõ levelezés Outlookban, mire észrevettem hogy az SSL-bõl eltünt a pipa...
Sil78
Hát a linkek megnyitása külsõ programokból, ami neked valamiért Firefoxszal nem megy.

Clidey
Mármint mi menne az Operával?