Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Malakai
Hát nekem a QuickAlternative nagyon nem vált be FF-hez, teljesen lerántotta az újjabb videókkal, ellenben a QT7 tökéletesen megy.

Szerk: Jah most látom, hogy nem mpc-t használsz, rosszul láttam... WMPlayer, hát azzal én se vagyok kibékülve, de azt frissíteni mindenképp érdemes...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

stp4trick
erre vki?

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

hmm én Antivir for XP -t hastnálok (van tûzfala is) és eddig semmi nem volt a gépemen ami kárt okozot volna (csak én de az elõtte...)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Dj Faustus
Egyrészt ajánlom, Outpost tûzfallal kapcsolatos gondjaiddal menj át a megfelelõ topicba.
Másrészt a Flash blokkolását valószínûleg a reklámblokkoló okozza: hozd be az Outpost ablakát, majd a ball oldalon a Plug-ins/Ads pontra jobb klikk. A megjelenõ menûbõl az Enable blocking by Keywords/Enable blocking by Image size elõl vedd ki a pipát.

Johnny23
miota figyel az Outpost,nem látom "teljes pompájukban" 1es teljesen biztonságos lapjaimat..pl. Shockwave-et blokkol,flash-t...DE ezeket mért<#kerdes><#fejvakaras> és hogy lehet beállitani ??

(jah 1ébként szabályok szerinti üzemmód van<#heureka>)

!! FORZA MILAN !! -Johnny-

A kerionál kissé belassultak mostanság az események, de valószinûleg csak a cégváltás miatt, ugyanis a fejlesztését tavaly õsszel átvette a sunbelt cég, ami eddig csak egyetlen verziót adott ki, abban jórészt csak annyi változás volt, hogy mindenhova az õ logojuk került, mindenesetre, szerintem még mindig ez az egyik legjobb tûzfal, ráadásul a lényegesebb programmodulok magánhasználatra teljesen ingyenesek (a fizetõsekre meg a biztonsági oldalak inkább azt mondják, jobb kikapcsolni õket, mert csak zavaróak).
Én bõ egy éve használok fox-ot, azóta a gépem védelmére használt programok nem nagyon változtak, talán a legdinamikusabb fejlõdés az volt, hogy a mcafee virusölõt lecseréltem a nod32+kaspersky kettõsre (igen, együtt a kettõ, de még mindig gyorsabb, mint a mcafee egymaga) valamint a peer guardian blokkolólistája elég alaposan megnõtt azóta, mindenesetre, elötte a spyware irtók heti 8-10 spy progit szedtek le a gépemrõl, azóta viszont kb. negyed évente 1-et.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Dj Faustus
Nem kell. Amikor elõszõr használod a Firefox-ot akkor ki kell engedned a Firefox-ot a tûzfalon keresztûl (felugrik egy ablak, ott kiválasztod a Create rules using preset: Mozilla Firefox).

Johnny23
hamár a topigban vagyunk az Outpost mûxik rendesen a FireFox-al <#fejvakaras>? merthogy az IE-t erõlteti naon ott a beépülõ modulokban a telepités után,ahhogy láttam!<#rolleyes>

..vagy kéne FF-hez vmi + kiterjesztés hozzá ?<#nemtudom>

Johnny23
azt mondják a Kerio-t nem frissitik mostanság!?<#fejvakaras>

..1ébként az Outpost-ra a többség ténleg azt mondja ,hogy full extra<#wink> (bár nem mindegyik verza,nekem a legujabb van (3.5)!

..elõbb megtaláltam hozzá a magyar kézikönyvet ...bki 80 oldal<#wilting><#bdead>

desigo
Én nem használtam még sosem tûzfalat a Windows XP beépített tûzfalán kívül
próbáld ki kerio-t. sztem az se rossz

Johnny23
köszi a kimeritõ választ<#worship>

tûfalak közül 1ébként probáltam az Outpost-ot már,de vhogy számomra "kissé bonyorult/nem vmi felhasználobarát" volt,namindegy (lehet csak jobban át kõ tanulmányozni<#whatever>)

Dj Faustus
"kell-e 1általán külön még virusirtó,antispyware,tûzfal"
A vírusírtó vírusok ellen kell, amit bármelyik böngészõvel be tudsz szerezni - tehát kell! Én a Nod32-t javaslom, de az Avast is jó választás.
Itt találhatsz vírusírtó-tesztet.

Antispyware: az is szükséges néha - bár Firefox esetén nem annyira könnyedén jönnek be a kártevõk az ActiveX/VBScript-en keresztûl - de egészséges egy kis paranoia (spyware-t lehet beszerezni más módon is - például letöltéssel).

Tûzfal: az a külsõ támadók (black hat hackerek/crackerek), és a belsõ kártevõk (trójai falovak) ténykedései ellen alkalmasak. Telepíts fel egyet (a Windows XP beépített tûzfala keveset ér), én az Outpost Firewall-t ajánlom, de itt találhatsz egy tûzfaltesztet (klikk View results-ra).

"Firefox 1.5.2" -> helyesbítés: 1.5.0.2

Ja és a legfontosabb védelem: a józan ész és az egészséges paranoia. Nem összevissza kattingatni, ésszel töltögetni, bizonyos adatokat (például személyes adatok, stb) nem szabad illetéktelenek számára megadni...

desigo
Én Avastot és Ad-Awaret használok...
Johnny23
Firefox 1.5.2 mellé,milyen védelmet ajánlotok ?? (kell-e 1általán külön még virusirtó,antispyware,tûzfal)<#kerdes>

válaszokat köszi

stp4trick
ugyanez a problémám, csak simán belassul video betöltése közben és nagyjából mikor már játszható lenne a pufferelésbõl lejátszásra való átálláskor restartol a gépem. 15, 1501, 1502 is ezt csinálja, hiába frissítettem végig, ja és WMPlayer megy

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

MetaMórfózis
Nekem semmi bajom nem volt vele, megnéztem pár múvít, bár linux alatt és nem médaplayer-el hanem mplayerrel...

A találkozunk majd ott ahol nincsen sötétség.

Most kipróbáltam mást küldeni és annál mûködik. Csak 1 bizonyos üzenetet nem enged továbbküldeni. azért köszi a segítséget mindenkinek

Malakai
Kipróbáltam 5x próbáltam küldeni freemailrõl mailt, mindannyiszor gond nélkül átment... Esetleg egyéni beállítás, vmi extension?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

mostis próbálok freemailben levelet küldeni és nem reagál. amikor megnézem a javascript-konzolt a beállításokban tele van hibaüzenetekkel. pl:
Hiba: Unknown property 'xoverflow-y'. Declaration dropped.
Forrásfájl: http://freemail.hu/images/freemail.css
Sor: 610

lehet, hogy ez a 1.5.0.2 miatt van mert elõtte nem csinált ilyet

Köszi! be volt állítva és a legújabb java is van fenn. De amúgy ezt csak néha csinálja. valamikor minden jól mûködik. majd kiderül hogy viselkedik a jövõben

Dj Faustus
Zséé: A Java és a Javascript két különbözõ dolog. A Java-hoz kell plugin, a Javascripthez nem kell semmi (csak meg kell gyõzõdni arról, hogy engedélyezve van-e a böngészõben: Tools/Option/Content/Enable Javascript legyen bepipálva, a mellette levõ Advanced gombra kattintva a megjelenõ ablakban legyen bejelölve az összes opció).

Javahoz plugint itt tudsz beszerezni.

Johnny23, Cat 02: Számotokra pedig a Quictime legújabb változatának beszerzését javaslom. Mind a Fireflicks, mind a Gametrailers azt használja.

Szevasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a firefoxhoz van valami jó java, vagy javítás ami a jávás hülyeségét megoldja? Mert néha pl freemailnél amikor küldenék valamit akkor nyomok a küldés gombra és nem is reagál. De ez elõfordul más oldalnál is. Felraktam egyik nap a firefoxhoz a javascript debugert is de azzal se jobb.
Elõre is köszi!

várni kell 😄
nekem FireFlicksnél pl MINDIG lefagy pedig azt a FF csinálta 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Johnny23
Skacok !

Nekem a Gametrailers.com (de leht van más oldal is,amit még nem került az "utamba"<#ravasz1>)ill. ha önnen töltenék le egy trailert, akkor fagy a firefox-om (1.5.2 és nincs sok fül megnyitva). Be is lassul az egész pl. ha megnyitom a könyvjelzõket,annak helyén egy nagy fehérség, megáll se kép se hang és akkor oldodik meg,ha Feladatkezelõbõl kilövöm és ujrainditom !!

Mitõl lehet ez????? Vmi cash probléma??<#help><#help><#help>

Johnny23
wow, szuper

köszii<#worship>

ProGabe
Mentéshez, visszaállításhoz Mozbackup
A kiterjesztéseket én a https://addons.mozilla.org/-ról, meg http://www.extensionsmirror.nl-ról szedem.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Johnny23
szeretném vmikor ujrarakni a rendszert és az a kérdés,hogy a meglévõ kiterjesztéseim/témák -at hogyan tudom elmenteni/megnézni (pl.1log file-ba),hogy ne kelljen megint mindent ujranyálazni ??<#fejvakaras><#help>

..jah 1ébként ezeket ti is a magyar firefox.hu-rol szeditek ?

ProGabe
Vagy próbáld ki ezt. Többek között azt is tudja ami neked kell, meg tulképpen mindent a tabokkal.<#eljen>

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Johnny23
köszii<#wave>

Ez kell neked

gamerman01
Én is az 1.5.0.2-es használom és semmi gond nincs.....
Sztem érdemes frissíteni erre a régebbi verzókat!<#eljen><#eljen><#eljen>

MetaMórfózis
Szánalom alatt a windowst értettem, tehát ez minden böngészõnél mûködni fog.

MetaMórfózis
Énis hallottam róla hogy van valami ilyen, de nem találkoztam még vele.
Azonkívül gondolom nem egy elveszett srác, akkor ie-t vagy operat hasznal ha ffbe letiltod.
Windows alatt a hosts fájl segítségével tudod ezt megcsinálni.
Windows 95/98/Me c:\windows\hosts
Windows NT/2000/XP Pro c:\winnt\system32\drivers\etc\hosts
Windows XP Home c:\windows\system32\drivers\etc\hosts

Szóval, megnyitod a hosts-fájlt egy notepaddal mondjuk, és az elsõ sor után:
127.0.0.1 localhost

írhatod azokat az oldalakat amiket tiltani szeretnél, csak domaineket irj, pl:
127.0.0.1 chat.hu
127.0.0.1 microsoft.hu
stb.
Ez úgy mûködik hogy ha egy program kérést intéz kifelé, elötte ez a szánalom megnézi hogy itt nincs e átirányítva, és ha igen akkor átirányítja a me gadott címre, a 127.0.0.1 meg ugye mindig az adott gép ipcíme, tehát egy nagy semmi fog bejönni helyette.

Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban,hogy van afirefoxban olyan funkció, hogy szülõi felügyelet?
Szeretném korlátozni bizonyos weblapok elérését.
MetaMórfózis
Tudod õket exportálni még pedig:
Könyvjelzõk -> Könyvjelzõk kezelése Az ablakban: Fájl -> exportálás. (Aztán ha majd vissza szeretnéd állítani, akkor import, és válaszd ki azt a fájlt amit az elöbb csináltál.)

ha csak simán rátelepíted, akkor megmarad minden beállítás - legjobb tudomásom szerint...

KeKKSZike
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy Firefox kedveceimet hol találom? Hol tudom lementeni, mert ujrainstall-ra készülök! Köszi a segítséget!

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

MetaMórfózis
Tedd meg hogy belinkeled, szerintem ott lesz a gond hogy valamelyik link targetjét nem jól adtad meg. (csak tipp)

én simán be tudok lépni ff-rõl is...

Johnny23
...jah és még1 kérdés:

mér van az,hogy MacromFlash 8 feltelepitése után is, egyes oldalakon nem jeleniti meg "rendesen/mozogva"az animot a Firefox (pol.soccergaming.com), holott IE megjeleniti azt. (megjegyzém azt tapasztalom ,hogy globálisan nézve Firefox több oldalon jelenít meg jol ,míg IE semmi)

Valami nagy gond van az 1.5.0.2 cache kezelésével. Van 1 oldalam, és vannak rajta linkek, amiknek egy main nevû frameben kell megnyílniuk. Egy ideig jók is, aztán meg a frame helyett a teljes oldalon nyílnak meg, azaz a többi frame eltûnik. Aztán ha kiürítem a cache-t, akkor egy kis ideig jó lesz.
Johnny23
Sziasztok!

lehet lámaság ,de azt hogy lehet beállitni (ha 1általán belehet),hogy a kis füleken is legyen "ablak bezárás"gomb,mint Operában !

..vagy ez téma függö ?<#fejvakaras>

Sziasztok!
Nem tudja valaki mi lehet a probléma akkor, ha egy törött quick time player ikon jön ki a lejátszandó videó helyett a mozillában?
Kösz!
Csingacsguk

http://www.firefoxflicks.com/ 😄
a Whee meg az autós a best 😛

Laky
?

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

bertino
én csak azt néztem, amit legelõször belinkeltek, az nagyon cool <#idiota>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

vazze láttátok a reklámfilmeket ? 😄

<#taps>nagyon szépen köszönöm<#worship> örök hálám
Megvan!! Köszi!!! azért😊😊😊😊