Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

La lépkedsz a szülõkönyvtár felé, általában ott van a Linuxos verzió is mindig.

Fortuna fortes adiuvat.

melyik fajta?

Fortuna fortes adiuvat.

petipetya
Linuxos verza merre található?

Magyarra fordítva mi is a trunk és branch? Mire jók?
Ha jól fordítottam a trunk egy központi forráskód, hogy a felhasználók mindig fejlõdhessenek.
A branch meg valami biztonsági "rendszer".
Ha nem jól értettem kérem javítson ki valaki.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

DjDano
RC1-el már nyugodt szívvel le lehet váltani 1.5-öt, bár az még elõfordulhat, hogy egy-két téma, kiterjesztés nem kompatibilis

RC= release candidate. Azt jelenti, hogy gyakorlatilag minden olyan végleges funkciót tartalmaz, amit majd a hivatalos verzió fog. Csak kisebb finomításokra, finomhangolásokra kerül sor...

Fortuna fortes adiuvat.

Igazad van! ma jött ki a hivatalos RC1 (2 órája)!

Fortuna fortes adiuvat.

Üdv ez az RC1 még beta? Vagy mint a Vista már ez is "végleges"? Lehet rosszul tudom, de már abból is RC1 néven futott ami nem beta.

infidel

itt meg a legújabb saját nyelvû nightly (branch):
http://manna.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-mozilla1.8-l10n/

Fortuna fortes adiuvat.

18-a óta van már RC1. aki cak nyelvi csomagot akar a 2-eshez, annak tessék:
Nyelvi csomagok Firefox 2.0-hoz

Fortuna fortes adiuvat.

DjDano
Welcome, Mate😊

Fortuna fortes adiuvat.

Köszi ezt is.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Fortuna fortes adiuvat.

Az a következõ Generáció. Más a motorja, nem a BonEcho-féle Gecko motor.
Q. How can you distinguish between trunk and branch builds?
A. The main way you can determine if you are using a trunk or branch build is to click the "Help" menu and choose "About". You should see a string that looks something like this:
Branch:
Code:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1a3) Gecko/20060610 BonEcho/2.0a3

Trunk:
Code:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9a1) Gecko/20060610 Minefield/3.0a1

The part that you want to note is the Gecko revision number (rv) and the Firefox version string. These correspond to which build you are using. It works something like this:

rv:1.7.x and Firefox 1.0.x = Gecko 1.7/Firefox 1.0 branch.
rv:1.8 and Firefox/1.5.x = Gecko 1.8 (Firefox 1.5) Branch.
rv:1.8.0.x and Firefox 1.5.0.x = Gecko 1.8.0 (Firefox 1.5) Branch.
rv:1.8.1 and Firefox 2.0.x = Gecko 1.8.1 (Firefox 2) Branch.
rv:1.9a1 and Firefox 3.0a1 1.9 Trunk (towards Firefox 3.0).

See the roadmap diagram below for clarification.

Fortuna fortes adiuvat.

Mi a különbség a Mozilla BoneEcho-ja és a Minefield között?
Egyik helyen ezt írták:
Firefox 20060426 BonEcho/2.0a1 10.6
Firefox 20060502 Minefield/3.0a1 11.79
A Minefield-nél mire akartak utalni a 3.0 verzióval?

Doomista
jah akkor frissebb,nemtom már mit olvastam,de az egyik hírben volt,hogy uj ie tab plugin,akkor lehet elnéztem a friss szót :=)

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Rage47
én azt hittem h ma lett uj,
ez egyrészt igaz is, mert van frissebb változata😊
Doomista
jah igen erösen fogalmaztam az "új" szóval :S
én kb 1 hónapja szedtem le,vagyis akkor leltem rá,de szerintem nincs meg az 1-2 év .
de lényegtelen ez,a lényeg hogy hasznos :=)

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

ProGabe
új?háddemérlennemárúj?lassan 2 éve itt figyel az extek között

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Doomista
Uj plugin,az IE tab,szerintem aki ies oldalakat néz,mint én,(pl most a freemailnál hibátlanul csak ie motorral megy,mozillánál meg pattog),annak nagyon hasznos lehet ez a plugin,de valamiért nagyon belassít,mikor ievel akarok rálépni egy oldalra.Nah de ehez hozzájárul szrntm a gép hibája.

nesto
igen ott a pipa, már úgy is próbáltam ahogy te írod, de akkor csak kirakja a könyvjelzõ ikonját az eszközttárra és annyi, ha meg rákattintok akkor kihozza a sávot bal oldalt az összes könyvjelzõvel együtt. sorry még kéne egy kis segítség mert így nem jó, valamit jól elnyomtam hirtelenjébe😞

Sil78
De maga az eszköztár megvan? Nézet / Eszköztárak / Könyvjelzõ eszköztár elõtt ott a pipa?
Ha ott, akkor próbáld meg, hogy jobb egérgomb valahol az eszköztárak egy üres részén, Testreszabás, kikeresed a könyvjelzõket és ráhúzod az eszköztárra.

These are my friends, see how they glisten...

nesto
valahogy eltüntettem a könyvjelzõ eszköztár mappában lévõ linkjeim az eszköztárról. Könyvjelzõ->Könyvjelzõ eszköztár mappájaban ugyanúgy benne vannak a lnkek, csak az ablak eszköztár helyén nincsenek ott a lnkek. sorry az értelmetlen fogalmazásért de sietek

passatgt
köszi.valamiért false volt és egyéni:Spedig itt nem nyúlkáltam

Dj Faustus
about:config a címsorba:
browser.cache.disk.enable - true?
browser.cache.memory.enable - true?

passatgt
minden oldalnál ilyen:S

Dj Faustus
Lehet hogy a webszerver (vagy egy szerveroldali szkript) letiltja a tartalom gyorsítótárazását.
Konkrétan milyen oldalról van szó?

passatgt
Hali!
MIért van az,hogy egy weblapról pl aképeket nem tárolja el,és ha frissítem a lapot akkor újra betölt?

petipetya
Nem zártam be a firefox-ot, és a linuxot úgy állítottam le.

Következõ nap a linux indításánál automatikusan betöltötte volna a firefoxot mint mindig, ám mikor rányitotta a már nyitottra, kiírta hogy a kiterjesztések kompatibilitásának ellenõrzése - ezt nem hagytam és azóta így elcseszõdve jön be a firefox, a kiterjesztések pedig nem mûködnek és újra sem lehet õket telepíteni:

Amit kövér betûvel jelöl (pl. tab mix plus), az a kiterjesztés sem mûködik.

Van erre valami megoldás?

Rakd fel az Updater channel selector-t. Onnantól, ha átállítod a frissítési szervert, a nightly channel-en frissít.
Itt:
http://users.blueprintit.co.uk/~dave/web/firefox/updatechannel/index.html
enjoy!

Fortuna fortes adiuvat.

ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Honnan lehet letölteni a Current Nightly-t? Nekem most ez van:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; hu; rv:1.8.1) Gecko/20060918 Firefox/2.0
spreadfirefox.com ^^

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; hu; rv:1.8.1) Gecko/20060922 BonEcho/2.0
Current Nightly- a TÖKÖSÖKNEK!😊

Fortuna fortes adiuvat.

Doomista
de az ,de én ugy tudom hogy épp ezaz,hogy miért kijöt a 2,és abbol a beta azért csinták ezt,aztán meg a sima 2re is ott lesznek a nevek,mind1 akkor,majd meglátjuk milesz a sima 2-nél ...
én most 1.05.7-n vagyok inkább mint betán 😊

ProGabe
pont ez a lényeg,hogy az még csak beta,vagy nem?

Doomista
2 BETA...rémlik ?

ProGabe
talán mert még ki sem jött a,mellesleg 2-rõl van/volt szó

Doomista
Mozilla Firefox RulzzZ örökre !

Nemrég volt egy hír hogy lehetett haverodnak küldeni mozilla invitet,és a legujabb mozilla firefoxban bennelesz a neved a többivel együtt,ugylátsszik ez elmaradt...

roblee
Üdv mindenkinek!
Tudnátok segíteni?
Egyik használatakor a Firefox-om nem reagált semmire. Fehér kép, se frissítés gomb, se leállítás gomb, se semmi. Ez a gyorsindításkor történt. Ha viszont egy másik alkalmazás indította el, akkor nem volt semmi gond. Mi a véleményetek? Mit lehet a baj?
Elõre is köszi!

\"Force is a Powerful Ally and a Terrible Foe\"

Titan
Na, jah! A legtöbbet egy weblapon azzal szopok,hogy a rohadt IE is úgy adja vissza az oldalt ahogy én azt megálmodtam..😞

Dj Faustus
"vkinek votl baja hogy FF máshogfy jeleníti meg az oldalak mint IE ."
Kapcsford! Nem beszélni újmagyar!

Igen, van bajom azzal, hogy az IE máshogy jeleníti meg az oldalakat mint a Firefox, vagy az Opera. De ez visszavezethetõ arra, hogy az IE nem tartja be a webes szabványokat.

"az kipróbálta az IE viewert vagy mit ?"
Én 6 különbözõ IE változatot használok (3, 4, 5,5.5, 6, 7).
Innen elérhetõek a régebbi változatok.
Innen pedig elérhetõ az IE7-et telepítés nélkül mûködésre bíró megoldás.

vkinek votl baja hogy FF máshogfy jeleníti meg az oldalak mint IE .
az kipróbálta az IE viewert vagy mit ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

A media player connectivity mire jó, mert én nem vettem észere semmi változást?

Köszönöm a plugint.

Köszönöm szépen, ezt már rég találtam. megy a magyar pluginos, legfrissebb Bon Echo-mmal is (Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; hu-HU; rv:1.8.1) Gecko/20060917 BonEcho/2.0).

Fortuna fortes adiuvat.

Ha átváltok az IE motorjára, ugyanojan a böngészõ sebeszhetõsége, mintha IE- használnék?

Köszi. Ez ebben az esetben csak példának hoztam fel. Amúgy nem zavart, de van ahol egy egyszerû felhasználónak jól jönne. Sõt van olyan, ahol nekem is.
Most jöttem rá, hogy ennek az ideiglenes megoldása az IE tab plugin.
Igaz nem ebbe a fórumba illõ, de megkérdezem, hogy nincs valami hasonló az Operára(9)?

Sil78
Ha azt akarod, hogy az alt szövegeket is jelenítse meg, arra van több kiterjesztés is, pl a Popup Alt Attribute meg hasonlók.

These are my friends, see how they glisten...