19494
  • baandee
    Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni hogy az mért van hogy a laptopomon a touch pad-on ha az oldalt szeretném lefele görgetni amit amugy az egér görgöjével csinálnék nem lehet az explorerbe pedig igen....
  • desigo
    köszönöm a segítséget
    a program frissítések után sokat javult a helyzet
    lassan aktuális lesz egy XP újrarakás...

jó kis cucc ez a Secunia PSI
    kösz
  • Sil78
    Nézd meg Csökkentett módban (Firefox becsuk, Start menü / Futtatás: firefox.exe -safe-mode, vagy kikeresed a Start menüből a parancsikonját), hogy ki lehessen zárni, hogy valamelyik kiterjesztés okozza. Nézd meg, a pluginokból a legfrissebb van-e fent (ezt könnyen lehet ellenőrizni pl a secunia.com-on a Software Inspector segítségével). De okozhatnak ilyet pl Windows-skinező progik is, ha használsz ilyesmit, kapcsold ki és ellenőrizd, úgy is csinálja-e.
  • ProGabe #7436
    ürítsd a gyorsítótárat!

shift+ctrl+del
  • KoJin Mekre
    Ez mitől lehet? Néha az SG.hu is így szétcsúszott. A kiterjesztések közé nem tettem új xpi-t egy jó ideje.
  • Puhos
    Hi!

Jelentős gyorsulást ígérnek

A fejlesztők ezenkívül jelentős gyorsulást ígérnek a böngésző működésében is, a Firefox következő bétái ígéretük szerint fürgébbek lesznek a most kiadott tesztverziónál. Orvosolták a böngésző számos memóriakezelési hibáját is, ezek eredményeként számítani lehet arra, hogy legalább részben megszűnik a browser azon hibája, hogy hosszabb használat után feleslegesen nagy szeletet foglal le a rendelkezésre álló rendszermemóriából.

Ez nem okozhatja a galibát?
  • modellmaker
    Talán quicktime reinstall.
  • Japep
    És a #7418-re ???
  • desigo
    #7414 -re esetleg nem tudtok megoldást?
  • Sil78
    Ha a #7383-ra gondolsz, én ott Flasht nem láttam, csak Javát meg Acrobat plugint.
    Tudsz mutatni esetleg egy screenshotot arról, hogy van szétcsúszva az oldal? (A Gyorsítótár ürítését vagy egy egyszerű Ctrl+F5-öt próbáltad már?)
  • Rash87
    Na így már jó lett,kösz!!
  • modellmaker
    Cookiek, cache törlése?
  • Rash87
    Vki olyanban tudna segíteni,hogy eddig jó volt a Firefox,aztán nem jöttek be normálisan az oldalak... Pl. sg se,myvip se,stb...
    Utána olvastam itt,írták páran,hogy Ctrl+F5 segít,kipróbáltam,tényleg működött pl Sg már tökéletesen bejön, de még a Myvip mindig nemjó....Ctrl+F5el végre behozta belépésnél a háttérszint,meg a képeket,de mikor belépek,akkor megint minden full fehér,képek nincsenek,stb... s a ctrl+f5 se segít...
    Vmi egyéb tipp?
  • bigapó
    azt láttad amit korábban beírtam, hogy nekünk a plugins-ben mit ír? mert ott asszem netscape-es a flash és persze fent van. szóval ezért nem értem, hogy mit szaraxik velünk. de egyenlőre most jó, csak szét van csúszva az oldal, de legalább nézhető a film rajta.

ja és persze úgy csináltam ahogy mondtad, mármint az adobe oldal, stb...
  • Sil78
    Az about:plugins-ban látod, hogy fent van-e, és hogy milyen verzió. Letölteni az adobe.com-ról tudod, van a főoldalukon egy olyan gomb, hogy Get Adobe Flash Player.
    Arra figyelj, hogy IE-hez és Firefoxhoz külön kell telepíteni, nem ugyanolyan kell hozzájuk (a Firefox pluginok a Netscape-pel kompatibilisek). Ha letöltötted a telepítőfájlt, akkor a böngészőt kapcsold ki, mielőtt elindítod a telepítést.
  • bigapó
    hali!

végre benéztél, már nagyon vártam:)

elvileg flash fel van telepítve. Mondanál olyan oldalt, ahol szintén kell a flash, mert ugye ha ott sem jó, akkor nincs feltelepítve normálisan. Tegnapelőtt már annyira működött, hogy tudtunk nézni videót, de még mindig szét van csúszva a kép, nem olyan, mint például itthon.

Hogy kell telepíteni a flash-t, hogy biztosan fenn legyen? nem elég letölteni az install-ját és telepíteni? egyébként programok között is ott van, szóval nem értem miért csinálja...
  • moon21
    Pontosan.
  • cicamisa
    Köszönöm! És hogy teszem bele a frissen telepített firefox-ba?Ugyan ez csak importálás fájlból?
  • desigo
    katt
  • cicamisa
    Sziasztok! Újra kell tennem a rendszert és a Firefoxban rengeteg könyvjelző van.Ha úratelepítem,akkor hogyan lehet a könyvjelzőket lementeni?
    Bocs,ha már volt...
    Előre is köszönöm
  • modellmaker
    Három értékes (nem üres) füllel sem eszik annyit, mint a kettes egy füllel. Egy próbát mindenképpen megér.
  • Japep
    Ez miért van? Ok, aztán kilép hibaüzenettel...ilyen netrádiós dolognál jött most elő, bár már sokszor, máshol is előjött..nagyon idegesítő.
    Nem lehet valamit tenni ellene?
    Előre is kössz!

• urbijoe
    érdemes használlni a 3 beta 5-öt?
    vagy maradjak még a 2-esnél
  • zvaragabor
    Pff naz ezt a menüpontot még meg se néztem...ez volt a baj. Hely szerint rendezve-re volt beállítva. Rendezetlennel már jó. :) Köszi szépen!
  • ProGabe #7415
    Beta 5

nem RC beta(#7391),hanem a végleges!

egyre pofásabb az alap skin!lekerekített url bar,a tabok "világítása" befade-el,amikor fölé viszed az egeret,"vésett" a keresősáv

és ez még csak a kinézet!pl. a memóriahasználata hihetetlenül alacsony!
  • desigo
    Ha fut a Firefox akkor a CPU használat 50 %-ra ugrik és pörög is a ventillátor.a memóriahasználat 66.000 K

ha bezárom akkor leugrik 3 %-ra

Próbáltam már újrarakni a FFot de hiába.

mitől lehet ez?
  • Sil78
    Van másmilyen is. Lásd pl #6902.
  • urbijoe
    ez tök jo nem is tudtam hogy van ilyen :)
  • Sil78
    Aha, akkor nem kiterjesztés okozza. Hmm. A Könyvjelzők kezelése / Nézet menüpontban azért a Rendezetlen van bejelölve, ugye?
  • me and a monkey
    Szívesen.
  • DjDano
    Köszi! Ezt a kiterjesztést eddig nem ismertem, de így már működik. Nagyon hasznos Add-on! :)
  • zvaragabor
    Úgy is rakoncátlankodik.
  • Sil78
    Nem az a csökkentett mód. Firefox becsuk, Start menü / Futtatás: firefox.exe -safe-mode (vagy pl van hozzá parancsikon a Start menüben is).
  • zvaragabor
    Csökkentett módba per pill nem tudok bemenni, de kiterjesztések nélkül is csinálja. Majd este megőróbálom csökkentettben is.
  • me and a monkey
    UrbiJoe !

Colorful Tabs

ZvaraG. Régebben nekem is csinálta, én sem értettem miért, másnál pedig sosem volt ilyen és haverom gépén sem jelentkezett.
    Aztán egyik verziófrissítésnél megjavult. Azóta sem értem.
  • Sil78
    Csökkentett módban (kiterjesztések nélkül indítva) is ezt csinálja?
  • zvaragabor
    2.0.0.13
  • Sil78
    Milyen verziót használsz, valamelyik bétát? Nálam semmi baja.
  • Sil78
    Van egy Close All Tabs nevű kiterjesztés, amivel kitehetsz az eszköztárra egy ilyen gombot, vagy pl ott a Panic nevű kiterjesztés, ami kicsit többet tud ennél (pl meg lehet adni billentyűkombinációt is afféle "főnökgombnak").
  • zvaragabor
    #7384 még aktuális kérdés. :)