Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Törölt felhasználó
Milyen RSS olvasót használtok Firefoxnál? Vagy jobb ha külön olvasót használok?
fery02
Van olyan kiterjesztés a 2.0-ás verzióhoz, hogy flash játékokat tudjak letölteni?

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Sil78
Az, amit IE-ben "Ideiglenesen letöltött Internetes fájlok"-nak hívnak. Eszközök / Személyes adatok törlése.

These are my friends, see how they glisten...

Attila56
mi az a gyorsítótár?
Az hol van?

BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever

Sil78
Én Filterset.G-t használok pár saját szûrõvel kiegészítve, de pl Ajnásznak van egy kifejezetten magyar oldalakra szabott szûrõlistája, ami letölthetõ az oldaláról.

Sil78
Mármint itt az SG-n? A Gyorsítótárat próbáltad már üríteni?

Attila56
#5316-hszre válaszoljatok,PLEASE

BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever

Picar77
#5311?

()() (^^)

OMG ilyen alap dologra nem is gondoltam <#duma>
Hálás köszönet <#worship>

Sil78
A parancsikonján jobb egérgomb, Tulajdonságok?

Sziasztok.

Olyan problémám lenne, hogy a minap volt egy rendszer/netkapcsolat fejreállásom, amit a firefox nagyon megsínylett. Eltûntek a könyvjelzõim és a böngészõ ablak azóta nem hajlandó teljes méretben megnyílni. Backupom volt szóval leszedtem a firefoxot és újrarkatam(egyedül registryt nem takarítottam). Minden megvan minden mûködik egyedüli hiba hogy még mindíg nem hajlandó teljes méretben indulni 😞
Egy about:config ide vonatkozó sor jól esne, mert a böngészõ egyéb módon elérhetõ beállításainal nem találtam semmit.

Köszi elõre is!

Microsoft Firefox
Itt az egyik feature: RSS (Real Simple Sex) <#eplus2>
srácok mitõl van az, hogy a firefoxom nem szed full sávszéllel? (nem a szerverrel van gond, mer' bevágom flashgetbe a letöltenivalót és jön szépen) tûzfalon megnéztem, hol 40KByte hol 250KByte /sec mozillával.. akkor hogyisvanez?

Attila56
és az enyémre? 😄

fery02
#5312: másnak van ötlete erre?

Attila56
Ha törölni szeretnék egy topicot a kedvencek kzül akor ezt írja ki:
Ehhez az XML-fájlhoz nem tartozik stíluslap-információ. A dokumentumfa az alábbi.
És utána egy hosszú lista :S

Sziasztok!Olyan problémám van, hogy valamiért nem mûxik a spyware doctor amíg böngészek a firefox-al. Tudna valaki segíteni,hogy aktívvá lehessen tenni, ugyanis mikor kikapcsolom a böngészõt és elindítom a spyware-t elég sok vírust talál. Azt már láttam, hogy valamilyen segédprogram kell hozzá, de nem sikerül elmennem rajta. Elöre is köszönöm.

fery02
Ezt az ablak méretét hosszúkásra vevést nem értem 😄 Nekem az kéne, hogy egy ablak, de az teljes szélességben 😊

Az ablak méretét vedd le hosszúkásra és oldalt még elfég egy eyg apró ablak :-)
Sajni még nem 80% os a 1280*1024 es felbontást használók aránya és ezért 800*600 vannak még optimalizálva. :-)

Ha van valami okosság akor majd beteszik amúgy.
fery02
Van egy 17"-es monitorom, de most áttértem egy 19"-osra, és az a gondom, hogy a böngészõ az oldalak szélességét nem változtatja meg, vagy valami ilyesmi. Szóval nem nyúlik ki a képernyõ széléhez az oldal széle. Erre van megoldás azon kívül, hogy áttérek a másik monitorra? 😄 Köszönöm a választ!

Picar77
Adblock plushoz milyen külsõszûrõt érdemes letölteni?

()() (^^)

key3.db és a signons.txt. Azért kettõ mert az egyik a kódoló algoritmus.

Fortuna fortes adiuvat.

urbijoe
a jelszavakat melyik file tárolja a profil mappában?

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Doomista
jolvan cookire nem is kell külön program,ha pont bennevan abban a virusirto,spyware irto,vagy ûtzfal programban,pl spy speepervan faján van,nah meg pandában is ^^

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Picar77
köszi szépen

()() (^^)

Plus jobb.
"AdBlock és AdBlock Plus közötti különbségek

A kezdetek kezdetén, amikor a Mozilla Firefox még csak teszt verzióban létezett, mikor még nem volt hivatalos kiadása és amikor az internet még csak suttogott errõl a böngészõrõl, nem pedig harsogott, ahogyan napjainkban, akkor született meg az eredeti AdBlock extension. A legtöbb alapvetõ ma is létezõ funkcit már megjelenésekor ellátta. Szûrte a bannereket, képeket, a reklámokat generáló, auditáló, statisztikát készítõ scripteket, meggátolta azok letöltõdését.
Sokáig nagyon jól ellátta a feladatát. Viszont igény merült fel újabb funkciók beépítésére. Ilyen például a white list is, mely olyan listát jelent, mely azokat a kifejezéseket tartalmazza, amelyeket az adblock nem szûr. Erre akkor lehet szükség, ha valamelyik szabály olyan tartalmat távolít el az adott honlapról, amit igazából szeretnénk mégis megjeleníteni, engedélyezni.
Sokáig úgy tûnt, hogy ez bele is fog kerülni az eredeti reklámszûrõ extension-be, viszont ahogyan telt az idõ, úgy vált egyre kétségesebbé. Rövid idõn belül megtörtént, hogy a fejlesztést a közösség vette a kezébe és elkezdték tovább finomítani a plugint, beleépítették az új funkciókat, többek között a white list-et is.

A jelek szerint az eredeti AdBlock fejlesztése leállt, így ezentúl az új, AdBlock plus-t érdemes használni." copyright:ajnasz

Fortuna fortes adiuvat.

Picar77
Hello Lenne egy kérdésem melyiket érdemesebb használni Adblock vagy Adblock pluszt?
Ja és mi a külömség köztük?
A választ elõre is köszi

()() (^^)

Sil78
Ezt komolyan kérdezed? A pluginek a bõvítmények, pl a Flash és a Java (bár néha tévesen a kiterjesztéseket értik alatta). Extrának lehet tekinteni a kiterjesztéseket (amik további funkciókat adnak a böngészõhöz, vagy a meglevõket módosítják, ilyenbõl van több ezer a reklámszûrõtõl az idõjárásjelentésig), a témákat (skinek) és a keresõplugineket (a beépített keresõmezõben használható keresõk, pl a Sztaki szótár).

Kaszi46
Köszönöm!

*Posse*T.W.D*

Sil78
Ha kikapcsolod az Elõzményeket (Beállítások / Adatvédelem, vagy a profilodban írásvédetté teszed a history.dat fájlt). De ha az about:config-ban a browser.urlbar.matchOnlyTyped értékét true-ra állítod, akkor csak azokat fogja felhozni, amiket te írtál be a címsorba, a linkekkel megnyitottakat nem. És persze bármelyiket tudod törölni, ha ráálsz az egérrel a megfelelõ sorra és nyomsz neki egy Shift+Delete-et. (Illetve ha nem találod rögtön, amit törölni akarsz, akkor jól jöhet még az Enhanced History Manager kiterjesztés, amivel könnyebb kezelni az Elõzményeket.)

ffxi
Plugin-ok azok micsodák? És milyen extrák vannak FF-hez?

Fákjúal!

Kaszi46
Ki lehet azt kapcsolni, hogy a böngészösávba írva ne hozzon fel korábbi találatokat?(firefox 2.01)

*Posse*T.W.D*

neevous
Köszönöm szépen.

littleNorbi
thx

Doomista
ok,thx !

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Sil78
Lehet, de nem túl egyszerû. Elõször is külön helyre kell installálni, és külön profilt beállítani hozzá alapértelmezettnek.
A 2.0 és Minefield tud már olyat is, hogy a Windowsban való külön állítgatás (Vezérlõpult / Rendszer / Speciális / Környezeti változók / Új, neve MOZ_NO_REMOTE, értéke 1) nélkül engedjen futni egyszerre több példányt, ehhez a parancsikonnál az elérési utat ("Cél") a következõképpen lehet paraméterezni:
"C:\Program Files\Firefoxmappájánakaneve\firefox.exe" -no-remote -p "profilneve"

Sil78
Az általad kérdezett részét úgy, hogy a Kiterjesztéskezelõben (Eszközök / Kiegészítõk) a jobb egérgombbal kattintasz az adott kiterjesztésre, és a megjelenõ menübõl a "Kompatibilissé tétel" menüpontot választod. Amúgy ez egy svájcibicska-jellegû kiterjesztés, nagyon sok minden másra is jó.

Sil78
Kétféle AdBlockot ne használj egyszerre, fölösleges és össze is akadhatnak. Egy tökéletesen elég, ha jól be van állítgatva.

A cookie-knál én azt csináltam, hogy amikor lefuttattam a spyware-irtóimat és nyomkövetõ cookie-t jeleztek, azt a domaint szépen felírtam és felvettem a Firefoxban a cookie-knál a Kivételek közé, hogy az ilyen oldalak ne helyezhessenek el több cookie-t. Most már nagyon-nagyon ritkán csúszik be ilyen.

Doomista
Rég letöltöttem az Adblock Plus legfrisseb verzioját,az ment idájig,faja volt,de most letöltötem hozzá a sima adblockot.Igyis pro.Gondolom nem volt rossz ötlet ^^
Sok rosszindulato cookiet kapok,de a cookie törlése állandoan idegesitö,meg a cookie programok is,mert olyan cookiere is van szüökségem,amit nem szabad letörölni,szoval tudsz e olyan faja kis cookie irtot,amit csak ezeket a rosszindulato cookieket töröli ?

Doomista
thx

littleNorbi
És ezt, h kell használni?

neevous
Hello, azt szeretném kérdezni, hogy fel lehet egy gépre a 2.0-t és 1.5-öt is rakni?

Sil78
Az oldalak ugrálását az üres Könyvjelzõ Eszköztár okozza, ez nem önálló tünet. A kitett könyvjelzõk eltûnését meg okozhatja a localstore.rdf sérülése, de ha az Operával is gond van, akkor szerintem sem Firefox hiba lesz.

Sil78
Nem trágya az alapból sem, használj AdBlock-ot mellé. Esetleg lásd #1575.

ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

littleNorbi
Hogy is kell egy nem kompatibilis kiterjesztést kompatibilissé tenni ?

Sasser v. Blaster férged van. Update-eld a Windows-t, mert ezek ún. exploitok - azaz a Winyó sérülékenységét használva hajtódnak végre. Úgyhogy - patch!

Fortuna fortes adiuvat.

passatgt
Nincs valami kiegészítõ ahoz,hogy a lapok között lehessen állítani priorítást?

helló
van egy óriási problémám, miszerint a firefoxba töltött oldalak furcsán "ugrálni" a kitett gyorslink ikonok pedig eltûntek. Újratelepítettem a firefoxot, a 20.-át, valamint az 1.5 öt is. De Operával is ez a helyzet. Egyedül IE jó. Nem ff hiba lesz, de mi lehet a probléma?

Ja és másodpercenként Generic Host Process for Win 32 hibát észlelt ezért leáll üzenetet. Ez zenehallgatás közben keletkezett.

Mit tegyek?

Köszi

Wacak
Szia Cooldoc!

Köszi szépen a segítséged. Megcsináltam, amit tanácsoltál, alapértelmezetté tettem az IE-t (nekem egyébként 6.0 verzió van belõle) Kipróbálás után visszaállítottam a FireFox-ot mint alapértelmezettet és most már rendesen mûködik. Amikor egy linkre kattintok, akkor a FireFox jelentkezik, ahogy régen is tette.

Mégegyszer köszi a segítséget <#mf1><#mf1>