19494
  • Orionk
    Ehhez mit szóltok!

Ujratelepítettem a gépem. Rögtön az első boot olásnál leintalláltam az internet explorert. Feltelepítettem a 3,1 es mozilla firefox-ot.
    SZal a gépemen csak m.firefox van mint web böngésző. Ugy állítottam be, hogy minden alkalommal, amikor kilépek, akkor törölje a history-t, meg minden cache-t.

Mindezek ellenére még mindig jelennek meg fájlok a Temporary Internet files mappában, és folyamatosan törölgetnem kell őket.

Ugyebár ezt a mappát az internet explorer használná, de az NINCS.

VAgy talán a mozilla firefox is használja azt?????

Előre is THX.

Üdv.,
  • Flamer
    places.sqlite asszem
  • ivjoe
    Az ff3-már máshogy tárolja, de tudod importálni könyvjelzőkezelőben a bookmarks.html-ből. :)
  • Japep
    A FF3 is ugyanott tartja a Kedvenceket?
    Mert meg is találtam a 'bookmarks' nevű fájlt, felülírtam a régivel de elveszett minden...még jó, hogy fel voltak írva... :)

Documents and Setting > User név mappa > Application Data > Mozilla > Firefox > Profiles > ...default > 2 db 'bookmarks' nevű fájl
  • modellmaker
    Ez így hülyeség. :|

Sokaknak sokféleképpen jó/nem jó, van akinek tiszta telepítéssel is rossz, de van akinek rátelepítve sincs semmi baja...
  • Faterx
    Én meg a kettőre raktam fel és még jobban működik... ja igen és csak hozzávaló segédeket használok...
    Akinek nem jól műxik, ott máshol van a hiba, leginkább a fejekben.
  • Rage47
    Szedd le a FF3-at és ne FF2-re rakd fel. Én így csináltam, és minden működik rendesen.
  • akyyy
    köszi
  • Malakai
    A Firefox NPAPI-t használ, nem ActiveX-et.
    Pluginnel azért bele lehet erőltetni, de én inkább IETab-ot, vagy IEView-t ajánlanék arra az oldalra, ami kéri.
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    Kezdő Firefox használóként kérdezem, hogy a Firefox 3 böngészőben hol és hogyan lehet beállítani az ActiveX vezérlőt (tiltani, engedélyezni)?
  • Japep
    Hello!
    FF 3.0.1-et használok, és gyakran kilép hibaüzenettel...elég idegesítő, általában akkor csinálja, ha videót akarok nézni (pl YouTube), vagy ha éppen letölt valamit (ezt már orvosoltam FlashGettel).
    Ezt az FF 2-nél nem nagyon tapasztaltam.

Másnak is van ilyen gondja? Mit lehet tenni? Vissza kell térnem a 2-höz?

Előre is köszönöm!
  • Narxis
    Kattints oda ahova beírod, akkor is kijelöli az egészet.
  • Orionk
    Igazad van a zöld nyil tényleg akkor jelenik meg.

Viszont a 2.-re visszatérve nekem is van a kis ikon a hármasban is, DE a hármasban ha rákattintok, akkor valami honlap eredetiséget vizsgál.
    A kettesben meg ha rákattintottam, akkor kijelölte az egész url cimet, ami a navigation toolbar-ban volt.
    Vissza lehet-e állitani, hogy a hármasban is ezt csinálja??

Köszi
  • Narxis
    Nekem mindkettő van. Igaz a zöld nyíl akkor jelenik meg amikor írod be a weboldal címét.
  • Orionk
    Sziasztok Mozilla Forefox-ot használó társaim!

Én eddig a mozilla forefox-nak a 2.valahanyas verzióját használtam. Most áttértem a legújabb 3.1 es verzióra.
    Elsőre két dolgot hiányolok! VAgy csak nem tudom beállitani a böngészőt??
    Ebben kérném a segítségeteket.

1. A régebbi böngészőben a navigation toolbar végén volt egy kis zölt nyilacska, ha arra rákattintottam akkor beolvasta a weboldalt, amit beirtál. Ez nincs a háromas verzióban?

2. Szintén a navigation toolbar-nak az elején volt minden weblapnap egy kis ikonja, ami a legujabb verzióban is megvan, DE az ujban ha rákattintok, akkor valami hitelességet vizsgálgat. A régebbiben meg ha rákatintottál, akkor kijelölte a cimet, amit a navigation toolbar-ba irtál.

Itt egy kép, amin bejelöltem, hogy miről beszélek:
    http://images.netbag.hu/20080815/23264878583.JPG

Előre is köszi a segítséget.
    Üdv.,
  • Narxis
    Nekem is így volt, átírogattam egyesével.
  • gyűjtő
    Szervusztok!

FF3-ból IE7-be exportálta/importáltam könyvjelzőket.
    A könyvjelzők könyvtárneve és jónéhány link is igen furcsa karakterformában jelent meg.
    Példa a linkcímre.:
    WikipédiaTörténelemport÷l - Wikipédia

Van valami ötletetek, mi lehet a probléma?
  • Sil78
    Nézd meg a #6193-at vagy a #2193-at, ott írtam kicsit az oldalspecifikus szabályokról.
  • akyyy
    na sikerült, de a gond, hog yminden oldalra használjaazt a css fájt, és csak egy oldalhoz kéne.D
  • akyyy
    ha van egy oldal aminek van egy css fájla, de én egy másik css-t szeretnék rá használni, mret monjduk nem tetszik a háttér ( elég ha csak én látom igy) akkor az megodlható?

mert olvasgatom googleba, hogy a /home/user/.mozilla/microb/chrome
    könyvtárba kell valamit tevékenykedni.
  • N o N a m e
    tényleg! xD köszi! :D
  • Sil78
    Akkor meg Eszközök / Beállítások / Alkalmazások.
  • Benny04
    :-o
    Köszi a segítséget!
  • N o N a m e
    Én erre a letöltési ablakra gondoltam, mert ez nem jelenik meg, csak tölti le a fájlt egyből.
  • Sil78
    Eszközök / Beállítások / Főlap
  • Sil78
    Összeszedtél egy kártevőt, ami vírusirtónak álcázza magát, és rá akar venni, hogy futtasd. Az ilyen kis felugró ablakokra eleve rizikós rákattintani (a Mégse gombra is), inkább az ablak sarkában levő X-szel csukd be. A végén egyébként azért nyavalyog, mert ActiveX kell hozzá, ami szerencsére Firefox alatt nincsen, ha meg IE alatt rákattintasz, és engedélyezed is, hogy fusson, akkor valószínűleg szépen tovább fertőzöd magadat.
    Szóval szvsz futtass vírusirtót (de ne ezt, hanem egy igazit), meg spyware-irtót is.
  • N o N a m e
    az elsőnél nyomj Cancelt mert virus, spyware esetleg adware lehet.
  • Benny04
    Hello!
    Tegnap vettem észre, hogy ha olyan oldalt nyitok meg, ami nem létezik, akkor bejön ez az ablak:

Ha rákattintok az OKra, akkor ezt:

Megint OK, és ez a hülyeség jön be :-o

WTF??
  • N o N a m e
    Hogyan lehet visszaállitani a letöltés ablakot? Beállitottam hogy ha letöltök egy fájltipust, azt rögtön a programja nyitsa meg, csak hogy ma megváltoztattam a programot és most nem nyitja meg, hanem lementi a gépre, ahonnan én kell elinditsam. Remélem értitek mit akarok.
  • Mor3llo
    Köszönöm
  • ProGabe #9250
    ctrl+f5
  • Mor3llo
    Sziasztok!
    Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ilyen az sg mozillában ?
  • N o N a m e
    igy tényleg jobb :) köszi!
  • Sil78
    Kapcsold be a ClearType betűsimítást. Ezt a Windows-ban kell, a Firefox ugyanis a rendszer beállításait használja. Az Asztalon jobb egérgomb, Tulajdonságok / Megjelenés / Hatások.
  • Cat 02 #9246
    Nem nagyítottad ki az oldalt ?
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Miért van az,hogy az IE-ben olyan másak a betűk ... simábbak szebbek.
    Csak az a baj,hogy nem szeretem az IE-t. Az FF nagyon jó ...de ezt nem lehet megoldani,hogy az FF-ben is ugyanolyanok legyenek a betűk???

Köszi!

Üdv:Joe!

FF 4EVER
  • xxdani
    probléma megoldva hála a googlenek ugyanis a tárolt változatokat valahol magánál menti el.
  • xxdani
    helló. segítségeteket szeretném kérni. Tegnap előtt néztem egy oldalt ahol termékeket árulnak de ma leszedték a terméket. valahogy elő lehetne hozni a már egyszer betöltött oldalt vlaahonnan hogy megnézhessem mégegyszer?
  • Sil78
    Az N betűs a Nightly Tester Tools lehet, de a Mr Tech Toolkit (korábban Local Install) is tud ilyet. Ha fent van valamelyik, nézd meg a beállításaiban, biztos ki lehet kapcsolni (Mr Tech Toolkitnél pl Általános / Ablakcím beállítások). De az ablak feliratát más kiterjesztések is módosíthatják.
  • Sil78
    Szerintem nézd meg Csökkentett módban (kiterjesztések nélkül) is, és ha úgy nem csinálja ezt, akkor próbáld meg egyenként letiltogatni őket, melyik lehet a ludas. Milyen kiterjesztéseket használsz amúgy? Mindegyik a lehető legfrissebb verzió? A pluginok is frissítve vannak?