19494
-
#11523 Soha nem rakom újra az FF-t, kimásolom az application datat és viszlát. -
Pio #11522 Általában azt csinálom,h ogy elrendezem userscriptset fans vagy installs szerint és sorra haladok, amelyik érdekesnek néz ki azt felteszem, ha nem tetszik kilövöm. Kábé 2-3 hetente egyszer szoktam össze-vissza variálni, tesztelni aztán következő alkalommal visszatenni a régit vagy megtartani az újat, mert minden funkcióra van egy kiló szkript.
most épp ez a listám, de ezek egyáltalán nem biztos, hogy a legoptimálisabbak az adott funkcióra, szóval nem merem bátran ajánlani mindet.
Ami régóta stabilan fent van az a googlemonkeyr és a youtube hd suite. -
Thanatos #11521 jah már kipróbáltam én is, tényleg pont jó :)
viszont ha már greasemonkey scriptek a téma:
http://userscripts.org/scripts/show/16341
ez az addon megy valakinek? csak mert nekem régen jó volt de amióta ff 3.5 van azóta nem működik valamiért :/ pedig gmail manager mellé nekem eléggé must have (tekintve hogy googlereader csak egy accal használok és ne kelljen mindig gmail managerel átmászni másik mailbe...)
-
Pio #11520 Ez a googlemonkeyr annyira nem vészes.
- beállíthatod hány oszlopba tegye a találatokat (1,2,3,4)
- kiszedheted a szonzorlinkeket
- megszámozhatod a találatokat
- beállíthatod, hogy tegye-e valami zsínes négyzetbe a találatokat, szerintem elég ízléses az alapértelmezett és jól elkülönít
- belőheted, hogy kitegye a favikont, előnézeti képet
- beállíthatod, hogy automatikusan új ablakba nyíljanak a linkek
Nagyjából ennyi, szóval tényleg elég minimalista szkript, pont ezért jó szerintem. -
Thanatos #11519 thx, ezt én is ismerem, ez esetben ha meglévőket használsz főleg a többire is tudsz linket dobni? :) -
Thanatos #11518 ismerem azért kérdeztem hogy saját scriptjei e vagy public scriptek :)
pl gogole fx-et probáltam innen de az nekem nagyon overkill volt, tele csicsával, meg keretek meg minden szar, pedig nekem azért lényeg lenne hogy egy kereső gyorsan jöjjön be :)
de azért egy számozást +1 wiki doboz-t eltudnék viselni -
Pio #11517 Van egy Mozbackup nevű telepítés nélkül használható program, ami az utolsó bitig lement minden FF beállítást, addont, szkriptet. Gyakorlatilag pontosan ugyan olyan állapotba állíthatod vissza vele a firefoxot, amilyenben lementetted.
Illetve azt hiszem van erre egy addon is, én a mozbackupot használom. -
Pio #11516 Inkább csak meglévőket módosítgattam itt-ott, nem vagyok egy javascript expert, szóval nem igazán tudnék komolyabbakat írni.
ITT TALÁLHATÓ egy gyűjtőhely, elég sok van rajta és ezeket kipróbálni igazából tényleg nem áll semmiből, még restart se kell neki, szóval hajrá :)
Googlera EZT használom, de van még egy rakás másfajta is.
Amúgy mindegyik forráskódja nyílt, szóval a legjobb tanulási lehetőség szerintem pont az, hogy nézegeted mások szkriptjeit. -
Cat 02 #11515 http://userscripts.org/ ezt az oldalt gondolom ismered. -
polarka #11514 És mit kezdtek, ha újra kell tenni a FF-ot? A kiegészítőket egyenként újrarakjátok? -
Thanatos #11513 greasemonkey-s részhez amiket írtál scripteket te írtad magadnak vagy valami publikus scriptek? mert van egy kettő köztük ami érdekelne
pl a google találat rendező, mert amit eddig arra találtam az mind over kill volt nekem... (nekem gyk csak számozás kéne, meg esetleg hogy wiki cikket beillessze jobbra mint ahogy az egyik ilyen script csinálta)
igazábol ha van erre valami jófajta tutorial userscript fejlesztésre azt is megköszönném :) -
Thanatos #11512 jah énis ráfüggtem rendesen amikor felfedeztem, meg persze a keyword-os keresgélésre is amit alapbol tud az ff :D -
Pio #11511 Én is, ezer éve kerestem ilyen addont, kössz a tippet :) -
#11510 searchload options-t felraktam, tökjó -
Thanatos #11509 csak amiket eddig még nem láttam az előző listákon:
all-in-one sidebar (igen, anno még operaban tetszett meg :P)
passwordmaker - master kulcsos kodgenerálo oldalakhoz, csak egy jleszót kell megjegyezni mégis mindenhol más a kód :)
read it later - a neve magáért beszél :)
search load options - a fent lévő search box viselekdését lehet vele testreszabni (pl keresés után visszaállitja az alap keresőt, illetve kitörli a tartalmát (meg lehet adni hány sec után), illetve csak akkor nyit új tabot a keresésnek ha a jelenlegi page nem a homepage vagy blankpage
skipscreen - rapidshare és társai-hoz, mint ahogy valaki lentebb greasemonkey-t, nekem ez egyszerübb volt :)
xmarks - bookmark syncelő :) (passokat is tudna de én személy szerint azt már nem bizom rá :) )
-
#11508 + még Undo Close Tabs Button -
Cat 02 #11507 IE Tab, Adblock, FlashGot, Fuzzy Time
Akkor én ilyen kispályás vok =] -
#11506 Ez a PDF Download nem lehet rossz, meglesem. :) -
#11505 Azok közül vannak itt, még plusszak:
Forecastbar enhanced - időjárás...
FxIF - A képek EXIF adatait mutatja (hogyan és mivel készült)
Linkification - nem zavar hogy esetleg nem raknak ki linkbe a címet... átalakítja mindet
Locator - címek lokalizálása Google mapon
PDF Download - Oldalak letöltése (élő linkek, stb.), pdf-ben
Sztakidict - a sztaki szótár, szókijelölésre ugró ablak -
#11504 Adblock Plus - reklámszűrő
Download Statusbar - Alulra teszi a letöltéseket ablak helyett
Downloadhelper - Youtube videók és egyebek letöltése
Fission - Safaris addressbar
Forecastfox - Időjáráss alulra
GooglePreview - Googlen való kereséskor minden oldalról thumbnail a title elé
IETab - Egy klikkel lehet IE motorra váltani
Linkification - A nem linkként szereplő linkekből linket csinál :D
SmoothWheel - Finom görgetés
TabMix Plus - Tabok tweakelése, több sorba rendezése
TabScope - Gyorsnézet a tabokról, ha felé húzod az egeret
Ezek vannak most fent. -
Pio #11503 Adblock Plus - triviális
Brief - RSS kezelő, nem kell külön progarmot fenntartani miatta
Dictionary Switcher - 1 kattintással változtathatok a helyesírásellenőrzés nyelvén, illetve ha írok felismeri a nyelvet és alkalmazkodik
Download Statusbar - alulra kiteszi az épp futó letöltéseket, könnyen kezelhető, pauzálható, könnyen kimásolható az URL, satöbbi, kényelmi funkció
DownloadHelper - mindenféle streamelt anyámkínják letöltését intézi, ügyes kis alkalmazás
EasyDragToGo - linkre kattintva ha kicsit felhúzom az egeret kiteszi új tabra, ha kicsit le az aktuális tabban nyitja meg, satöbbi... Ugyan így kijelölt szövegre rá lehet 1 apró mozdulattal wikipédián, googleban, satöbbi.... Az egyik leghasznosabb kiegészítés.
Extended statusbar - alulra kiírja, hogy az adott oldal betöltése hány százaléknál jár, hány képet tartalmaz, milyen sebességgel töltődik be. Ez igazából tényleg elég felesleges :)
Firebug - webfejlesztői cucc, nem részletezem
Fission - Safaris adress bart csinál
Flagfox - kiteszi adress barba, hogy melyik országban található az adott oldal webszervere, illetve infót lehet lekérni arról. Ez is inkább csak érdekesség.
FlashGot - kell Flashgethez
Glazoom - kényelmesebbé teszi a weboldalak zoomolását, jobb alul kiírja a százalékot, be lehet állítani, hogy hány százalékos legyen a lépték vagy akár előre lehet definiálni minden egyes zoomolási fok százalékos értékét
IE Tab - egy gombnyomásra átmegy az adott tab IE motorra
Locationbar2 - az adress barban levő URL lépcsőzetes linkként működik és egy kattintással vissza lehet ugrani benne akárhová. Kábé mint a vistás adress bar.
Screengrab - nagyon jó képlopó, teljes weblap, látható rész és egyéni kijelölés lementésére is alkalmas
Tab Mix Plus - nagyon jól lehet vele tweakelni a tabfülek elrendezését, működését.
Toolbar Buttons - kismillió pluszgombot tartalmaz, amiket ki lehet pakolni a firefox felületére, kényelmi szolgáltatás, nem kell a menüben kotorásznom vagy minden idők egyik legelcseszettebb gyorsbillentyűkombóját (ctrl+u) nyomkodnom például a forráskódért, satöbbi...
URL Alias - aliasokat lehet megadni, például hogy az adress barba egy y-t beírva bejöjjön a youtube, satöbbi, satöbbi, bármit meg lehet adni
Youtube to MP3 - youtube videókhoz mp3ban való letöltési linket tesz
Greasemonkey - javaszkriptek futtatását teszi lehetővé, segítségével:
a legtöbb letöltőoldalról (megaupload, uploaded, depositfiles, netloaded.in, satöbbi) való letöltést automatizálja, sőt, kijátssza a várakozási időket is.
A legtöbb letöltőoldalra szóló linket automatikusan ellenőrzi, nem kell minden rapidshare linkre rányomnom, hogy kiderüljön él-e még :)
Kulcsszavakat ki tudok javaszkripttel emelni 1-1 oldalon, ezt például arra használom, hogy torrent trackereken meg legyenek jelölve a kedvenc sorozataim, így biztos nem kerülik el a figyelmemet.
Youtubeon automatikusan a legjobb elérhető minőségben indul a lejátszás, minden videó mellé odakerül a letöltési linkje, zenéknél automatikusan beszúrja melléjük a dalszöveget.
Google találatokat két oszlopba rendezi, szépen széttagolja, a dupe találatokat kiszűri, képkeresőnél a framed view helyett egyből direktbe a képet hozza be, satöbbi...
Nagyjából ezeket használom. Persze nyilván szinte kivétel nélkül nélkülözhetőek is lennének de pont ezek azok, amik miatt ezt a böngészőt szeretem használni, hogy teljesen személyre szabható és olyan pluszfunkciókkal láthatom el, amilyennel jól esik. -
#11502 pl. mi hiányzik az operából? adblock operához is van csak kicsit másképpen, bbcodeot nem használom így azt nem tudom -
#11501 Nekem minden megvan a Firefoxban ami kell, a lehető legésszerűbb kialakításban. Mindössze 2 kiegészítőt használok Adblock + és BBCode a többire nincs szükségem....... Ellentétben az Opera tele van számomra teljességgel felesleges sőt zavaró dolgokkal, másfelől hiányoznak olyan dolgok ami a Firefoxban benne van.
-
Apocalipto #11500 Intézkedtem ;-) -
Pio #11499 Régen nem látható, halott link. Tetethetsz újat, legalább lesz egy kis munkája az adblocknak... :D -
Apocalipto #11498 Itt csak most azért nincsen banner mert rossz a képfeltöltő oldal ahova feltették, vagy már régen nem látható? -
#11497 Nálam 18 kiegészítő van fenn. Elég lassan indult. Aztán a múltkor jöttem rá, hogy az adblock-ba berakott túl sok külső szűrő nagyon meglassítja az indítást. Így most csak az Ajnászos és a Hunfilter van benn. Egész gyors így az indulás. Ezeket is át kellene nézni hogy mennyire fedik egymást. Lehet az egyik is elég lenne.
Valaki nem hasonlította össze őket ?
-
#11496 Az a mindenféle szar jelenti azt, hogy firefoxot használok, mivel az alap böngészők közül szvsz. nem az FF a legjobb (mármint ha kiegek nélkül veszem).
Ja 20 kieg van 1-2 sec az indulás, akkor mi van?:D Superfetch rulz -
Pio #11495 Szerintem pont a "mindenféle xar" jelenti a Firefox egyetlen igazi és megdönthetetlen előnyét a többi böngészővel szemben. Legalábbis számomra... Ha nem lennének kiegészítők már rég nem firefoxot használnék, így viszont elképzelhetetlennek tartom, hogy más böngészőre váltsak. -
#11494 Ja amúgy az indulási idő nálam 3-5 másodperc!
#11480-re valami megoldás?? -
#11493 Akinek lassan indul a Firefox annak tutira van vagy 20-30 kiterjesztés telepítve... Felesleges mindenféle xart felrakni! -
Cat 02 #11492 Elindulási idő engem nem érdekel. Ha egyszer elindítom, ott marad míg a gép megy. -
#11491 alapbol bevan kapcsolva de igyis felugranak :S
-
Pio #11490 Ja, ígérgetik egy ideje. Bár pont pár napja volt talán a hup.hu-n egy teszt linkelve ami azt mutatta, hogy elcs*szettül sok tab esetén még így is a firefox a nyerő. Na persze más kérdés, hogy azért szerintem nem jellemző az, hogy egy ember tartósan mondjuk 15-20nál több tabot használjon. Vagy ha mégis, akkor az illető gúglizzon rá az RSSre aztán tegye fel a Brief extensiont... :) -
#11489 Kinek mi a gyorsabb, mert nalam aztan tetu lassu az elso inditasnal.
Mar nem is merem lemerni az indulasi idot.
Nem ertem miert kellett sql adatbazisu szarra tenni, mert van egy sanda gyanum, hogy valahol ott lehet a hiba gyokere. -
#11488 Már a 3.0-nál azt írták, hogy kezdenek vele valamit, de nem nagyon sikerült. -
Cat 02 #11487 Új FF gyorsabb ,de ugyanannyi memóriát eszik, nem úgy volt h ezzel kezdenek vmit ? -
Pio #11486 Ezt már nem mosod le magadról, hiába próbálkozol, te perverz! :P -
#11485 Nekem aztán nem célom senkinek se a meggyőzése, lusta vagyok én grafikonok és egyéb tesztek postolásához.
De az én állításom van annyira igaz mint amit te írtál előtte: "3 vagy 1 ms alatt töltődik be" :) -
Apocalipto #11484 Bebe, nekem pontosabb