Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gyerekek... valaki segítsen... összeomlott a firefoxom. minden oldalt úgy hoz be hogy szét van esve az egész... vannak oldalak, amiket meg se jelenít... letöröltem, újra feltettem de ez nem segített...
Elvileg akkor választja szét õket ha a tabot "lehúzod" a többi tab mellõl. Bár mintha rémlene hogy nálam is volt ilyen gond, próbáld meg safe módban.
ouch, jól hangzik :S

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Malakai
Viszont a userChrome.js-es megoldással van egy elég zavaró bug, legalábbis nálam, sokszor, amikor rákeresek vmire, ha az alatt egy link van, akkor úgy csinál, mintha nagyon gyorsan 8-10x rákattintottam volna.
Ez pl ha egy file letöltés, akkor nálam sokszor instant firefox fagyáshoz vezet.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Azt nem próbáltam, lehet ez jobb nála, nem tudom.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

mondtam hogy nem értek hozzá 😄
mondjuk akkor ezt a userChrome-os megoldást se erõltetem, igazából a xul/migemo-val is az volt a fõ bajom hogy néha eléggé belassult tõle az ff :/

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Malakai
Egy darab div nem elég, mivel az akkor a sárga span-eket is sötétíti.
Sil által linkelt mozillaZine-on lévõ megoldás userChrome.js-el az amúgy mûködik, habár nem kicsit tud belassulni...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Narxis
Senki nem használja?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

igen a besárgítás megy, amitõl ki is folyik ember szeme a fehér/világos hátterû oldalakon 😄 ez a probléma
az én tippem az lenne hogy javascripttel simán ráhuz az odlalra egy fekete szinü x% -ig átlátszo div-et és ez a hatás, az elmélet nem bonyi csak a megvalósítás 😄
forumokat nem nagyon nyálaztam át max olyan szinten amennyi találatot anno google kidobott a témában amikor keresgéltem 😄

Sil78
Eszközök / Beállítások / Alkalmazások, kikeresed, beállítod, hogy rákérdezzen.

These are my friends, see how they glisten...

pdf fálj > jobbklikk > tulajdonságok > társitás ás ott kitallózód a neked megfelelõ alapértelmezett programot.

Sziasztok! Egy kis gondom támadt, és itt kérnék segítséget.

Elõzmények:
Mozilla Firefox-ot használok.
--->Pdf-ek megnyitására a Foxit reader programot használom, mert az gyorsabban megnyitja, mint az Adobe. Ha a netoldalakon találtam linket, ami egy pdf-hez vezetett, akkor ráklikkelve, egy kis felugró ablak jött, és rákérdezett, hogy lementeni, vagy megnyitni szeretném foxit reader-el?
--->Most viszont egy másik dolog miatt fel kellett telepítenem az Adobe reader-t. Az windows-ban már beálltottam azt, hogy ha meg akarok nyitni egy pdf-et, akkor az alapértelmezett program, amely megnyitja, az továbbra is a Foxit reader maradjon.

A probléma:
---> Viszont a probléma most az, hogy ha a netoldalon rákattintok egy linkre, ami mögött pdf van, akkor KÉRDEZÉS NÉLKÜL a netoldalon megnyitja az Adobe reader programmal. Ezt ugy szeretném, ha megoldódna, hogy továbbra is ha rámegyek a linkre, akkor egy felugró ablak kérdezzem meg tõlem, hogy menteni, vagy megnyitni szeretném, ÉS NE PEDIG MAGÁTÓL nyissa meg rögtön.

Tudnátok ebben segíteni?

Elõre is köszönöm szépen.
Üdv., Orionk

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Sil78
Hmm. Ezt a sötétítést tuti javascripttel oldja meg, és ahhoz nem értek. Errefelé nézelõdtél már?
A besárgításhoz viszont nem kell kiterjesztés, azt alapból is tudja ("összes kiemelése").

Narxis
Nektek nem csinál olyat a 3.1b2, hogy néha szétválasztja a tabokat ablakokba?

Narxis
Én nem, de Sil biztos. 😄

értesz hozzá? hát akkor hajrá 😄 én csak örülnék neki 😄

Narxis
Csináljunk egy ilyet.

tényleg nem rossz fõleg a sallangot kikapcsolgatva, de mondjuk én azt tapasztaltam hogy eléggé tudja gépet terhelni sjanos, igy se rossz amugy, de jobb lenne egy külön kieg ami csak ezt a featuret tudná ami nekem kell 😊

modellmaker
Hm fain kis kieg, csak be kellett állítani rendesen. Köszi!

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

xul/migemo ext tudja ezt (is) ff alatt, annyi hogy amikor highlightolja sárgával az oldalon keresett szót akkor az oldal többi részét "lesötétíti" picit, igy jobb a szemnek keresgélni a lapon, nekem e za feature nagyon bejött (amúgy énse használok safarit, egyszer probáltam havernál, gyk csak ez az egy feature ragadt meg bennem 😄), viszont sajnos az említtet ext, egyébbb funkciokat is tartalmaz amik sázmomra kb erõforás irtásnak meg sallangnak jók csak semmi másnak :/

modellmaker
A keresésnél be kell kapcsolni a kiemelést. 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Malakai
Gondolom ez.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sil78
Milyen az az oldallesötétítõs keresõ pontosan? Ez valami highlight-os dolog? Safarit nem használok.

Sil78
Igen, és a Private Browsing is benne van már. Nemsokára jön a béta 3 is (elvileg február 18-ra van kiírva, de addig még lehet csúszás).

hát igen, látszik nem szoktam aukciozni 😄

hát én nem betázok ergo nincs tracemonkey-m +ba valszeg a jól beállitott se igaz kcisiny böngészõmre, meg az igazsághoz hozzátartozik az is hogy valszeg mig chromeban csak egy egy odlalakat nézegettem addig ff-em ugy indul hogy 6-8 oldal meg van nyitva egybõl 😊

igazábol amugy az a task manager lenne a léyneg hogy látni melyik tab mennyit eszik, ehez persze ugy kéne hogy mind külön process legyen az meg már másik program, hát igen, heh 😄

rajongásilag meg én ugy vagyok hogy ált mindent kipróbálok megnézek, kiderítem melyikben mi tetszik, és amiben a legtöbb jó dolog van számomra azt használom (és ez már évek óta az ff 😊 ), igazábol ált midnenben van egy két dolog ami tetszik, meg ami nem, de azért nálam ff viszi magasan a pálmát az extekel és a testreszabahtósággal, pl operából meg chrome-bol írtam már mi tetszik, safariból meg az oldal lesötétítõs keresõ jön be, amire nem nagyon tlaáltam jó ff extet, csak a xul/migemot ami egyrészt enm csak ezt tudja tehát tele van sallangal, másrészt meg kicsit tul erõforrás igényes pont emiatt úgy vettem észre, igazából amíg nincs meg egy legalább ff szintü ext kezelés a vetélytársakban addig nálam erõsen esélytelenek, mert akármennyire is "jók", nem lehet annyira testre szabni mint ff-et, míg ff ugye simán felhozható ált hasonló szintre extekel funkcióilag...

Narxis
TraceMonkey be van kapcsolva defaulton 3.1b2-ben?

Sil78
Azért egész jól jöhet majd ez pl aukciós oldalaknál, szvsz.

Sil78
Hát nem tudom, szerintem egyáltalán nem gyorsabb egy jól beállított Firefoxnál (pláne TraceMonkey-val). És még teljesen alapfunkciók is hiányoznak belõle, nemhogy a jó kis kiterjesztések, nem kellett volna még kihozniuk bétából.
A Firefox szvsz nem sokra menne egy ilyen taskmanagerrel, hisz nincsenek külön processzek tabonként meg pluginonként, mit mutatna benne?
Egyébként nekem az a legfurább, hogy olyan régi Opera-rajongók rajonganak most a Chrome-ért, akik a Firefoxot anno fapadosnak tartották. Pedig hát ha a Firefox fapados, akkor a Chrome micsoda? Pad nélküli? ;P

mondjuk ez a vélemény idõvel még lehet változni fog, emlékszem régebben rss-tõl is nagyon idegenkedtem, aztán mostanra meg már úgy rászoktam hogy web böngészgetésem 50-60%-t gyk rss feedek végignyálazása teszi ki 😄

hmm, jópofa ez a webchunks, de igazából ilyen célra nekem rss feedek tökéletesen megfelelnek, igazából nem nézek nagyon olyan oldalt rendszeresen aminek ne lenje rss feedje de életbevágó lenne állandóan tudni mi az "új" 😊

én most spec azt várom hogy vagy ff-ék koppintsák le a chrome taskmanagerét 8meg jó esetben az erõforrás igényét is 😊 )vagy pedig chrome-ék az ff ext rendszerét

igazából chrome erõforrás igénye és sebessége igen meggyõzõ csak így extek nélkül, meg fõleg adblock nélkül számomra sajnos használhatatlan 😞
web slices/webchunks-t õszintén megmodnom azt se tudom micsoda, de mindjárt utánanézek 😊

Sil78
Nem, az a kettõ speciel az Opera alapján készült. (Bár voltak korábban is a Speed Dial-hez hasonló kiterjesztések, de azok csak az éppen nyitott tabok elõnézetét mutatták, tulképp onnan már csak egy lépés volt. Akkoriban került bele a Firefoxba a Canvas támogatás, ami lehetõvé tette az ilyen kicsinyített elõnézeti képek készítését, született is egy halom ilyesmi kiterjesztés.) Mint ahogy pl a WebChunks is a leendõ IE8 "Web Slices"-ának átültetése Firefox alá.

ez tény, csak nekem onnan ismerõs ez a világító keretes kijelölgetõs módszer,ettõl még persze lehetett ez korábban is 😊
én pl a speed dial-t is opera után szerettem meg, sõt a baloldali képernyõszélre kattintós ki be csukos sidebart is (itt all-in-one sidebar) ott szoktam rá 😊 ettõl persze gondolom mind volt már elõbb valahol, meg én se használok igazából rendszeresen operát, de én onnan ismertem meg ezeket 😊

Sil78
Azért ez elõbb volt, mint ahogy az Operások egyáltalán elkezdtek volna gondolkozni egy reklámszûrõ beépítésén. Ha nem is maga az Element Hiding Helper, de ez a kattintgatós része speciel az Aardvark nevû kiterjesztésbõl származik (és az már 2005-ben létezett, és elég nagy visszhangja volt).

download statusbar nekem is van, downthemall-t énis alig használom csak egy két problémásabb esetben amikor valmai nem jön rendesen ilyen olyan okokbol (ergo kb negyedévente egyszer... 😛)

annyit hogy a div-ek meg hasonlo weblapelemek blokkolását könyiti meg (kattingatos modszer ala opera)

Sil78
Én meg teljesen jól elvagyok a beépített letöltéskezelõvel (fõleg mióta tudja folytatni a megszakadtakat). + persze Download Statusbar, az alap. Van fent FlashGot is, de azt elég ritkán használom, nem szoktam sok linket egyszerre letölteni.

Aquir
én meg rákerestem azt hittem ez is egy ilyen linkes kiterjesztés😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
ez micsinál? látom lehet ilyen plusz dolgot / vagy csak könnyebben eltüntetni <#buck> feltettem

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

poppe
vmi olyasmi, csak nem jutott eszembe a neve 😄

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

Aquir
linkification kiterjesztés azt nincs probléma

poppe
ez elõtt még tedd fel a clickable links-et 😄DD

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/4364

Ezt rakd fel sztem adblock mellé, néha hasznos 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Narxis
Én is.

sok jó addon van, kinek mi jön be 😊, flashgot helyett én pl downthemall-t preferálom személy szerint 😊

PrisonMan
Köszi <#kacsint>
FlashGot addont használok még, ha van valami jó addon azt tudnál ajánlani?

easylist + easyelement és hunfilter
amit ezek nem fognka meg azt a keveset meg kézzel 😊

PrisonMan
Feltettem az Adblock Plust, de eddig még nem találtam normális szûrõt (az elején választásnál a románt válaszottam, de ez nem a legtökéletesebb), próbáltam ajnasz-os oldalon a szûrõt - ez meg nem hoz be rengeteg képet (gondolom reklámnak nézi õket)

Tud valaki vmi normális szûrõt linkelni?

Malakai
Probléma megoldódott. Érdekes dolog, a Lucida Grande osx-rõl portolt true-type font cseszi szét...

(\__/) ( X.x) ( } . { )