19494
  • Locna
    Sziaztok!

Én még csak most áltam át Firefox böngészőre és máris van 2 gondom vele.
    1,-Tudnátok nekem mondani olyan add-ont amivel kirakhatom mondjuk ikonokként a kedvenceimet? Persze manuális beállítással mert az add this progi erre nem alkalmas asjna.
    2,- Egyszerűen nem jövök rá, hogy hol kell belőni, hogy a kedvencekből megnyitott oldalt új ablakban, fülben nyissa meg, az éppen böngészettt megtartásával.

Köszönöm a segítséget!
  • cater
    Hali, tud valaki olyan addont ff-hoz, ami a gugli találati listában minden oldalt csak egyszer jelenít meg.Marhára idegesítő, mikor egy oldal 8-10 példányban is ott van a találatok közt.
    Köszi.
  • Airbus A380
    Ez változó kit kérdezel meg van aki csak updatel mint lck, de én ilyen szoftvereknél pl az előzőt leszedem az újat fel. Természetesen főverzió frissítéseknél csak, 1éb esetben nálam is update van csak.
  • lck
    Én nem szándékozom letörölni majd az előzőt, csak updatelni fogom. Ha esetleg gond lesz vele majd akkor törlöm.
  • R3TR0
    Akkor semmit sem kell csinálnom ezek szerint ugye?

Majd mindig updatel magától a FF.

Csak majd ha kijön az RC mg a végleges majd az is csak egy update lesz?

Vagy akkor majd le kell törölnöm a a korábbi verziót?
  • lck
    Updateltem, megy gond nélkül. Annyi hogy a telepítési mappa nevéből már eleve kivettem a beta X részt. Így majd a véglegest is oda rakom.
  • gergely1991
    A windows\system32\drivers\etc\ könyvtárban keresd meg a host fájlt.ha találsz ott címeket azokat töröld például :
    127.0.0.1 www.valami.hu
    Remélem így már érthető....
  • R3TR0
    Hali!

Most fel van rakva nekem a beta 7 és az a kérdésem hogy ha kijön a beta 8 majd utána a 9 stb stb akkor mindig le kell törölni mg mindenféle pucolások vagy elég csak updatelnem a böngészőn belül?

Vagy hogy érdemes?
  • morcosqtya
    Köszi!

250 Mb jó lesz? Ez a FF cache a HDD-ről veszi el a helyet?
    (mert ez esetben akár 10 Gigát is be lehetne állítani nem??) :-)
  • Szaszura
    És mit kéne néznem vagy keresnem??????????????
  • Szaszura
    Igen már vagy 3 félét kipróbáltam és ugyanaz a szitu minden más megy faszán az a pár oldal meg nem jön be!!!!
  • gergely1991
    más böngészővel is ugyanígy?
    windows\system32\drivers\etc\host fájlba nézzél bele
  • Jaffa 2843
    sziasztok!

tudtok valami kieget ami max minőségben játsza a youtube-ot és szét is húzza a képet? lehetőleg minél egyszerűbb legyen a plugin. több opció nemkell bele
  • Airbus A380
    Nekem ezt informatikus mondta és be is vállt mikor FF-ztem télleg észbe kapott ha2-3 óránként ki meg bekapcsoltam , bár nekem amúgy se megy 1 böngészőp se órákig huzamosan...
  • 404
    ha sok helyed van, tedd nagyobbra a gyorsítótáradat (alapesetben 50 mb), és időnként pucold ki
    itt találod:
    C:\Documents and Settings\neved\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxx.default
    a mappában lévő összes fájlt töröld ki bezárt ff mellett (a következő indításnál megint létrehozza őket, szóval semmi pánik)
  • Szaszura
    Hát sajnos semmi változás ujraraktam és ua a szitu!!!!Próbáltam más böngészökkel az eredmény = a 0-val feladom ennyi :(((((((((((
  • Szaszura
    Újratelepítés már megvolt semmi változás de ezt a Mozbackup okosságot kipróbálom köszi majd irok mre jutottam!!
  • me and a monkey
    Memória túlzabálására én ezt használom. (Memória-és lemezgyorsítótár ürítése)
    A menüben: nézet > eszköztárak > testreszabás opcióban található, csak rá kell húzni a böngésző felületére.
    Egy kattintás és felszabadít némi memóriát, de ez mindig függ - ahogy észrevettem - látogatott oldalak jellegétől.
    Biztos van erre kiterjesztés is egyébként.

Szaszura:
    Ha ennyi sebből vérzik a FF akkor én újratenném.
    Ha sok könyvjelződ van akkor csinálj mentést a Mozbackup programmal csinálj mentést, töröld a teljes Mozilla könyvtárat és tedd újra.
    Utána a Mozbackup-pal kinyert mentést tedd vissza és minden kiterjesztésed, könyvjelződ ugyanúgy ott lesz ahol eddig.

Mozbackup
  • Szaszura
    Sziasztok!!Az gondom hogy nem nyit meg pár t.....t oldalt a ff még a bejelentkezö oldalt sem még nem volt ilyen gondom aki tud valami tippet segítsen már lécci!!!A hibaüzenet a következö:
    A kapcsolat alaphelyzetbe állt

A kiszolgálóhoz való kapcsolat alaphelyzetbe állt az oldal letöltése közben.

* A webhely ideiglenesen nem érhető el vagy túlterhelt. Próbálja újra pár
    perc múlva.

* Ha semmilyen oldalt nem tud letölteni, ellenőrizze a számítógépe hálózati
    kapcsolatát.

* Ha a számítógépet vagy a hálózatot tűzfal vagy proxy védi, ellenőrizze, hogy a
    Firefox számára engedélyezett-e a webhozzáférés.

• morcosqtya
    ugyanazok futnak mint régen, tehát ez nem változó a rendszerben.
    4Gb RAM van, ebből a 32 bites W7 3,4 Gb-ot lát. Ebből 1,4 Gb van használatban.
    Magok egyenként 2-6%-on terheltek.

• RelakS
    a melóban a régi gépemen csinált ilyeneket a FF. Kikapcsoláskor ilyen gigás memóriafelszabadulások történtek O_o
  • Malakai
    Dettó nincsenek, sőt a régi (6 éves) gépen se voltak még FF4-el se, ez alól kivétel, hogyha olyan oldalt böngészik az ember, ami halmozza a memóriát, vagy van egy olyan addon, ami így tesz. De az addonok hiánya már meg lett említve, úgyhogy nincs értelmes ötletem.

Amikor így belassul procit tekeri, memória telt meg, hasonló jelenség van?
  • Thanatos
    nem, azt kár tagadni hogy a róka zabálja a memóriát, de ettől még ha nem üti ki ennyi idő alatt fullra az összes memóriád tényleg nem indokolt, tab-ok között van valami ami állandóan megvan nyitva? talán valamelyik javascript heavy lap, jobb ötletem hirtelen nincs
  • morcosqtya
    na ugye.
    nekem se voltak..
    nem lenne indokolt...
  • Thanatos
    nem illetlenség hanem butaság, érdekes módon nekem egész nap megnyitott ff-nél sincsenek ilyen tünetek... :)
  • morcosqtya
    Jó de ez reális??
    Volt már ilyen valakinek?

Mi az hogy kapcsoljam ki meg be? :)
    Böngésző, az a dolga, hogy menjen egész nap..
  • Airbus A380
    Azt illetlenség mondani hogy használj más böngészőt ebbe a topikba. :)

Szóval a tanácsom az az hogy kb 2 óránként kapcsold ki a FF-t és be. Elvileg ez megoldás. Tehát időnként indísd újra.
  • morcosqtya
    Mostanában olyat csinál a FF hogy kb 3 óra használat után "belassul".
    Minden nap.
    A gépelt szöveg később jelenik meg a képernyőn, a görgetés akadozik stb.
    Add-onok már alig vannak fent, legutóbb a bitdefender quick scant szedtem le.

Valakinek akadt már ilyen problémája?
    Vagy ez nem is ff hiba?
    Valami gond van nálam??

Ötlet?
  • 404
    egyszerűen indítsd el a telepítőt, mintha frissítenél
  • Vardar
    Ha csak így újrarakom, akkor megmaradnak a könyvjelzők, éppen megnyitott oldalak stb.? Vagy kell majd csinálni egy mentést a Firefox Back-up-al?
  • Malakai
    Szerintem nyugodtan meg lehet várni a released verziót, azért candidate a candidate, mert még nem tuti, hogy nem csúszott be vmi csúnya bug.

Pl b6-nál is volt, még aznap javították, és most is ez lesz a lokalizációs bug miatt valószinüleg.
  • lck
    Igen Nightly de az FTP-szerver mappastruktúrája alapján ez lesz a beta 8, az előzőek is ugyan ilyen elrendezés szerint jöttek ki. Nézd meg ott van egymás alatt a beta 6-7-8 és ezek jöttek ki hivatalosan.
  • Airbus A380
    Mikor lesz hivatalos?
  • Malakai
    Ez még mindig nightly, candidate, nem végleges beta 8. :)
  • Stefling
    Felraktam. Látszólagos (tehát felületi) változás nincs, a menügomb is ott van, ahol eddig (mondtam én, sztem nem is fog változni). Viszont, mintha méggyorsabb lenne (D2D nélkül)! A D2D-t nem szeretem, kifolyik a szemem a betűtípustól... :S de amúgy nem lenne rossz, mert olyankor méggyorsabb. :D
  • lck
    Felraktam - a kiegészítők beállítás oldal nyelve átváltott valami román vagy f@szomtuggya ilyen nyelvre. Valakinek lenne rá ötlete ??
  • lck
    4.0 beta8
  • 404
    uninstallálás nélkül telepítsd újra a foxot
    (2-3 havonta nekem is csinálja ezt, az újratelepítés eddig mindig segített)
  • Vardar
    Sziasztok!
    FF-el és azon belül a Flash Playerrel lenne egy kis gondom. Nem tudom hogy mi történt vele, semmi rendkívülit nem csináltam.
    Kb. 1 hete kezdődött a tünetegyüttes. Korábban is volt már néha-néha hogy összeomlott, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Azonban kb. szombaton az egész Firefox leállt, plug-container.exe jelzett hibát. Ezt még megismételte párszor, majd hétfőn változás állt be. Ekkor már miközben videót néztem, hirtelen minden Firefox ablak leállt(általában 3 van mindig megnyitva, úgy is kezdek, és befejezés mosttal állítom le, eddig nem volt belőle gond). Semmi hibaüzenet, figyelmeztetés, semmi. Mikor megnyitottam a Firefoxot Sajnálatos hiba történt, Új munkamenet indítása/Előző munkamenet helyreállítása ablak fogadott. Ezt csak aznap játszotta el, és akkor amikor két videót megakartam volna nézni(IE-vel megtudtam őket nézni, szerintem nem velük volt a gond, és aznap már több órát neteztem, nem is értettem hogy miért áll le:/). Kedden "csak" összeomlott a Firefox, ma pedig véletlenszerű időközönként összeomlik a flash player. Mi lehet a gond? Adobe oldaláról leszedtem a legújabbat, telepítettem, azon kívül? Távolítsam el a FF-ból és úgy reinstall? Vagy mi?
  • Airbus A380
    Azt felejsd el, gondoltam ha már van ilyen akkor belépek megnézem mi az, de minden kódr azt írta a myvip hogy nem létezik. Szóval gondolom az illetékesek észnél vannak. :) ha csak azért teszed fel ne tedd.