19494
-
#15084 Win7 x64-en vagyok én is... :P
Ami még eszembe jut, hogy ahonnan nyitod meg az az oldal nem application/x-bittorrent mime typeal küldi a filet, így mozilla nem torrent filenak ismeri fel. -
#15083 Akkor a win7 vagy a 64bit, vagy nem tudom, de ez még sosem működött amióta újra FFet használok (ez lényegében a 4es bétái).
#15082: Semmi köze a mozillához, a file hosting oldalak mindegyike korlátozza a letöltése sávszélt. Fizess elő premiumra akkor maxal fog jönni. -
Orionk #15082 Hy !
A mozilla firefox-ban van valami beállítás, ahol le lehet korlátozni a letöltést?
MErt 410 kb/sec a lefelé töltési sebességem, és ennyivel tudok is tölteni, pl. torrent.
Viszont amikor Hotfile.com ról akarok tölteni, akkor lefelé a mozilla letöltő ablakában, akkor csak maximum 100 kb/sec el jön, de inkább 90-el.
Vagy ennek semmi köze a mozillához?, egyszerűen a hotfile.com ról ilyen lassan lehet tölteni?
Itt ezen a gépemen 3.0.5 mozilla firefox van.
Viszont másik laptopon, ahol 3.5ös verzió MozillaFireFox van, ott meg tegnap a hotfile.com ról 250 kb/sec-el is tudtam tölteni ugyanezt a fájlt.
köszi -
#15081 Úgyszintén FF4-et használok, nem az lesz az ok. -
#15080 Így van beállítva mégis feldobja az ablakot. Lehet azért mert béta :) -
#15079 Nálam tökéletesen működik, ha beállítottam.
Azért leírom hol (angol):
Tools > Options > Applications > TORRENT file (írd keresőbe: torrent) > Action: Use µTorrent -
#15078 Ez engem is érdekelne, mert elég idegesítő, hogy hiába pipálom be, mintha nem csináltam volna semmit. Rákérdez és már be van pipálva :D -
#15077 ha be van állítva az alkalmazás beállításoknál hogy a torrent fileokat az utorrent nyissa meg, akkor miért kérdez rá állandóan? hol lehet beállítani hogy ha rákattintok egyből nyissa meg a program? köszi a választ -
#15076 Jó, hát az átlag pistikék, meg pistike anyukájáék még tabokat is csak szökőévente nyitnak meg (a foxot meg a szomszéd tette fel nekik), de van aki meg sokat használ, azért nem véletlenül lett alap fícsör két új böngésző verzióban is. -
#15075 Annyit szerintem a többség nem használ, hogy csoportosítani kelljen.^_^ -
#15074 Gondolom nem használsz sok tabot... ^_^ -
#15073 Én se értem, f@szság. Bár ha opcionális akkor nem gond. -
#15072 Van még valami (a jobb zöld mezőben) plugin amit szerintem fel kell telepíteni, de inkompatibilitás miatt nem megy fel. Szóval, egyelőre inkább várok. -
#15071 Operáról elég régóta tudható hogy szeret zabálni... -
#15070 Speed dial kompatibilis a legújabb bétával, és funkcionalitásban ugyan az mint amit te írtál. -
#15069 Nektek működik ? Nekem nem.
Profilmappába a chrome-ba beteszem az userChrome.css-t amiben a Show code gomb alatti részből másoltam bele. Aztán semmi. Kell még valamit csinálni ? -
#15068 én azt sem értem, minek csoportosítani a tabokat :O -
#15067 Thx
Úgy néz ki kereséskor átsiklottam felette. -
#15066 2.23.b3 nálam működik vele. -
#15065 Kis magyarázat, hogy elsősorban a dolog a Tab Groups és a Tab Stacks összehasonlításának indúlt, de bővebben csak apróban, mert inkább Operáról szól, nem Firefoxról. :)
Pl kiváncsi voltam, hogy Opera visszapakol-e mindent a memóriába az egyébként nem megnyitott stackekben is. A válasz az alábbiból kiderül, igen, mintent megnyit.
Használhatósága pedig jó is, rossz is, előnye a hátránya, könnyű, egérközelben van, nincs plussz kattintás, mivel a tab baron kicsinyül egy tabbá az egész stack. Hátránya, hogy pl kinyitni, hogy folyamatosan lásd a stack tartalmát nem érdemes, mert akkor megint túlzsúfolódik. Egyébként meg fölé lehet vinni az egeret és akkor megjelenik alatta, vagyis kattintás helyett megállítani kicsit az egeret, szerintem ugyanaz a kategória.
Tehát én továbbra is a Firefoxos Tab Groupst (Panorama, TabCandy, amelyik név szimpi) részesítem előnyben, viszont az FF3-as TabGroups Manager szerű megoldás lenne szimpatikus igazából...
ui.: Sry a kis wall of textért. :D -
#15064 Kis extrém memória teszt.
Előrre leszögezem, nem kihívás ez az említett böngészők fanjainak! :)
Alanyok: Firefox 4.0 Beta 8 és Opera 11.00 1156.
75 tab, közte 1 vimeo hd video, egy html5 video, egy js intanzív teszt oldal is, egyébként átlag, változatos oldalak.
Böngészőkben a tabok csoportosítva, mindkét helyen gyári eszközzel, tehát FF: Tab Groups, O: Tab Stacks.
Minden tab memóriában:
Firefox - 840MB
Opera - 1280MB
Firefox alapvetően csak az aktivált groupot pakolja memóriába, tehát amit már egyszer megnéztünk. Sajnos menet közben üríteni nem üríti, ahhoz már extension kell.
Viszont így újraindítás után az aktív groupban/stackben van 8 tab:
Firefox - 210MB
Opera - 1280MB (ez nem pontos, de kb ugyanaz volt)
Firefoxhoz pedig még vannak extensionök, amik ezt tovább javítják, pl BarTab kiveszi a nem használt tabokat a memóriából menet közben és csak akkor tölti vissza, ha megnyitod (ugyanígy indításkor csak egy tab van a memóriában).
ui.: Chrome 10.0.612.3 beta-t is megnéztem, 908MB (sokat javult 7-eshez képest), viszont Chromenak semmi gyári tab csoportosítása nincs és valamire való kiegészítőként sincs. -
#15063 Holnap kipróbálom.. míg sül a süti.. :))
Köszönöm a segítségedet!
Aztán még nem kizárt hogy kérdezek.. -
#15062 Ha most több memóriát eszik, mint akkor és egyszerűen nincs több szabad (win meg nem is ad át neki), akkor az lehet oka.
Erre így nehéz megoldást találni, túl sok oka lehet. Ha viszont van időpontod, akkor a válasz a kérdésben rejlik: Mi történt egy hete? :)
Nekem speciel a régi gépen akkor volt ilyen, amikor a flash player cseszekedett és akkor jelentkezett, ha vmi flash meg volt nyitva (akár a háttérben). Akkor a flash playert kellett egy régebbire váltani, amíg nem frissítették az aktuális verziót. -
#15061 Köszi!
Most már csak azt áruld el, miért lassul be mégis 2-3 óra használat után úgy, hogy a begépelésnél késnek a karakterek, késik az egérrel görgetés a képernyőn és a kattintások hatása is.
Plugin containert letiltottam, de megint lassú a ff..
És kb 1 hete kezdte.. -
#15060 330MB nem feltétlenül különösen sok, bár ez függ az operációs rendszertől is. Persze nem is kevés. :)
Nekem 308MB+120MB(plugin-container) most, igaz semmi durva flash nem megy (csak egy HD videó youtubeon), viszont 4-5 tab helyett inkább 40-50 van. :)
ShockWave Flashnek semmi köze QuickTimehoz, QT az Apple videolejátszója, Flash az Adobe interaktív médiaplatformja.
Tehát mind a kettő fent lehet. -
#15059 Ha egy flash oldalt megnyitsz + 4-5 lapot (főleg html tartalmak), nálad mennyi ramot zabál?
Kell-e egyszerre a Quick Time plugin 7.6.9.0 és a ShockWave Flash?
Letiltsam netán a QuickTime-ot? Összeakadnak? -
#15058 Hát megőrülök...
330 Mb-ot fogyaszt a fox-om..
Mi az Isten van??? -
#15057 Rakd a Speed Dialt, az kompatibilis asszem. Bár a beta8at passzolom. -
#15056 4-es bétával nem kompatibilis a FastDial...
Erre még várunk akkor... már teszem is vissza a 13-ast. -
#15055 Noh, b8-ra updatelte magát ff, faviconok megjavultak, már ez is valami... :) -
#15054 #14972 -
#15053 Volt már itt korábban, hogyan lehet a füleket legfelülre helyezni (a Firefox menügomb mellé), de nem találom. Valaki tudna dobni egy linket? -
#15052 Ha netán folyamatosan összeomlana a fox a Quicktime / Silverlight / Flash player miatt, akkor javallott visszaállítani és aktiválni újra a P containert. -
#15051 Ha valakinek a Plugin Container pörgetné a procit 80-100-on magonként és vinne 250-300 MB RAM-ot, ezzel lehetséges belassulást okozva, az (nálam ez van..) egy komolyabb flash-es tartalom folyamatos futása esetén megfontolandó a Plugin C kikapcsolása (az összes plugin használatban marad csak a containert tiltja), amit a következőképpen tehettek meg:
about:config
Szűrés: dom.ipc-re
Az összes booleant (logikai változó) hamisra kell állítani (az első már eleve azon van), a következőképpen:
(remélem van akinek segíthettem, nálam működik)
-
#15050 Na, itt nem kerestem volna. Köszi!
-
#15049 Pedig ott van alapból a beállításokban, nem kell addon.
Angol elérés: Tools > Options > Privacy > History > Firefox will: Use custom settings for history > [pipa] Clear history when Firefox closes > Options > [pipa] Cache (meg, ami kell) -
#15048 Sziasztok!
Olyan add-on-t nem tudtok, ami kilépéskor törli a gyorsítótárat?! Nem találtam ilyet menüben, csak manuális törlést. Nézegettem add-on-okat, de Én nem nagyon találtam olyat, ami auto törli kilépéskor a gyorsítótárat.
:(
-
#15047 Akkor mindketten örülünk :) -
Locna #15046 Mint mondtam, még csak ismerkedek vele, van még mit tanulnom :)
Köszönöm, sokat segítettél! -
#15045 1: a címsor alatti részre a lapoknak a füleit behúzhatod és szerkesztheted a nevüket. Szerintem nagyon jó hogy itt lehet tárolni a kedvenc helyeidet. Legtöbb esetben nem is kell név, elég csak az ikon.
2: görgővel kattints rá