2824
Autós navigáció egyszerűen
-
#744 "Kis" hír a nagyvilágból:
Ha még emlékeztek rá, nemrég röppent fel az a hír, hogy a Mio megveszi a Navman-t.
Akkor én, ahol ezt olvastam, feltettem azt a kérdést, hogy akkor talán a jövőben a Mio készülékeken nem iGO vagy iGO-klón (MioMap) fog futni? De válasz nem érkezett rá...
Most akkor már kiderült, mi áll a háttérben.
A Nav N Go felbontotta a szerződést a Mio-val és ezentúl a Mio nem használhatja a Nav N Go iGO szoftvert és így a térképfrissítés sem várható a MioMap-ot futtató készülékekre.
Ez van...
Marad a buhera... -
mitulatbati666 #743 Na, fakk.
Megoldottam. Letoltottem egy masik iGO-t, ahol van egy olyna funkcio, hogy vegigszkenneli a portokat mindenfele baud beallitassal, es ha talal gps antennat, akkor szol.
gps_port = 5
gps_baud = 9600
Es en ezt a beallitast manualisan is probaltam a sys.txt-ben, de ugy nem müködött. De most mar allat!
üdv -
Axl Rose #742 Esetleg ára ? -
#741 Akkor más verziód van mint nekem.
A gép beállításainál a GPS com portja állítható? -
norbisz #740 Mio DigiWalker C320
Az új Mio DigiWalker C320 extra széles kijelzője segítségével lehetővé teszi, hogy bármilyen körülmények között elérje úti célját. Kifejezetten autós navigációra tervezték a készüléket: még pontosabb, még tisztább képi megjelenítés, azonnal kézhez kapott információk, tiszta és egyértelmű hangutasítások. Nyugodtan rábízhatja magát a C320-ra, egyszerűen kezelhető, nem igényel speciális tudást működésének elsajátítása. Intelligens képi megjelenítése segítségével egyszerre látja az útvonaltervet, és az ehhez kapcsolódó plusz információkat. Legújabb SiRFstar III GPS vevője különösen hatékony és pontos helymeghatározást tesz lehetővé.
12 kelet-közép-európai ország térképét tartalmazza előre telepítve (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Románia, Horvátország, Bosznia, Görögország, Montenegro, Szerbia, Ukrajna, Lengyelország, Bulgária)
Technikai információk:
Processzor: Samsung 2440, 400 Mhz
Operációs rendszer: Microsoft Windows CE . Net 5.0
GPS: beépített SiRFstar III (20 csatornás)
Kijelző: 4.3” transzflektív LCD, 480x272, ’landscape’ üzemmód
Memória: 1 GB ROM, 64 MB SDRAM
Akkumulátor: beépített Lithium, 1300 mAh
Bővítés: SD/MMC, USB 2.0
Méret: 14.5~19.9 x 126 x 81 mm, 168 gr
Navigációs szoftver: MioMap v3.3
Csomag tartalma:
- Autós töltő
- Aktív autós tartó
- USB kábel
Alig használt (autóhoz kapott), néhány hónapos C320 eladó nagyon szép, karcmentes, fóliával a kijelzőjén (+adok 2db fóliát hozzá).
Pénteken (02.29-én) Salgótarján-Budapest vonalon tudom vinni is...
Néhány apróság+: zene, video (divx is), esetleg full EU, word, excel, powerpoint, stb. -
#739 Tegyél fel egy másik iGO-t, lehet elbaktak rajta valamit.
PM ment. -
mitulatbati666 #738 Helo BAZ Megye :-)
Ez logikus megoldasnak tunik, meg is csinaltam volna, ha lenne KERESES funkcio. De nincs. A GPS-es kepernyorol csak ki tudok lepni, meg van egy "Ora szinkron" lehetoseg. Azon belul meg ki-be kapcsolhatod az automatikus szinkront, de hat ezt is BAZhatom, ha nincs GPS vetel.
Mas otleted nincs? -
#737 rákattansz a Műhold ikonra IGOban, és ott van egy olyan funkció hogy keresés.
ezzel végigpróbálja a portokat ( ha nem tudod hogy melyiken van a vevő ). amint megtalálta a portot, feléleszti a vevőt, az pedig vételbe kezd. a műholdakról több jelet is be kell fognia, amíg megtudja mondani a pozíciódat. hideg indításnál ez néhány percet vehet igénybe.
autóban, házon belül előfordul hogy leárnyékolva van a vevő, szal ott ne várj csodát.
szabadban, ha kb 5 perc után sem tudja a pozíciódat akkor a kütyüvel van gond.
-
mitulatbati666 #736 Szasztok, latom vannak itt a temahoz konyitok is, ugyhogy:
Vettem egy MyGuide 4400 PNA-t, egy orosz oldalrol le is toltottem az IGO 2006 plust hozza. Fut is rajta szepen. Viszont a legfontosabb nem mukodik: a GPS antenna ikonja mellett piros felkialtojel latszik, tehat a szoftver nem talalja a vevot. A sys.txt file-lal probalkoztam igy:
gps_port=1
gps_baud=4800
BAUD 4800-zal es 9600-zal port 1-tol 7-ig minden kombinaciot kiprobaltam, de mindig csak piros felkialtojel. Tudja valaki, hogy hol kell ezeket beallitani es milyen ertekekre? Ha egyaltalan itt kell?
Mitulatbati -
#735 Tök hülye vagyok a GPS-hez.
Milyen készüléket ajánlotok, olyan 40k körül? -
zsolesz741 #734 Sziasztok!
sikeresen telepítettem az IGO-t (PNA) Lucca 3.3as készülékemre. A szaggatást is sikerült egy szoftverfrissítéssel megoldani. Az a kérdésem, hogyan lehet beállítani, hogy ne csak belső memóriáról, hanem SD kártyáról is olvassa a térképeket?
Köszi -
#733 iGO-hoz mi a legfrisebb kiadású Magyarország térkép? -
#732 Nandusz: Navigon-okon futó program egy licenszelt, átszkinezett iGO-klón, amelynek a "motorja" régebbi, mint a jelenlegi legfrissebb iGO 2006 Plus verziója. Amikor a készüléket kiadták, akkor gondolom az akkori aktuális legfrissebb térképek voltak rajta (azért van odaírva, hogy 100% lefedettségű), de mindig vannak változások a forgalomban és ez csak késéssel jelenik meg a navigációs programok térképein. Lehet próbálkozni a legújabb térképekkel, de esetleg úgy járhatsz, mint a MioMap-al is előfordul, hogy a legújabb iGO térképeket a továbbfejlesztett tömörítési algoritmus miatt nem tudja kezelni.
morgomedve: A Bluepanther-eken szintén egy a PNA gyártója által licenszelt és "átbuherált" iGO fut egy hozzáadott SD-kártyáról - ha megveszed hozzá, de csakis arról működik.
(Magánvélemény: a Bluepanther-eknél is igaz az állítás, "olcsó húsnak híg a leve. Már több embertől hallottam, hogy megbánták a megvásárlását, főleg azért, mert nem lehet naprakészen tartani. Természetesen az összes többi PNA-hoz hasonlóan, ezt sem frissíti a gyártó.)
Visszatérve a fentebb említett "100%-os lefedettség"-re...
Egyik navigációs program térképei sem teljesen 100%-os lefedettségűek.
Ugyanis azok a TopMap, a TeleAtlas és a Navigon által kiadott elektronikus térképek, amelyek alapján készülnek a navigációs programok térképei, azok sem 100%-osak.
Nem is beszélve a "házszámszintű" navigációról...
Néha előfordul, hogy az egyik legjobbnak tartott iGO is téved a páratlan-páros oldal tekintetében. Pedig egyszerű a dolog: ha bemész egy utcába, ahol kezdődik, akkor baloldalon vannak a páratlan számozású házak, jobboldalon a párosak...
Ha meg előkerülnek a "/A", "/B", stb számozások, az egyenesen a program halála... -
#731 Most olvasom:
"
1. Az iGO Kelet-Európa térképpel szállított készülék 12 kelet-európai ország térképét tartalmazza SD kátyán.
Figyelem!
A BluePanther V350 készüléken NEM futnak a külön csomagolásban, PDA készülékekre megvásárolható iGO My way navigációs programok.
Akkor ehez milyen igo kell?
-
#730 Sziasztok
Szeretnék venni egy BluePanther v350-est.
Sd kártyára tennék egy igo-t, és azzal futna.
Szerintetek elég jó ez a készülék? már csak mert elég olcsó...
-
#729 nekem tavaly nyáron IGO val az M7-es nem volt tökéletes -
Nandusz #728 Sziasztok!
Vettem egy "NAVIGON 2110 Teljes-Európa fekete" készüléket, amelyben NAVTEQ térkép rendszer van.
Megérdeklődtem és ez a készülék kezeli az IGO rendszert is. Szerintetek érdemes azzal görcsölnöm, hogy beszerezzek egy IGO-t tartalmazó SD kártyát, vagy a NAVTEQ van olyan jó, vagy még jobb is mint az IGO?
Csak mert pl. észrevettem, hogy pár új kiépítésű körforgalmakat, vagy az 51-es út elég hosszú új kiépítésű szakaszát nem tartalmazza a NAVTEQ-em, holott elvileg úgy adták el nekem, hogy 100%-os magyarországi lefedettséggel rendelkezik.
Lehet, hogy az IGO naprakészebb? Esetleg ha lenne valakinek ilyesmiről tapasztalata, vagy információja, akkor azt megköszönném.
A GPS-em specifikációja:
# Processzor: Samsung
# Processzor órajel: 400
# Operációs rendszer: Windows CE
# GPS: Beépített
# GPS típus: SIRF Star III
# Csatorna: 3
# Kijelző mérete: 3,5
# Kijelző felbontás: 320X240
# Kijelző típusa: Érintőképernyő
# Színmélység: 65000
# Belső memória: 256 MB Flash-ROM/64 MB
# Akkumulátor típus: Lithium
# Akkumulátor kapacitás: 4,5 óra folyamatos használat
# Bővítés: SD kártya
# Navigációs szoftver: Navigon
# Térkép: Navteq
# TMC funkció: van
# Extrák: 2gb SD kártya
-
#727 Értem már, mi izgatott fel.
Hasonlóan a többi PNA-hoz, ennek is egy grafikus menüje van, ahonnan ikonok segítségével érheted el a különböző funkciókat.
Az angol nyelvű leírásban azt magyarázzák, hogy hogyan kell "rávarázsolni" a készülékre (vagy az SD kártyára vagy a belső flash memóriára) egy navigációs programot, amit a grafikus menüben a navigálás gombbal tudsz majd elindítani.
És akkor az utolsó mondat, miszerint ugyancsak a navigálás ikon alához beállíthatod az explorer.exe-t is.
Passz. Nem ismerem a készülékedet annyira, hogy hogyan lehet megcsinálni a fentebb leírt fájlműveleteket vagy telepítést.
Esetleg működik rajta USB-n keresztül az ActiveSync-es elérés?
Csak azért kérdezem, mert általában nem mindegyik PNA-nál van erre lehetőség. De ha megy az ActiveSync (vagy esetleg létezik hozzá olyan hasonló megoldás, mint a Mitac Mio készülékekhez adott MioTransfer), akkor már bármilyen fájlművelet elvégezhető.
De ez még - az én véleményem szerint - nem lesz elég, ugyanis ahhoz, hogy a grafikus főmenüben lévő ikonokkal bármit el tudj indítani, ott "meg is kellene mondani" annak az ikonnak, hogy mit indítson el.
Pl. nekem tavaly rövid ideig volt egy Mio C510 GPS-em. Azon úgy lehetett ezt megoldani, hogy a készülék "\Windows" mappájában egy "ppath.txt" fájlban lehetett megváltoztatni (átírni) az ikonokhoz tartozó programokat. -
#726 #720-ben utolsó mondat nem erről szól véletlenül?[reménykedik] -
#725 Na ugye, hogy van típusa...
Sajnos erről a készülékről nem találtam semmi infót a WinCE felület elérésének "trükkjéről".
Úgy tűnik, ez a kütyü tényleg csak navigálásra jó (meg a támogatott médiafájlok lejátszására). -
#724 navgo sy 885
-
#723 De ha nem tudjuk meg, hogy mi a típusa a kütyüdnek, akkor esély sincs semmire - bár az esetek egy részében a típus ismerete sem segít. -
#722 csak az office érdekelne rajta, illetve usb miatt esetleg wifi-t működtetni:) -
#721 Hááát, nem hinném, hogy teljesen "noname" lenne.
Akkor is kell lennie rajta valamilyen típusjelzésnek, vagy valami hasonlónak.
A többi adat lényegtelen.
Amúgy már most mondom, hogy teljes értékű PDA-t semmilyen PNA-ból nem fogsz nyerni.
Maximum hozzájutsz a WinCE shell felületéhez (start menü, ablakok, stb...), és telepíthetsz rá WinCE kompatibilis szoftvereket, viszont a Windows Mobile-re készített programok jó nagy részét el is felejtheted. -
#720 Még egy ilyent ír, ezt nemnagyon tudtam értelmezni:
* To install your own GPS software or any other programs: the Naviagtion icon in main menu excutes /sdmmc/navigator/navigator.exe or /flash/navigator/navigator.exe or similar. So you can replace the executable with yours. Eg. replace it with explorer.exe will bring you WinCE (4.2/5.0) desktop. -
#719 őőő noname?:)
Itt van pár érték róla:
3,5"-os érintőképernyő
ARM9 400Mhz CPU
64mb Ram
Windows CE oprendszer
SD kártyaolvasó
USB kábel -
#718 Ezt készülékje válogatja...
Márka/típus? -
#717 Elképzelhető, hogy egy olyan gps-t, amin windows ce 5.0 oprendszer fut, módosítani lehet, hogy teljes értékű pda-t nyerjek? -
#716 sikerült megoldanom egy másik verzióval... -
#715 Szeretném kérni a segítségedet.
Egy mio P340-esre szeretnék telepíteni IGOt. (2007.06.18)
Felmásolom a memóriakártyára a szükséges fájlokat.
Felinstallálom az IGOt de amikor elindulna a program akkor ezt az üzenetet kapom:
Error loading file i18n/eula.xhtml
Failed to open file:uncoming/tit_find_text.bmp exiting application
mi kellene csinálnom? -
#714 Sajnos a Blaupunkt-ok esetében - ha jól tudom - nincs lehetőség USB-n keresztüli ActiveSync-es megoldásokra, ezért így csak egy asztali számítógépre kötött kártya olvasó/író és egy SD-kártya használatával oldható meg a fájlok felvitele a készülékre.
Egy külföldi fórumon olvastam ezt, bár egy magyar felhasználó írta angolul (fordítom):
Először is hozzá kell jutnod a WinCE shell-hez: miközben lenyomva tartod a Menu gombot, nyomd meg (és tartsd lenyomva) a Power-t. Várj (kb.) 10-15 másodpercet és amikor megjelenik a boot képernyő, engedd el a Power-t. Ezután bejön a kijelző kalibráló (ahol kéri, oda nyomj a képernyőn) és ezután hozzá is jutsz a WinCE felülethez.
Ekkor már csak windows-os tudás kell, meg egy SD kártya, amelynek segítségével kicseréled a flash memórában lévő navigációs programot iGO-ra vagy MioMap-re (pl kártyára felrakhatod a Total Commander CE verziót, amellyel megkönnyítheted a fájlműveleteket).
A Lucca 3.3-asra jó iGO-t és MioMap-et itt találod egy RAR-ban:
http://rapidshare.com/files/75228193/Lucca_3.3.rar.html
A csomagban mindkét program a magyar nyelvi fájlokkal van benne, viszont a térképeket neked kell megszerezni és bemásolni a MAPS könyvtárba. -
Gaberking #713 Hogyan kell megoldani? -
#712 Ízlések és pofonok... -
#711 igo 8 kezelőfelülete egész barátságos.
nem értem miért panaszkodtak rá sokan. -
#710 Thx! -
#709 katt -
#708 Hali all!
Myguide 3100N szériához kellene nekem szivargyujtós töltő!
Merre keressek?
Válaszokat előre is köszi! -
#707 Éppen a másik irányra gondoltam, hogy visszafogni a grafikáját úgy, hogy az épületek csak tömbök lennének "nagy kockák", nem pedig színezett izék.. -
norbisz #706 Még nem árulnak PNA-t iGO 8-al???
Ez: HP iPAQ 316
Egyébként szinte minden PNA-ra megoldható az iGO 2006 Plus vagy a MioMap 3.3 (ez utóbbi ugyanaz, mint az iGO 2006 Plus, csak nekem jobban bejön kinézetre)...
Azért nem egészen mindegy az sem, hogy milyen a PNA. Nekem most egy Mio C320 van, és így néz ki:
És ez "csak" egy sima, mezei Mio DigiWalker C320... :) -
norbisz #705 De Blaupunkt Travelpilot Lucca-ra is megoldható, hogy pl MioMap v3.3 menjen rajta... (Ugyanaz, mint az iGO 2006 Plus, csak nekem jobban bejön külsőre :)