GPS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

M@TriX
jah hallottam, hogy készülnek valamire az IGO-sok, bár nekem így is tetszik, szóval ha ennél jobb lesz az már brutalitás 😉
na majd meglátjuk.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

KM
Destinator akart az lenni...<#zavart1>

KM
Destinator akart az lenni...<#zavart1>

KM
Az én véleményem (kezelõfelület):
Navigon
IGO
Aeromap
TomTom
Disinator
<#vigyor2>

Hát... ha sorrendet kellene felállítanom:

Kezelõfelületben:

1.iGO
2.Navigon
3.Tomtom
4.Desti
5.Wayfinder

Program használhatóságot tekintve, javaslom várjátok meg az új iGO-t (errõl többet a CEBIT után, nekem meg van kötve a kezem 😊 ).

Én iGOra szavaznék, de attól függ hol használod. Külföldön - egyelõre (!) - a Navigon és a TOM TOM elõnyt élvez pl. TMC támogatásban, de ez itthon amúgy sem érhetõ el.

Bea82:
Nem hallottam ilyen tervekrõl, egyelõre SD kártyán terjesztik az iGO-t és Windows Mobile platformra.

A Nokia 9300/9500 "sajnos" Symbian 80 alapúak.

M@TriX
olvass vissza...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

iGo lesz mobilra?
Taranov
És az egyes szoftverek között milyen különbségek vannak?
Gondolok itt elsõsorban a következõkre:
-Navigon
-iGO
-Destinator
-Wayfinder
-esetleg TomTom

Én eddig a térképeket figyeltem elsõsorban.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Különítsük el a Navigációs programot és a térképet.

Ezért írtam lejebb, h ez térképfüggõ. Térkép szinten lehet minden software egyforma, ez csak azon múlik ki melyik térkép adatbázist veszi meg.

A software maga viszont lehet "teljesen különbözõ".

Az iGO az ígéretes és szerintem komoly konkurenciája lesz a Navigonnak.

Taranov
Mármint a Navigonnak?
A Navigon csábító, de még Csehország is alig van kidolgozva.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Ez nagyrészt térképfüggõ.

A Navigon tényleg nem rossz. De az iGO Europe szerintem fog okozni nekik egy két álmatlan éjszakát.

KM
Navigon!

M@TriX
az IGO is hamarosan elkészül EU-val.

M@TriX
na így gondoltam én is 😉

Taranov
Európába meg a Destinator? Vagy a TomTom?

KM
Azt sajnos nem ismerem. Jelenlegiek közül mindenképpen az IGO tûnik a legjobb választásnak (Magyarországra).

M@TriX
olvasgattam azt is, de annyira nem írják vészesnek...
akkor szted melyik a legjobb? az Útinfó?

KM
Megjárja. De nagyon sokat hibázik.

M@TriX
jaja az nincs...
én is szemezgettem vele.
Az IGO viszont nagyon profi.

M@TriX
is.

Taranov
Viszont magyar térkép még mindig nincs hozzá, ahogy az enyémhez sincs 😞

Taranov
Tévedtem, a TomTom Navigator 5 mûkodik hp6515-ön, ajánlják is ezt a párosítást a weboldalon.

Taranov
Tudtommal a TomTom symbianos, de lehet, hogy tévedek.

DJ Bee18
a tomtom citymapsnek melyik a legújabb verziója? és HW6515-ös PDA-n mûködik?

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

akkor igy jartam? nincs semmi amit felrakok es fut? eleg lenne budapest utcaszintu terkepe is
wayfinder nagy szar, egyszer kiprobaltam, netrol tolt, egy vagyonba kerul
Sleepy Bone
Hello!
az Y kábel 1ik oldalába dugd be az adaptert (ha van) a PDA-nkon úgy van.

TDU Nick: PuskasAdam CoD4 Nick: Fundy

Taranov
A TomTomhoz sincs Magyarország térkép.

M@Trix: Értelemszerûen az a végsõ cél, hogy a használójának (jelen esetben neked) megfeleljen. 😊 Mint írtad is én másképpen használom, más prioritások szerint. 😊

bea82: Wayfinder (a'la Pannon Navigator <- ne tedd), TomTom, elvileg Navigon Mobile Navigator is lesz valamikor, van valami TelMap is, de nem tudom, h van-e magyarország térkép hozzá.

Taranov
A TomTom és a Wayfinder gyárt tudtommal Nokiára ilyen jellegû programokat. Utóbbi GPRS-en tölti le a térképeket, szóval a TomTom lesz neked a jó.

M@TriX
6 hónapja van A1000-em, szóval, de itt megjegyzem nem mindenhova GPS-el közleked 😉
csak elvárom, hogy tudja, hogy ha kell bevethetõ legyen, igen az A1000-ben SirfII van, ezért nézegetem az A701-et. Abban SirfIII van már. 500 Mhz proci, bõvíthetõ memória, stb.

nem vitatkozok, de szerintem annyi ennek a beszélgetésnek a kulcsa, hogy mindenkinek vannak elvárásai, és annak megfelelõen kell beszetreznie a szerkenytûket. Ha valaki napi szinten utazgat össze-vissza ismeretlen helyeken, akkor neki megéri egy GPS-t venni amit mondjuk a kocsiban tart és van mellette egy PDA-ja és sanyi, vagy valami ilyesmi. Én egy compact ember vagyok, szeretem ha minden egyben van, de nam használok mindent egyszerre, kész vagyok a kompromisszumra. ennyi. nyüstölöm már egy ideje a gépet, nekem megfelel.

És nekem ez a lényeg 😊

nokia9300-ra milyen szoftver letezik? nincs gps-em, csak kellene valami progi amit meg tudok nezni ha keresek egy utcat, hogy merre van
elore is koszi a valaszokat

bea
KM
Az rendben, de én a mindent bele kontra külön-külön vonatkozásban értettem.

Ohh.. így már értem.

Viszont ha kicsit lejebb olvasol, látod, hogy a PDA+GPS amirõl beszéltünk egy MIO 169-es volt (amibe be van építve a GPS vevõ).

Ergo, csak 2 dolog van.

KM
Pda, gps, telefon. Ha a logikádat követem.

Nem "látom" a 3.-at. PDA+GPS és telefon.

Melyik a 3.?

KM
Igen, de ilyen szempontból 3 eszközre kell "figyelned".

Taranov
A 9210i + GPS TomTom térképpel pedig tiszta csõd 😊
Nem tudom, hogy az SIRFII-e, ha igen, akkor arról leteszek.

Térjünk vissza erre egy év múlva (bár nekem néhány hónap után is zavaró volt már, egy év után már nagyon zavart).

Meglátjuk akkor mit mondassz errõl. Kérdés csak az, mennyit vezetsz navval, mert erdõben, magas épületek között stb. a SIRF II sajnos kevés (lehet).

Persze lehet,h akkor is ugyanezt fogod mondani (amit tiszteletben tartok 😊 ).

M@TriX
nekem speciel A1000-em van szóval.... nem értek veled egyet.

200K sok én sem akarok annyit kicsengetni, de 150et szerintem simán megérne.
nem is vennék egy ideig telót az tuti 😊

Gyors GPS, 500Mhz-es proci, profi GPS progi, szoftverek, 1,3MP fényképezõ... nagy LCD, megfelelõ méret. nekem más nem kell.

Ha egy mód van rá, kerüld el a TELFON+GPS+PDA combokat.

Anno én is kipróbáltam a Nokia9500+GPS combot, de mivel a Navnak folyamatos háttévilágítás kell, hogy láthasd, naponta 2x töltheted fel a telefonod egy hosszabb út folyamán - ha nincs kihangosító töltõd. Plusz, ha merül a PDA-d, merül a telefonod és a navod is.

Ez elsõre nem hangzik túl nagy problémának, sõt a "minden egybe" megoldás kifejezetten csábító, de szerintem tényleg csak elsõ hallásra. Engem már középtávon is eléggé bosszantott.

KM
200 szvsz nagyon sok.

M@TriX
a (b)elsõ információim szerint 200K alatt lesz nettóba, hozzá lesz az IGO 2005 csomagolva, gondolom a szoftit nem kell bemutatnom senkinek.
plusz lesz egy szolgáltatónál is csomagban szóval reménykedek, hogy jobb ára is lesz.

Taranov
Az biztos 😊
Csak mikor jelenik meg és mennyibe fog kerülni? 😊

M@TriX
tudtommal igen, nekem inkább #91 jön majd be.
abban is SirfIII van és talán jobban néz ki 😉

KM
Itt egy teszt a géprõl.
De nem írnak pontos típust...

Taranov
Nem tudjátok, hogy a HP 6515-ös PDA-ban SIRF3-as GPS van-e?

Aeromap-et nem próbáltam még. iGO Kelet és Nyugat Európa jön márciusban.

Taranov
Az Aeromap 2.2 Nyugat-Európa és Magyarország térképrõl mit tudtok?
Az iGO sokkal részletesebb? (Sajnos utóbbiban Nyugat-Európa térkép nincs)

Extreme digital Mamutban lévõ üzletében vettem meg.

De érdemes felhívni a központi számukat, ott segítenek, h melyik üzletükben kapható, milyen áron. Ha mázlid van még le is ment az ára. 😊

Ez volt a legolcsóbb - garanciás, legális (ÁFÁs) hely amit találtam a vásárlás idõpontjában.

Taranov
Akkor nagyon megéri. Merre lehet ezt a szettet megvenni?