Aranylabda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

limperatore
Azévtized!!!!!!! legjobb játékosai:

1. Ronaldinho 781 pont
2. Lionel Messi 759
3. Cristiano Ronaldo 708
4. Thierry Henry 619
5. Kaká 567
6. Fabio Cannavaro 401
7. Pavel Nedved 394
8. Michael Owen 330
9. Luis Figo 290
10. Zinedine Zidane 270
11. Raúl 261
12. Ronaldo 260
13. Andrij Sevcsenko 230
14. Andrés Iniesta 215
15. Michael Ballack 180
16. Xavi 163
17. Rivaldo 150
18. Fernando Torres 149
19. Samuel Eto'o 146
19. Frank Lampard 146
21. Steven Gerrard 134
22. Deco 130
23. Francesco Totti 107
24. Ruud Van Nistrelrooy 99
25. Oliver Kahn 90
26. Paolo Maldini 82
27. Didier Drogba 79
28. Juan Román Riquelmé 77
29. Adriano 73
30. Iker Casillas 59
31. Andrej Arsavin 54
32. Zlatan Ibrahimovic 53
33. Gianluigi Buffon 49
34. David Villa 46
35. Roy Makaay 40
36. David Beckham 37
37. Wayne Rooney 36
38. Diego Forlan 21
39. Gabriel Batistuta 20
39. Henrik Larsson 20

kicsit nevetséges h mit keres ronaldinho messi c ronaldo az elsõ 3-ban ?
😄

Ronaldo, Roberto Carlos, Zidane, Figo -nak mind elõttük kéne lenni.

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco

meg nem vezette BL címre együttesét,lásd 2008 MU,2009 Barca...és most ne mondd azt,hogy ennyi erõvel Puyol is kaphatna aranylabdát,mert tett annyit mint Messi,vagy Xavi,de nem adott gólpasszokat,nem lõtt gólokat(annyit mint a 2 másik játékos),és nem TÁMADÓ! a mai világban csak támadó játékosok kapnak,és fognak kapni aranylasztit! Cannavaro meg számomra nem aranylasztis,az egy kurva nagy bunda volt!

ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának

limperatore
kivéve Cannavaro mert õ megérdemelte 😄AS:ASD😄S: geci az évszázad vicce volt komolyan 😄

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco

Oziris666
Nem,az az oka h õ szélsõvédõ!!!
Még ha nemis védekezésérõl hires...
Manapság csak a támadókat illetve a cselkirályokat értékelik az ilyesfajta szavazáson,ez évrõl-évre jobban látszik!

DONGUBA
Ahogyan azt várta az egész futballvilág, Lionel Messit választotta a ’France Football’ a 2009-es év legjobb játékosának, a „Bolha” az új aranylabdás, egyben a történelem elsõ argentin játékosa, aki megkapta a patinás díjat. Az újságírók szavazatai alapján a második helyre Cristiano Ronaldo ért oda, a harmadik Xavi Hernández, a negyedik Andrés Iniesta lett. Messi a hatodik Barcelona játékos, aki megnyerte a díjat, de más számítások szerint ez a gyõzelem a kilencediknek is tekinthetõ.

Messi történelmi gyõzelmet könyvelhet el nagyon sok szempontból, és minden tényezõre nagyon büszke lehet az apró termetû futballista. A pontokat tekintve ki kell emelni, hogy még soha senki nem gyõzött akkora fölénnyel, mint most Messi, hiszen az argentin a megszerezhetõ 480 pontból 473-at kaparintott meg, a döntés csaknem egyhangú volt, hiszen 96 döntnök vélte a legjobbnak Messit. A tavalyi gyõztes Cristiano Ronaldo 233, Xavi 170 pontot kapott. A dobogóról lemaradt, de büszke lehet a negyedik helyére Andrés Iniesta a maga 149 egységével.

Ötödik az ex-barcelonai Samuel Eto’o, hetedik az újdonsült Barçás Zlatan Ibrahimovics. Messi a pontarányon túl azért is különleges gyõztes, mert õ az elsõ argentin, aki nyert, illetve a Barcelona aranylabdásai közül az elsõ saját nevelésû labdarúgó. Nem európai játékosok 1995 elõtt nem kaphattak Aranylabdát, ezért sem volt eddig argentin elsõ helyezett, másrészt pedig Di Stéfano és Sivori korábban nyertek, de õk már spanyol, illetve olasz nemzeti színekben gyõztek.

A Barcelonában volt már aranylabdás Luis Suárez (1960), Johan Cruyff (1973, 1974), Hriszto Sztojcskov (1994), Rivaldo (1999) és Ronaldinho (2005). Egyikük sem volt saját nevelés, Leo Messi az. A gyõztesek felsorolásakor nem szabad megfeledkezni az 1997-es gyõztes Ronaldóról, és a 2000-es elsõ helyezett Luis Figóról, akik a számukra sikert hozó év elsõ felében még Barcelona mezben játszottak.

Az FC Barcelona tehát 2005 után ismét aranylabdást ünnepelhet, amiben ugyanakkor a legnagyobb érdem a csapaté, mely eddig 2009-ben La Ligát, Spanyol Szuperkupát, Európai Szuperkupát, Király Kupát és Bajnokok Ligáját nyert.

A 2009-es végeredmény:

1. Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): 473 pont
2. Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United / Real Madrid): 233
3. Xavi (spanyol, FC Barcelona): 170
4. Andrès Iniesta (spanyol, FC Barcelona) : 149
5. Samuel Eto'o (kameruni, FC Barcelona / Inter Milan): 75
6. Kaka (brazil, AC Milan / Real Madrid): 58
7. Zlatan Ibrahimovic (svéd, Inter Milan/ FC Barcelona): 50
8. Wayne Rooney (angol, Manchester United): 35
9. Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea): 33
10. Steven Gerrard (angol, Liverpool): 32
11. Fernando Torres
12. Cesc Fabregas
13. Edin Dzeko
14. Ryan Giggs
15. Thierry Henry
16. Luis Fabiano, Nemanja Vidics, Iker Casillas
19. Diego Forlan
20. Yoann Gourcuff
21. Andrej Arsavin, Julio Cesar, Frank Lampard
24. Maicon
25. Diego
26. David Villa, John Terry
28. Franck Ribéry, Yaya Touré
30. Karim Benzema.

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

báttyó02
1. Cissé
HTX

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

9csöves9
Maicon megérdemelné a dobogót,egyetlen oka van hogy a közelébe se fog kerülni.nem a mucselzireálbarszában játszik,az meg hatalmas hendikep

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

ForzaInter
1. Messi
2. Xavi
3. Maicon

Yo, Bitch!

WuFraZselic
pedig a #152-ben megfogalmazott sorrend lehet a valószinû sorrend. bár én is Maicont látnám a 3ban 😊 mert megérdemelné

ibra hiába nem lõtt gólt bl-ben legjobb 16 közt, és juve ellen pl amig ittvolt, de csak hátán vitte a csapatot tavaly...

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

limperatore
zlatant a fontos meccseken lõtt góljai miatt tetted a 3. helyre? vagy a 100%-os 11-es kihasználása miatt?😄

Nuno88
1. Messi
2. Ronaldo
3. Zlatan

\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009

limperatore
1. Messi
2. C. Ronaldo
3. Maicon

milyen sok olasz van 😄😄

limperatore
ARANYLABDA 2009 – A JELÖLTEK

Andrej Arsavin (orosz, Arsenal)
Karim Benzema (francia, Lyon, majd Real Madrid)
Iker Casillas (spanyol, Real Madrid)
Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United, majd Real Madrid)
Diego (brazil, Werder Bremen, majd Juventus)
Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea)
Edin Dzeko (bosnyák, Wolfsburg)
Samuel Eto'o (kameruni, Barcelona, majd Inter)
Cesc Fábregas (spanyol, Arsenal)
Fernando Torres (spanyol, Liverpool)
Diego Forlán (uruguayi, Atlético Madrid)
Steven Gerrard (angol, Liverpool)
Ryan Giggs (walesi, Manchester United)
Yoann Gourcuff (francia, Bordeaux)
Thierry Henry (francia, Barcelona)
Zlatan Ibrahimovic (svéd, Inter, majd Barcelona)
Iniesta (spanyol, Barcelona)
Júlio César (brazil, Inter)
Kaká (brazil, AC Milan, majd Real Madrid)
Frank Lampard (angol, Chelsea)
Maicon (brazil, Inter)
Lionel Messi (argentin, Barcelona)
Luís Fabiano (brazil, Sevilla)
Franck Ribéry (francia, Bayern München)
Wayne Rooney (angol, Manchester United)
John Terry (angol, Chelsea)
Nemanja Vidics (szerb, Manchester United)
David Villa (spanyol, Valencia)
Xavi (spanyol, Barcelona)
Yaya Touré (elefántcsontparti, Barcelona)

nanáá hogy az😄😄 és általában a cselei nagyon változatosak húú bicikli cselek mááá senki nem veszi be😄

errõl van szó😊

Nem nagyon szeretem a Liverpool-t, sem a spanyol válogatottat, de idén Torres-nek adnám az aranylabdát. Mégpedig azért, mert ne csak számokat, árat, hírnevet, népszerûséget és jellemet nézzünk (Cristiano Ronaldo), hanem magát a játékot. Torres magasan jobb.

- Bundesliga Fan

Én meg azt számoltam meg, hogy több mint 20 gólt az ötösrõl lõtt... Bámulatos.

köszönöm David😊

egyetértek

FORZA INTER!

mégegy dolog: a BL-ben 2 db 11-est kihagyott a Ronika, egyet a Barca ellen az elsõ percben egyet pedig a BL döntõben a Chelsea ellen ha ott Terry berúgja a büntetõt abszolút negatív hõs lehetett volna és tudjátok mikor kapja ez a FIFA díjat idén ááá ekkora p*csagyümölcs nagyképû embert mint ez a gyökér kb olyan minta FORMA 1-ben Hamilton...undorító

arról nem is beszélve hogy a 42 góljából 12-öt 11-esbõl számoltam ha nem hiszel nekem nézd vissza a videókat direkt megszámoltam mivel nem tudok angol bajnokságot nézni (UPC miatt) nincs eurosport 2-öm, de mindig elolvastam a Szarchester United eredményeit kíváncsi voltam mire istenítik a Ronikát hát 12 db 11-est kapni nem semmi segítség a bíróktól...és Fernando Torres a 30 valahány szezonbeli góljából egyetlen egy 11-est nem szerzett mind akció gól volt...és az EB-n is Torres volt a döntnök az összes Spanyol jó volt idén úgyhogy Torres mégjobban megérdemelné a címet mivel Ronaldo harmatgyenge volt az EB-n és a szezon elején sérült is volt alig játszott Torres meg még meccseket eldönt gólokat lõtt lásd ->Man city-Liverpool 2-0 ról 2-3 Torres dupla ennyit errõl aki vitázni akar beszállhat😊

ne kapja az a gyökér C Ronaldo... Messi, Xavi, Torres, Villa, Casillas vagy Kaká 100x or különbbek mint ez a gyökér

LasCar16
ezen az elven Henry is kaphatott volna,nem?

#acm

Én nagyon vitatkoznék azzal, hogy C.Ronaldo megérdemli az aranylabdát. Egyrészt nem középpályán ért el annyi gólt, hanem csatárként, ráadásul a háromnegyedét Inzaghi stílusban. Rooney több gólpasszt adott nála, pedig szerintem ez a középpálya feladata.
Ha Messit is feltotlák volna, és õt erõltette volna a barca, õ is lõtt volna ennyit? Szerintem azért nem, mert az argentint nem tudta volna pótolni senki a szélen, míg az MU padja nagyon erõs, így nem igaz, hogy CR vitte a hátán a csapatot, inkább fordítva történt.

Az, hogy Messi jobb képességû játékos, nem tudom számít-e a szavazásnál, vagy hogy Torres EB gyõztes és az elsõ idényében ért el annyi gólt, amennyi Ronaldonak 4 évébe telt. (Tudom, CR fiatalabban jött a PL-be)

Végül pedig, egy aranylabdás szerintem legyen sportszerû mind a pályán mind a sajtóban. Kapja Messi!

Kösz, hát vannak rajta érdekességek:S

meg Senna is...

#1 Sebastian Ingrosso, #1 Calvin Harris& #1 Dirty South fan :}}

hol van Ameobi _?😞

2meccs 2 gól, nem kérdés h ki kapná :}

#1 Sebastian Ingrosso, #1 Calvin Harris& #1 Dirty South fan :}}

ForzaInter
mondjuk Kaká is mit keres rajta, értem én hogy címvédõ, de teljesítménye alapján nincs helye listán, Ballack detto...

Yo, Bitch!

ForzaInter
Emmanuel Adebayor (Arsenal), Togo.
Sergio Agüero (Atletico Madrid), Argentine.
Andreï Archavine (Zénith Saint-Pétersbourg), Russia.
Michael Ballack (Chelsea), Germany.
Karim Benzema (Lyon), France.
Gianluigi Buffon (Juventus Turin), Italy.
Iker Casillas (Real Madrid), Spain.
Cristiano Ronaldo (Manchester United), Portugal.
Didier Drogba (Chelsea), Ivory Coast.
Samuel Eto'o (FC Barcelone), Cameroon.
Cesc Fabregas (Arsenal), Spain.
Fernando Torres (Liverpool FC), Spain.
Steven Gerrard (Liverpool FC), England.
Zlatan Ibrahimovic (Inter Milan), Sweden.
Kaka (Milan AC), Brazil.
Frank Lampard (Chelsea), England.
Lionel Messi (FC Barcelone), Argentina.
Pepe (Real Madrid), Portugal.
Franck Ribéry (Bayern Munich), France.
Wayne Rooney (Manchester United), England.
Marcos Senna (Villarreal), Spain.
Sergio Ramos (Real Madrid), Spain.
Luca Toni (Bayern Munich), Italy.
Edwin van der Sar (Manchester United), Netherlands.
Rafael van der Vaart (Hamburg SV puis Real Madrid), Netherlands.
Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Netherlands.
Nemanja Vidic (Manchester United), Serbia.
David Villa (Valence CF), Spain.
Xavi (FC Barcelone), Spain.
Youri Zhirkov (CSKA Moscou), Russia.

Yo, Bitch!

ForzaInter
ez megint nyomi lista, mit keres Pepe rajta:| vagy Zirkov:SSS
az Interbõl meg Ibra csak, mikor Maicon,Zanetti,Cambiasso,JC négyes volt magasan a legjobb, õk tettek legtöbbet scudetoért, mondjuk 06-07es szezonban is õk, még is csak Ibrát jelölték, Del Piero az olasz gólkirály is hol van? nem értem hogy kerülhet fel egy olyan játékos akinek volt 4-5 jó meccse, bezzeg aki 30-40 meccsen nyujtott jó teljesítményt sehol, nem tudom kik állítják össze ezt a listát, de sztem minimum felét nem látták játszani:d amugy C. Ronaldo,Messi,Torres hármasból kelll vkinek adni...

Yo, Bitch!

Hol van a lista?

limperatore
Braziliában a 2. félév legjobb embere volt 😉

talalj mar ki magadtol vmi okosat te 😄

9csöves9
😄DDDD

dettó

LasCar16
én Adrianonak -.-

#acm

Cabell
vicces, es iden talan kar,hogy ennyi jelolt van, Torres, Ronaldo es Messin kivul nem kene mast jelolni iden, most biztos sokan lazadnak, hogy Casillas igy meg ugy, de szerintem semmivel nem volt jobb mint mas idenyekben, Rio Ferdinandot egesz nyugodtan lehetne melle jelolni...nem ertem, hogy egy Ballack pl mit keres ott, nem azert, mert nem volt 1-2 tenyleg jo meccse meg nem kuzdott becsuletesen mind az Ebn, mind a BL es bajnoksag hajrajaban, de hogy lehet IDÉN egy lapra sorolni Messivel, Ronaldoval, sot, akar Torressel, vagy Adebayorral?

Mellesleg teljesen idióta az egesz lista, Vidic ott van, de Ferdinand nem, szerintem rohejes...

Arsenal, Chelsea, Milan, Inter, Real, Barca Man Utd szurkoló

limperatore
én Maldininek adnám

LasCar16
megérdemelné de egy olimpián kívül mást nem nyert, CéRonáldó pedig angol bajnok,BL gyõztes,aranycipõs, (talán BL gólkirály is) Torres is ott van a dobogón...

#acm

Szerintem Messi már nagyon megérdemelné, idén eddig formában is van.

Nuno88
The results in full:

1. KAKA (AC Milan, Brazil) - 444 points
2. Cristiano Ronaldo (Manchester United, England) - 277 points
3. Lionel Messi (Barcelona, Argentina) - 255 points
4. Didier Drogba (Chelsea, Côte d'Ivoire) - 108 points
5. Andrea Pirlo (AC Milan, Italy) - 41 points
6. Ruud van Nistelrooy (Real Madrid, Netherlands) - 39 points
7. Zlatan Ibrahimovic (Internazionale, Sweden) - 31 points
8. Francesc 'Cesc' Fabregas (Arsenal, Spain) - 27 points
9. Robinho (Real Madrid, Brazil) - 24 points
10. Francesco Totti (AS Roma, Italy) - 21 points
11. Frederic Kanoute (Sevilla, Mali) - 19 points
12. Ronaldinho (Barcelona, Brazil) - 18 points
13. Steven Gerrard (Liverpool, England) - 17 points
14. Juan Roman Riquelme (Villarreal/Boca Juniors, Argentina) - 15 points
15. Daniel Alves (Sevilla, Brazil) - 14 points
16. Filippo Inzaghi (AC Milan, Italy) - 12 points
17. Franck Ribery (Marseille/Bayern Munich, France) - 10 points
18. Paolo Maldini (AC Milan, Italy) - 8 points
19. Gianluigi Buffon, Gianluigi Buffon (Juventus, Italy) Petr Cech (Chelsea, Czech Republic), Gennaro Gattuso (AC Milan, Italy), Thierry Henry (Arsenal/Barcelona, France) and Clarence Seedorf (AC Milan, Netherlands) - 7 points
20. Fabio Cannavaro (Real Madrid, Italy) and Michael Essien (Chelsea, Ghana) - 5 points
21. Wayne Rooney (Manchester United, England) - 4 points
22. Iker Casillas (Real Madrid, Spain) and Rogerio Ceni (Sao Paulo, Brazil) - 3 points
23. Younis Mahmoud (Al-Gharafa, Iraq) - 2 points
24. Dimitar Berbatov (Tottenham Hotspur, Bulgaria), Samuel Eto'o (Barcelona, Cameroon), Ryan Giggs (Manchester United, Wales), Guillermo Ochoa (Club America, Mexico), Carlos Tevez (West Ham United/Manchester United, Argentina) and Robin van Persie (Arsenal, Netherlands) - 1 point
25. Eric Abidal (Lyon/Barcelona, France), David Beckham (Real Madrid/Los Angeles Galaxy, England), Deco (Barcelona, Portugal), Mahamadou Diarra (Real Madrid, Mali), Diego (Werder Bremen, Brazil), Miroslav Klose (Werder Bremen/Bayern Munich, Germany), Florent Malouda (Lyon/Chelsea, France), Shunsuke Nakamura (Celtic, Japan), Ricardo Quaresma (Porto, Portugal), Raul (Real Madrid, Spain), Paul Scholes (Manchester United, England), Luca Toni (Fiorentina/Bayern Munich, Italy), Kolo Toure (Arsenal, Côte d'Ivoire), José Fernando Torres (Atletico Madrid/Liverpool, Spain) et David Villa (Valencia, Spain) - 0 points.

\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009

Junisz Mahmud (iraki, Al-Garafa ... ez ki a fasz?

9csöves9
csak 3.helyen végez Rogerio Ceni és Diarra után

én tuti Sunszuke Nakamura-nak adnám 😄

Nuno88
hát jah, de nem elég a forma, nyerni is kell vmit :S
lásd Henry-vel anno is ez volt

Messi egy állat most, jelenleg õ a legjobb de bl miatt ugyis kakapja

Én mindig is az maradok aki voltam, mert én sohasem tagadom meg a múltam

Nuno88
Kaká kapja meg, egyértelmû

jövõre ha Messi ugyanilyen formát mutat akkor kapja meg...

jah valszeg õ

9csöves9
egy olyan 10 embert ebbõl a listából is kivennék kapásból

Kaka fogja kapni

Messi v Kaka szvsz

Eric Abidal (francia, Olympique Lyon, FC Barcelona)
Daniel Alves (brazil, Sevilla FC)
David Beckham (angol, Real Madrid, Los Angeles Galaxy)
Dimitar Berbatov (bolgár, Tottenham Hotspur)
Gianluigi Buffon (olasz, Juventus FC)
Fabio Cannavaro (olasz, Real Madrid)
Iker Casillas (spanyol, Real Madrid)
Petr Cech (cseh, Chelsea FC)
Rogerio Ceni (brazil, Sao Paulo FC)
Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United)
Deco (portugál, FC Barcelona)
Mahamadou Diarra (mali, Real Madrid)
Diego (brazil, Werder Bremen)
Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea FC)
Michael Essien (ghánai, Chelsea FC)
Samuel Eto'o (kameruni, FC Barcelona)
Francesc Fabregas (spanyol, Arsenal FC)
Gennaro Gattuso (olasz, AC Milan)
Steven Gerrard (angol, Liverpool FC)
Ryan Giggs (walesi, Manchester United)
Thierry Henry (francia, Arsenal FC, FC Barcelona)
Zlatan Ibrahimovic (svéd, FC Internazionale)
Filippo Inzaghi (olasz, AC Milan)
Kaká (brazil, AC Milan)
Frédéric Kanouté (mali, Sevilla FC)
Miroslav Klose (német, Werder Bremen, Bayern München)
Junisz Mahmud (iraki, Al-Garafa)
Paolo Maldini (olasz, AC Milan)
Florent Malouda (francia, Olympique Lyon, Chelsea FC)
Lionel Andrés Messi (argentin FC Barcelona)
Nakamura Sunszuke (japán, Celtic FC)
Guillermo Ochoa (mexikói, Club América)
Andrea Pirlo (olasz, AC Milan)
Ricardo Quaresma (portugál, FC Porto)
Raúl (spanyol, Real Madrid)
Franck Ribéry (francia, Olympique Marseille, Bayern München)
Juan Román Riquelme (argentin, Boca Juniors, Villarreal CF)
Robinho (brazil, Real Madrid)
Ronaldinho (brazil, FC Barcelona)
Wayne Rooney (angol, Manchester United)
Paul Scholes (angol, Manchester United)
Clarence Seedorf (holland, AC Milan)
Carlos Tévez (argentin, West Ham United, Manchester United)
Luca Toni (olasz, Fiorentina, Bayern München)
Kolo Touré (elefántcsontparti, Arsenal FC)
José Fernando Torres (spanyol, Atletico Madrid, Liverpool FC)
Francesco Totti (olasz, AS Roma)
Ruud van Nistelrooy (holland, Real Madrid)
Robin van Persie (holland, Arsenal FC)
David Villa (spanyol, Valencia CF)

dankaa

\"Real Madrid es el MEYOr club del mundo!\"iHALA MADRID!