56
-
rolika #56 - ez most a command&conquer?
- perszeee!!! nyomjá' nekik atomóóót!!! -
HUmanEmber41st #55 ha lesz benne media player is, akkor legalább nem fognak unatkozni... -
#54 torpedo süllyed !!!!
nyertem -
Raszkolnyikov #53 "legalabb vlaki valami hasznos ervel magyarazna el hogy miert gondolja igy " ---> tapasztalat emeber tapasztalat -
Raszkolnyikov #52 "legalabb vlaki valami hasznos ervel magyarazna el hogy miert gondolja igy " ---> tapasztalat meber tapasztalat -
Razgon #51 Nincs gond, amíg a WC-öblítés vezérlésén kívül másra nem használják a Win2000-et.
Remélem a fegyverrendszerekhez nem lesz köze. -
Cat #50 a cég honlapja nagyon lol
a biztonságosabb világért, közbe mindenhol vadászgépek meg hadihajók vannak rajta - vérkomolyan gondolják
egyébként itt a romboló honlapja -
Conflict #49 Viszont a cikk alapján felmerülhetne a kérdés:
Mit használtak eddig? 3.1-et? 98-at?
Bizti, hogy mindent számítógép vezérlésűre kell megcsinálni, és mindezt egy átlagember számára is elérhető op.rendszerre kell építeni?
-
Freddy TNT #48 Jó viccek Nekem baromira tetszettek Azért kíváncsi leszek majd rá. Bár szerintem nem lesz köze a fegyverzethez, csak mondjuk a navigációhoz.(mondjuk elég kellemetlen,ha összekeveri a földrészeket) De ha mégis,akkor kíváncsi lennék az USB-s Tomahavk rakétára
Gondoljatok bele, ha mondjuk egy sasser típusú vírus jut fel a gépre? Fél percenként menne a hajó utánna bootolás -
#47 lehet simán kamu az egész :P -
patrik #46 Valszeg nem egy mezei Windows 2000 lessz rajta (szerintem:) ). Egyébként egy Unix alapú rendszerben én jobban bíznék. -
Benoke #45 "Az első Type 45 osztályú légtérvédelmi romboló 2007-ben fog hadrendbe állni"
És Win 2000 -et akarnak rajta futattni? Mé a Win 1.0 már nem is jó. Vagy az még nem elég öreg? :D -
#44 Üdv na már most osztom azokat véleményeket hogy egy ilyen hajóra amin kitudja még nukleális fegyver is kerül nem kéne az írányítást op rendszerre bízni értve ez alatt win-t linuot és bármi mást. Mert meghibásodás bármilyen atom biztos oprendszerben is adóthat és mondjuk ha ez egy launch paranccsal jár, nos hmmm gáz. Ezzel nem azt akarom mondani hogy Józsi bácsi távcsővel mérje be a célt és sacc/kb-re célozzon. Véleményem szerint magának oprendszernek csak mint ,,mankónak" kellene szolgálni és mondjuk ilyen hogy kilövések stb semmi közének sem szabadna lenni azaz közvetlenül nem. Bár lehet ez így is lesz kitudja... -
trabant #43 Nem igazán, Unix van PC-re is, cégnél pl. SCO Unixot használunk dual Xeonos intel szerveren. Azon is lehet double panicot csinálni elég könnyen, mégis stabilabb mint egy Windows. Persze az is lehet (valamennyire) stabil jól megcsinálva, de azért mégse véletlen hogy net szerverek szinte mind vmi Unix alapú oprendszert használnak. A Windows (NT vonal: 2000, 2003) inkább vállalati szervernek jó, jogosultságkezeléssel, meg hasonlók, a Unix / Linux ebben kevésbé jeleskedik, viszont stabilabb. Egy katonai cuccnál meg ennek kell legfontosabbnak lennie, itt nem elfogadható egy lassan bakúszó kék képernyő. -
#42 meg
"Udvozli On a Kire Kivanja Loni A Raketat Varazslo!" -
#41 "Az ön hajója léket kapott... kívánja telepíteni a szivattyúkat?" -
#40 ww3ban mar fegyver se fog kelleni csak hacker :) -
mechorg #39 A képen is látszik hogy össze-vissza lövöldöz majd : ) -
b2nary #38 whitehawk: koszonom a helyreigazitast.
Cat: igazad van, de nem is ilyes perspektivara gondoltam, hanem pc hardver kornyezet (legyen az barmilyen gyartotol is) vs Unix hardver kornyezet kapcsolatban -
Jimmyke #37 Má poénkodni se lehet? Egyébként nekem is Windowsom van. Azért hihetetlen, hogy manapság mindenkibe bele kell kötni, mert van egy véleménye ami a másiknak nem tetszik. -
Cat #36 egy hadihajó épitési, felszerelési költségeihez képest nem mérvadó, hogy SUN, IBM vagy noname PCket raknak bele -
dduma #35 Olyan lesz mint a Terminator, vagy nem is tudom mi. Egyszer csak programhiba, hajó off, rakéta go, bomba bumm, világ nyekk. -
rolika #34 egyébként nem egy charles ingram nevű ezredes csalt az angol "legyen ön is milliomos"-ban? :-D
konspiráció rulz -
whitehawk #33 A Unix rendszerekről nem pontos amit írsz. PCn nem csak Linux van (ami Unix klón) hanem pl BSD rendszerek (Unix leszármazottak) valamint például a kereskedelmi Sun Solaris is. (Az IBM féle AIXról nem tudom, hogy van-e x86-ra). -
rolika #32 én azért százszor meggondolnám ,hogy olyan technikát telepítsek egy hadihajóra, ami minden utcasarkon hozzáférhető... -
b2nary #31 Csak elmelkedes.
Unix> legjobb tudomasom szerint, maga a Unix rendszer, magaval vonz egy hardver kornyezetet is, azaz nem PC-s kornyezetben mukodik. Ha jol tudom, akkor a Linux a Unix PC-s kornyezetbeli megfeleloje.
Windows> a legtobb M$ termek, PC alapu, leven a windows is. Legnagyobb elonye, az elterjedt, konnyen "testre" szabhato hardver kornyezet, ami egyben a legnagyobb hatranya is.
Tapasztalat. En w2k, es XP rendszert is uzemeltettem, sajat gepen is hasznalok XP-t. A tapasztalataim alapjan azt tudom levonni, hogy alapul veve, egy jol karbantartott rendszert (legyen az minimum havi szintu frissites, egy alap tuzfal+virusirtoval definialva), a hardver az, ami megszabja az adott kornyezet eletkepesseget.
Azaz. Ha kelloen minosegi termekekbol epitkezel, nem lesz, csak ugy kekhalal, hardver problema, igaz, akkor meg mindig nem beszeltunk a szoftveres hibakrol.
Gondolom Unixnal alapbol olyan hardver kornyezetet kivannak meg, melyek minosegi dolgokbol peitkeznek, de ez csak felteves, nem foglalkoztam Unix rendszerrel eddig meg.
Miert w2k megis? Talan azert mert mar most 4 evnyi debug van benne, kelloen vedve stabil, es biztonsagosnak mondhato, es most nem az otthoni PC-dre gondolok! Valamint majdhogynem biztos vagyok benne, hogy egy hasonlo szintu (teljesitmenyu) PC-kbol epulo rendszer olcsobb, mint a Unix rendszer. Azaz, meg mindig olcsobb egy PC+w2k rendszer hardverrel egyutt+termek ellatottsag, mint Unix+hardver+termek ellatottsag.
Aki tud elvenni ebbol epito jelleggel, illetve hozzatenni, kerem reagaljon!
No war, make love! -
#30 a végén a windowsal ellátott vadászgépeket a hackerek fogják leszedni az égből -
Power #29 XP, mint server? -
Scooter21 #28 ENGLAND!!!! -
blakshep #27 Szerintem elég nagy hülyeség vindózt rakni bármire is...de ha már vindóz akkor egyértelmű, hogy 2k.... mindenki nagyon okosokodik, de eddig még 1 db konkrétum nem hangzott el, hogy miért is lenne jobb xp a 2k-nál....segítsetek ki legyetek oly kedvesek...véleményem szerint ugyanaz a 2, csak a 2k stabilabb, kevesebb erőforrást igényel, és nincsen minden tele a hülye fárasztó varázslókkal -
#26 hm... Inkább Xp-t kellett volna választani, az a legjobb.
Mellesleg vki mondja már meg, hogy miért jobb a "kernel pánik", mint a kék halál?:D -
Sityi #25 Miért 2000? _Elvileg_ az XP fejlettebb, nem? -
Power #24 Ha már windows akkor értem, hogy miért 2000-es, viszont nem árt figyelembe venni, hogy mindjárt 2005 és 2005.06.30-án végett ér a W2K teljes körű támogatása, utána következő 5 éven át már csak részleges támogatás lesz. Egy katonai biznicnél pedig ez is nagyon fontos szempont. -
#23 Ma már a hajtőművet is a központi kompjúter kezeli :-)
#10: KÉKHALÁL!!! -
#22 lol -
Cleawer #21 Win 2000 cruiser edition?
Sajna nem vagyok járatos a hiadieszközök fejlettségében ,de ez nekem furcsa:egy csatahajóra oprendszer?
De ha 1 kicsit elvonatkoztatjuk már ott vagyunk hogy egérrel célozni és katt...? -
archkoven #20 Én elégedett vagyok a Win XP-vel és meggyőződésem, hogy egy otthoni áltlagos felhasználó számára aki szeret játszani és természetesen illegális programokkal akarja telerakni a vinyóját az XP a legjobb megoldás.
Viszont egy olyan területen ahol a megbízhatóság kiemelt fontosságú elég necces Win XP-t vagy 2000-et használni.
Félő, hogy hamarosan az egész britt flotta a tenger fenekén lesz:))))))))) -
Alien_AM #19 tipikus hozzaszolasok nem is lehetett mast varni, egymas segget nyalva mindenki elajulva fikazza hogy menem unix alapu rencer. ezt mar masik tridben 1 evel ezelott kitargyaltuk legalabb vlaki valami hasznos ervel magyarazna el hogy miert gondolja igy ugye Jimmyke, csak nehogy te dogolj meg, hogy otthon felrobban a linuxos szarod. -
Sityi #18 Komoly kérdés: vajon mi miatt biztonságosabb a 2000 mint az XP (szerintük)? Ez azért kicsit elgondolkodtató, nem? -
Alfa Of NS #17 Es akkor egyszerre csak egy eszkozt lehetne hasznalni a hajon :)