58
  • kokaii
    #58
    THX!!!
  • Cat #57
    végleges
  • kokaii
    #56
    Szerintetek a mostani sávszélesség emelés végleges ,vagy csak reklámcélú?
  • FoodLFG
    #55
    Többen kritizáltak pár embert, hogy nem örűl a hírnek eléggé. Szerintem mindenki örűl, akit érint, csak ez az öröm olyasmi félöröm szerűség,mert ez a minimum amit megtehetnek az előfizetőkért, akik eddig fizették a MATÁV-nak (vagy valamelyik kapcsolódó interszolgáltatónak) a nagy csomó pénzt és akik ezután is fizetni fogják (valószínüleg)...
    FoodLFG
  • awender
    #54
    Egyetértek. Ennek ellenére elégedettséggel tölt el a sávszélesség növelése. Azt gondolom, hogy a növeléssel érték el azt a szintet, amiért épphogycsak megéri az előfizetés.
  • HUmanEmber41st
    #53
    Na örüljön minden Vnet-es!!!! Már felnyomták a céget az ombucmannál valamilyen diszkriminációra hivatkozva!!! Valszeg kénytelenek lesznek ezek a -k is szávszélt duplázni a meglevő előfizetőknél
    Persze előtte még futnak 1-2 kört...
  • gz8
    #52
    A kilobyte rövid alakja pedig kB, a prefixumokkal sem ártana köszönő viszonyban lenni!
  • gz8
    #51
    Rulez, persze hogy rulez. Attól még ragozni megtanulhatnál: 60-70-NEL, és nem -el. Kapís?
  • gz8
    #50
    Attól függ, milyen csomagot kérsz. Ha továbbra is a 384-est kéred, akkor azt kapod, illetve az 512-re növelt sávszélességet. Ha a 768-as csomagra fizetsz elő, akkor értelemszerűen továbbra is a 768-asét kell fizetned, de a sávszélt 1500-ra növelik. Egyébként olvasd el a hivatalos nyilatkozatot ITT, hátha egy-két bónusz kérdésre is választ találsz.

    Az 5-30 napos kínlódás meg valószínűleg nem lesz egy hónap, de most nyáron is iszonyúan sokat tököltek, mire a 384-es csomagomból végre 768-as lett. Idióták vannak ott, akik csak azt látják, hogy "né, A4-es lap, tele van betűkkel", aztán papírrepülőgépet hajtogatnak belőle, mert akkor jobb lesz.
  • Mr_Rob
    #49
    Invitel egyenlőre nem lép
  • NEXUS6
    #48
    Megnyugostam, akkor nem nálam szarult el valami!

    Már egy hónapja ui az eddigi 30-50 Kb/s helyett 60/70-el jönnek a cuccosok.

    Enternet rulez;)
  • Petya777
    #47
    Srácok! Nekem eddig 384es axelero adsl netem volt. Most járt le a szerződés és mondták hogy lehet új szerződést kötni (küldtek mailban szerződés-hosszabbító lapot meg számot ahová kell küldeni a faxot), kértünk 768ast, de most olvasom hogy központileg növelik a duplájára. Elküldtem 26-án kedden a faxot a megadott számra, de mikor azon péntelen felhívtam őket (okt 29-e), azt mondták hogy nem kapták mert karbantartási munkák voltak(...). Erre leküldtük aznap egy csávónak, aki beszélt velünk, mondta hogy min 5 nap, max 30 nap a növelés (MIT KELL EZEN 30 NAPIG CSINÁLNI???). Erre most hívott fel az a nő, aki eredetileg küldte a mailt, hogy küldjük a szerződést az xy fax számra(el is küldtük uygebár, de nem jött meg), mert rossz helyre ment (a csávóhoz). De mondta. hogy megvan és hogy most már inézik, min 5 nap, max 30... tehát elméletileg már 26ától menne a min 5 max 30 nap, ehelyett szerintem most péntektől (nov 5-e) kezdik számolni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy most először a 384-ről a 768ra lesz e a változás, vagy 384-512 és aztán majd 1500ra... Rosszat sejtek! Szerintetek hogy lesz?
  • gz8
    #46
    Látom, a nicked híven tükrözi a fogalmazási készségedet!
  • Piscator
    #45
    Kérdezték, ugyan minek e gesztus, hát hol a haszon.
    A már belinkelt matáv oldalból kiragadva:
    "Az Axelero Internet az intézkedéstől azt várja, hogy a tulajdonában lévő [origo] portál szélessávú tartalmai - amelyek a www.origoplay.hu oldalon érhetők el - minél több érdeklődő számára válnak élvezhetővé, valamint hogy üzleti ügyfelei körében a megemelt sebességek a vállalati hatékonyságot jelentősen javítani fogják."

    Khmm!-khmm!
  • Piscator
    #44
    Na végre, már vártam. Talán a DC is gyorsabb lesz-e??
    Amúgy a MATÁV-ellenesség hosszú évek kitartó munkája, de ha tényleg plussz pénz nélkül emelnek, thx.
    Amúgy a magam 12000es ADSLével megfizettem már jóelőre az egészet, min 2 évig. :-(
  • G.Freeman
    #43
    invitel tartja a "legdragabban a legszarabb netet" kitunteto poziciojat a piacon szoval nekunk nem kell aggodni ugyse emelnek maguktol...
  • Cat #42
    nem
  • NiGhTM4R3
    #41
    Skacok, ha Én az Emitel-nél vagyok előfizetve, attól még nekem is növekedni fog a sávszélem? (384/64 ADSL)
  • Czibu
    #40
    Én Azt tudom, hogy felhívtam az invitelt, és tettem panaszt erről, és egy technikus kolléga erre azt válaszolta, hogy nem fogják annyiban hagyni, és a jövő héten őkis megteszik a lépéseket, pl a 768as csomag olcsóbb lesz, azt hiszem. Próbáljon meg mindenki feltelefonálni, aki szeretné az emelést. Lehet fenyegetőzni, hogy szolgáltatót váltotok akkor... satöbbi.
  • shad2
    #39
    Azért én továbbra is bízok benne, hogy ha az össze konkurenciájuk duplázza a sebességeket, akkor ők is dupláznak (és nem az áron :)).
  • Cat #38
    semmi nem ösztönzi őket erre, saját szolgáltatási területükön azt csinálnak amit akarnak
  • shad2
    #37
    Nem tudja valaki, hogy vajon a drága Invitel is lép erre valamit? Esetleg gyorsítani fognak ők is? Reménykedek... :)
  • UnnameD
    #36
    Ez csak matávra vonatkozik? Invitel-nél lesz vmi változás?
  • pemga
    #35
    Ez a 308k-s büntivonal úgy műxik mint régen volt? Tehát, hogy aki büntin van, azt mindenkit _ugyanarra_ vágnak rá, és lehet 1-2kB/s-el szenvedni? This is not revenge, this is punishment. :) Havi sok pénzért szerintem ez szemétség :). ADSL mellett nyugodt az éjszaka, pláne megemelkedett sávszél mellett :).



    Egyébként most már kb. két éve váltottam Matávra, a rendelkezésre állásuk a chello-hoz képest majdhogynem tökéletes :). (Két év alatt 2 leállás, chello-val havonta 2...)
  • An-Dee
    #34
    Érdekes 1 dolog kimaradt a hirekből mindenhol, nevezetes, hogy ez egy TEST, felhívtam a szolgáltatómat, hogy nekem nem kell gyorsabb, inkább a mostani legyen olcsóbb, és mondták, hogy nem lehet mivel ez a változás nem végleges, kb 3-4 hónapig fog tartani, hogy utána mi lesz, azt nem tudják.
  • Stann
    #33
    Hali! Ez melyik szolgáltató?
  • NeoMaN
    #32
    Azért nem újong senki, mert ezeket 2 hete mindenki tudja, akit igazán érdekel...
  • kozso
    #31
    A Matávnak ez ott éri meg, hogy ez ugyebár max letöltés lesz, és azt az összes juzerére csak az Axelero fogja birni, a többi meg vagy nem éri el a maxot vagy lagolni fog mint a disznó, habár valszeg az axeleros lag is nagyobb lesz egy picit. Ezután majd átcsábíthatják a nem Axeleros Dsl-eseke, ahol lehet...
  • Aramir
    #30
    Ujjonganék, de Inviteles vagyok :/
    Azok mikor emelnek vajon? :(
  • Smitiz
    #29
    Én sem értem miért nem újjong senki.... kb 1 éve volt hogy szintén díjmentessen rádupláztak a sebességre (legalábbis nekem 384/64 --> 512/128
    lett), és azóta is nagyon korrektül megy és az előfizetés sem lett drágább.
    Szerintem ez a Matáv ellenesség egy berögzült dolog, én már több mint 5 éve matávos vagyok (Modem, ISDN, ADSL) és szinte azt mondhatnám, hogy semmi bajom nem volt vele.
  • uu
    #28
    btw az emeles utan az 1500as dsl a tvnet kft-nel 9.990ft +afa lesz. en erre hajtok :) (1 ev huseget ala kell irni, de nincs belepesi dij)
  • uu
    #27
    szokott lenni a szerzodesben egy ilyen pont hogy a szolgaltato barmikor valtoztathat a dolgokon :)
  • Sliders
    #26
    Azt nem hiszem hogy megtennék. Én pl nem irnám alá a szerződést ha abban nincs kikötve az hogy nem vezethetnek be rá limitet. Külföldön sajna van limit a DSL-en asszem, de ott is van korlátlan. Szerintetek jövő év összelére már emberbaráti áron lesz az 1500 és a 3000 DSL?
  • uu
    #25
    az lenne a poen ha most ezt bevezetnek mindenki valtana + alairna a huseget es januarban bejelentik hogy mostantol 10 giga limit :D
  • Ramza
    #24
    Ott a közlemény az Axelero honlapon, csak körbe kellene nézni...
    Itt
  • xj700t
    #23
    Nekem 512-es axelerós DSLem van 3 éve. Én személy szerint nem panaszkodhatok. Persze, mert ilyen hűséges, vagy éppen hülye vagyok adhatnák ingyen is, de ugyebár a kapitalizmus nem erről szól :)

  • pafi
    #22
    Azért nincs nagy ujjongás, mert mindenkinek gyanús....
    A Matáv nem erről híres! Biztos van benne valami csavar, ami bevételeiket növeli majd... Szerintem a matáv területen levő internet-szolgáltatóknak kell majd nagyobb nagykerárat fizetni, de ez is csak tipp...
    Ja ás ezen kivül, mivel nem változnak a szerződések, a garantált sebesség sem, így hát vagy jön gyorsabban, vagy ha nem, akkor sem reklamálhatsz. De reklámnak qvajó.
  • skorpio7
    #21
    Nesze neked a válasz okostojás:

    ELBÚJHAT A SEBESSÉGÉVEL AZ ADSL

    Ja igen... mielőtt még vki nem értené miről van szó egy kis összehasonlítás.:

    ADSL:
    1500/256 - 1 év hűség - 11990 Ft (Datanet mint legolcsóbb)
    3000/768 - Sok helyen semmi, ami van legolcsóbb: 31250 Ft (Tvnet)

    Chello classic:
    1532/512 - 1/2 év hűség - 10900/9900 Ft
    3072/512 - 1/2 év hűség - 16900/15900 Ft

    Teszem hozzá, hogy mindkét fél össze-vissza akciózik (ingyen hónapok, chello-nál most 3) és így még olcsóbb a chello hasonszőrű szolgáltatása. A korlátról meg annyit, hogy chello+ esetén ez 60 GB! után egy 308 kbit/s-es (38 kB/s) büntető vonalat jelent, vagyis korlát képpen visszavágnak majd egy mostani legolcsóbb ADSL-es korlátlan sávra (közel akkora a sebessége ugye a 384-es ADSL-nek)... egye fene legyen hát. :DDD
  • htmm
    #20
    Remelem, tenyleg igy lesz. Korrekt lepes lenne. De miert vagyok szkeptikus?
  • HUmanEmber41st
    #19
    LOL, van 1 ismerős, neki is tvnet-e van rátett 6 PC-t és mind a 6 gépen 512-vel töltött le.. na ez a nem semmi.. és havi 10k fizet. Az a gyökérség az egészben, hogy nem lehet szolgáltatót választani..Nekem Inviteles van, és 55,4kb/s nél nem megy gyorsabban a letöltés, két utcával arébb már van Matáv vonal, ott 64-70kb/s -re is felgyorsul, és azt is 512-nek nevezik..a bővítés után mi lesz? Már 1,5 lesz a sávszél? Nekem meg marad 1024???
    kár, hogy nincs "gyökér " szmájli...