PS2 chipek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Al Age
Nagyon ütõs dolog, tény, de a DMS fórumon olvasgatva én elég sok olyan topikot és kommentet találtam, ahol panaszkodnak, hogy nem mûködik, némelyik gyártási hiba is látszik (!!!), valamint egy veszélyes dolog, amit nagyon hangsúlyoznak: olyan gépbe, amiben már volt standard "forrasztós" chip semmiképp ne próbáljuk meg betenni. Miért? Mivel ez a kettõ kis izé amit rányomsz a bios meg a cd/dvd-vezérlõ chipre nagyon érzékeny és ha a chipek némelyik lábán van egy kis ónmaradvány, akkor nem úgy fog érintkezni ahogy kell, rosszabb esetben elgörbíti a kis érintkezõ felületeket és rendelhestz újat - amivel ugyanúgy járhatsz. Nekem is megforult a fejemben ez a chip, de emiatt a veszély miatt mondtam le róla, tudod, lehet, hogy ónszippantóval leszedem az ónt meg minden, de inkább biztosra mentem és ezt egyáltalán nem bántam meg.

DMS4, Matrix Infinity, Ghost 2, ezekbõl bármelyiket veheted a Ghost2-t személyes tapasztalaból is tudom ajánlani, a Modzone-os srácok is azt írták nekem az egyik ímélben, hogy csak ajánlani tudják és ez a legjobb ár/érték aránnyal rendelkezõ modchip.

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.

Al Age
Igen, én a www.modzone.com-ról rendeltem. A rendelést szerintem mindenképpen Te intézd, én szívem szerint még a beépítés folyamatánál is végig ott lennék, a saját csipemmel ugye mázlim volt, mert a régi chipem maradványaként 14 vezeték eleve ott volt, ahova az újhoz is kellett, így csak 3mat kellett nekem forrasztani az alaplapra.

Lammer
AGE! szerinted is most a top ez a szoldzsörlessz DMS4? 😉 erosen godnolkozom, hogy atcserelem a ripper2goldomat egy ilyen okossagra 😉

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Lammer
sajnos pedig igy van, ehhez szokj hozza, hamar backupolni szeretnel add meg a modjat jol, inkabb gyujts ra, mintshogy utana sirjal, hogy szarfoskupac az egesz... 😉

SZilaJMaGGoT
öööö... Te netrõl rendelted a chipet?? Vagy ha boltba megkérem hogy rendeljenek nekem nem basznak át?? Sokba kerül a leszállítás?? Nem tudom elképzelni hogy hogy tudnék így megállni 20 alatt... :S

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Al Age
Egy szó mint száz, a chip az, amin tényleg nem szabad spórolni. Én most rendeltem meg a Ghost2-met és tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom, 25 Euro. Néhány embernek biztosan mond valamit a Messiah chip név, na a G2 ennek az utódja. 😊

Al Age
Lammer tökéletesen leírta a dolgot. Régebben írtam itt, hogy egyik barátomnak 10k volt a chip, a beszerelés és 3 hónap garancia. állítólag matrix Infinity került bele, ami viszont a legolcsóbb helyeken is 30 Euro körül van. Viszont nincs az az ember aki üzleti célból (tehát nem barátnak) cirka 2000 Forintért beszereli és még 3 hónap garit is ad rá.
Viszont ugye van a Modbo 2 chip ami egy az egyben Matrix Infinitynek tûnik egész addig amíg az ember nem szedi szét a gépét és nézi meg magát a hardvert. Olyannyira annak tûnik, hogy a Matrix Infinity szoftvere fut rajta, de ha valaki megpróbálja ezt frissíteni, ahogy a Matrixot lehet, akkor búcsút inthet a chipnek.

20 alatt még úgyis megállsz, ha külföldrõl rendeled a chipet és valakivel beépítteted.

SZilaJMaGGoT
Ja az a 20 dollár meg kb olyan 5 kilo körül van nem?

SZilaJMaGGoT
Hát oké... Éttem. De... Most nem fuldoklok a pénzembe, és 30k a ps, és akkor még plusz egy x k egy chip??? Kb egy tizest szánnék a chipre, de ha mondtok ettõl jobbat ami nem üti 20at, és jól mûxik az esetleg. Egyébként beforrasztani se lehet nagy dolog, ha megadja valami leírás hogy hova, max rábíznám faterra, mer én hajlamos vok elbaszni a dolgokat...

Lammer
meg mindig nem erted...
szepen tetelesen leirom hatha leesik 😛

DMS4 SE Pro: US$ 64.95 / € 64.95 <--- 1ik legjobb letezo chip
DMS4 E.Z.I. Pro: US$ 79.95 / € 79.95 <--- detto, csak nem kell forasztani
...
...
Magic 3.1 ModChip US$ 19.95 / € 19.95 <--- gagyi chip, Magyarorszagon ez divat, es a legborzasztobb, hogy ennek is van klonja(ize a magic5nek tuti van klonja...), ami meg olcsobb gagyibb... es azt teszik bele sok gepbe...

Kerdeseim!!!!
-Hol a beszallitasi piiiz(a ket szep szemedert nem szallitjak le ingyen)????
-Beszerelesi dij(a ket szep szemedert nem fogjak meg plusz ingye' beszerelni)

at-e basztak????
matekozz... 😛PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Maffya
Pécs környékén nem tudnátok ajánlani vkit chippelésre,aki megbizható? Privbe is irhatjátok

petyka2
Majd megtudja ha 3 hónap múlva fejcserés lesz...<#nyes>

Az élet egy xar játék,de kib****tt jó a grafikája...

SZilaJMaGGoT
Haverom unokaöccsének 10 kilóért megcsinálták, és megy minden.. Mi baj lehet vele??

Lammer
ahogy Age kollega mondja, bar inkabb az o peldajat kovetnem: megrendel NORMALIS chip es beszerel(vagy tet) nemigaz 😉

10Ks beszereleses sz*roktol ovakodjon mindenki... 😞
szerk: szijjamagotnak ment :Ð

Al Age
Itthon 10ezertõl kapsz beépítéssel együtt.

SZilaJMaGGoT
Mennyi kb egy olyan chip hogy másolt játékokat játszak?? Mert egy hét múlva veszem meg havertól a ps2-t, de neki valami boot lemez volt hozzá amit tologatni kell, és úgy hallottam chippel ez megoldható...

nekem asszem a csippemmel van a gond
itt (debrecen) valami vudu2 csippet mondanak 18ért
ez elég húzós szerintem
tudtok Debrecenben mást?
Al Age
Megvan a legújabb firmware is a chipemre. A dev mód is mûxik, eddig 3 progi megy memóriakártyáról (G2 config manager, execFTPs, HDLoader), még hármat feltehetnék, de szerintem nem lesz többre szükségem. Hétfõn veszem a vinyót. 😛

Al Age
Matrix Infinity-nél semmiképp sem jobb.

johnny quest
A DUO2 se-rõl mi a véleményetek, jobb mint a matrix infinity vagy nem?

johnny quest
Köszönöm a gyors válaszokat!

Al Age
A Matrix Infinity is kiírja a PS2 logo alá, hogy Infinity, valamint a firmware verziószámát, ugyanakkor van a Modbo chip, ami az elõbbi klónja, az is éppúgy kiírja.

Al Age
Te már csak tudod, igaz? 😉

Korai a dicséret.

Hapci

Ja, és én is az rgb-t ajánlom.

Hapci

Ha esetleg ripper3 van bent az pl kiirja a képernyõre a playstation2 felirat alá.
Nem tudom hogy a többi tudja-e.

Hapci

Al Age
Szinte lehetetlen.

Al Age
Ha ugyanazon a tv-n ugyanazzal a kábellel jó volt az õ gépével és a tieddel nem, akkor nyugodtan vidd vissza, egy chipnek kötelessége színesben játszani az import játékokat. Ha nincs gari akkor van a neten egy egyszerû mod, amivel mind NTSC, mind PAL játékok színessé tehetõk a ps2-n.

johnny quest
Apropó hogyn tudnám megállapítani hogy mijen chipet raktak a gépbe, anélkül hogy szétszedném.

johnny quest
Ja és két tv-n is próbáltam, és ugyanazon a tvken a haverom gépével jó volt a kép abban vmijen infinity chip van.

Al Age
Vegyél egy RGB kábelt 1000.- körül már van.

johnny quest
Most raktak chipet a gépembe és az a gondom hogy az ntsc játékoknál fekete fehér a kép,vajon ez mitõl van.
köszi

Al Age
Nos bekerült a chip a gépbe de szívtam vele egy darabon.
Kb a negyedik, különbözõféleképpen megírt firmware-cd után rájöttem, hogy miért is nem akar mûködni a szemét. A honlapjukon rossz a feltett image file, ezért most egy régebbi, szintén a honlapjukon fellelhetõ firmware-rel megy a chip. Külön örülök neki, hogy az elsõ chip-installom elsõre hibamentesre sikerült. :-)
Dev módot még nem tudtam kipróbálni, mert elfogyott az írható cd-m. 😛
Megérte ez a chip ennyiért, nagyon megérte.

GamerAdams007
És azt hogyan (milyen programmal)?

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

Át kell kódolnod olyan formátumra amit a DVD játszó megeszik: VCD vagy DVD esetleg divx vagy mpg ha le tudja játszani.
GamerAdams007
Nem tudja valaki hogy tudok kiírni avi fájlokat dvd-re úgy, hogy a ps2-m vagy a tv-s dvd lejátszóm is szeresse?

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

persze ps2 és dvd s játokokról van szó.😊
Sziasztok nem tudja valaki hol lehet olyan cd beszerezni amivel indithatóak a nem gyári játékok.Nem szeretnék chip/et cserélni benne.Ha van valakinek valami infoja esetleg eladó irjon légyszi.Köszi
Nem tudom akkor mi lehet, megpróbálom másik géprõl küldeni.

Hapci

Mondjuk én a Verbára esküszöm, mert volt olyan játék (Area51) ami eredeti TDK-n akadozott, szagatott a videóknál és ugyanazzal a módszerrel megírva Verbán meg tökéletes volt. Mondjuk ez nemtom miért van...
De az lehet attól is hogy más iróval van irva. Az sem mindegy.
Chiptõl is függ. Pl régebben az ssx ment ar2vel de a magic3 mal már nem ugyanabban a gépben.

Hapci

öregharcsa
TYLER!

nem találkoztál valahol egy másik fórumon ezzel a névvel?: macsipakkány 😊)

http://pspfilez.extra.hu/

öregharcsa
ez nekem is valahogy így mûködött ....nem tudom miért...én is a chip-re gyanakodom...de asszem minimális eltérés van az alaplapon a két gép között.
majd megkérdem a szervízes haveromat õ biztosan tudni fogja

tyler82
Persze ez nem sokat számít hogy limited edition ezt csak azért írtam merthogy elvileg SCPH 50004 es és SCPH50004es között nem lehet különbség. Leszámítva a chipet...Szerintem az lehetett a ludas...

A smooth sea never made a skillfull sailor

tyler82
Jaja. 1etértek veled.
Mondjuk én a Verbára esküszöm, mert volt olyan játék (Area51) ami eredeti TDK-n akadozott, szagatott a videóknál és ugyanazzal a módszerrel megírva Verbán meg tökéletes volt. Mondjuk ez nemtom miért van...
Meg haver írt egy killzone-t nekem és az õ gépén elindult az enyimen nem.<#szomoru1> Persze ugyanolyan gépünk van 50004es mind a kettõ ráadásul mind2 Limited edition.

A smooth sea never made a skillfull sailor

öregharcsa
hát philipset soha nem raknék bele ez biztos ,de ha neked ezt ajánlották akkor csináld!
az eddig bevált lemezek amikkel soha nem volt gondom az a TDK
(TTG02!!!) és a VERBATIM lemezek voltak.
a ritek G05-ös TDK lemezeket már nem szereti annyira a PS2 de még elmegy kategóriába tartozik.

Wow! De jó ajándékot hozott neked a Mikulás! Grat...bár egy picit irigykedek...

Al Age
Most megyek pajtihoz a hálózatot tesztelni. Nemsokára lesz vinyó és a chip is beépítésre kerül.

Al Age
Hmmm úgy emlékeztem egyszer ezt már leírtam itt.
A honlapjukon van az e-mail cím a "contac us" menüpontnál és angolul írtam.

Mosógépszerelõ? <#nevetes1>

Azt mondta nekem a szerelö hogy -tdk és phillips lemezeket használjak a ps2be. verbatim nem jó csak számítógépbe.