2558
Melyik chip milyen?

NINCS WAREZ! Csak említése is törölve lesz, figyelmeztetés után pedig megy a banhammer!!!

• turho
    Olyan megerőszakolás-féle.
    Tudod mi a szomorú? Gyárilag is adtak ki olyat. A kék aljúak. Nekem is van. valami foci-marhaság, talán pro evo soccer...
  • Alucard
    Kösz turhó
    PS2 RIPelt CD-kröl azt tudtam hogy ba***a.
  • turho
    Ps1 backupok nem nyírják. Sőt...(persze ha jó állapotúak).
    PS" GAME Rip CD-n...na az igen. Az nyírja az egész olvasót, mert teker mint állat.
    Ps1-től nem kell félni, cd-lézer megy és amúgy is lassan olvas...
  • Sliderx
    Természetesen igen, főleg a cd-k nyírják nagyon a fejt.
  • Alucard
    még egy gyors kérdés! :)
    KS-ben azt mondták szigorúan csak jóminőségü lemezre és 4X-en irjuk a játékokat.
    Namármost nekem van egy rahedli PS1-es játékom eredeti philips CD-n de 16X lettek felirva.Ez tönkreteheti a gépet?
  • turho
    Hát, nem tudom hogy neme csak ps1-ben lehet leformázni a ps1 kártyát....de ezt tényleg nem tudom, 50 %. A PS2 tud rá menteni az addig ok.
  • Alucard
    Igazad volt turho nincs megformazva Castlevania is azt irja!Mar csak azt nem tom hogy hogy formazzam meg mer ha castlebe ranyomok hogy formatting akkor kiirja hogy formatalja, de mikor végzett akkor megint ugy jelzi mintha nem lenne megformazva.Szal nem formazza meg :( :)
  • turho
    Szerintem 2 eset lehetséges: 1: nincs megformázva (nemtom ps2 tudja-e, de ps1 tuti, illetve néhány ps1 játék) 2: xar :)
  • Alucard
    Nem tudjatok hogy a PS1-es SNAP memóriakártyát miért nem látja a PS2?
  • Lammer
    GHost2ot kifelejtetted... ;) kicsit "tud" azis ;)
  • turho
    Annál jobb nem kell, hacsak nincsenek extra igények. Arra meg már költeni kell rendesen, pl DMS4 széria. De az is csak a saját menüvel, meg 1-2 extrával több.
    Szóval én kedvelem a H2O, Myth és Modbo chipeket.
  • Alucard
    turho a myth csipröl elmondanád a véleményedet?? Nekem ugyanis ilyet raktak bele.
  • turho
    nem is ezt a szmájlit akartam... :DDDDD hanem ezt
  • turho
  • Lammer
    mester ez nagyon korrekt volt! en sem irhattam volna szebben
  • turho
    Nagy PS2-kkel alapvetően semmi gond ilyen téren. Slim PSTWO jószágoknál alapvetően egy széria hibás, a hírhedt V12 alaplappal szerelt gépek. Azaz az SCPH 70002-es széria.
    Itt áramköri elbaxások folytán a fej vezérlése hibák esetén megszaladhat, és kinyomhatja a lézerdiódát, illetve a lencseeltérítő-tekercsek is leéghetnek. Ez ugyebár minden esetben fejcsere.
    Ezért találtak ki néhányféle fejvédelmet, értelmesebb "szervizes" ezt be is építi a V12-esekbe.
    Egyéb ps2-k halálozási rátája átlagos.
    Bármely ma kapható automata chip megvédi a gépet a félreolvasástól, és az ezirányú túlmelegedéstől, egyéb hibáktól. A hosszannyomom, 2 mp-ig nyomom stb chipeknél (Voodoo, titan sx) kényszeríteni lehet a téves olvasásra a gépet (psx üzemmódban indított gép dvd-vel, és fordítva), ez egy idő után nem tesz jót.
    Minden PS2-nél alapszabály: a lemezeket karcmentesen, tisztán tartani. A gyári játék ugyanúgy nem tesz jót a géppel, ha agyig karcos, ujjnyomos. Körkörös koncentrikus karc esetén a fej elveszti a fókuszpontot gyakran, a lencse nekikoppan a lemeznek, és megsérülhet a felszíne. Ez is ehy hibalehetőség, de odafigyeléssel nem lehet baj.
    PS2-rip cd-n: ez a fajta állat kerülendő tartós használatra. A nagy PS2 érdekes módon jobban viseli ezek használatát. A régi időkből maradt ránk ez a módszer, amikor még drága volt dvd-t írni. A dvd-s játékokat megcsonkítva rázsúfolták cd-re. Ezen lemezek használata azért hátrány, mert használatukkor a gép törekszik a dvd-lemezekről lejövő információsebesség elérésére, emiatt pörgeti a lemezt mint az állat. A motor, és a fejeltérítés is fokozott igénybevételnek van kitéve. A cd-s ps2 rip kerülendő, tartós használatra pláne.
  • Prypiat
    Azt meg tudod mondani,hogy kb mennyiért és mennyi idő alatt volt meg a dolog?
  • Alucard
    Nekem Myth van benne és KS-ba csinálták
  • Prypiat
    Sziasztok!

Nem volt időm visszaolvasni a fórumot sajnos ezért ne haragudjatok rám!
    Nekem egy SCPH-50004 típusú ps2-m van és ebbe szeretnék egy chipet. A kérdésem az lenne,hogy bp-n,hol csinálnak normális munkát ez kb mennyibe kerül,valamint jár valamilyen veszélyel a chipeltetés? Azt hallottam,hogy az olvasófejet tönkreteszi de állitólag a legújjabb chippek már nem. Ez igaz?

A segítséget előre is köszönöm!
  • opepe
    Konzone avagy Csipbuda, hirdetésekben néha az utóbbi néven jelennek meg. Elvállalták a legújabb alaplapos 75004- es PlayStation 2 chippelését. Egy hét múlva visszakaptam a gépet, melynek nem egyezett a MAC- address- e, a korábban felírttal. Tehát most van egy chippelt gépem, ami tulajdonképpen jól működik, de az egész belsejét kicserélték. Véleményem szerint az összes kis üzlettel vigyázni kell, ahol lehet átverik az embert és kifosztják a szervizelésre leadott gépét. Tehát kerülendő: (Station 3 Kft, III. Bajvívó u. 8)
  • Sliderx
    Tisztában vagyok vele, mit jelent az, hogy állítanak a fejen.
    Ez a gép már nem sokáig lesz nálam, veszek inkább egy újat, ha lesz rá kredit.
  • Ersiman
    Miért ha valaki azt mondja rossz kiveteted? (Nem kötözködni akarok, csak érdekel :)
  • maruzst24
    Van itt valaki aki tudna nekem segíteni?
    A TITANIUM chip az jó vagy rossz fajta tipus?
    Mert ilyen chip van a ps2őmben.
  • HHapci
    Bár én origiként kapom biztos sony forrásból eddig 6hó mostanában már csak 3 hó garival, és néha akad azért gond velük.
  • öregharcsa
    na akkor elmondom hogy ilyenkor mit csinálak a szarul olvasó gépekkel:nagyon egyszerű a lézeren állítanak egy kicsit(azt hogy milyen értékről milyenre azt ne kérdezd)így egy kicsit tovább él a géped de elég hamar elmegy a boldog vadászmezőkre(ilyet már én is kértem, de csak külön kérésre voltam hajlandó amíg meg nem jött az emberkének az új fej).
    ezzel csak kitolták egy kicsit a gép működési idejét de csodát ne várj.....
    amióta megjelent és nálunk lehet kapni nekem azóta van ps2-öm(145e ft volt chip nélkül) sőt elég sokat szereztem haveroknak -barátoknak, de akik ott vették a gépeiket azok előbb utóbb nálam kötöttek ki hogy segítsek mert valami baj van vele....na azóta nem jár oda közülük senki....
    ezeket csak azért írom mert te kértél infokat róluk és sajnos ez az igazság.
    nagyon simlis egy brigád és nem csak én mondom ezt ha megnézed.....

üdv

remélem neked jobb tapasztalataid lesznek velük kapcsolatban a későbbiekben is..
  • turho
    Tudjad, hogy felújítottnak adják el külföldön is 10-ből 9 helyen, 1-3 hó garival ezeket...innentől kezdve szomorú a 15-18 k-s ár.
  • Lammer
    mint mar irtam a konzone-ek eleg korrektek(mostmar reklamdijat fogok szedni toul :D)
  • Sliderx
    Nem akarom megint leírni az egészet...
    Nem volt más választásom!
  • Simi 18
    éán nem ismerem a ks-t mert monori vagyok habár Pesten tanulok de akkor se ismerem őket.
    De ha nem bízol bennük akkor válassz másikat olyan nincs hogy nincs más szervíz vagy bolt.
    Ja igen használtat csak alkatrészbe vegyél esetleg ami még működik mivel a chip általában 99%- ban jó marad az meg elég sok lóvé azért
  • Sliderx
    Használtat többet nem veszek már ezt is tudom, mondjuk pénzhiány miatt volt, na mindegy most úgy néz ki összejön egy újra.
  • Sliderx
    Azért azt is figyelembe vehetnéd, hogy gyakorlatilag nem volt más választásom, csak a KS, mert ők vállalnak azonnali szerelést, na mindegy.
  • Sliderx
    Tök mindegy mit írok neked, akkor sem tudlak meggyőzni, mondjuk nem is akarlak.
    Az olvasófejem meg tényleg szar volt, mert filmet mint már említettem 100-ból 3 at indított és az is megakadt. Szarabbra meg tuti nem cserélték ki. Miért? Mert most, hogy állítottak rajta már viszi az írott filmeket.
    Nem akarok vitázni, szerintem felesleges.
  • Simi 18
    az gáz de sebaj. Valaki végigtolta a Resi 4-t
    J aigen agyenge fej nem is olyna gyenge fej vag ynálam lehet hogy csak gyenge fejnek álcázott fej van bennt.
    De egy biztos legalább ahol szoktam vinni a gépem ha valami baj van ott legalább nem basznak át :) ez is haladás hogy meg lehet bízni még az emberekben
  • öregharcsa
    nézd én normálisan álltam hozzájuk, de nem tűröm el hogy a pénzemért még át is basszanak....
    egyébként ez a "gyenge a fej" című hibafeltárásuk már nagyon régi dolog...így szerezték be anno a nagyon jó olvasófejeket(értsd ez alatt:kicserélték a delikvens gépében a jó fejet egy szarabbra).
    mindenesetre további sok sikert velük kapcsolatban...
  • Sliderx
    Fasz kivan most van két ps2-m amivel nem lehet játszani, az egyikben nincs chip+szar a fej azért, a másikban meg van de szar az olvasófeje. LoL
  • Sliderx
    12500 csak akkor 10000, ha náluk veszed a gépet.
  • Al Age
    Pontosan.
  • Simi 18
    Rendben van nem mondom hogy nem fontos mert az de nagyon dce sokan nem tudják hogy melyik chip van a gépében meg ugye az is előferdülhet hogy nem is az jerül bele amit te szeretnél
  • Sliderx
    Jó az, ha nem volt telepakolva szar lemezzekkel akkor sokáig jó is marad. Persze egy idő után nem árt az áttisztítás.

Ja igen, keresek valami tisztító vacakot amivel fejet lehet pucolni csak elfelejtettem a nevét. Valamilyen alkoholt tartalmaz. Valami p-betűs de nem jut eszembe...
  • Simi 18
    J aés igen 2 éve is 12000 volt egy chippelés most is annyi -- érdekes