2558
Melyik chip milyen?

NINCS WAREZ! Csak említése is törölve lesz, figyelmeztetés után pedig megy a banhammer!!!

• jaszy
    2 ellenálás és 3 cm er vezeték kell a fejvédelemhez ! De lehet sz@rul is bekötni :)
  • SolidSnake
    Létezik, hogy a chip hal meg előbb, nem a fej? DVD-ről simán mennek a filmek (akár eredeti, akár másolt), de az írott játékokat pár napja nem viszi a gép (még a régi, vastag PS2). Kipróbálnám eredetivel is, de az momentán nincs a környezetemben.
    Másra nem tudok gyanakodni, csak a chipre, persze lehet, hogy tévedek. Más is találkozott ilyen problémával?
  • t256
    Köszi!
  • dinomano
    Nah, nekem pont slim v12-es 70004es volt; és a fejvédelem nagyon xarul volt megoldva; majdnem meghalt a fejem..valami vacak diodas fejvédelem volt, az is xarul bekötve... :-|
  • jaszy
    A lencsét,az alsót és a felsőt. Igatábol tecsak a felsőhöz férsz hozzá ezért egy szakszervíz célszerűb.
  • t256
    Azt le tudnád írni, hogy egy ilyen tisztítás, hogy néz ki ?
    Mit kell tisztítani és mivel ? (egyébként slim gépem van)
  • jaszy
    ÁÁÁ a fejet nemöli meg a chip !! Fejvédelem csak a slim v12 es alaplapos 70004 esbe kell. A TÖBBIBE NEM !!!! A fejet a rosszminőségü lemezek és a HŐ öli meg. A napokban ujitottam fel egy fejet amibe szószerint elolvadt a szalagkábel,szétégett,megkeményedett. Sajna rossz a hűtés,ez a fej halála. Pár óra intenzív játék és tűzforró a gép. Nemszabad zárt helyre tenni (pl hifiálvány,zárható ajtóval) ezzel már énis megszívtam.Kinyitottam a hifiálvány üvegajtaját és KB 50C fok volt bent. Én + ba beszerelnék valami processzorhűtőt ami a servo IC-t és a fejet hűti. Ha hangos a gép az a fej hibálya. megkell időközönként takarítani és nemkell karcos,gagyi lemezeket beletenni.
  • dinomano
    Igaz hogy nem a chip öli a fejet, de ez nem mindig igaz... Nagyon gánya chip volt a PS2-ömben egy darabig (szar volt a fejvédelem+forrasztas is); és a fej is sokkal hangosabb volt, mint az uj (normalis) chippel...
  • Al Age
    A fejet nem a chipek ölik, hanem a rossz minőségű backup-ok.
    Chip csere nem tudom mennyi lenne -sok mindentől függ-, egy módosítatlan gép okosítása szokott 10 ezer körül mozogni, normális chippel (ModBo, H2O stbstb...). Talán benéz a topikba turho, ő talán vállalná a műveletet.
  • rabies
    Affenébe... Az az igazság, hogy nem tudom, hogy költsek-e erre a gépre, bár ahogy olvasgattam, hogy ez a fajta chip előbb-utóbb megfingatja a fejet is...nem is tudom. Nem tudod, hogy kb. mennyiért lehetne egy ilyen chip cserét végrehajtani, valami egyszerűbb, de minőségi chippel? Ja, és köszönöm az eddigi segítséget
  • Al Age
    PS2 topikban válaszoltam, de az ott feltett kérdésemre itt már a választ is leírtad. El kell, hogy szomorítsalak, a világ legganajabb chipe van a gépedben, egy időben MO-n szinte csak ezt a szart építették gépekbe.
    Ez ha jól tudom egy programozható IC, amibe a 3-as Magic firmware-jét égetik bele. Az én gépemben is egy ilyen volt egy ideig (azt mondták Magic 3.3 kerül bele, 10 rugó volt), de ahogy lehetőségem nyílt egy normális modchip beépítésére repült a gépből.
    A kérdésedre válaszolva ezzel csak úgy simán nem fog menni a külföldi régiós DVD sem.

Ha minden igaz ez van a gépedben:
  • rabies
    Sziasztok! Régiókód mentesíteni akarom a ps2-t (slim), hogy tudjak amerikai DVD-ket is lejátszani, ezért kiváncsi volta, hogy milyen chip van benne. (Használtan vettem, a srác nem tudta, hogy mit raktak bele) Sikeresen szét is szedtem (utána össze is tudtam rakni ), és egy olyan chipet találtam benne, amin csak egy "UBICOM" felirat volt, meg egy hosszú számsor, illetve mindenféle drótok voltak ráforrasztgatva, és egy gagyi fekete ragacs tartotta a chipet. Meg tudja nekem mondani valaki, hogy ez mi lehet? A játékok elindításával nem szokott baj lenni, igazából sime resettel viszi az eredeti és a "backup" játékokat is. Kiváncsi vagyok hogy lehet-e valami módon amerikai kódos dvd-t lejátszani, vagy ez nem alkalmas rá, és szerezzek valamilyen programot. (a DVD Region X nem működik )
  • turho
    Postai úton tudok most is bevállalni nagy ill. vékony ps2 gépet, javítás ill. tuning, ha segíthetek írjatok pü-t.

Ugyanitt keresek memóriakártyát, hibásat, gyári Sony-t ps2-höz (gyakorlatilag a gyári burkolatára van szükségem).
  • TRnX
    aki szedte mar le a slim ps2 kupakját az privi rám pls.
  • ecneb
    juu most fogtam fel mit is mondott :D ember :D :D :D :D ÁÁÁÁ visszanézek fűrumra és minden topicba valami lol szöveg :D omg
  • zehy
    Nem kell papír. A gép kell. És ne Szotyi-szervízbe vidd sztem. :D
    "másolt játékokat visz,de amit letöltök,és kiírok,azt nagyon nehézkesen játssza le." --> ez a mondat viszont konkrétan arra utal, h nem biztos, h a ps2-vel van baj...
  • Nitrous Express
    ha elviszem valahova fejtisztításra,oda kell valamilyen papír a gépről?
    és mennyi egy fejtisztítás?
  • jaszy
    A H2O tényleg jó. A beszerelés a drága nem a chipp. (nem egyszerű betenni)
  • Lizardman
    a H2O csipeket multkor a vatera-n láttam, mindössze 5 ruppo volt (ha annyira jo chip, amennyire mondják, akkor ez nemsok érte)
  • Bólem
    Köszi szabzol!Azt hallottam hogy a H2O chipek is elég faszák.Akkor a 3közül melyik a legfrankóbb? DMS Matrix vagy H2O? Árakról tudtok vmit? Annyira nem értek hozzá,csak olvastam hogy többen említenek fej védelmet,arra szükség van,vagy csak ajánlott? Szerintetek ha nem szervízben csináltatnám,hanem rendelnék chipet,akkor fater(nagy elektronikai zseni)össze tudná rakni?Neten vannak összekötési ábrák?
    Előre köszi!
  • GohanSSJ2
    hellosztok!
    lenne 1 kérdésem.: milyen márkáju chip-et ajánltok
    (nyelvtanból 3-as vaok bocs)
  • jaszy
    Próbáld meg megtakarítani a fejet,esetleg állitani rajta.
  • Nitrous Express
    és mit lehet vele csinálni?
  • turho
    http://www.titansx.com/titansx3/schemi.htm
    Ment priviben is....
  • jaszy
    Nem csipp hiba lehet. Az a fej elkoszolódását vagy kopását jelzi ha nehézkesen olvas.
  • Nitrous Express
    hali!

az a chip,ami most van a gépemben,nem jól működik.
    másolt játékokat visz,de amit letöltök,és kiírok,azt nagyon nehézkesen játssza le.(többször is újra kell indítani)
    nem tudom,hogy mi a baj.
    a gépet használtan vettem,papírom nincs róla.
    a chipet ki lehet cserélni benne?
    vagy mit csináljak?
    kérlek,segítsetek előre is köszi
  • szabzol
    Valaki Titan SX3 chip beültetésről, vagy fejvédelemről? (1608)

Bólem! A legjobb chipek tudtommal a DMS, és Matrix
  • ecneb
    "szoval remélem jo hejre irok a problémámal kaptam kolcson egy régi ps2-t és nemértek hozzá aszem hogy nem chipelve van"

nyelvtan n1 :D

• Phelan
    sziasztok
    szoval remélem jo hejre irok a problémámal kaptam kolcson egy régi ps2-t és nemértek hozzá aszem hogy nem chipelve van hanem van benne egy kártya a neve ars v2 meg egy cd van hozzá kodokkal jo régi mind a kettö talán 2002-es az a kérdésem hogy lehet ezt frissiteni valahogy hogy lejátsza az ujjabb játékokat vagy felejtös, és még egy kérdés az ujjabb játékok elmennek az alap memoriával mert az egyenlöre nincs beene ha nem mekkorát érdemes venni ? elöre is köszi a segitséget.
  • Bólem
    Halee!
    Karira kaptam PS2t és szeretném chipeltetni!Nem akarok sokat visszaolvasni,de érdekelne hogy melyik szerintetek a legjobb chip?!Szeretném hogy megbízható legyen,olvastam olyanról hogy valamelyiken frissíteni lehet dolgokat,az mi pontosan?Ide írjatok plíz: [email protected]
    Előre köszi!
    Bye
  • szabzol
    Hali!

Először is Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!

2 dolog érdekelne engem: Titan SX3-as chip bekötési képe/rajza slim gépbe, és mellé valami fejvédelem.

Valaki tudna ezügyben segíteni?
  • turho
    Bizony, ez csak úgy megy....ízzé kell szedni.
  • TRnX
    szal csak ugy ha szét szedem? :(
  • Al Age
    Az alaplapon.
  • TRnX
    v14-v16 (Slimline SCPH-7500x, x for 0,1,2,3,4....)
    GH36-40
    GH37-11
    GH37-12
    GH40-12
    GH40-51
    GH41-04

hol tudom en ezt megnezni? hol van ez a gh szám a cuccon?
  • ecneb
    prodigy chippek ... vélemény????
  • rabies
    A DVD region X-et már próbáltam. Sajnos a régi kövér ps2-esnél azt írta ki, hogy nem támogatott meghajtó, a slim gépekkel meg nem működik. De azért köszönöm a választ.
  • ecneb
    Rendelt már vki a golemkonzol.hu-ról? Mert érdekelni, hogy átbaxnak-e vagy sem :D
  • turho
    Nagyon szívesen, köszi :)
  • turho
    Hát, azért hanyattesni nem kell tőle :) de ha jól van beszerelve az fél siker. Nagyritkán minden chip hibázik indításkor, ez technológiai dolog.