PS2 chipek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ok, én a standard PIC-ekrõl írtam, a bonyolultabbak nem forognak közkézen 😊 (Pl. MP3 lejátszókban is ilyenek vannak, illetve modchipeken, bonyolultabb félig-céleszközök).

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

Hali

Szeretném chipeltetni a Ps2-met, tudnátok ajánlani valakit Gyõr vagy Veszprém környékén?

Csá mindenkinek! Kéne egy kis segítség.
Hálóba akarunk játszani a haverral csak ha jól tudom kell hozzá egy hálózati dvd amivel a beállításokat csinálom.
honnan tudom ezt megvenni és mennyibe kerül kb???
és ha én ezt megveszem akkor a haverom is betudja ezzel állítani az övét???
Segítségeteket elõre is kössz
namondjuk ezt nem feltétlenül neked cimeztem.

Hapci

Na annyi kiegészitést tennék hozzá hogy. A pic egy mikroszámitógép mint pl egy pentium csak bõvitve memoriával ,perifériákkal stb. persze töredéke tudással és sebességgel. tud megszakitásokat , stack-ot és meg egy csomo mindent. nem csak picben létezik ilyen atmel,hitachi,motorola stb. Az elkészitett programot bele kell irni és utána már azt csinál amit kell. Manapság már mindenben ilyen van.

Hapci

Köszönöm! Errõl sem hallottam még eddig.
Aha, amugy most 3 héten belül láttam 1db pstwo , 1db mp3 hifi, 1db dvd-video-házimozi kombót, és mindegyikben leégtek a tekercsek, és nem találjátok ki mi volt a tipusa mindegyiknek?

Hapci

Al Age
De igen. Ugyanakkor csak a V12/V13 szériában volt létfontosságú a fix.

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.

ugytom v14be még kell fix, de nem tudom hogy az nem-e 75xxx .es?

Hapci

Al Age
Nem feltétlenül kell több idõ a másolt lemez beolvasásához.
Onnan veszed észre, hogy nem megy az írt játék.
Szerintem a szerelésre vállal garanciát, amire nem nehéz. Ha valaki nomrálisan beforrasztja akkor annak bizony jó sokáig ott kell maradnia, hacsak nem feszegeted le, vagy ég porrá a gép. Ugyanakkor akármi besz@rik nem fog ingyen cserélni semmit, mert õ csak a szerelésre vállalt garit, chipre, olvasófejre stbstb nem.

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.

Innen rendelt már valaki?
http://www.activated.de/

Hapci

Keresnék továbbra is chipet. Smithbá nem akar jelentkezni. Ntsc-s gépbe milyen chip jo?

Hapci

nem raknak bele fejvédelmet mert ha nem kell bele akkor nem is tudják belerakni. pic-es ellnállásal vagy diodás ellenállással.A másoltal ugyanugy megy mint a gyárival.

Hapci

cicai
Azért kérdeztem, amit kérdeztem. A tobbi kérdésemre is tudnál válaszolni?
Köszi

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

És honnan tudod meg hogy mi volt a baj, azt mondja hogy nem a chip hiba, és te megállapitod hogy tényleg az, vagy ezt hogy gondolod?

Hapci

cicai
Sziasztok!
Mi történik akkor, hogyha egy olyan PS2be raknak fejvédelmet, amibe nem kell? (Slim two 75004-es széria). Melyik a jobb fajta fejvédelem a diódás vagy az elenálásos? Ha ki chippelik nekem a PS2 slim two gépemet, akkor, ha berakok egy írt lemezt több idõ, kell a gépnek, hogy beolvassa a lemezt? Honnan veszem észre kipróbálás után, hogy valami nem stimmel a chippelésel? Azt mondta nekem, hogy a chippelésre örök garanciát vállal. Az hogyan lehetséges, mindenki más csak fél évet vállal rá? Remélem nem probléma, hogy sokat kérdezek.
Köszönöm a választ.

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Egyjobb minõségû tv-tunerkártya video IN-jével is lehetséges, a PS2 AV outjáról rögzíteni. Hiszen szabványos alapsávi videojel.

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

Programozható mikrokontroller, általában egyszálas, alap programok futnak benne, DOS, Delphi, PICBasic stb. alatt írva. Nem tud megszakítást kezelni. Tokozástól függõen vannak ki-és bemenetei, gyakorlatilag egy alapfokú mini-számítógép (túlzás de nem jut eszembe jobb), IC-tokban. Ebbe például egy olyanmagprogram lehet, ami figyeli hogy a ps2 panelon mikor jelenik meg alacsony vagy magas feszültség 1-2 fejvezérlõ-és szervoponton, és ennek megfelelõen megszakítja-áthidalja a kimenetei és 2-3 ellenállás segítségével a laser pickup 3 körét.

Rambo 20
Amúgy akartam nyitni témát de eddig ha témát nyitottam csak baj lett belõle.

Ha beszólnak neked, állj meg az előtt aki beszólt és mondd: Megyek...

Rambo 20
Sry hogy ide írom de most lett meg a ps2-õm és nagyon beleszerettem és mire meglett néztem egy csomó videót.Ami feltûnt az hogy nem kézikamerával vették fel tehát vagy valami kábeles vagy usbportos ügyességgel vették fel a dolgot.Na nem bonyolítom a kérdést tudja valaki hogy kell ps2-rõl videót felvenni?(Olyan játékoknál is ahol nem lehet pl Tekken 5)

Ha beszólnak neked, állj meg az előtt aki beszólt és mondd: Megyek...

Én úgy tudom a Modbo a Matrix Infinity klónja. Szóval jó chip csak ne akard frissíteni a firmware-jét.

www.ps2info.extra.hu - Hasznos infók PS2-vel kapcsolatban

Mi az a pic?
Milyen ifot akarsz?

viliszakacs
Tud valaki információt adni a modboo nevû chiprõl?
Priviben.

HUNviliszakacs

Nem. A Sony javította a 70004-es (7000x) széria eme hibáját.

cicai
Ezekszerint 75004 szériába kell?

7000x szériás slim pstwo-ba kell fejvédelem csak. Ez megkönnyíti a helyzetet.

cicai
Szerintetek hogyan lehetne fel tenni egy levélben a chippelés kérdését egy olyan embernek, aki vállalná a chippelést. PL arra gondolok, hogy milyen fej védelmet rak be, vagy milyen chippet rak be. Vagy mi lehet fontos kérdés. Csak azért kérdezem, mert hátha azt gondolja valamit értek a dologhoz, és talán nem ver át a chippelésel.

az jófajta amit mondasz, sajna a többség nem az...(asszem Subzero-féle alkotás)

Amit beszereltem abban 12c508 meg 3 ellenállat volt , egy vezetéket kellett megszakitani gondolom a szervonak valami vezérlése lehetett. Nem volt vele gond, de láttam már olyan slimet is amelyben nem volt pic csak ellenállások és megolvadt a lencse is.

Hapci

attol függ kinek. gyakorlattal kb 1ora

Hapci

Elektronikához nem értõ haveromnak kb. 2 hónapba, so õs hajszálba, egy másik PStwo-ba és egy pótfejbe került 😄DD
Amúgy mondjuk mondok 70 percet.
HHapci: diódást nem szeressük, ellenállásost azt igen. Minden körre természetesen, tekercsek és laser driver .... PIC az változó, de szükségtelen, fõleg ha diódákat kapcsol.

cicai
Sziasztok!
Menyi idõbe telik KB egy slim two ki chippelése?

viliszakacs
Hali
Tud valaki 1 megbízható helyet,embert Chipelésre Pesten vagy környékén(Gödöllõ) ???

HUNviliszakacs

cicai
köszönöm a választ.

Fejvédelem kell mindenképp de szvsz az ellenállásos kevés jó mellé egy diodás vagy pices is. A matricát nem tudod manipulálni de felesleges is, mert ha beleforrasztassz akkor azon is meglátszik az átalakitás.

Hapci

Hali! Sajna modzone bezárt nem tudom észrevettétek-e, mivel rég irtatok róla. Tudtok valami más forrást ami korrekt és olcsó? Nem a modchip-re gondolok. Kellene chip. Én még a wisoftpontsk-t ismerem de az elég drága. A duo3at amit emlitettetek hol lehet venni?

Hapci

Hát szerintem ez egy nagyon gagyi hely ide én semmiképp nem vinném! Milyen szöveg ez hogy fél év után galyra megy, meg hogy nem színes minden játék! Könyörgöm 2006 van! Viszont nagyon korrektek voltak!

cicai
Köszönöm a válaszodat tukko.
A ragasztó leszedésre, arra gondoltam, hogy megnézném belülrõl és meg jelölnék egy-két dolgot benne mielött elvinném ki chipeltetni.

cicai
Sziasztok!
Volna megint kérdésem. Remélem, segítetek nekem
Nem rég kaptam egy helyet itt Veszprémben ahol ki chippelnék a slim two gépemet. Mi a véleményetek arrol amit, most leírok.
Bementem elõször a boltba érdeklõdni a chippelés után. Azt mondta nekem egy srác a boltba, hogy ki lehet chippeltetni semmi gond,(15-ezerért) de KB félévente majd cserélni kell valamit benne KB 23ezer Ft-ért, mert az gajra megy. Most felhívtam õket telefonon és most egy másik sráccal beszéltem, és az azt mondta, hogy az USA szabványú játékokat fekete fehérbe fogja meg jeleníteni. (A kérdésem. Ezekbõl mi az igaz?) Én azt hiszem, hogy ez egy humbug társaság. (Persze ha ezek, amit fent írtam igaz, akkor viszont egy nagyon korrekt társaság.) Remélem érthetõen írtam le a dolgokat.
Legyetek szívesek az elõzõ két kérdésemre is válaszoljatok. (1315-1316)
Köszönöm a segítségeteket.

Duo 3 egy sima chip semmi extra, inditja a lemezeket, de semmi több! Az összes slimbe kell fejvédelem! Ha hajszárítóval melegíted akkor ha nagyon-nagyon óvatos vagy akkor talán le tudod szedni a matricát (nekem még nem sikerült, mert egy kicsit mindig megsérült, de cél az volt, hogy ne maradjon ragasztó a burkolaton)! De minek kell rá garancia, ha nincs benne chip akkor tuti nem megy tönkre a garancia végéig, maximum a rossz minõségû dvd-re irt filmektõl és akkoris csak az olvasó az 6-8 ezer forint egy új! Ha meg chippeltetni akarod akkor meg hiába ragasztod vissza matricát ha benne van a chip. Mit mondasz a szervizben? Belevarázsolódott?

cicai
Még valami vettem egy gépet slim two. Le lehet szedni valahogyan azt a papírt, ami az egyik csavar takarja úgy, hogy ne sérüljön? Garancia miatt.

cicai
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni töletek, hogy a PS2-be csak a 70004-es tipusú slim gépbe kell fejvédelem a chippelésnél? A DUO3 chipp az milyen minöségû?

Smithie
Ja és persze hozzá kell tennem hogy több mint másfél éve rakták bele,azota semmi probléma nem volt a géppel(vékony 70004-es szériás ps2-ö...)

"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)

Smithie
Az enyémnek az a neve,hogy matrix,(nem tudom milyen tipusszámu)és nagyon jó.mindent visz.ps1,ps2 játékok simán futnak.

"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)

sziasztok!
a chippelésrõl szeretnék kérdezni mégpedig azt hogy Ti milyet használtok és hogy bevált e nektek.Debrecenben nem tud valaki valakit aki ps2õt chppel?
elõre is kõõõõõszi!
Skynet ez az áthidalás dolog szerintem hülyeség (ez nem egy biztosíték amit meg lehet patkolni, annál kicsit több). A chipnek pont az a lényege, hogy a gép egy "új bios"-t kap (kikerülve a gyárit) ami nem ellenõrzi a lemezeket, hogy eredeti vagy nem. Nem a chip gyilkolja a fejet (akármilyen chiprõl is legyen szó), hanem a gagyi lemezek. Ha meg a havernak slim-je van lehet nincs fejvédelme és azért szál el mindig. A fejvédelem se azt jelenti, hogy soha nem romlik el a fej, csak a hirtelen elhalálozástol véd és csak a slimekbe lehet és kell rakni.

redraven8
Én egyenlõre csak a króm matricát terveztem,de egy neon nem hangzik rosszúl <#kacsint> .A plusz dolgon értem például a "remote conrol" részt..mert olyat a 30xxx nél nemtalálsz 😊 .Még nemnagyon akarom chippelni a gépet,mert azért van benne rizikó (nem akarom,hogy bedögöljön mert valaki rosszúl köti be vagy valami más ok)...de szeretek minden lehetõséget számításba venni 😊

Intel CoreQuad [email protected],2x1 giga A-data Extreme Edition 800+ Kit@960Mhz,Nvidia 8800GT 512mb + water

Skynet
Õõõõh Swapmagic indítólemezt annyira nemajánlom ismerõsömnek 2.xx-es van és úgynézki hogy behalt tõle a ps (mondjuk nem 100%),mindenesetre 10 pénz volt és kb 1.5 évig bírta a lemez mostmeg rendesen már vagy 1 óra szopás mire hajlandó elindítani...A lemezt átmásolni meg nem lehet szal ha karcos lesz,márpedig az lesz akko annyi😊
Arról nem is beszélve hogy jópárjáték nem indul vele mert csak bootolást segít viszont ha játékon belül pl demókat próbálnánk vagy csak simán a START után "ujraindul" a játék (pl: Splinter Cell) akkor bejön a nem ps2 formátumu lemez kiírás azonnal.

Amúgy nekem meg kéne egy kis help,nem nagyon bízom a chippelõsökben,egyik ismerõsöm például nem csipet kapott,hanem áthidaltak valamit a ps2-jében és így nem dolgozik a védelem,viszont 1 év alatt a 2. fejet fogyasztja a gép és sok játék nehezen indul. Én most vettem egy ps2-t de nem akarom elkóklerkodni,tudtok mondani akár privátban akár itt vmi jó helyet ahol frankón kichippelik jó minõségü chippel fejvédelemmel? Thx!
Én duo 2 GT raktam két gépbe is, eddig nem volt rá panasz!
Sima chip egybõl imdít mindent játékot, de semmi több (nincs DEV mod, firmware frissítés stb...)

Mik azok a plussz opciók a 50xxx-nél?

Az optikai tuningoláson én is gondolkoztam, de én a neonos megoldáson meg az élvilágított plexin. Vettem is egy burkolatot. Ha lesz ídõm meg cucom hozzá lehet megcsinálom!